Gość: Bezrobotny Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 18:11 Dobrze, że znalazłem to forum. Dzisiaj Zadzwoniła do mnie Pani z firmy ABC z numeru 535972290 (ale jak było tu napisane to numery często się zmieniają) Zaprosiła mnie na rozmowe kwalifikacyjną w sprawie pracy jako doradca klienta Cyfra plus. Troche się zdziwiłem bo nie przypominam sobie żebym wysyłał na coś takiego aplikacje. Zacząłem szukać i znalazłem przy okazji to forum. No i już doszedłem z którego ogłoszenia to było.Na portalu gumtre.pl Ambitne młode osoby zatrudnię do DZIAŁU OBSŁUGI KLIENTA lub jako PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY Dogodne godziny pracy dla studentów zaocznych Wysokie zarobki, podstawa+ PREMIA Domyślam się, ze zadnego działu obsługi klienta nie ma tylko Akwizycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszna firma Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 20:44 Witam, Rownierz zadzwoniła do mnie Pani powiedziała ze wyśle sms-a bo malo zrozumialem przez tel, dostalem sms ze FIRMA ABC 1 pietro pomaranczowa kamienica ... poszedlem na rozmowe, nie powiem trwala z 10 minut, i ze do 19 oddzownia czy sa zainteresowani, i tak po 19 dzisiaj dostalem tel czy dalej szukam pracy i ze jutro moge na szkolenie isc jak chce powiedzialem ze w sobote nie za bardzo, no to na poniedzialek jestem umowiony mam byc ladnie ubrany .... ale raczej nie pojde po co maja mnie wywiesc gdzies i bede smigal z oferta cyfry + na rozmowei mowili mi ze teren do 20km, ale nie mowili ze akwizycja ... a z forum juz wiem co i jak ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 12:33 Witam, do mnie też zadzwoniła Pani z numeru powyżej. Zapytałem się, czy to praca w terenie, czy w biurze, na co uzyskałem odpowiedź, że "trwa rekrutacja na różne stanowiska" hehehehe:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffffff Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 14:59 również miałem dzisiaj telefon z numeru 535972290, bardzo miła pani podawała mi nazwę firmy ze 3 razy bo nie mogłem jej zrozumieć za nic, w końcu coś wymruczała, że to firma abc dystrybutor cyfry +. Składałem cv bo było napisane o magazynie + biuro obsługi klienta, zero wzmianki o firmie cyfra + w tym ogłoszeniu bo nawet bym nie wysyłał tego cv. Nie raz słyszałem aby omijać szerokim łukiem wszystko co ma związek z cyfrą +, nawet nie jadę jutro do tego syfu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nie Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.156.246.94.ip4.artcom.pl 23.04.12, 15:48 535972290,z tego numeru zadzwoniła do mnie dziś pani z ,,jakiejś,,firmy znajdującej się w pomarańczowym budynku nie daleko Komendy policji w Sosnowcu.Telefon odebrałem dzis po 13.napisałem ,,jakiejś,, bo jedyne co wiem to to że oferta dotyczy pracy magazynowej.Chciałem sprawdzić dokładnie co i jak dojazd itp. i natknąłem się na to forum.Czy to prawda ,że to jakaś cyfra+?akwizycja lub inna strata czasu?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 14:21 miałam telefon z tego samego numeru, ale byłam w tramwaju i nie dosłyszałam nazwy, tylko adres... wpisałam w przeglądarce "Sosnowiec, Piłsudskiego 8" no i już wiem, żeby nie tracić czasu. Dobrze, że mamy XXI wiek i taki dobry obieg informacji, bo można dużo czasu i nerwów zaoszczędzić. Dodam, że chodziło o stanowisko pracy magazynowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.213.216.91.ip4.netico.pl 09.07.12, 22:00 Witam. Byłam dzis na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie ABC. Aplikowałam na ogłoszenie o tresci "Firma ABC z siedzibą w Sosnowcu poszukuje pracowników fizycznych na magazyn do sortowania, układania towaru, możliwość awansu do działu handlowego. Praca od poniedziałku do piątku plus wybrane soboty. Ważna kolejność zgłoszeń." Kochani to jest jedno wielkie oszustwo. Pospinana jak niewiem poszłam bo zalezy mi na znalezieniu pracy strasznie, okazało sie ze mam zostac akwizytorem który wciska oferty cyfry plus oraz pradu. Szkoda ze o tym nie bylo wzmianki w ogłoszeniu. Jutro miałam wstawic się na szkolenie w biurze. Całe szczecie ze natknelam sie przez przypadek na to forum bo teraz wiem jak sprawa wyglada. szkoda ze sama sie wczesniej nie zorientowalam. Jeszcze perfidnie mi mowil ze nie wciskaja ludzia kitu poniewaz tak wielka firma jak cyfra plus nie moze sobie pozwolic na jakie kolwiek oszustwa oraz na artykul w np fakcie ze oszukali klientów. Masakra. Zdecydowałam ze nie ide tam bo jeszcze wpakuje sie w bagno. Bardzo dziekuje za uratowanie mi tyłka :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LordOfDarkness Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.12, 00:39 Sytuacja jak wyżej, firma ABC, ten sam numer kom. Coś czułem, że jest nie tak. Spytałem się w czasie rozmowy telefonicznej owej rekrutantki jakie są oczekiwania i wymagania wobec pracownika magazynowego? Ona na to, że nic nie wie, ona tylko robi rekrutacje a wszystko wyjaśni kierownik w czasie rozmowy. Skoro ona nic nie wie to jak rekrutuje??? To forum rozwiało wszelkie moje wątpliwości. ABC to standardowa firma zajmująca się akwizytorstwem w najgorszym wydaniu. Nawet na etapie rekrutacji już robią przekręty. Pewnie za jakiś czas znowu zmienią nazwę firmy i dalej będą naciągać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusiaSc Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.quarto.pl 11.07.12, 12:00 Dziś do mnie zadzwonili z tej firmy zapytała się babka czy to moja pierwsza praca ja ze tak, umowila mnie na 18 godzine na nie wiem jakie stanowisko chyba na magazyniera i nie wiem czy tam iść ale czytają wypowiedzi innych to widzę nie że warto tracić czasu na tą firme Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.itcomp.pl 06.08.12, 13:37 aktualnie w internecie można znalesc ogloszenie o tresci: "Zatrudnimy od zaraz osoby do dwóch działów: hadlowego-doradca klienta i pomocnik przedstawiciela handlowego oraz magazynowego-prace fizyczne. Praca od poniedziałku do piątku. Wynagrodzenie stałe+ premia. Liczy się kolejność zgłoszeń" nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lily Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.12, 20:01 racja, racja i jeszcze raz racja. wiem z wlasnego doswiadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carrotka Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.12, 10:26 teraz firma nazywa się Goldmaxx.. dzwonili i umówili mnie na rozmowę, ale po przeczytaniu tego wszystkiego chyba się nie pofatyguję, żeby tam pójść.. najlepsze jest to, że cały czas poszukują pracowników, heeh zupełnie nie wiem dlaczego, przecież jako tak dobra firma za jaką się podają powinni mieć pracowników na pęczki. Dzięki Ci Boże, że natchnąłeś jakiegoś człowieka i stworzył internet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peg Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.play-internet.pl 27.08.12, 02:01 do mnie dzwonili wczoraj, kobieta umówiła mnie na 17.30, a jak zapytałam co należy do obowiązków pracownika powiedziała, że zależy do jakiego działu mnie przydzielą. już 6 razy miałam takie telefony i wiem jak to wygląda wiec uśmiałam się z tej Pani i ładnie jej podziękowałam. to jest telemarketing lub akwizycja wiec jeśli kogoś satysfakcjonuje taka praca to może się pofatygować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 20:58 Witam, ja również dzisiaj byłam na rozmowie w tej pożal się Boże firmie ... o nazwie Gold max u prezesika K#A#M#I#L#A R#Y#C#H#T#E#R :/ Praca oczywiście polega na tym aby chodzić od mieszkania do mieszkania i sprzedawać ludziom Cyfre +. Oczywiście prezesik widział tego same zalety, że to nie jest sprzedaż jakiś tam nie znanych dywanów itp produktów... tylko znanego produktu oraz pracuje się we dwoje. Praca jest od poniedziałku do piątku, w godzinach od 9 do hymmm najlepiej jak najdłużej. Im wyższa sprzedaż tym większa dla niego kasa, tym większa premia dla człowieka. PODOBNO okres próbny, to umowa zlecenie na 2 mies i wynagrodzenie 1200 zł netto, po czym następuje nowa umowa o prace. Jeśli nie interesuje Was taka praca, to odradzam!!! Ja osobiście najpierw przeczytałam Wasze opinie, po czym chciałam się sama przekonać czy jest tak źle, czy Wy tak wybrzydzacie i się przekonałam, że nie warto było tracić czasu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.12, 14:07 dzisiaj dostałam telefon z tejże firmy goldmax z sosonowca, pilsudkiego 8, wysłaląm wczoraj tam cv na ogłoszenie w sprawie pracy magazynowej, sprawdzilam numer telefonu i okazalo sie, ze jakies 2 tyg temu bylam na rozmowie w katowicach na kosciuszki 26/5, dzwonili wtedy z tego samego numeru i rowniez w odpowiedzi na ogloszenie PRACA MAGAZYNOWA, to sa jakies kpiny, mam dzis rozmowe, ale stanowczo rezygnuje, szkoda kasy na przejazd, jak dowiem sie tego samego, ze szukaja akwizytora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzew Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 01:07 pracowalem tam jakies 3 mies i opowiem wam jak wyglada praca.... na poczatku uczy cie ktos kto pracuje miesiac- dwa i w sumie sam nie wie jak to jest zarabiac wielka kase bo bierze wyplaty 1000-1200 ale ciagle ma robiona sieczke z mozgu ze jak wyszkoli kolejnych baranow to zarobi wiecej... na poczatku jest ogolny entuzjazm i podniecenie jak to tutaj jest cudownie.... na porannych spotkaniach jakies bonusy... 100 z kieszeni od pana prezezsa... gadki ze ten czy tamten zarobili w tym mies 4-6 tys (a zarobili 1800 ale musza siedziec cicho zeby nie demotywowac grupy) i inne pierdoły- propaganda ZSRR to pikuś przy nich. potem ciagle zarzuty ze to twoja wina ze malo umow podpisujesz i dlatego zle zarabiasz..... paranoja..... jedna wielka banda oszustow.... a teraz typowy dzien: 8.30 juz musisz sie zameldowac w biurze bo prezes zle patrzy jak przyjdziesz na ost chwile 9.00 cwiczenie scenek z cyklu 'wizyta u klienta' starsi stazem ucza mlodszych 10.00 wielka homilia i przemowa pana prezesa jaka to jest cudowna firma, jakie daje mozliwosci, ile to sie zarabia itd- dluzej pracujacy maja milczec ze to sa klamstwa i propaganda zeby 'nie negacic nowych' 10.30 scenka z cyklu 'witam- zapraszam na dzien probny w naszej profesjonalnej firmie' najbardziej rozwalajace haslo to 'dzisiaj dla odmiany popracujemy w terenie' :D 11.00 wyjazd w teren- najlepiej Bielsko, Czętochowa, Gliwice albo Oświęcim- żeby nowy nie mial jak wrocic i byl zmuszony zeby zostac do konca 12.00 poczatek lazenia po domach i wciskania na sile ludziom Cyfry 16-17 poczatek rozmow czy nie bedzie problemu jak zostanie sie troche dluzej- w rzeczywistosci i tak bedziecie tam siedziec do 20 :) 19-19,30 planowanie powrotu na biuro 20- powrot i rozmowa z prezesem oraz osoba z ktora sie spedzilo dzien czy nowa osoba sie nadaje i w 99% stwierdzenie ze 'zostales wybrany jako 1 z 8 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.cable.smsnet.pl 29.10.12, 13:19 Witam serdecznie, oczywiście mam to samo co wyżej napisane, wysłałam cv na prace magazynowe-po czym oddzwania kobieta proponując pracę biurową, ewentualnie jako przedstawiciel... A co najlepsze, pół roku temu byłam tam na rozmowie, biuro nosiło nieco inną nazwę, szef-prezes z którym miałam rozmowę pie...ł farmazony jak to się idealnie nadaje na to stanowisko, ale musi przemyśleć czy spośród tak dużej ilości chętnych się nadaje.. i oddzwoni do godz 19. Chyba chciał mnie wziąć na przetrzymanie, że tylu chętnych czy coś, bo oddzwonił dopiero ok 20 zapraszając mnie na poranne-sobotnie szkolenie...oczywiście że wyprałam konkurencję i na pewno sobie poradzę - na bank..! ech żałosne jak ściemniają i cudują by ściągnąć osoby, którym na prawdę zależy na normalnej pracy. Szczerze nie polecam tej pracy.. no chyba, że ktoś ma wrodzony dar naciągania i wciskania babcią głupot :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.telpol.net.pl 22.11.12, 20:50 Chyba znowu zmienili nazwę, albo ja źle dosłyszałam. WEKTOR POL czy coś w tym stylu... dzisiaj dzwoniła do mnie Pani i zaprosiła jutro na rozmowę. Ale ja czytam to forum to utwierdzam się w tym, żeby nie jechać ;) piłsudskiego 8, pomarańczowa kamienica, pierwsze piętro i drzwi po prawej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 26.11.12, 16:32 Tak firma GOLDMAX zmieniła nazwę na VECTOR POL. Byłem u nich dwa razy na rozmowie na " magazyniera". Odmówili bo chcieli kogoś z większym doświadczeniem.. Po czym ciągle do mnie dzwonią i zapraszają na kolejne rozmowy xD. Debile. A tego "prezesa" który ma 26 lat to chętnie bym wsadził do kubła na śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inspekcja Pracy Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.centertel.pl 02.01.13, 18:48 Witam forumowiczów.Dzisiaj się podszyła ta firma Wektor Pol na firmę ALGAS w Dąbrowie Górniczej-ogłoszenie zamieścili na tablica. pl ,wpiszcie pracownik fizyczny slaskie,tam znajdziecie DAM PRACE!!!ZAKŁADY DROBIARSKIE ,,ALGAS'' UL.GŁÓWNA 91 DĄBROWA GÓRNICZA ZATRUDNIĄ PRACOWNIKÓW UMYSŁOWYCH ORAZ FIZYCZNYCH OFERUJEMY WYSOKIE WYNAGRODZENIE W DYNAMICZNIE ROZWIJAJĄCEJ SIĘ FIRMIE,ATRAKCYJNE WARUNKI ZATRUDNIENIA,DOBRE WARUNKI PRACY.MILE WIDZIANE OSOBY Z GRUPA INWALIDZKĄ.Nie dość że ludzi robia w balona to podzywaja sie pod firmy rózne bo juz nie wiedza co maja robic zeby miec ludzi i wciskac mieszkancom jakies gary za 2 kolka,multimedia np cyfre +,wyslalem tam dzisiaj cv z ciekawosci na mail im,oddzwonili po 5 min i od razu poznalem ze to ta firma z Wektor Pol,.Na nowy rok zaopatrzyli sie w nowe karty sim z wszystkich sieci,(pewnie ze 100 kart juz wykupił sobie z nr nowymi dla sekretarek)podszywaja sie pod firmy rozne.Aha zapomnialbym o czyms jezeli ktos z Panstwa czyta dziennik zachodni i widzi ogloszenie o tresci Zatrudnimy pracownika magazynu i pracownika produkcji to unikajcie tez tego bo to jest wydawnictwo piętka w dg na hucie bankowej,w ogloszeniu tak dali ze pracownikow a na miejscu ze robota na tel i wciskanie ludziom jakis gownianych atlasow swiata za 150zł za sztuke,wchodze do nich a babka mowi czy umie rozmawiac z ludzmi jak soltys a ja do niej czy jest pani normalna???dlaczego ludzi robicie w ch,,,ja??wlasnie ta firma z sosnowca tez tak postepuje z ludzmi ktorzy szukaja normalnej i stalej pracy a oni jakies waly robia na ludziach.Mam nadzieje ze pewnego dnia natrafia na osobe ktora podszyje sie za poszukujacego robote z inspekcji pracy,zglosi sie na szkolenia a potem wezma sie za tego kierownika wysokiego i tego mniejszego drugiego bo jest dwoch tam,drugi przydupas jakis.Oszusci unikajcie tych dwoch firm wektor pol i wydawnicto pietka.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finka Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.quarto.pl 04.01.13, 10:35 Jak dobrze, że istnieje internet. Tak strasznie chciałabym iść do pracy. Wczoraj wysłałam cv z portalu Gumtree.pl dzisiaj rano dzownią... SZOK no i rozmowa na 13:30 jade odwołuję spotkania ale stwierdziłam, że sprawdzę co i jak bo już nie raz się przejechałam na takich ogłoszeniach. Pozostawiam aktualne dane: Wektor Pol Ul. Piłsudzkiego 8 w pobliżu komisariat pomarańczowa kamienica"dla ułatwiania w pobliżu zakład pogżebowy" a numer: 884-891-852. Już wiem, że nie pójdę i nie raczę zawiadomić o swojej nieobecności. Dziękuję wszystkim za info przynajmniej nie straciłam czasu i nerwów... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 16:28 witam, jakiś czas temu pisałam już o tej firmie Goldmax. Ostatnio zauważyłam ogłoszenie na gumtree.pl na magazyn sortowanie sprzetu rtv (domyślałam się, że to ci naciągacze, ale chciałam sprawdzić czy zadzwonią znowu XD), wysłałam przedwczoraj CV i dzisiaj dostałam telefon z zaproszeniem na rozmowę. W ogłoszeniu było KAtowice, a kobieta mi mówi, że praca w centrum sosnowca, że budynek koło komisariatu, 1 piętro szklane drzwi. I inna nazwa firmy, pewnie ta, którą przytaczacie. Ja rok temu byłam na takim szkoleniu w firmie z katowic, która mieści się w budynku Urzędu Marszałkowskiego na samej górze, szkolenie miało trwać kilka h, a byłam 10h+, wywieźli mnie na jakieś zadupie na Dąbrowie G. masakra, wciskanie BIEDNYM ludziom jakiejś syfiastej telewizji, koleś, który mnie szkolił (Arek) po prostu wchodził ludziom w butach do domu, bezczelność, było mi tak wstyd, myślałam, że zapadnę się pod ziemię, na dodatek widać było po tylu ludziach, że im ledwo na chleb starcza, a ten nawijał o jakichś debilnych kanałach, zamiast odpuścić i montaż jedyne 500zł, trzeba płacić od razu mu do ręki. Jeden pan dał się nabrać niestety, współczuję. Te firmy to wszystko jedna szajka naciągaczy. A ci debile z sosnowca nawet nie są w stanie sprawdzić, czy już ktoś taki jak np. ja wysyłam im kiedyś CV i czy dzwonili, żeby się nie błaźnić. Porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.cable.smsnet.pl 16.01.13, 11:58 Ja uwielbiam ją ona tu jest firma SUPRANET bo dobrze wiem że zaproszą mnie na rozmowę kwalifikacyjną. Ja byłam wczoraj na rozmowie kwalifikacyjnej na Przedstawiciela handlowego miałam rozmowę z panią którą pierwszy raz widziałam w tej firmie bo zawsze miałam rozmowy z Kamilem. Jeżeli chcesz pracować jako pracownik biurowy musisz znać pakiety symfonia i mieć ukończone studnia wymagania z doświadczeniem. Nawet jeśli osoba która ukończyła dzienne studnia np. Prawo i Administracja to i tak tego doświadczenie nie będzie miała skąd bo w trakcie wakacji musi odbyć praktyki to skąd to doświadczenie zdobyć chyba że chodzi na zaoczne to się wtedy zgodzę ale nie dzienne. Jeżeli chodzi o ten pakiet symfonia to ja słyszałam cały czas na rozmowach to jest wielka ściemia. Tam tylko pracują dwie sekretarki jeżeli już to tylko cię zaproszą na szkolenie do pracy biurowej na jeden dzień a na drugi dzień pojedziesz w teren tak jak jedna dziewczyna napisała wyżej. Paula nazwę tej firmy często zmieniały odkąd byłam pierwszy raz w 2009 nazwa była SUPRANET zgodnie gdzie mają zarejestrowaną w rejestrze sądowym, a zmieniać nazwy firmy mogą tylko muszą zapłać ale to nie jest duża kwota, nazwy tej firmy było ich sześć. 1. Netmasc 2. Log+ 3. Cyfra+ 4. Goldmax 5. ABC 6. VEKTOL POL Było ogłoszenie na www.tablica.pl Firma Vektol pol poszukuje przedstawiciel handlowych wysłałam w tamtym tygodniu CV dostałam telefon w poniedziałek i dostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną mówiła mi ulicę piłsudzkiego 8 odrazu się domyśliłam ale poszłam i mi powiedziała że trzeba mieć doświadczenie na przedstawiciela handlowego minimum 2 lata a ja jej mówię że już tu byłam szkoleniu ale na pewno się nic nie zmieniło z 2009 roku. Pamietam to bardzo dobrze. Dzieńdobry nazywam się .............. jestem z ogólnej moderyzacji anten sieciowych cyfry + czy u państwa był może konsultant który rozdawał książeczki to juz jest ściema jeżeli osoba mówi nie to a czy mogę pani wszystko wytłumaczyć zajmę tylko 5 minut Chyba że coś się zmieniło ale to było tak w 2009 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.cable.smsnet.pl 08.02.13, 15:27 Dzisiaj znów dzwoniła do mnie z firmy zapraszała mnie na rozmowę kwalifikacyjną dla mnie to jest śmieszne a wysyłałam aplikacje na dział handlowy w poniedziałek z ogłoszenia nazwa Vpol nie było nic o doświadczeniu znowu pójdę a ona będzie mówić że nie mam doświadczenia. Byłam u nich w styczniu i mówiła że nie mam doświadczenia na przedstawiciela handlowego cyfra+, a w ogłoszeniu nic nie pisało na temat doświadczenia.A skoro nic nie piszą o doświadczeniu to wysyłam aplikacje. To skoro widzą że taka osoba niema doświadczenia to po co dzwonią. Nawet jeżeli by mnie chcieli to by do mnie zadzwoniła Ania sekretarka Kamila, bo na pewno bym miała z nim rozmowę. A takie przychodzenie na rozmowę to bez sensu bo i tak nie pójdę na szkolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzik Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 13:21 Dziś miałam telefon od nich , chyba zmienili numer tel. Warto iść do tej firmy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsbm Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 22:52 ja dzis dostalem telefon z tej firmy, nazwy nie doslyszalem, adres dokladnie taki jak tutaj, wiec chcialem sie upewnic na mapie gdzie to jest... wpisuje w google sosnowiec pilsudskiego 8, i widze po tych wszystkich postach, ze nie pozostaje mi nic innego jak sie cieszyc, ze pierwszy wynik jaki mi sie wyswietlil to bylo to forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzik Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 13:56 no do mnie dzwoniła babka po raz 5 z działu rekrutacji który znajduja sie nie daleko komendy policji w Sosnowcu na piłsudskiego 8 ... ja nie wiem czy ona ma skleroze czy co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tak Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.cable.smsnet.pl 29.04.13, 13:00 teraz to sie nazywa biuro rekrutacji tak kobieta sie przedstawila, dzwonila z numeru 535955135 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarJan Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.czeladz.vectranet.pl 18.06.13, 14:01 Dokładnie tel z nr powyżej zapraszają na 18 :D Byłem już tam 2 razy na rozmowie na magazyniera to powiedzieli ze szukają ludzi z większym doświadczeniem i na siłę chcieli ze mnie zrobić akwizytora .Firma "kogucik" omijać szerokim łukiem i nie zawracać sobie nią głowy.Teraz jeszcze dowalili z tym biurem rekrutacji hehe to jakaś kpina a ludzi chyba mają za idotów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.13, 23:33 Właśnie dzisiaj do mnie dzwoniła pani z tego nr i zapraszała na rozmowę na jutro tylko do innego miasta i na pracownika biurowego... Wkręt czy prawda? Bo nie wiem czy warto marnować swój dzień wolny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LubGlub Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.13, 23:49 Z innego miasta? Mają odpicowane biuro w sosnowcu więc nie sądzę by się przenosili. Ja byłem na rozmowie ale potrwała tylko minutę tak jak w większości przypadków. Miałem być pracownikiem magazynu, ale nikt się nie odezwał. Zawsze możesz spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.13, 19:25 hej dzwonili do mnie dzisiaj właśnie z tego samego nr co jest opisany we wcześniejszych komentarzach . zaprosili mnie jutro na rozmowe ale po przeczytaniu opini na temat tej firmy nie wiem czy jest sens tracić czas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.13, 20:06 Byłem na rozmowie, trwała minutę. Powiedziano mi, że praca na magazynie jest za 1500 netto i że mam czekać do piątku (12 VII) na odpowiedź. Niektórzy mieli rozmowę po 5-10 minut. Przekonam się czy ktoś do mnie oddzwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafął Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.13, 16:04 to banda je*anych oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.30.48.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.09.13, 12:15 Witam do mnie dzwonili i zaprosili na rozmowę Firma Gergedan niby na pr. fiz. ,ale po tym co przeczytałam to niewiem czy jechać tam:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lil Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.13, 18:12 No właśnie nic o tej firmie gergedan w całym internecie nie ma, babka zadzwoniła, umówiłyśmy się na jutro niby praca na magazyn, po czym musiałam oddzwaniać bo nazwy firmy nie powiedziała, chyba jej sie zapomniało... szkoda mojego czasu tak myślę, bo pod tym adresem same kity i wkręty są z tego co widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukam Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.13, 14:26 Był ktoś na rozmowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat. Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.13, 16:06 Byłem - składałem na magazyniera chcieli zrobić ze mnie "sprzedawce" czyli prawdę mówiąc akwizytora. 1200 zł + prowizje. Za 8-9 godzin pracy- odmówiłem. Dziś dzwoniła dwukrotnie znów Pani sekretarka. Za pierwszym razem ktoś piszczał do " słuchawki" i taka ubawiona była owa Pani że nie mogła rozmawiać i wykrztusiła tylko "zadzwonie do pana za chwile" po czym zadzwoniła ze słyszącym powstrzymywaniem śmiechu zapraszając mnie na rozmowę na magazyniera - podziękowałem gdyż już na szczęście znalazłem pracę. Zdziwiłem się, gdyż "kierownik" z którym odbywała się moja rozmowa rekrutacyjna ostatnio wspominał o magazynie lecz warunkiem było skończone 40 lat, doświadczenie w magazynie oraz wózki widłowe. W ciągu kilku dni im się wymagania zmieniły... Nie polecam. A jeśli Pani " śmieszka" to przeczyta- radzę nauczyć się choć krzty kultury i wykorzystywać ją w sprawach "firmowych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reth Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.13, 09:44 to jeszcze istniej ? Z tego co kojarzę 'firma' mieści się w bramie obok zakładu pogrzebowego. Kiedyś była to cyfra + i netia, czyli coś na podobieństwo akwizycji. Szefunio od netii z Myszkowa taki młokosik. Nie polecam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitucosniegra Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.13, 09:07 Byłem wczoraj, to samo - ogłoszenie dotyczące pracy na magazynie. Szklane drzwi 1 piętro NC plus. Ulizany typ z miną "jestem zwycięzcą" zaprosił mnie do środka, zaczął wypełniać ankietę zadając pytania. Tak, wie Pan to jest praca fizyczna na magazynie, 1500 netto (pogarda w tonie wypowiedzi Mode ON) No i pytanie, nie chciałby Pan być u nas handlowcem? Nie, nie interesuje mnie to. I tu się rozmowa skończyła. Czułem wał i zapytałem Pani sekretarki gdzie mieści się magazyn, niestety nie wiedziała ale chyba na Niwce :D haha, serio, szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.centertel.pl 20.11.13, 13:09 Do mnie dzwonili przed chwilą z tego numeru 535955135 na stanowisko pracownik biurowy. Nie wiem czy kobieta, która dzwoniła nie potrafi czytać CV, ale wypytywała o doświadczenie w obsłudze klienta. Zaprosiła na 18 w dniu dzisiejszym, ale z tego co tu przeczytałam, to chyba odpuszczę :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johop Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.ip.netia.com.pl 21.11.13, 12:16 Banda oszustów. Przedstawiciel przylazł do mojego wujka wlazł na mieszkanie i wciska mu telewizję, wujek mówi, że ma (UPC), "tak, wiem to my, tylko teraz będzie więcej kanałów, przyjdziemy, zamontujemy, pan się nie martwi" wyciągnęli 428 zł za zestaw startowy (249), instalację (149), antenę (29), a że wujek ma 73l, ledwo widzi i łatwo im poszło to jeszcze 40 zł robocizny dołożyli. Na drugi dzień montaż NC+, dekoder z UPC poskładali... Teraz na pieczątce ESSPEC, a facet o ile się prawdziwie podpisał Kaźmierczak Piotr. Może to któryś z Was, co się o pracę wypytywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: 80.50.4.* 01.04.14, 19:15 Hej, Możesz napisac jak ta sprawa się zakończyła. Nie ukrywam, ze teraz ja mam taką sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OptymKoszEnergii Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.telpol.net.pl 21.11.13, 17:35 I dobrze zrobiłaś. Nic nie straciłaś. Zaoszczędziłaś czas. Do mnie również dzwonili z tego nr. Nie maja nic ciekawego do zaoferowania, sa żałośni. Miałam tylko ubaw z Pana w różowej słodkiej koszuli w różowiutkim jeszcze bardziej słitaśnym pokoju, biurze...hahaha. OMIJAJCIE TO MIEJSCE SZEROKIM ŁUKIEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.13, 20:22 Witam wszystkich. Jak czytalem to forum to malo sie ze smiechu nie posikalem.pracowałem 4miesiace temu w tej firmie w sumie moze jakies pol roku. Praca bardzo fajna nie jest to jakies naciaganie ludzi w butelke jak co niektórzy piszą ze ktos kogos naciagnal ludzie sa o wszystkim informowani.co do zarobkow to sam wiem ze mozna 3.5tys zarobic jak sie czlowiek pastara a atmosfera pracy nie do opisania.przestalem prace tylko i wylacznie ze wyjechalem z kumplem za granice ale moze wroce bo z takim menagerem jak kamil r mozna daleko zajsc.moim mentorem byl piotr k i naprawde ma chłopak pojecie na temat sprzedaży i trenowania ludzi.wszystkim polecam jesli ktos chce zaczac fajnie zarabiac.a i bezrobotni wezcie sie za robote albo idzcie dalej do mamusi po pieniadze hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość piłsudskiego 8 IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.13, 13:49 do mnie dziś zadzwonili w odpowiedzi na ogłoszenie że to praca biurowa z numeru 535955135, teraz ta firma nazywa się Box, i całe szczęście trafiłam na to forum, nawet nie mam zamiaru tracić czasu i paliwa na takich oszustów, już kilka razy dałam się nabrać, to powinno być karane, naciąganie ludzi tak w butelke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarakzgłoduskacze Re: piłsudskiego 8 IP: *.centertel.pl 22.01.14, 18:43 Dalej oszukują. 2014 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola Re: piłsudskiego 8 IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.14, 12:10 Do mnie dziś dzwoniła Pani (z powyższego numeru tel.), która przedstawiła się jako niejaka Malczewska z firmy Energa S.A. Podała nawet adresy stron internetowych, gdzie można niby szukać o nich informacji tj. energia.pl i energiadlafirm.pl. Szkoda tylko, że to nie ich strony. Gdybym już raz nie tam nie była, może bym i uwierzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
record3 Re: piłsudskiego 8 13.10.14, 15:11 czy ktos wie jaka firma teraz sie tam znajduje bo dzwonila do mnie kobieta ale nie uslyszalem bo nie wyraznie powiedziala, jakies slowo + eko. jakos tak, praca ma byc niby biurowa ale nic wiecej sie nie dowiedzialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel nosorożce to my ! IP: *.coig.katowice.pl 27.01.14, 11:38 pranie mózgu, naciąganie ludzi, praca wśród prymitywów. obiecują góry złota a w rzeczywistości to złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaa Nein IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.14, 21:53 Gdy zaproszą was na Piłsudskiego 8 (eco dla firm) jak i również na 3 Maja (NC+) do starego Sezamu, nie ma co tracić czasu. No chyba, że chcecie chodzić po domach i sprzedawać telewizję kablową lub energię elektryczną. Pracodawca łudzi ludzi fałszywymi ofertami typu: kierowca, pracownik magazynu, sekretarka, dział kadr, a w rzeczywistości idąc na rozmowę już nie masz żadnego wyboru:) Niekompetentna blondi sekretarka umawia ludzi na jedną godzinę ws. rozmowy kwalifikacyjnej, a w rezultacie wchodzisz z 20min poślizgiem. Jedynie co mi się w tej firmie podobało to owa sekretarka, gdy prezentowała swoje kształty przemieszczając się z punktu A do punktu B :) jako praca na stanowisku przedstawiciela przysługuje Ci tylko śmieszna podstawa plus prowizja, którą wiadomo trzeba wypracować. Gdyby ta praca była na tyle dobra jak przedstawiają w ogłoszeniu, to dawno Pan Kamil znalazłby pracowników, ale jak tu zacząć współpracę skoro już na dzień dobry w ogłoszeniu jesteś okłamywany. Tak, więc widzicie ogłoszenia użytkownika vector pol, biuro optymalizacji kosztów lub inne (gdyż kto wie ile mają kont) z pewnością będziecie po rozmowie rozczarowani. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annaaa Re: Nein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.14, 21:36 witam, ja dzisiaj tez byłem na rozmowie niby jako pracownik biurowy, mało konkretów podczas rozmowy, zostałem zaproszony na szkolenie( w terenie) ale raczej po tym co wyczytałem się tam nie wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka:) Re: piłsudskiego 8 IP: *.cable.smsnet.pl 14.02.14, 15:46 i znowu zmiana nazwy firmy i tak nadstop jak to dobrze wiedzieć. pozdrowienia dla Kamila R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.cable.smsnet.pl 21.05.14, 12:30 o co cię pytali i na jakie stanowisko?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.cable.smsnet.pl 12.06.14, 17:37 No i dzisiaj byłam zobaczymy co na to Kamil i czy było warto jechać godzinia 10:00 czy nie straciłam czasu na zumbę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.14, 13:02 nic sie nie zmienilo, dalej sciema i naciagacze. tel zaczyna sie od 503 572.... szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja :) Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.14, 16:21 Jak na rozmowie? cos konkretnego? do mnie dzisiaj dzwonili z numeru 503 572... i 3 stanowiska sa sekretarka , cos tam bo nie zrozumiałam i do kompletacji dokumentów na magazynie . Jutro na 10 na rozmowe - warto jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee nic się nie zmieniło IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.14, 12:50 zgłosiłam się na stanowisko sekretarki. Udałam sie na spotkanie po czym powiedziano mi, że szukaja glownie przedstwaicieli handlowych i dogadali sie ze swoja sekretarka i poki co nie szukaja innej. zaproszono mnie na nastepny dzien na dzien probny. Oczywiscie sie nie pojawilam na nim.Skoro robia mnie w ciula to po co sie fatygowac i tracic caly dzien. To było 5 dni temu. Dzisiaj dzwoni telefon. Pani sekretarka przedstawia firme jako Energa Obrót SA i zaprasza mnie na rozmowe na stanowisko sekretarki. Adres: Piłsudskiego 8. Powiedziałam tej pani ze bylam u nich na rozmowie i jak mi powiedziano. Zaczela sie smiac i powiedziala ze szukaja sekretarki i przedstawicieli handlowych. Jaja jakies normalnie. Kto normalny takie kity pociska. Nie maja wolnego stanowiska w sekretariacie a nadal zapraszaja na rozmowy. Miała zapytac szefa jakie to faktycznie stanowisko. Prosiłam zeby nawet nie oddzwaniala jezli jest to stanowisko przedstawiciela handlowego. Nie oddzwania... sami widzicie szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaaa Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.14, 22:44 Pozytywne komentarze są głównie z ip.gronet, przypadek czy manipulacja? :P Byłem na rozmowie, a tam nie pracuję, więc odpowiedz się sama nasuwa :P Pozdrowienia dla sekretarki o niebanalnej urodzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozioma Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.toya.net.pl 31.07.14, 10:47 Byłam wczoraj na rozmowie w tej firmie, atmosfera co najmniej dziwna. Zamiast przejść do konkretów facet się mnie pyta jak się czuje, co słychać w moim mieście, a przecież to nie jest przedmiotem spotkanie, z resztą robił to w niezwykle sztuczny, wyuczony sposób. Zaraz po tym spytał ile wysłałam CV, jaki jest odzew, zbeształ mnie, że nie mam doświadczenia (bo przez 5 lat studiowałam dziennie i pracowałam tylko dorywczo). Na koniec powiedział, że praca jest biurowa, nienormowane godziny pracy, pakiet szkoleń (bo nie znam programów), 1700zł i zadzwonią w ciągu miesiąca. Moje przeczucia są takie, że w tej firmie w dalszym ciągu coś śmierdzi i wolę aby w ogóle do mnie nie dzwonili. Odpowiedz Link Zgłoś
poszkodowanyy Re: oszuści 31.07.14, 17:23 a w jakiej firmie jesli mozna wiedziec??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tereferekuku Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.14, 10:38 To dobrze, że bołączyłaś do nich :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmm Re: oszuści IP: *.interkonekt.pl 01.08.14, 14:07 Czym się zajmujesz w tej pracy? Jesteś zadowolona? Widzę ze mało jest pozytywnych opini na temat tej pracy a ja się właśnie zastanawiam czy iść na rozmowe kwalifikacyjną.... niech mi ktos doradzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmm Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.interkonekt.pl 01.08.14, 14:11 Na jakim stanowisku pracujesz i czym dokładnie zajmuje si e ta firma, jestem zaproszona na rozmowe i nie wiem co robic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jam jest ... Re: Sosnowiec, Piłsudskiego 8... IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.14, 16:50 Dziwne, bo gdy byłem na rozmowie nie było wspominane, że firma daje pracownikom auta służbowe albo laptopy :) tym bardziej, pracownicy, którzy tam pracują/ali musieli mieć prywatne auto aby dojeżdżać do klienta, ewentualnie pozostawało wsiąść w prywatny środek transportu zwanym KZK GOP :) już pracuję od dłuższego czasu w innej firmie, po prostu nie lubię jak się ludziom wciska ciemnotę na tym forum, jak to jest świetnie w firmie, w której ogłoszenie na olx różni się z tym co zastają na rozmowie :) skoro eco dla firm jest tak świetna to dlaczego szuka od pół roku pracowników i nie może ich znaleźć? Odpowiedz jest prosta :) mała firma, niska podstawa, a duże wymagania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś