Gość: o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 14:54 jakiech zarobków można się spodziewać w EY??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paw_dady a jaka jest twoja rola? 11.11.03, 16:42 Gość portalu: o napisał(a): > jakiech zarobków można się spodziewać w EY??? recepcjonistka? senior analyst? a moze senior account manager? nie wiem czy w wawie sa partnerzy jak sa aplikuj na pozycje partnera ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: a jaka jest twoja rola? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 20:38 bardzo zabawne Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: a jaka jest twoja rola? 11.11.03, 21:11 Gość portalu: o napisał(a): > bardzo zabawne powazne pytanie nie musi miec nudnej tresc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: a jaka jest twoja rola? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 23:51 recepcjonistka? senior analyst? senior account manager? ................ ? ................ ? ILE ???? ps. A ty ile? Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: a jaka jest twoja rola? 12.11.03, 01:21 Gość portalu: o napisał(a): > recepcjonistka? > senior analyst? > senior account manager? > ................ ? > ................ ? > ILE ???? o ! i tak ustrukturyzowane pytanie mozesz zadac ;) > > ps. > A ty ile? aaa dziekuje, wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
corregidor Re: a jaka jest twoja rola? 12.11.03, 15:32 sorry ze sie wtracam, ale w ey nigdy nie bylo stanowisk typu key account manager analyst i taego typu moze cos sie zmienilo w miedzyczasie aczkolwiek nie sadze kiedy tam zaczynalem (96) absolent wyzszej uczelni ktory byl przyjmowany/a na stanowisko juniora dostawal kolo 2,5 K/ miesiac a mozna bylo zarobic 10 razy tyle A teraz pewnie odpowiednio wiecej ludzie tam dostaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saba Re: a jaka jest twoja rola? IP: *.dsl.hccnet.nl 12.11.03, 16:04 A ja slyszalam, ze do E&Y ludzie aplikuja po to aby miec ladnie w CV i jak najszybciej sie da zwiac do ktorejs z upatrzonch firemek, ktore obsluguja, no przynajmniej u nas takie praktyki mialy miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
cardriver Re: a jaka jest twoja rola? 18.11.03, 11:21 To źle słyszałeś. Zdarzają się ludzie o takiej motywacji, jak w opisanym przez Ciebie przypadku, ale nie wydaje mi się, żeby tylu naiwniaków było wielu. "Zwiać do upatrzonej firemki" to może Senior 2-roczny (wcześniej raczej ciężko, chyba że dalej chcesz pracować jak osioł: za dużo przy kiepskiej pensji). Ergo "ucieczka" sporo Cię kosztuje 3-4 lata "odbębniania" jako asystencina i 1-roczny Senior, po drodze masa pracy, egzaminów i stresu. Pierwsze zmarszczki, kilka wolnych weekendów w roku, praca w dni świąteczne (ostatnio 11 listopada), etc. Ale też jest to cena za coś - ogromną wiedzę i masę doświadczenia. No i często satysfakcję (mimo całej frustracji). Jak uciekasz za wcześnie, to w nowym miejscu nie licz na "extra względy". Dalej jesteś mróweczką, tyle że w innym mrowisku. I dalej po Tobie jeżdżą, jak chcą. Wszędzie trzeba na swoją pozycję zapracować (pomijam przypadki szczególne, gdzie rolę grają inne względy niż obiektywnie mierzalne). a tak gwoli wyjaśnienia - zarobki we wszystkich firmach wielkiej 4 oscylują w okół 4500 PLN (brutto) na dzień dobry (pensja dla pierwszorocznego asystenta). Gość portalu: Saba napisał(a): > A ja slyszalam, ze do E&Y ludzie aplikuja po to aby miec ladnie w CV i jak > najszybciej sie da zwiac do ktorejs z upatrzonch firemek, ktore obsluguja, no > przynajmniej u nas takie praktyki mialy miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: a jaka jest twoja rola? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 18:32 Dzieki za odpowiedz!!! PS. nie bylo i nie ma stanowisk typu key account manager ale są tacy np. PAW_DADY co wiedzą lepiej,ladniej pisza, krytykuja ale na pytanie nie odpowidza Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: a jaka jest twoja rola? 12.11.03, 19:16 czy ja pisalem ze sa u cGEY-ow czy jak sie nazywaja ? pytalem o twoja role misiaczku, ale ty nie masz zadnej i mozesz nie miec. a krytykowalem kretynskie postawienie pytanka. Choc taki wlasnie jest kosulting kiepsko postawione pytania i rownie dobre odpowiedzi, pasujesz tam ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: a jaka jest twoja rola? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 18:35 oooo... yyyy... no jak to miało być, mmmmmm, aaaaa ............ acha POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee spytaj sie u zrodla. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.11.03, 11:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol4 Re: spytaj sie u zrodla. IP: 213.25.60.* 13.11.03, 15:17 w EY daja teraz na wejscie 4,2 k brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyrzucona Re: E& Y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 01:59 Prawdziwego E&Y juz nie ma. Jest teraz Arthur Andersen pod szyldem E&Y. Ostatnio wyrzucili ok. 100 osob, ktorzy pracowali najdluzej i najwiecej zarabiali, a przyjmuja z rynku tania sile robocza. Podobno w styczniu poleci nastepne 100 osob. Mnie tez wyrzucili, pracowalam w E&Y prawie od poczatku ich istnienia. Dla mnie, tak jak i dla innych wyrzuconych byl to szok i ogromny zal. Teraz juz nie, gdy widze co tam sie dzieje. Ale Tobie coz mam radzic, ciesz sie, ze sie tam dostalas, pewnie myslisz, ze Pana Boga za nogi zlapalas. Mam nadzieje, ze nie "skonczysz" tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-EY Re: E& Y IP: 217.153.142.* 18.11.03, 08:55 I dlatego uważam, że to ja "złapałem Boga za nogi" odchodząc z EY kilka lat temu:))) Odpowiedz Link Zgłoś