Gość: ziomboj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 22:07 Niestety równiez ten Bank dotknął kryzys... masowo pozbywają się pracowników... Mam pytanie, jak wygląda sytuacja w innych bankach ? Czy też umowy nie są przedłużane, a pracownicy zwalniani ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lili Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.e-wro.net.pl 07.11.08, 22:09 co z pracownikami banków , którzy maja umowe na czas nieokreśliny?mogą nas zwolnić?czy będą likwidować stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank 31.03.09, 09:30 Gość portalu: lili napisał(a): > co z pracownikami banków , którzy maja umowe na czas nieokreśliny? mogą nas > zwolnić? oczywiście, np "za porozumieniem stron". Okres wypowiedzenie jest w KP. > czy będą likwidować stanowiska a tego to nie wiem Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekonom Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.rootnode.net 08.11.08, 10:35 Ge już od jakiegoś czasu próbuje za wszelką cenę odrabiac gigantyczne straty co widac było znacząco w ostatnich tygodniach gdzie różnice kursowe na korzyśc Banku wynosiły około 20gr na walucie i starali się reagowac jak najwolniej na zmianę kursu aby przynajmniej częściowo odrabiac straty przed końcem roku. Szukają pieniądzey gdzie się da w redukcji zatrudnienia też, skoro w ciągu jednego tygodnia prawie 60 osób dowiaduje się że ich umowa nie zostanie przedłużona, kolejne 80 już wie że czeka ich to samo. Z tego co wiem ludzie z umowami na stałe nie będą zwalniani przynajmniej narazie ale wynagrodzenie ma byc obcięte o 25%. Duża częśc doradców już wiedziała co się święci i uciekła jakieś 2 miesiące temu tak samo jak masa klientów. Znajomy który pracuje w Warszawskiej centrali powiedział mi że Banku już nawet nie stac na to żeby zafundowac pracownikom rano kawę czy herbatę... To chyba mówi samo za siebie skoro szukają oszczędności nawet w takich rejonach. Ge powoli zaczyna wyglądąc jak tonący statek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jobs Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.245.* 10.11.08, 21:55 Podzielam opinię przedmówcy, tylko drobne sprostowanie zabrakło cukru do herbaty i kawy która jeszcze się jakoś uchowała:))Ale fakt faktem Centrala na Poleczki jak najbardziej ma się źle, żeby nie powiedzieć tragicznie, faktem jest nieprzedłużanie umów na czas określony, z tego co wiem jakieś 40 ludków zostało odesłanych z kwitkiem na bruk, kryzys pełną gębą, omijajcie GENERAL ELEKTRICK trzecią najwiekszą korporację szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.08, 16:56 o czym Ty piszesz, jakie General Electric!!!!!!!!!!!?? Chuba Ci się branże pomyliły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jobs Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.216.* 13.11.08, 21:08 Piszę o gałęzi GE związanej z finansami!!!!!!!!Dla ignorantów GE Money Bank!!!!!!!!!!!A Ty kolego o czym myslałeś, może wiesz coś o czym my na Poleczki nie wiemy....słyszy się tylko o zwolnieniach, oddelegowaniach i daleko idącym kryzysie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.e-wro.net.pl 13.11.08, 22:56 a jak w innych bankach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jobs Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.216.* 18.11.08, 17:44 w dzisiejszej wyborczej pisali że w całym citi mają zwolnić 50 tys ludzików polecam dzisiejszą wyborczą, tak więc rynek finansowy jest w mega kryzysie jeżeli chodzi o miejsca pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
jpy1 Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank 19.11.08, 22:06 U mnie już zwalniają. Ci którzy nie mają umowy na stałe, nie mają ich przedłużanych. Zatrudnieni w nowo otwartych oddziałach dostają wypowiedzenia, a oddziały są zamykane. W bankowości szykuje się masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvr Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 193.138.110.* 19.11.08, 10:50 co to za brednie? Sugerujesz, że kierownik da ci do podpisania umowę z kwotą podstawą niższą o 500 czy 100pln? Buehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szary Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.200.* 19.11.08, 14:07 Pierdzielicie jak potłuczeni Centrala GE Money bank to jest ale ... w Gdańsku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 193.138.110.* 19.11.08, 15:54 Zmień chłopcze informatora:) Po pierwsze centrala jest w Gdańsku. I jak na razie kawę i herbatę nam jeszcze serwują:) Może nie jest kolorowo, ale twoje wywody są mocno przesadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GEMON Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.chello.pl 19.11.08, 18:31 Popieram przedmówcę. Jest źle, jak wszędzie, ale nie aż tak tragicznie jak piszecie. W moim dziale w tym tygodniu przyjechała dostawa kawy i herbaty, więc przesadzacie ludzie i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jobs Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.200.* 19.11.08, 18:58 Ignoranci!!!! jesteś tragiczni, grzejecie dupska w Gdańsku i nie wiecie że GE Money Bank ma centrum operacyjne do obsługi kredytów hipotecznych w Warszawie, żenada!!!!!!Przydała by się wam lekcja poglądowa o strukturach i centrach operacyjnych GE jeżeli nie wiecie takich podstawowych rzeczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jobs Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.200.* 19.11.08, 19:01 Dam sobie głowę uciąć że 3 genialnych pseudo bankowców z Gdańska nie wie na jakiej ulicy mieści się Warszawie Centrum Operacyjne!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.08, 22:12 Wiemy Kolego Wiemy.... Niestety wszystkich dotknie ten kryzys nie tylko Was. GE nie pierwszy i nie ostatni. Tu wbrew temu co piszą = liczą się z pracownikami ( nawet podczas kryzysu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krejzol Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.154.31.78.cable.morena.jarsat.pl 24.11.08, 16:49 Tak czytam czytam i pojawia mi sie usmiech na twarzy... odnosnie kawy, herbaty i cukru... to nawet mnie te rarytasy nie interesuja... dobrze ze jeszcze sa baniaczki z woda... hihihi ;) jezeli chodzi o Warszawe i Gdansk... to centrala jest ofkors w GD... a Wawka tylko te kredycyki hipo ;) a co do umow... to jednym sa przedluzane umowy, innym nie... niektorzy przechodza do innych dzialow... ja poki co tez czekam na decyzje.. ale pewnie bedzie ona znana dopiero w grudniu... dobrze ze jestem boskim pracownikiem... wiec MOZE mnie oszczedza ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monias Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 65.91.151.* 26.11.08, 10:07 No cóż, wszystko co tu jest napisane jest prawdą niestety, umowy nie są przedłużane nie tylko w Centrali Warszawskiej, ale również w Gdańskiej, cięcia są gdzie tylko się da: kawa, herbata, cukier, mleko a nawet ograniczenie możliwości drukowania ze względu na oszczędność papieru to dzień powszedni w GE... jestem ciekaw tylko czy to się skończy niedługo czy też będzie trwać do 3 kwartału 2009. Bo jeśli tak, to nie tylko polecą ludki, które mają umowę na czas określony, ale również osoby z umową na stałe mogą stracić możliwość "świetlanej" przyszłości w General Electric Corporation... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jobs Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.243.* 26.11.08, 17:30 Dziwię się że jeszcze nie została nałożona cenzura jak to miało miejsce jakiś czas temu na jednym z forów bodajże w Gdańsku...No cóż może będą jeszcze jakieś reperkusje, bądź wpisy "zadowolonych" o podwójnej twarzy:))) Pozdro dla całego Warszawskiego Centrum Operacyjnego które sypie się jak kiepski domek z kart.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pampers Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.wolomin.net 26.11.08, 20:41 pampers to jedyne co jest nam potrzebne w dzisiejszych czasach w warszawie, zakupu owych pampersów dokonam za bony :))))))))))) pozdro dla operacji w wawie Odpowiedz Link Zgłoś
inz_mech Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank 26.11.08, 20:52 A wode w toalecie mozecie spuszczac czy sracie pod siebie? Bardzo sie ciesze ze jestem inzynierem, mnie kryzys nie dotyczy. A wszystkie absolwenty po jelitarnych uczelniach rozpoczna kariere w boskim mc donaldzie. Pozdrawiam Uczcie sie robic hamburgery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomistka Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 23:17 Tak, a według Ciebie kryzys na rynku finansowym nie ma wpływu na inne sektory gospodarki? Ha, dobre. I na Ciebie przyjdzie kolej. Obyś poczuł smak kryzysu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rys Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 17:41 no tak bo kilkanascie osob zwolnionych to na kawe stac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GE Money Bank Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 89.108.200.* 01.12.08, 21:43 Z tego co wiem restrukturyzacja ma objąć około 30% składu każdego działu, dzisiaj ludzie z umowami na czas określony jutro pozostali, nikt nie zna dnia ani godziny a kolejne zwolnienia to raczej kwestia czasu, a korporacyjne porównanie 90 etatów do jednego słoika kawy w tym przypadku ma ukryte znaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herr Otto Flick Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: 67.159.5.* 01.12.08, 21:52 Nie wygłupiajcie się co wy wygadujecie, jakie zwolnienia, jaka restrukturyzacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.gprs.plus.pl 06.02.09, 17:58 hejka...jakieś nowości co sie dzieje z Poleczki w Wawie...czy co ma z nimi być...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balzac Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.chello.pl 11.02.09, 19:55 Podobno tworzone są listy osób do zwolnienia... dotyczące osób z umową na czas nieokreślony. Do 30% każdego działu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joli Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank IP: *.sta.asta-net.com.pl 02.03.09, 14:44 tak. to z tymi nieszczęsnymi cięciami to prawda. I nie mowię tu tylko o kawie i herbacie. Ale o etacie, który właśnie straciłam. Jestem jedną z wielu w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Nie było miło otrzymać taką wiadomość, zwłaszcza, że przez wiele lat byłam idealnym pracownikiem. Z tego co wiem wiele osób pójdzie w moje ślady i nawet nie zdają sobie z tego sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Do Joli IP: *.microchip.3s.pl 02.03.09, 21:53 Witam! Joli prosze napisz w jakim dziale i miejscowosci zwalniaja?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: 87.204.99.* 30.03.09, 15:27 dramat !!! co sie dzieje !!! szkoda tylko ludzi którzy tam pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 31.03.09, 18:02 no szkoda szkoda ja jestem jedna z wielu co sie pozegnala z etetem, i mysle ze zwolnienia obejma wszystkie dzialy,bo nie po to zmniejszaja caly czas powierzchnie biurowe itp, mysle ze opcja grupowych zwolnien byla dawno na tapecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaa Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: 193.138.110.* 31.03.09, 20:16 Hej Ola Kiedy dostałas wypowiedzenie, u nas jak na razie cisza, nikt nic nam nie chce powiedziec. ale to raczej oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: *.centertel.pl 02.04.09, 09:23 Oficjalna informacja od kierowników z Warszawy jest taka, że centrala na Poleczki będzie istniała do końca sierpnia 2009, zwolnienia obejmą wszystkie działy jak i oczywiście samych kierowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mida Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: 195.117.208.* 02.04.09, 19:45 Dramat :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: *.warszawa.mm.pl 19.04.09, 08:57 w koncu przejrzycie na oczy dzieci koropracji. Przez lata prali wam mozgi w jakiej to wielkiej firmie pracujecie i sie dla niej poswiecaliscie. Teraz aut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: GE MOney zwolni 850 osób IP: *.chello.pl 18.05.09, 16:55 Żenujący bank, żenujące procedury. Nie można wypowiedzieć swojej opinii bo grożą zwolnieniem. Łamanie zasad estetyki i etyki. Zwolnią wszystkich, dadzą odprawy a i tak pozostanie cierpki smak... po nieudanej korporacji dla której niektórzy poświęcali się w myśl o robieniu kariery. Macie matke-korporacje. Są jeszcze tacy co myślą że będzie dobrze... Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia81 Re: Masowe zwolnienia GE Money Bank 07.06.09, 15:48 a w Warszawie tez beda zwalniac? Odpowiedz Link Zgłoś
koolfon Sprawa herbaty w GE Money Bank. 07.06.09, 16:47 W Warszawie tez beda zwolnienia. Zwolnieni pracownicy beda mogli jednak raz dziennie przyjsc do Centrali i napic sie herbaty nie slodzac wiecej niz dwie lyzeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Sprawa herbaty w GE Money Bank. IP: *.zone5.bethere.co.uk 10.06.09, 15:13 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blum Re: Sprawa herbaty w GE Money Bank. IP: *.chello.pl 21.09.09, 11:54 no i po herbacie.. Odpowiedz Link Zgłoś