Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OVB Allfinanz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 00:14
    witam

Dostałem ofertę pracy od OVB Allfinanz. Z tego co wiem jest to firma
    zajmująca się finansami, a ja nie mam z tym nic wspólnego tak więc
    dziwie się, że w ogóle zaproponowali mi współpracę. Pani mi
    odpisała, że potrzebują współpracowników i menedżerów. Domyślam się,
    że mógłbym zostać jedynie współpracownikiem, bo do menedżera to
    pewnie jakieś kwalifikacje wymagają to ja odpadam (studiowałem
    angielski). Wiecie coś o tej firmie? O co tu chodzi? Warto tym w
    ogóle sobie zawracać głowę?
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: merlin Re: OVB Allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 15:48
        up
        • Gość: wef Re: OVB Allfinanz IP: *.net.azartsat.pl 22.08.08, 16:59
          zwykla akwizycja, lepiej daj se spokój, łazisz po domach jak jakaś "kocia wiara"
          i handlujesz prod. finansowymi
          • Gość: merlin Re: OVB Allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 22:07
            Dzięki.
      • Gość: edyta Re: OVB Allfinanz IP: *.gprs.plus.pl 11.09.08, 15:19
        Cześć jeżli ktoś wyrobił sobie opinie o pracy w ovb na
        podtawie "hamskij" wypowiedzi kolegi ???? który wstydzi się nawet
        własnego imienia to wspólczuje.
        "łazisz po domach jak "kocia wiara" zostaw uprzedzenia wyznaniowe
        na inny temt!!!
        a co do pracy! śmieszny jesteś i troszkę mi ciebie żal bo bardzo
        szybko oceniasz sytuacje nawet jeżli nie masz obrazu całości i
        wyrażasz opinie nie do końca zgodne z faktami obnażając swoją nie
        wiedzę bo w twojej wypowiedzi kryje się jedynie część prawdy!!!
        OPISZE DLA ZAINERESOWANYCH ZASADY PRACY W FIRMIE OVB ŻEBY OSZCĘDZIĆ
        KOMPROMITACJI TYM CO KONIECZNIE CHCĄ COŚ NAPISAĆ NAWET JEŻELI NIE
        WIEDZĄ CO!
        firma ovb świadczy usługi doradcze często nazywane pośrednictwem ale
        my robimy nieco więcej niż pośredniczenie w zawieraniu umów dlatego
        doradca to jednak bardziej trafne okrślenie.
        Nie "łazimy po domach" ale najczęściej świadczymy nasze usługi u
        klientów choć nie pukamy od drzi do drzi najpierw telefonicznie
        umawiamy się z ludźmi gotowymi usłyszeć i dowiedzieć się co to
        takiego "doradztwo finansowe" na czym rzecz polega i czy danej
        osobie to w goóle jest potrzebne. już na tym etapie zaczyna się
        baaaardzo ciężka praca (pomnieważ wspólczesny człowiek ma jakąś
        traumę związaną ze spotkaniem z drugim człowiekiem: internet,
        telefon owszem ale rozmowa?)Można zaprosić klienta do biura tylko
        on najczęciej nie wie że nas potzrebuje i po co ma do nas
        przychodzić? jeśli chodzi o wyngrodzenie zaczynając pracę musicie to
        wiedzieć !!!! jest tylko prowizja! nie ma narzędzi pracy ani
        podstawy to zniechęca ale....
        warto zająć się taką pracą z brakim podstawy i narzędzi pracy wiąże
        się też nieskie kryterium wymagań co do wyników pracy powoduje to
        luz ale też niebezpieczeńswto jeżeli nie zdyscyplinujesz się do
        pracy nikt na ciebie nie na krzyczy ale też nic nie zarobisz
        generalnie to idealne rozwiązania dla ludzi którzy mają CHĘĆ
        ZAŁOŻENIA WŁĄSNEJ FIRMY,ALE NIE WIEDZĄ W CO WARTO SIĘ ZAANGARZWAĆ TO
        POWIEM ŻE BRANŻA AKTUALNIE ROZWIJA SIĘ BARDZO DYNAMICZNIE A CI
        KTÓRZY CHCĄ ROZWIJAĆ SIĘ JAK WE WŁASNEJ FIRMIE, MAJĄ DUŻE MOŻLIWOŚCI
        PONIEWAŻ PROPONUJEMY NAJLEPSZE ROZWIĄZANIA FINANSOWE W POLSCE I BYĆ
        MOŻE NA ŚWIECIE MAMY NAJWIĘKSZY WYBÓR PRODUKTÓW W ZESTAWIENIU Z
        PODOBNYMI DO NAS FIRMAMI I JEŻELI BĘDZIECIE SOLIDNIE WYLKONYWAĆ
        SWOJE OBOWIĄZKI, KLENCI BĘDĄ ZADOWOLENI TYLKO PAMIĘTAJCIE NIE CHODZI
        O ILOŚĆ KLIENTÓW CZY UMÓW , WAŻNA JEST JAKOŚĆ DORADZTWA CZĘSTO
        LEPIEJ JESTV SZCZERZE POWIEDZIEĆ KLIENTOWI CO SIĘ WIĄŻE Z
        PROPONOWANYM PRZEZ WAS ROZWIĄZANIEM NAWET JEŻELI ODMÓWI I BĘDZIECIE
        MIELI MNIEJSZĄ PROWIZJĘ INFORMUJĄC GO RZETELNIE NIE POPADNIECIE W
        KŁOPOTY NIKT WAS NIE ZBLUZGA I ZAWSZE MOŻECI W INYM CZASIE
        SKONTAKTOWAĆ SIĘ Z NIEDOSZŁYM KLIENTEM KTÓRY PO ŻETELNEJ OBSŁUDZE
        POWINIEN MIEĆ ZAUFANIE WŁAŚNIE DO WAS TYLKO PAMIĘTAJCIE TO NIE JEST
        CIEPŁA POSADKA GDZIE MACIE TYLKO SIEDZIEĆ I INFORMOWAĆ KLIENTÓW ZA
        CO WAS WYNAGRODZI FIRMA TUTAJ JEST MIEJSCE NA CIĘŻKĄ I UCZCIWĄ PRACĘ
        NIE KAŻDEMU TO SIĘ PODOBA JEST RYZYKOWNE ALE JEŻELI CHCSZ ODNIEŚĆ
        PRAWDZIWY SUKCES, POCZUĆ ŻE OSIĄGNOŁEŚ COŚ SAM WŁĄSNĄ ŻETELNĄ PRACĄ
        I MIEĆ SATYSFAKCJE Z TEGO ŻE JESTEŚ CZŁOWUIEKIM KTÓRYM PODOŁAŁ
        NAPRAWDE CIĘŻKIEMU ZADANIU ZBUDOWANIA WIZERUNKU FIRMY I ZDOBYCIU
        KLIENTÓW TO OVB JEST WŁAŚCIWYM DLA CIEBIE MIEJSCEM!!!
        • Gość: wyp-3 Re: OVB Allfinanz IP: *.domainunused.net 11.09.08, 15:51
          pani Edytce rośnie nos z każdym zdaniem, a trzaskające drzwi niedoszłego klienta
          mogą go przytrzasnąć i będzie buła, a na L4 nie ma co iść bo podstawa na umowie
          marna, jeśli nie zerowa :)
          z opisu wnioskuję, że praca jakich wiele w Polsce - sprzedawanie wątpliwej
          jakości produktu za marną prowizję, bez dostępu do samochodu czy laptopa
          służbowego, a baza danych klientów to pewnie Panorama Firm ...
          • Gość: abc Re: OVB Allfinanz IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.08, 17:28
            > pani Edytce rośnie nos z każdym zdaniem, a trzaskające drzwi niedoszłego klient
            > a
            > mogą go przytrzasnąć i będzie buła, a na L4 nie ma co iść bo podstawa na umowie
            > marna, jeśli nie zerowa :)
            Jest świeżo po "praniu mózgu" więc pisze, co wie, ale nie bardzo wie, co pisze ;)))
            • Gość: edyta re do abc IP: *.gprs.plus.pl 12.09.08, 15:40
              świerzo po tym jak twierdzisz "praniu mózgu", błam sześć lat temu!
              ale widzę że moja wiedza i tak jest marna w porównaniu z twoim
              doświadczeniem?! w takim razie pytam dlaczego nie opisałeś pracy,
              czemu nie odpowiedziałaeś założycielowi który liczył że dowie się
              tutaj czegoś konkretnego, nie krutkich wypowiedzi w
              stylu: "sekta", "łańcuszek", "akwizycja", "naciąganie"
              Dziwi fakt że wszystko wiecie najlepiej, tylko nie wile konkretów z
              tego wynika? po raz drugi proszę o jakieś wiarygodne potwierdzenie
              zarzutów kłamstawa? czy napisałam: "super zacznij pracę będziesz
              miljarderem po pierwszym dniu"??? a może napisałam: "praca jest
              łatwa i przyjemna wystarczy chcieć?".Jeśli nie chciałeś pracować w
              tej branży nikt cię do tego nie zmusił, ale pozwul innym decydować
              samodzielnie nie każdy musi byc dentystą, inżyniere, maklerem czy
              sprzątaczem ale każdy ma prawo dowiedzieć się jak wygląda od kuchni
              konkretna praca i podjąć decyzję czy mu to odpowiada! nie sądzę
              zębym moją wypowiedzią komukolwiek "prała mózg" nie zachęcałam do
              pracy ani też nie poniżałam ludzi którzy jej nie wykonują tekstami w
              stylu "nie masz jaj do tego zająci" lub "to nie dla mięczaków".
              Kakażdy ma prawo odmówić lub podjąć pracę ja ją tylko opisałm z jej
              wadami jak brak podstawy i narzędzi pracy i zaletami które mnie do
              niej przekonałay.Czemu wyśmiewacie każdego kto nie ubliża ovb??
              macie jakiś kompleks czy co? liczę na odpowiedź ale konkretną bardzo
              proszę
              • Gość: borubar Re: re do abc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:57
                Ech, ludzie jeszcze się na to łapią.... Do twojej informacji Edyta: choćbyś nie
                wiem, jak asertywna była na tym forum to i tak nikogo to nie rusza.
                Dużo błędów ort., stylistycznych, włączony CAPS, to nie nastraja dobrze do OVB,
                którego jesteś przedstawicielką.

Wiedz też, że choćbyś byłą supermanem, to w tej pracy od pewnego momentu liczy
                się werbowanie nowych ludzi, którzy będą robić na ciebie i z których będziesz
                mieć prowizję. Ale to już pewnie wiesz, skoro pracujesz 6 lat... Dziwię ci się,
                że chcesz pracować w tej firmie.
                A propo: Co z panem Andrzejem R.? Dalej "derektoruje"?
                • Gość: edyta Re: do borubar IP: *.gprs.plus.pl 17.09.08, 17:55
                  Ad 10 nie wiem na co ludzie się łapią uzielam informacji i nie
                  zmieniam faktów pod publikę.
                  ad2) moje błędy nie świadczą o firmie jak napisałam już do
                  kowianeczki dysortograficy mają wyższy iloraz inteligencji mimo
                  problemów z ortografią zły styl podczas szybkiego pisania i natłoku
                  myśli jest problemem wielu urzytkowników a w kontaktach z klientami
                  nie piszę więc moja wada mi nie przeszkadza
                  Ad3) W każdej własnej firmie jeśli zatrudniasz pracowników to
                  właśnie po to żeby dla ciebie pracowali i żebyś miał z nich zysk to
                  naturalne
                  Ad 4)Na szczęście zakończył kariere
                  • Gość: borubar Re: do borubar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 18:17
                    Twoje błędy świadczą pośrednio o firmie. Skoro nie potrafisz pisać poprawnie, to
                    znaczy, że nie prezentujesz odpowiedniego poziomu. Nie chciało się uczyć? Ale
                    przecież nie o to chodzi w tej pracy, prawda? Skutecznie namawiać ludzi do
                    ubezpieczeń, polis na życie. A najlepiej do wieloletnich ubezpieczeń grupowych,
                    no nie? To jest największa żyła złota.

Nie tłumacz się "natłokiem myśli" itp bzdurami. Bylejakość zawsze ma jedno imię.
                    Tobie nie przeszkadza, ale mi, gdybym miał się związać na kilka lat z takim
                    doradcą, przeszkadzałaby. W umowach też robisz takie byki? poza tym w Firefoxie
                    masz słownik ortograficzny. Można? Trzeba wykazać trochę dobrej woli, a nie
                    lenistwa. W pracy też tak folgujesz? A może pozwalasz robić błędy na umowach
                    swoim podwładnym? Rozumiem, trzeba szybko podpisać i zainkasować sumkę:/ Skoro w
                    takim squeezie nie potrafisz pisać, to mogę przypuszczać, że podobne błędy
                    robisz w pracy.
                    Lubię przebywać z ludźmi na odpowiednim poziomie, szczególnie, jeśli to jest
                    dłuższa znajomość.

EOT.
                    • Gość: edyta borubar byle jakość jednoo ma imię IP: *.gprs.plus.pl 18.09.08, 12:09
                      > Twoje błędy świadczą pośrednio o firmie. Skoro nie potrafisz pisać
                      poprawnie, t
                      > o
                      > znaczy, że nie prezentujesz odpowiedniego poziomu. Nie chciało się
                      uczyć?

www.ortograffiti.pl/index.php/ortograffiti_site/jak_pomoc_dziecku_z_dysleksja/slawne_osoby_z_dysleksja

POLECAM LINK JEŚLI NIE CHCESZ SIĘ WIĘCEJ KOMPROMITOWAĆ PODOBNYMI
                      UWAGAMI PORÓWNUJĄĆ INTELEKT Z PISOWNIĄ I GRAMATYKĄ!!!
                      polecam tobie bo reprezentujesz swoimi wypowiedziami jednak dość
                      wysok poziom kultury
                      (na "kowianeczke" szkoda czasu)
                      i dodamco nie co od siebie:

Lubię przebywać z ludźmi na odpowiednim poziomie, szczególnie, jeśli
                      to jest
                      > dłuższa znajomość.

jesteś kolejną osobą która nie ma się czego przyczepić ale żeby mnie
                      koniecznie zdyskredytować w oczach czytelników czepiasz się błędów
                      (mam nadzieję że odwidzisz stronę z linku).
                      Po wyżej przytoczonej pioncie twojej wypowiedzi wnioskuję że każdej
                      nowo poznanej osobie na dobry pozątek znajomości robisz dyktando??
                      ciekawa jestem czego wymagasz od np.pracowników banku w konakcie z
                      tobą.Pewnie jak podczas rozmowy położą akcent wyrazowy nie daj bóg
                      na pierszej a nie przedostatniej sylabie to co ??wychodzisz
                      trzaskając drzwimi?

(ojjjj przepraszam za tą ironię, staram się szanować takich ludzi
                      jak ty.Na tym forum jest ich nie wiele ale pewne rzczy wymagają
                      jednak dosadnego opisu)

jeszcze jedno zagadnienie

Skutecznie namawiać ludzi do
                      > ubezpieczeń, polis na życie. A najlepiej do wieloletnich
                      ubezpieczeń grupowych,
                      > no nie? To jest największa żyła złota.

możesz mi powiedzić w jakim kontekście to napisałeś??? każdy zarabia
                      w inny sposób i nie widze nic nie moralnego czy też dziwnego w
                      PROPONOWANIU alternatwnych rozwiązań uczciwych firm??? owszem moja
                      praca polega na sprzedarzy między inymi ubezpieczeń.(Choć pewnie
                      wiesz że nie tylko)Dziwne by było żebym wkonywała moją pracę za
                      darmo
                      tylko umówmy się w temacie systematycznych dlugoterminowch
                      oszczędności jesteśmy nie pokonani.Mamy absolutnie najlepsze oferty
                      w port -folio i TO NIE JEST ROPAGANDA tylko suche fakty dowodem są
                      moi klienci.Na doradztwo zawsze prznosze do porównania oferty innych
                      firm niż proponowana przeze mnie.
                      Mogą czytać do woli ogólne warónki umów i liczyć wszystkie koszty
                      spokojnie przyjeżeć sie tak zwanm gwiadkom czy też drobnym
                      druczkiem. Mam dla nich czas, niech się zastanowią, nie ma sprawy
                      nic na siłę. Do mojej pracy nie pasuje słowo NAMAWIANIE bo dąże do
                      tego żeby moi klienci sami podjęli decyzje ja ich INFORMUJE o
                      ofertach z których mają możliwość wybrać coś dla siebie.Nie wiem jak
                      ty pracowałeś (jeśli byłeś pracownikiem ovb) ale ja nie traktuje
                      ludzi jak pieski do wytreswania i przeonania do konkretnej
                      czynnośći.To rozumne isoty -wyobraź sobie. Nie sądze żeby poszli na
                      byle chałe.
                      Nie jestem pewna czy tutaj już tego nie pisałm ale na wszelki
                      wypadek powtórzę: odwiedziłam w mojej okolicy wszystkie firmy
                      zajmujące się "DORADZTWEM FINANSOWYM" to przecież w pewnym sensie
                      moja konkurencja jako przedsiębiorca musiałam poznać ich mocne
                      strony (słabe mnie nie interesują). Znam ofery proponowane przez
                      inne firmy i z całą stanowczoścą mówię:
                      W kwestii długoterminnowch oszczędności nie mamy na tą chwilę
                      konkurencji godnej siebie.
                      Ojej ale się teraz naraziłam. Ciekawe jakimi epitetami obżucą mnie
                      przeciwnicy ovb??? jestem już histeryczką bez dystansu do siebie,
                      ułomna też jestem i sieje propagande ale tym razem pewnie totalnie
                      rozjusze "stoików" w pełni sprawnych i wykształconych że ho ho (nie
                      piję do ciebie).Po ich tekstach zreszą można wnieść jakim
                      słownictwem chwali się "elita" tego forum umieram z ciekawśći
                      piszcie. (funky kowalu i kowianeczko- wasze wypowiedzi są
                      najbardziej kwieciste)
                  • Gość: kowianeczka ale dowcip IP: *.lodz.msk.pl 18.09.08, 06:47
                    Gość portalu: edyta napisał(a):
                    > ad2) moje błędy nie świadczą o firmie jak napisałam już do
                    > kowianeczki dysortograficy mają wyższy iloraz inteligencji mimo
                    > problemów z ortografią

Turlam się że śmiechu! Dysortografia to taka wymówka, jak przysłowiowy paluszek i główka. Ale nawet jak ktoś jest rzeczywiście dysortografikiem (choć to znikomy procent populacji), a mimo to jest inteligentny, to potrafi sięgnąć do słownika lub zainstalować odpowiedni program w komputerze. A ty nie dość, że jesteś ułomna w tym zakresie, to jeszcze jesteś z tego dumna! Wstydu nie masz dziewczyno, uważając się inteligentną.

> w kontaktach z klientami nie piszę więc moja wada mi nie przeszkadza

Ale ma prawo przeszkadzać użytkownikom tego forum. Obowiązuje się etykieta.
                    • Gość: kowianeczka Re: ale dowcip IP: *.lodz.msk.pl 18.09.08, 06:48
                      "cię"
                    • Gość: edyta Re: ale dowcip do kowianeczki IP: *.gprs.plus.pl 18.09.08, 10:15
                      rozumiem że etykieta to wyzywanie innym od ułomnych w momencie kidy
                      mają wrodzne wady swoją wypowidziąnajlepiej poświadczyłaś że nie
                      warto nawet czytać twoich "złotych myśli" bo zawsze odbiegają od
                      gluwnego ematy forum. jak nie masz nic mądrego i twórczegpo do
                      powidzenia to po prostu nic nie pisz jak jesetś taka inteligentana
                      to wyobraź sobie co myśli o tobia osoba która na tym forum szuka
                      informacji o firmie a od ciebie dowiaduje się o instalacji programów
                      komputerowych no kopromitujesz się lepiej przestań pisać wszędzie
                      znajdź forum na którym będziesz mogła się ypowidzieć i nie denerwuj
                      czytelników bo jak wcześniej napisałam jesteś już dobrze znana
                      ze "śmieci" na wielu tematach i nigdzie nie czepiałaś się wątku
                      tylko zawsze błeduw żenada
          • Gość: edyta Re: do wyp3 IP: *.gprs.plus.pl 12.09.08, 15:23
            panie wyp-3
            Rada bym konkretnie panu odpisać ale....? nie wiele rozumiem z
            pańskiej wypowiedzi.Poza tym że zarzuca mi pan kłamstwo a to co
            napisałam to jedyny na forum dokładny i szczery opis pracy w ovb
            więc mam pytanie co się nie zgadza? w którym momencie "rośnie nos" i
            co czy to jest paca jak wiele innych pewnie tak? a napisałam że
            jedyna na całym świecie? nie sądze jeżleli czegoś pan nie rozumie
            niech pan powie czego. Wszstko co napisałam jest zgodne z
            rzeczywistością i stanowi odpowiedź na pytanie założyciela tematu.
            Zachęcam do bliższego poznania branży "przedstawicielstwa" a po tem
            ocenę naszej pracy, napisałam o braku podstawy i o tym że jest to
            idealne rozwiązani dla przyszłych przedsiębiorców.Czy zakładając
            firmę ma pan od kogoś podstawę dochodu?? wątpie, jednak wielu ludzi
            pracuje u siebe. Prowizja jest porównywalna do innych w braży czy
            marna? wątpie w tedy każdy by narzekał a co do L4 Prowadzę własną
            działalność gospodarczą już kilka lat i nigdy nie miałam potrzby
            pujść na zwolnienie no chyba żeby tylko mniejszy ZUS płacić -
            pozdrawiam.
            • Gość: funky koval Re: do wyp3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:58
              Wow, dopieszczona przez firmę dziewczynka, która zaczyna pisać statementy jak z
              oficjałek PR korporacji. Żal mi ciebie.
              • Gość: edyta Re: funky koval IP: *.gprs.plus.pl 17.09.08, 17:46
                Zupełnie nie potrzebnie ale dzięuję za troskę
        • Gość: kowianeczka do edyty IP: *.lodz.msk.pl 12.09.08, 04:14
          O rany, ile bezczelnych błędów ortograficznych i to napisanych caps lookiem: "ZAANGARZWAĆ", "ŻETELNEJ" itd. Ale wystawiłaś świadectwo firmie, nie ma co. Co to za rzetelny doradca, który nawet nie zadaje sobie trudu, by sprawdzić pisownię?
          • Gość: jerry Re: do edyty IP: *.magma-net.pl 12.09.08, 11:28
            Niestety firma działa trochę jak sektatudzież Amway-pranie mózgu
            gwarantowane
            • Gość: edyta Re:do jerry IP: *.gprs.plus.pl 12.09.08, 14:28
              oooo a skąd te informacje?? i ile znasz firm zajmujących się w penym
              sensie sprzedarzą czy może byłeś kiedyś np. przedstawicielem
              handlowym? nie wiem co nazywasz działaniem "jak sekta" jak pisałam
              wcześniej firmę znam 6 lat chyba najdłużej z pośród wszystkich
              piszących na forum w tym czasie nic się nie zmieniło ani moich
              relacjach z mężem ani z rodzicami i w ogóle nic się nie zmieniło w
              mim światopoglądzie więc jestem chyba najlepszym przykładem że ovb
              nie jest sektą jak wielu lubi ją nazywać. Wszystkie firmy zajmujące
              się sprzedarzą produktów i usług prowadzą bardzo podobne szkolenia
              nie jest to prznie mózgu poleca portal przedstawiciel-handlowy.pl
              dowiecie się państwo jak wygląda praca handlowca i że wiedza i
              świtopogląd przekazywana na szkoleniach w ovb jest zgodna ze
              wszystkimi wytycznymi świata marketingu i srzedarzy bezpośredniej
              jedyny błąd że firma zaprzasz prawie wszystkich a nie wielu potrafi
              zaakceptować styl bycia przedstawicieli (handlowych) pozdrawiam i
              dziękuję za zauważenie mojej wypowiedzi
              • Gość: funky koval Re:do jerry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 16:03
                Śmiem twierdzić, że wykształcenia ekonomicznego nie posiadasz (mówię o
                państwowych studiach na porządnej akademii ekonomicznej). Co więcej, w OVB
                takowe nie jest wymagane. Liczy się sprzedaż, nie wiedza. Oraz umiejętność
                wciskania kitu.
                Zatem pani edyto, proszę grzeczenie się odsiusiać z forum i nie zaśmiecać wątek
                wątpliwej jakości propagandą. Przynosi to skutek odwrotny do zamierzonego.

Bez pozdrowień.
                • Gość: edyta odp: do funky koval IP: *.gprs.plus.pl 17.09.08, 17:43
                  Jakie masz prawo decydować kto i czym zaśmieca forum! jak na razie
                  tylko ja odpowiedziałam na pytanie!
                  Założe się ze nie będziesz miał odwagi odpisać co konkretnie masz do
                  ovb ale fakt że piszesz o "wciskaniu kitu przez ovb" świetnie
                  świadzy o tym że nie tylko nie znasz branży ale też nie posiadasz
                  żadnej wiedzy z zakresu ekonomii o renom owanej uczelni nawet nie ma
                  co marzyć nie zamierzam się tłumaczyć z mojego w tym temacie
                  wykształcenia w kazdym razie w pełni mnie saysfakcjionuje. Wypraszam
                  sobie uwagi na ten temat!!! (zwłaszcza bez żadnych podstaw ku nim.)
                  wątpliwej jakości propagandy nie sieję w przeciwieństwie do ciebie
                  który żucasz negotywne opinie bez poparcia jakimi kolwiek faktami
                  (zwykła nic nie znacząca paplanina) ja opisałam konkrety jeśli wiesz
                  co to słowo oznacza. mało tego nie interesuje mnie żaden skutek
                  mojego opisu pracy poza udzieleniem informacji PRAWDZIWYCH!!!!
                  CHĘTNIE JESZCZE BYM Z TOBĄ POROZMOWIAŁA ALE NIE SĄDZE ŻEBYŚ MIAŁ
                  ODWAGĘ ODPISAĆ BO WIEM ŻE WYPOWIADAJĄC SIĘ O OVB PO PROSTU NIE WIESZ
                  O CZYM MÓWISZ JAK PAPUGA POWTARZASZ TYLKO ZDANIE WIĘKSZOŚCI. SORRY
                  JA MAM WŁASNE, ZMIENIE JE TYLKO POD WPŁYWEM ZMIANY SYTUACJI ODNOŚNIE
                  KTÓREJ JE SOBI WYROBIŁAM JEŚLI LICZYŁEŚ ŻE NA TYM FORUM BĘDĄ SIĘ
                  WYPOWIADAĆ TYLKO PRZECIWNICY OVB TO PRZEPRASZAM NIE NAPISAŁEŚ W
                  NAGŁUWKU WIĘC MUSISZ SIĘ LICZYĆ ŻE KTOŚ DODA TU OBIEKTYWNĄ OPINIE!!!!
                  • Gość: funky koval Re: odp: do funky koval IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 20:11
                    > Jakie masz prawo decydować kto i czym zaśmieca forum! jak na razie
                    > tylko ja odpowiedziałam na pytanie!

Lubię sobie sam przyznawać czasem to prawo. Ot tak, bez powodu:)

> nie znasz branży ale też nie posiadasz
                    > żadnej wiedzy z zakresu ekonomii o renom owanej uczelni nawet nie
                    > ma co marzyć

Zjazd OVB Częstochowa ok. 15 października 2003r. Mówi ci to coś?
                    Być może zamieniliśmy nawet słowo, jeśli tam byłaś...
                    Co do uczelnii:)) zakład, że cuś tam wiem i z niej coś wyniosłem? Ale jak to
                    udowodnisz, skoro nie masz wiedzy ekonomicznej? Moja tygodniówka kontra twoje
                    miesięczne zarobki:))

> (zwykła nic nie znacząca paplanina)

Przeczytaj się raz jeszcze. Brak interpunkcji. Ortografia na fatalnym poziomie.
                    Kolega Borubar słusznie prawi.

> BO WIEM ŻE WYPOWIADAJĄC SIĘ O OVB PO PROSTU NIE WIESZ
                    > O CZYM MÓWISZ JAK PAPUGA POWTARZASZ TYLKO ZDANIE WIĘKSZOŚCI.

Może od 2004r. coś się zmieniło na lepsze? Ale sądząc po twoim poziomie, nie
                    szalałbym z takimi wnioskami...

> SORRY
                    > JA MAM WŁASNE, ZMIENIE JE TYLKO POD WPŁYWEM ZMIANY SYTUACJI ODNOŚNIE
                    > KTÓREJ JE SOBI WYROBIŁAM

Brak dystansu do siebie. Uważaj, to źle działa na serce. Tylko nie pisz, że
                    dziękujesz za troskę... bo to żenada jest.

> WIĘC MUSISZ SIĘ LICZYĆ ŻE KTOŚ DODA TU OBIEKTYWNĄ OPINIE!!!!

Obiektywna opinia jest wtedy, gdy wygłaszający ją nie ma interesu w jej
                    wygłaszaniu. Kieruje się zaś tylko i wyłącznie Ty za swoje 7-15 minutowe
                    prelekcje z klientem plus oferty na następnym spotkaniu dostajesz kasę. Zatem
                    masz interes, by mówić tak a nie inaczej. Nie kłam zatem, chyba, że nie znasz
                    pojęcia słowa "obiektywny", co sądząc, po twojej ortografii, jest bardzo
                    prawdopodobne. W pierwszym przypadku działasz wbrew interesowi klienta (pocieszę
                    cię, nie ty jedna, niestety), w drugim masz problem z logicznym, analitycznym
                    myśleniem.

Tak czy siak, interes z tobą jest ryzykowny - histeryczna kobieta, bez dystansu
                    do siebie, robiąca błędy w pośpiechu, głupio się tłumacząca. Jak ty budujesz
                    relacje z klientami?? Jesteś 6 lat w OVB? Nie wierzę...

Z mojej strony EOT.
                    • Gość: edyta odp: do funky koval IP: *.gprs.plus.pl 18.09.08, 10:44
                      zaimponowałeś mi nie sąziłam że się odezwisz

Ortografia na fatalnym poziomie.
                      > Kolega Borubar słusznie prawi.
                      Może od 2004r. coś się zmieniło na lepsze? Ale sądząc po twoim
                      poziomie, nie
                      > szalałbym z takimi wnioskami...

ale nie zastanawia cię że poza ortografią i nterpunkcją nie masz
                      argumentów które fatycznie źle świadczyły by o firmie?

Zjazd OVB Częstochowa ok. 15 października 2003r. Mówi ci to coś?
                      > Być może zamieniliśmy nawet słowo, jeśli tam byłaś...

jesli kiedyś pracowałeś nie rozumiem dlaczego twierdzisz że sieję
                      tutaj propagande skoro sam wiesz ajlepiej że nie koloryzuj w opisie
                      ani firmy, ani racy w niej

Może od 2004r. coś się zmieniło na lepsze? Ale sądząc po twoim
                      poziomie, nie
                      > szalałbym z takimi wnioskami...

a jaki pozim repezentuje osoba która pisze: "wysiusiaj się z forum"?
                      i to w momencie kiedy po przynajmniej rocznej pracy nie odpowiadasz
                      na proste pytanie pytanie- jak ta praca wygląda. Obrażasz się na
                      kogoś kto opisuje zawód??!

Obiektywna opinia jest wtedy, gdy wygłaszający ją nie ma interesu

no proszę jasnowidz! to oświć mnie, bo sama nie wiem jaki miałam
                      interes w tym żeby pomóc założycielowi tematu w podjęciu decyjzji
                      czy podjąć pracę w ovb kiedy OBIEKTYWNIE i zgodnie z prawdą
                      opowiedziałam mu o tej pracy z zaznaczeniem przede wszystkim jej wad?
                      może faktycznie rózne znaczenia słowa obiektywny albo masz kłopot z
                      czytaniemze zrozumieniem

Co do uczelnii:)) zakład, że cuś tam wiem i z niej coś wyniosłem?
                      Ale jak to
                      > udowodnisz, skoro nie masz wiedzy ekonomicznej?
                      jak razie to ty obnarzasz swoją nie wiedzę ale to ci już napisałm
                      nie będę się powtarzać!

histeryczna kobieta, bez dystansu
                      > do siebie, robiąca błędy w pośpiechu, głupio się tłumacząca. Jak
                      ty budujesz
                      > relacje z klientami?? Jesteś 6 lat w OVB? Nie wierzę...
                      hmmm w takim razie kolego z "nieoceninym doświdczeniem zawodowym".
                      Tak poięknie przytaczałeś wątki mojej wypowiedzi wysil się w którym
                      zdaniu według ciebie "histeryzuje" nie szanujesz ludzi którzy mają
                      swoje znanie ? a nie są horągiewkami na wietrze? acha interes ze ną
                      jest ryzykowny wreszcie się uśmiecham! bo jeżeli ni jesteś medium to
                      skąd taka pewność jeśli nie wiem czy się pzynajmniej raz w życiu
                      spotkaiśmy? może jednak ty histeryzujesz co? przemyśl swoje
                      wypowiedzi jeśli radzisz mi się raz jeszcze przeczytać

• Gość: kowianeczka Re: odp: do funky koval IP: *.lodz.msk.pl 18.09.08, 06:37
                    Gość portalu: edyta napisał(a):
                    "żucasz"

Ale z ciebie leń. Naprawdę tak trudno sięgnąć do słownika ortograficznego albo zainstalować odpowiedni program w komputerze? Za takie błędy powinni na ludzi nakładać grzywny;)

• Gość: edyta Re: do edyty IP: *.gprs.plus.pl 12.09.08, 14:37
            droga kowianeczko wyobraź sobie że ortografia nie jest temetem
            tego forum zakładam że jeśli wytykasz komuś błędy umiesz czytać!!!i
            sama powinnaś to zauważyć. To nie pierwszy twój wpis w którym
            robisz bałagan na forum czepijąc się tego czego dyskusja po prostu
            nie dotyczy! (powinni cię cenzurować) ponad to nie sądzę zeby twoje
            iq pozwoliło ci zrozumieć dalszą część mojej odpowiedzi ale
            zaryzykuję jestem klasycznym dysortografikiem i dyslektykim nie
            przeszkadza mi to w życiu zresztą ludzie obdarzeni tymi wadami jak
            np Einstain mają wyższy iloraz inteligencji więc nie narzekam czasem
            tylko psuję krew takim "pedantom" jak ty
            pozdrawiam i życzę trafniejszych uwag
          • Gość: edyta Re: do kowianeczki IP: *.gprs.plus.pl 12.09.08, 14:41
            droga kowianeczko wyobraź sobie że ortografia nie jest temetem
            tego forum zakładam że jeśli wytykasz komuś błędy umiesz czytać!!!i
            sama powinnaś to zauważyć. To nie pierwszy twój wpis w którym
            robisz bałagan na forum czepijąc się tego czego dyskusja po prostu
            nie dotyczy! (powinni cię cenzurować) ponad to nie sądzę zeby twoje
            iq pozwoliło ci zrozumieć dalszą część mojej odpowiedzi ale
            zaryzykuję jestem klasycznym dysortografikiem i dyslektykim nie
            przeszkadza mi to w życiu zresztą ludzie obdarzeni tymi wadami jak
            np Einstain mają wyższy iloraz inteligencji więc nie narzekam czasem
            tylko psuję krew takim "pedantom" jak ty
            pozdrawiam i życzę trafniejszych uwag
            • Gość: wyp-3 Re: do kowianeczki IP: *.domainunused.net 13.09.08, 12:45
              zarówno w tym, jak i w drugim wątku wszystkie pozytywne wypowiedzi pochodzą z
              twojego IP, pani Edyto/Mariuszu P. Mógł(a)byś przynajmniej w jakieś proxy
              zainwestować żeby to wyglądało bardziej wiarygodnie.
              Cała reszta postów (z innego IP niż bezprzewodowy polkomtel) to narzekania. Ale
              produkuj się dalej, im dłuższy będzie ten wątek tym wyżej będzie indeksowany w
              google i łatwiej będzie na niego trafić. A co do Twojej ortografii to Zgroza
              przez duże Z.
              Czemu jestem taki anty? Bo miałem wątpliwą przyjemność poznać pewnego akwizytora
              z ovb allfinanz. Nie rozumiał słowa "NIE". Musiałem przyfandzolić mu w zęby,
              żeby się odczepił (naprawdę!)
              • Gość: edyta DO WYP-3 IP: *.gprs.plus.pl 15.09.08, 12:39
                zarówno w tym, jak i w drugim wątku wszystkie pozytywne wypowiedzi
                pochodzą z
                > twojego IP, pani Edyto/Mariuszu P.
                kim jest mariusz P???
                bo ja jestem kobietą i nie wszystkie pozytywne wypowiedzi pochdzą
                tylko ode mnie to po pierwsze
                po drugie sznuję twoje zdanie jeżeli maiłeś pecha do reprezentanta
                ovb jak sam powiedziałeś poznałeś jednego więc skąd pomysł
                wypowiedzi dotyczącej całej firmy po raz n"iami świata finansów
                sprzedałam kredyty, karty kredytowe i ubezpueczenia najlepsze
                warónki finansowe zaproponowało mi ovb nawet jeżeli w innch firmach
                miałam wyższe proiwzje (np.hipoteczne kredyty)to grono ewentualnych
                odbiorców było mocno zawężone więc litości!!! jeżeli spotkałeś kogoś
                kto źle wykonywał swoją pracę masz prawo o tym napisać ale nie
                znaczy to że firma jest do niczego poza tym powtarzam do znudzenia
                osoba zakładająca post nie pytała ani o wasze zdanie o przacownikach
                ani o to czy firma jest dobra czy zła tylko jak wygląda praca i czy
                warto się tym zajmować ja się akurat zajmuję więc sporo wiem
                pracowałam dla innych firm to mam porównanie a że praca nie jest dla
                każdego to sam pan się o tym przekonał spotykając reprezentanta
                który nie miał pojęcia o budowaniu wizerunku swojej firmy
                co do mojej ortografi to patrz re kowianeczka co mam do powiedzenia
                na ten temat! pozdrawiam i niestety nadal nie znam Mariusza bądź
                łaskaw jednak dokłądniej porównać IP
              • Gość: edyta DO WYP-3 II IP: *.gprs.plus.pl 15.09.08, 13:06
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=59255398&a=75111080
                TO LINK DO FORUM NA KTÓRYM POZYTYWNE WYPOWIEDZI O OVB POCHODZĄ
                MIĘDZY INNYMI Z IP KTÓRE NAWT NIE PRZYPOMINA MOJEGO!!!
                sorki że się tak przyczepiłam ale nie dokońca sprawdzone opinie o
                ovb które tutaj wielu smaruje niesprawiedliwie psują obraz mojej
                firmy wierz mi wielu klientów po analizie i przed doradztwem sięga
                właśnie do tego źródła informacji i jak się czya opinie negatywne to
                sięnie zastanawia ile w nich jest prawdy tylko wyrabia się zdanie o
                firmie trudno żebym nie reagowała na złe i jednocześnie błędne opisy
                firmy ja jako przcownik z dość długim starzem wiem kto tą firmę zna
                z pracy w niej a kto tylko wyrobił sobie zdanie na podstawie tylko
                jakiegoś pierwszego wrażenia i uznaje je za ostateczne to nie
                porządku wyrażać niesprawdzone opinie
      • ovbklodzko Re: OVB Allfinanz 06.02.25, 16:13
        Moja opinia o OVB – co warto wiedzieć przed dołączeniem. Struktura OVB Kłodzko.

Jestem osobą, która zanim wyda opinię, woli sprawdzić wszystko od środka. Nie opieram się na plotkach czy pojedynczych negatywnych doświadczeniach, sam przeszedłem przez proces rekrutacji, szkolenia, sprzedaży i pracy w strukturach OVB. Po tym czasie mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć, że większość negatywnych opinii, które można znaleźć w internecie, jest zgodna z rzeczywistością, a przed czym mnie ostrzegano, ze strony rekrutującej. „Uważaj na opinie, które są fałszywe”

1. Rekrutacja – liczą się kontakty, nie kompetencje

Proces rekrutacyjny w OVB jest błyskawiczny i w żaden sposób nie weryfikuje kompetencji kandydatów. Najważniejsza jest lista kontaktów , rodzina, znajomi, przyjaciele, którym można sprzedać produkty finansowe, z których jest najlepsza prowizja. Reszta to grosze. Jeśli masz szerokie znajomości, jesteś wartościowym nabytkiem, nawet jeśli nie masz żadnej wiedzy o finansach. Rekrutuje się wszystkich, którzy spełniają tylko dwa warunki: wykształcenie średnie i niekaralność.

2. Formalności i licencjonowanie – fikcja i omijanie procedur

Cały proces uzyskiwania licencji i zdawania egzaminów to w dużej mierze fikcja. Odpowiedzi na testy są dostępne, przekazywane przez osoby wyżej w strukturze lub można je znaleźć w internecie. Dodatkowo osoby, które nie mają jeszcze licencji, sprzedają ubezpieczenia rodzinie, korzystając z loginów i kont innych współpracowników.

3. Szkolenia – kluczowe są prowizje

Choć szkolenia produktowe się odbywają, to na końcu zawsze pada pytanie: „Która firma daje największą prowizję?”. To właśnie prowizja jest najważniejszym czynnikiem decydującym o wyborze oferty dla klienta, niekoniecznie jego realne potrzeby.

4. Brak targetów? W rzeczywistości presja jest ogromna

Choć oficjalnie mówi się, że w OVB nie ma targetów sprzedażowych, w praktyce wygląda to zupełnie inaczej. Dyrektorzy krajowi regularnie naciskają na umawianie spotkań i wykonywanie telefonów. Pracując pod dyrektorką z Wrocławia, doświadczyłem ciągłej presji, a praca we własnym tempie była niemożliwa. Liczy się produkcja tzw JP, czyli jednostek produkcyjnych.

5. System prowizyjny – większość trafia do góry

Początkujący współpracownik, po odliczeniu kosztów działalności, zostaje z niewielką częścią wypracowanej prowizji. Większość, tzw. nadprowizja, trafia do osób wyżej w strukturze, a największa jej część do dyrektora krajowego. Kiedy zacząłem zadawać pytania o dokładne wyliczenia – ile zarabiam ja, a ile osoby nade mną, zamiast konkretnej odpowiedzi spotkałem się z kluczeniem i unikaniem tematu oraz krzykami i brakiem szacunku.

6. Rekrutacja jako główne źródło zarobku

Najwięcej w OVB zarabia się nie na sprzedaży, ale na rekrutacji nowych osób, co określane jest jako „dochód pasywny”. Liczy się ilość, nie jakość, a nowe osoby często nie mają świadomości, na czym faktycznie polega ich rola w systemie.

7. Przykład z Kłodzka – rekrutacja „słupów” i brutalna rzeczywistość

Jedna z bardziej znanych osób w strukturach OVB w Kłodzku, znana Pani, stosuje model rekrutowania znajomych z dobrymi koneksjami jako tzw. „słupy”. Formalnie to oni są doradcami, ale w praktyce wszystkie egzaminy i procedury załatwia za nich ona sama. Wykorzystuje ich kontakty, by sprzedawać produkty na ich nazwisko, zgarniając wysokie prowizje.

Co więcej, sama przyznała, że nigdy nie pozwoli, by ktoś z jej zespołu osiągnął ten sam poziom w strukturze, ponieważ straciłaby ogromne nadprowizje z pracy tych osób. Dla niej i wielu innych liderów kluczowe jest, by rekruci pracowali, ale nie awansowali zbyt wysoko.

W momencie, gdy odmówiłem przekazywania 80% mojej prowizji na rzecz osób nade mną i zwyczajnie zaproponowałem podział 50:50 z mojej ciężkiej pracy i czadu. Ta sama osoba, wcześniej miła i wspierająca, zaczęła na mnie krzyczeć i obrażać mnie. Tak wygląda rzeczywiste podejście do ludzi, którzy zaczynają zadawać niewygodne pytania i nie chcą ślepo podporządkować się systemowi.

8. Ryzyko finansowe – prowizja do zwrotu, gdy klient rezygnuje

Jedną z kluczowych informacji, o której nikt otwarcie nie mówi, jest to, co dzieje się, gdy klient rezygnuje z polisy na życie. Cała wypłacona prowizja musi zostać zwrócona, przez osobę, która sprzedała produkt. Słyszałem o wielu przypadkach osób, które wpadły w długi, ponieważ musiały oddać wysokie kwoty, a nikt wcześniej nie uprzedził ich o tym ryzyku.

Podsumowanie – przemyśl to 10 razy, zanim podejmiesz decyzję.

To, co napisałem, to tylko część rzeczy, które zaobserwowałem i których doświadczyłem. Każdy, kto rozważa dołączenie do OVB, powinien dobrze to przemyśleć. Jeśli nie masz doświadczenia w prowadzeniu działalności gospodarczej, nie wiesz, jakie wiążą się z tym koszty, a Twoja lista znajomych i rodziny nie jest nieograniczona, uważaj jeszcze bardziej. Możesz zrobić sobie więcej krzywdy niż pożytku.

Prawdziwe pieniądze zarabia góra. Ty, jeśli opłacisz wszystkie koszty działalności, zostaniesz z niewielką kwotą lub wręcz poniesiesz straty. Liczba znajomych i członków rodziny, którym możesz coś sprzedać, jest ograniczona.

Pamiętaj, że to korporacja, która działa bezwzględnie i wyciśnie z Ciebie maksimum. Jesteś w 100% zależny od osób wyżej w strukturze, a Twój awans zależy od decyzji dyrektorów krajowych. Jeśli nie poświęcisz się całkowicie tej pracy, nie masz szans na realne zarobki.

Znałem bardzo blisko kobietę, która zmieniła się całkowicie, podporządkowując swoje życie tej firmie i wspinaniu się po szczeblach kariery. System zrobił swoje, a ja widziałem konsekwencje tego na własne oczy. Zanim uwierzysz w miły i ciepły głos oraz uśmiech, przemysl. Pozdrawiam strukturę w Kłodzku i okolicy oraz Suwałkach i okolicy. Uważajcie na siebie i myślcie o sobie. Miła Pani też to robi i myśli wyłącznie o swoim interesie. Znam z bezpośredniej autopsji i szczerych prywatnych rozmów oraz korespondencji…

PS.

Spodziewam się, że centrala OVB lub osoby związane z firmą mogą próbować podważyć moją opinię. Możecie pisać dyplomatyczne komentarze i PR-owe odpowiedzi, ale faktów nie zmienicie. Każdy, kto spędzi choć chwilę w waszym systemie, posłucha szkoleń i policzy rzeczywiste zarobki, szybko zrozumie, jak to działa.

Moja opinia jest oparta na faktach i własnych doświadczeniach. Nie mam nic do ukrycia, zależy mi jedynie na tym, by inni podejmowali świadome decyzje. Jeśli ktoś chce spróbować swoich sił w OVB, ma do tego prawo i niech to robi świadomie. Ale niech przynajmniej też wie, w co się pakuje. Dziękuję i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka