Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Masowe zwolnienia GE Money Bank

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 22:07
    Niestety równiez ten Bank dotknął kryzys... masowo pozbywają się pracowników...

Mam pytanie, jak wygląda sytuacja w innych bankach ? Czy też umowy nie są
    przedłużane, a pracownicy zwalniani ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: lili Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.e-wro.net.pl 07.11.08, 22:09
        co z pracownikami banków , którzy maja umowe na czas nieokreśliny?mogą nas
        zwolnić?czy będą likwidować stanowiska
        • losiu4 Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank 31.03.09, 09:30
          Gość portalu: lili napisał(a):

> co z pracownikami banków , którzy maja umowe na czas nieokreśliny?
          mogą nas
          > zwolnić?

oczywiście, np "za porozumieniem stron". Okres wypowiedzenie jest w
          KP.

> czy będą likwidować stanowiska

a tego to nie wiem

Pozdrawiam

Losiu

• Gość: Ekonom Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.rootnode.net 08.11.08, 10:35
        Ge już od jakiegoś czasu próbuje za wszelką cenę odrabiac
        gigantyczne straty co widac było znacząco w ostatnich tygodniach
        gdzie różnice kursowe na korzyśc Banku wynosiły około 20gr na
        walucie i starali się reagowac jak najwolniej na zmianę kursu aby
        przynajmniej częściowo odrabiac straty przed końcem roku. Szukają
        pieniądzey gdzie się da w redukcji zatrudnienia też, skoro w ciągu
        jednego tygodnia prawie 60 osób dowiaduje się że ich umowa nie
        zostanie przedłużona, kolejne 80 już wie że czeka ich to samo. Z
        tego co wiem ludzie z umowami na stałe nie będą zwalniani
        przynajmniej narazie ale wynagrodzenie ma byc obcięte o 25%. Duża
        częśc doradców już wiedziała co się święci i uciekła jakieś 2
        miesiące temu tak samo jak masa klientów. Znajomy który pracuje w
        Warszawskiej centrali powiedział mi że Banku już nawet nie stac na
        to żeby zafundowac pracownikom rano kawę czy herbatę... To chyba
        mówi samo za siebie skoro szukają oszczędności nawet w takich
        rejonach.

Ge powoli zaczyna wyglądąc jak tonący statek.
        • Gość: Jobs Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.245.* 10.11.08, 21:55
          Podzielam opinię przedmówcy, tylko drobne sprostowanie zabrakło cukru do herbaty
          i kawy która jeszcze się jakoś uchowała:))Ale fakt faktem Centrala na Poleczki
          jak najbardziej ma się źle, żeby nie powiedzieć tragicznie, faktem jest
          nieprzedłużanie umów na czas określony, z tego co wiem jakieś 40 ludków zostało
          odesłanych z kwitkiem na bruk, kryzys pełną gębą, omijajcie GENERAL ELEKTRICK
          trzecią najwiekszą korporację szerokim łukiem.
          • Gość: Marek Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.08, 16:56
            o czym Ty piszesz, jakie General Electric!!!!!!!!!!!?? Chuba Ci się branże
            pomyliły!!!
            • Gość: Jobs Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.216.* 13.11.08, 21:08
              Piszę o gałęzi GE związanej z finansami!!!!!!!!Dla ignorantów GE Money
              Bank!!!!!!!!!!!A Ty kolego o czym myslałeś, może wiesz coś o czym my na Poleczki
              nie wiemy....słyszy się tylko o zwolnieniach, oddelegowaniach i daleko idącym
              kryzysie!!!!
              • Gość: loko Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.e-wro.net.pl 13.11.08, 22:56
                a jak w innych bankach?
                • Gość: Jobs Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.216.* 18.11.08, 17:44
                  w dzisiejszej wyborczej pisali że w całym citi mają zwolnić 50 tys ludzików
                  polecam dzisiejszą wyborczą, tak więc rynek finansowy jest w mega kryzysie
                  jeżeli chodzi o miejsca pracy...
                • jpy1 Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank 19.11.08, 22:06
                  U mnie już zwalniają. Ci którzy nie mają umowy na stałe, nie mają
                  ich przedłużanych. Zatrudnieni w nowo otwartych oddziałach dostają
                  wypowiedzenia, a oddziały są zamykane. W bankowości szykuje się
                  masakra.
        • Gość: vvr Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 193.138.110.* 19.11.08, 10:50
          co to za brednie? Sugerujesz, że kierownik da ci do podpisania umowę z kwotą
          podstawą niższą o 500 czy 100pln? Buehehehehe
          • Gość: Szary Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.200.* 19.11.08, 14:07
            Pierdzielicie jak potłuczeni Centrala GE Money bank to jest ale ... w Gdańsku!!
        • Gość: ja Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 193.138.110.* 19.11.08, 15:54
          Zmień chłopcze informatora:) Po pierwsze centrala jest w Gdańsku. I jak na razie
          kawę i herbatę nam jeszcze serwują:) Może nie jest kolorowo, ale twoje wywody są
          mocno przesadzone.
          • Gość: GEMON Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.chello.pl 19.11.08, 18:31
            Popieram przedmówcę. Jest źle, jak wszędzie, ale nie aż tak tragicznie jak
            piszecie. W moim dziale w tym tygodniu przyjechała dostawa kawy i herbaty, więc
            przesadzacie ludzie i to bardzo.
            • Gość: Jobs Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.200.* 19.11.08, 18:58
              Ignoranci!!!! jesteś tragiczni, grzejecie dupska w Gdańsku i nie wiecie że GE
              Money Bank ma centrum operacyjne do obsługi kredytów hipotecznych w Warszawie,
              żenada!!!!!!Przydała by się wam lekcja poglądowa o strukturach i centrach
              operacyjnych GE jeżeli nie wiecie takich podstawowych rzeczy!!
              • Gość: Jobs Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.200.* 19.11.08, 19:01
                Dam sobie głowę uciąć że 3 genialnych pseudo bankowców z Gdańska nie wie na
                jakiej ulicy mieści się Warszawie Centrum Operacyjne!!!!!!!
                • Gość: joe Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.08, 22:12
                  Wiemy Kolego Wiemy.... Niestety wszystkich dotknie ten kryzys nie
                  tylko Was. GE nie pierwszy i nie ostatni. Tu wbrew temu co piszą =
                  liczą się z pracownikami ( nawet podczas kryzysu).
                  • Gość: Krejzol Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.154.31.78.cable.morena.jarsat.pl 24.11.08, 16:49
                    Tak czytam czytam i pojawia mi sie usmiech na twarzy... odnosnie
                    kawy, herbaty i cukru... to nawet mnie te rarytasy nie interesuja...
                    dobrze ze jeszcze sa baniaczki z woda... hihihi ;) jezeli chodzi o
                    Warszawe i Gdansk... to centrala jest ofkors w GD... a Wawka tylko
                    te kredycyki hipo ;) a co do umow... to jednym sa przedluzane umowy,
                    innym nie... niektorzy przechodza do innych dzialow... ja poki co
                    tez czekam na decyzje.. ale pewnie bedzie ona znana dopiero w
                    grudniu... dobrze ze jestem boskim pracownikiem... wiec MOZE mnie
                    oszczedza ;) pozdrawiam
                  • Gość: Monias Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 65.91.151.* 26.11.08, 10:07
                    No cóż, wszystko co tu jest napisane jest prawdą niestety, umowy nie są
                    przedłużane nie tylko w Centrali Warszawskiej, ale również w Gdańskiej, cięcia
                    są gdzie tylko się da: kawa, herbata, cukier, mleko a nawet ograniczenie
                    możliwości drukowania ze względu na oszczędność papieru to dzień powszedni w
                    GE... jestem ciekaw tylko czy to się skończy niedługo czy też będzie trwać do 3
                    kwartału 2009. Bo jeśli tak, to nie tylko polecą ludki, które mają umowę na czas
                    określony, ale również osoby z umową na stałe mogą stracić możliwość
                    "świetlanej" przyszłości w General Electric Corporation...
                    • Gość: Jobs Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.243.* 26.11.08, 17:30
                      Dziwię się że jeszcze nie została nałożona cenzura jak to miało miejsce jakiś
                      czas temu na jednym z forów bodajże w Gdańsku...No cóż może będą jeszcze jakieś
                      reperkusje, bądź wpisy "zadowolonych" o podwójnej twarzy:)))
                      Pozdro dla całego Warszawskiego Centrum Operacyjnego które sypie się jak kiepski
                      domek z kart....
                      • Gość: pampers Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.wolomin.net 26.11.08, 20:41
                        pampers to jedyne co jest nam potrzebne w dzisiejszych czasach w warszawie,
                        zakupu owych pampersów dokonam za bony :)))))))))))
                        pozdro dla operacji w wawie

• inz_mech Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank 26.11.08, 20:52
                      A wode w toalecie mozecie spuszczac czy sracie pod siebie?
                      Bardzo sie ciesze ze jestem inzynierem, mnie kryzys nie dotyczy. A wszystkie
                      absolwenty po jelitarnych uczelniach rozpoczna kariere w boskim mc donaldzie.
                      Pozdrawiam
                      Uczcie sie robic hamburgery
                      • Gość: ekonomistka Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 23:17
                        Tak, a według Ciebie kryzys na rynku finansowym nie ma wpływu na inne sektory
                        gospodarki?
                        Ha, dobre.
                        I na Ciebie przyjdzie kolej. Obyś poczuł smak kryzysu.
            • Gość: rys Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 17:41
              no tak bo kilkanascie osob zwolnionych to na kawe stac
              • Gość: GE Money Bank Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.200.* 01.12.08, 21:43
                Z tego co wiem restrukturyzacja ma objąć około 30% składu każdego działu,
                dzisiaj ludzie z umowami na czas określony jutro pozostali, nikt nie zna dnia
                ani godziny a kolejne zwolnienia to raczej kwestia czasu, a korporacyjne
                porównanie 90 etatów do jednego słoika kawy w tym przypadku ma ukryte znaczenie...
                • Gość: Herr Otto Flick Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 67.159.5.* 01.12.08, 21:52
                  Nie wygłupiajcie się co wy wygadujecie, jakie zwolnienia, jaka restrukturyzacja?
                  • Gość: SS Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.gprs.plus.pl 06.02.09, 17:58
                    hejka...jakieś nowości co sie dzieje z Poleczki w Wawie...czy co ma z nimi być...???
                    • Gość: balzac Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.chello.pl 11.02.09, 19:55
                      Podobno tworzone są listy osób do zwolnienia... dotyczące osób z umową na czas nieokreślony. Do 30% każdego działu...
                      • Gość: joli Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.sta.asta-net.com.pl 02.03.09, 14:44
                        tak. to z tymi nieszczęsnymi cięciami to prawda. I nie mowię tu
                        tylko o kawie i herbacie. Ale o etacie, który właśnie straciłam.
                        Jestem jedną z wielu w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Nie było miło
                        otrzymać taką wiadomość, zwłaszcza, że przez wiele lat byłam
                        idealnym pracownikiem. Z tego co wiem wiele osób pójdzie w moje
                        ślady i nawet nie zdają sobie z tego sprawy.
                        • Gość: Kaska Do Joli IP: *.microchip.3s.pl 02.03.09, 21:53
                          Witam!
                          Joli prosze napisz w jakim dziale i miejscowosci zwalniaja?..
      • Gość: anonim Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: 87.204.99.* 30.03.09, 15:27
        dramat !!! co sie dzieje !!! szkoda tylko ludzi którzy tam pracują.
        • Gość: OLA Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 31.03.09, 18:02
          no szkoda szkoda ja jestem jedna z wielu co sie pozegnala z etetem,
          i mysle ze zwolnienia obejma wszystkie dzialy,bo nie po to
          zmniejszaja caly czas powierzchnie biurowe itp, mysle ze opcja
          grupowych zwolnien byla dawno na tapecie!
          • Gość: aniaa Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: 193.138.110.* 31.03.09, 20:16
            Hej Ola
            Kiedy dostałas wypowiedzenie, u nas jak na razie cisza, nikt nic nam nie chce
            powiedziec. ale to raczej oczywiste
            • Gość: kaśka Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: *.centertel.pl 02.04.09, 09:23
              Oficjalna informacja od kierowników z Warszawy jest taka, że centrala na
              Poleczki będzie istniała do końca sierpnia 2009, zwolnienia obejmą wszystkie
              działy jak i oczywiście samych kierowników.
              • Gość: mida Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: 195.117.208.* 02.04.09, 19:45
                Dramat :(
                • Gość: max Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: *.warszawa.mm.pl 19.04.09, 08:57
                  w koncu przejrzycie na oczy dzieci koropracji. Przez lata prali wam
                  mozgi w jakiej to wielkiej firmie pracujecie i sie dla niej
                  poswiecaliscie. Teraz aut.
                  • Gość: anonim Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: *.chello.pl 18.05.09, 16:55
                    Żenujący bank, żenujące procedury. Nie można wypowiedzieć swojej
                    opinii bo grożą zwolnieniem. Łamanie zasad estetyki i etyki. Zwolnią
                    wszystkich, dadzą odprawy a i tak pozostanie cierpki smak... po
                    nieudanej korporacji dla której niektórzy poświęcali się w myśl o
                    robieniu kariery. Macie matke-korporacje. Są jeszcze tacy co myślą
                    że będzie dobrze... Brak słów.
      • martusia81 Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank 07.06.09, 15:48
        a w Warszawie tez beda zwalniac?
        • koolfon Sprawa herbaty w GE Money Bank. 07.06.09, 16:47

W Warszawie tez beda zwolnienia. Zwolnieni pracownicy
          beda mogli jednak raz dziennie przyjsc do Centrali i
          napic sie herbaty nie slodzac wiecej niz dwie lyzeczki.
          • Gość: :) Re: Sprawa herbaty w GE Money Bank. IP: *.zone5.bethere.co.uk 10.06.09, 15:13
            :)
            • Gość: blum Re: Sprawa herbaty w GE Money Bank. IP: *.chello.pl 21.09.09, 11:54
              no i po herbacie..
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka