Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaka praca dla mnie

07.12.08, 12:25
    Temat się wyda dziwny, ale chciałbym wiedzieć, co na to powiecie. Otóż studiowałem dziennie informatykę i mam tytuł inżyniera. Teraz robię studia magisterskie w trybie zaocznym. Mógłbym zostać programistą, webmasterem, sieciowcem, serwisantem czy grafikiem. Ale problem jest taki, że nie czuję talentu do informatyki i wszystko umiem tylko na podstawowym poziomie. Chciałbym pracować w innej branży bo czuję, że informatyka to nie moje główne powołanie.

Gdzie chciałbym pracować? Chciałbym mieć czynny udział w ochronie środowiska naturalnego. Chciałbym mieć udział w ochronie zwierząt. Chociaż zdawałem kilka lat temu na maturze geografię, moja wiedza na temat tego przedmiotu a także biologii czy ochrony środowiska jest tylko na podstawowym poziomie. Mógłbym w pracy nawet siedzieć za biurkiem, ale robić coś doraźnie dla środowiska lub dobra zwierząt.

Gdzie miałbym szukać takiej pracy nie mając konkretnego wykrztałcenia? Gdzie zacząć w mojej okolicy (Katowice, Chorzów, Zabrze, Bytom, Ruda Śląska)? Oferty pracy w Internecie są bardzo sprecyzowane i wymagające (czemu się nie dziwię).

Nie zrozumiecie mnie do końca, ale chcę pracy aktywnej i pożytecznej najlepiej wykorzystując przy tym jakąś wiedzę, którą już posiadam. Mieliście kiedyś w życiu zawodowym podobną sytuację? Co m radzicie? Liczę na poważną dyskusję.
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: Jaka praca dla mnie 07.12.08, 14:42
        PH firmy informatycznej?
      • nataliazal1 Re: Jaka praca dla mnie 07.12.08, 16:20
        może www.greenpeace.org/poland/jobs

ja rozumiem że chcesz robić coś pożytecznego co będzie sprawiało Ci satysfakcję:)
      • Gość: kik Re: Jaka praca dla mnie IP: *.chello.pl 07.12.08, 16:21
        oczako, rozumiem cię bardzo dobrze - niestety taka praca, o której
        mówisz to najcześciej praca (a raczej wolontariat, praca
        charytatywna) w fundacjach, itp. Czasami zdarza się, że w tych
        fundacjach są jednak etaty. Może na początek znajdź jakaś właśnie
        taką fundację i pójdź tam na staż (taki z urzędu pracy), wtedy się
        zorientujesz jak to naprawde wygląda.

• Gość: Jarek Re: Jaka praca dla mnie IP: 83.168.122.* 07.12.08, 20:22
        >>Mógłbym zostać programistą, webmasterem, sieciowcem, serwisantem czy grafikiem.

Proramistą, sieciowcem czy grafikiem sie nie "zostaje" tak jak np sprzedawcą w
        sklepie.
        • oczako Re: Jaka praca dla mnie 07.12.08, 20:46
          > Proramistą, sieciowcem czy grafikiem sie nie "zostaje" tak jak np sprzedawcą w sklepie.

Wiem o tym dlatego w gruncie rzeczy nikim takim nie jestem jeszcze.
          • Gość: Nasti Re: Jaka praca dla mnie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.12.08, 20:55
            No to widzisz u mnie było odwrotnie rodzice chcieli żebym skończył budownictwo i
            przejął ich firmę, ale po roku stwierdziłem, że to mnie nie interesuje i
            skończyłem marketing i zarządzanie, a teraz pracuje w firmie produkującej
            oprogramowanie jako System Engineer, ale w tym w czym ty chcesz pracować to
            raczej ciężko chyba, że będą potrzebować informatyka i się załapiesz.
            • Gość: dd Re: Jaka praca dla mnie IP: *.chello.pl 07.12.08, 21:32
              do zoo w chorzowie się nadasz . na przysmak goryli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka