Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Adecco - profesjonaliści?

IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.08, 00:25
    Taka sytuacja: niecały rok temu zawiesiłem swoje CV w ich bazie danych. Otrzymałem dwa telefony: jeden w sprawie pakowania koszulek, a drugi w sprawie pracownika gospodarczego. Pomijam litościwie fakt że owa firma BARDZO PRECYZYJNIE każe wskazać interesujące kandydata stanowisko i BARDZO SIĘ Z TYM ROZMINĘŁA. Rozwaliło mnie dopiero to, że znajoma mi osoba nie szukająca pracy w mojej branży, znalazła odpowiadające mojemu profilowi ogłoszenie zamieszczone przez tego - pożal się Boże - pośrednika w zupełnie innym miejscu (tak że robot mi tego nie wynalazł). Spotkałem się z moim przyszłym szefem oczywiście, i razem zapłakalismy nad "profesjonalizmem" tej firmy. Tyle że jego "pośrednictwo" trochę kosztowało. Szlag mnie trafia... Jak można w dobie cyfrowego przetwarzania danych nie dopasować do siebie dwóch zbieżnych profili. Wyjaśni mi ktoś?
    Obserwuj wątek
      • Gość: kowianeczka Re: Adecco - profesjonaliści? IP: *.lodz.msk.pl 03.08.08, 04:29
        Piszesz tak, jakbyś odkrył Amerykę. A przecież taka sytuacja to ograna i przez wszystkich znana "ściema" polegająca na tym, że jak nie ma w ogóle chętnych do pakowania koszulek i innych prac fizycznych, to werbuje się do tego na siłę ludzi, którzy na taką pracę nie mają w ogóle ochoty - a nuż się zdecyduje jak przyjedzie na rozmowę, bo okaże się desperatem... Na porządku dziennym są kłamstwa, że chodzi o zupełnie inną pracę niż pakowanie koszulek czy akwizycja. Pośreniak nic nie traci, bo i tak nie ma chętnych do tej pracy; a tak to może jakiś desperat się zdecyduje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka