oczako
07.12.08, 12:25
Temat się wyda dziwny, ale chciałbym wiedzieć, co na to powiecie. Otóż studiowałem dziennie informatykę i mam tytuł inżyniera. Teraz robię studia magisterskie w trybie zaocznym. Mógłbym zostać programistą, webmasterem, sieciowcem, serwisantem czy grafikiem. Ale problem jest taki, że nie czuję talentu do informatyki i wszystko umiem tylko na podstawowym poziomie. Chciałbym pracować w innej branży bo czuję, że informatyka to nie moje główne powołanie.
Gdzie chciałbym pracować? Chciałbym mieć czynny udział w ochronie środowiska naturalnego. Chciałbym mieć udział w ochronie zwierząt. Chociaż zdawałem kilka lat temu na maturze geografię, moja wiedza na temat tego przedmiotu a także biologii czy ochrony środowiska jest tylko na podstawowym poziomie. Mógłbym w pracy nawet siedzieć za biurkiem, ale robić coś doraźnie dla środowiska lub dobra zwierząt.
Gdzie miałbym szukać takiej pracy nie mając konkretnego wykrztałcenia? Gdzie zacząć w mojej okolicy (Katowice, Chorzów, Zabrze, Bytom, Ruda Śląska)? Oferty pracy w Internecie są bardzo sprecyzowane i wymagające (czemu się nie dziwię).
Nie zrozumiecie mnie do końca, ale chcę pracy aktywnej i pożytecznej najlepiej wykorzystując przy tym jakąś wiedzę, którą już posiadam. Mieliście kiedyś w życiu zawodowym podobną sytuację? Co m radzicie? Liczę na poważną dyskusję.