Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Negocjacje wynagrodzenia

IP: *.icpnet.pl 10.02.09, 22:49
    Jestem po pierwszej rozmowie kwalifikacyjnej w korporacji. Ogólnie jestem zadowolona i uważam, że zrobiłam dobre wrażenie i dobrze poradziłam sobie z zadaniami, które miałam na rozmowie wykonać. Moja sytuacja wygląda następująco: mam pracę w jednej takiej firmie, z której nie do końca jestem już zadowolona, ale w miarę dobrze mi płacą. Chciałabym pracować w tej korporacji. Na pierwszej rozmowie powiedziałam kwotę znacznie niższą od tej którą zarabiam teraz - raz, że nie wiedziałam tak naprawdę ile na takim stanowisku się zarabia, dwa, że od umówienia się na rozmowę do samej rozmowy miałam tylko 2 dni i nie miałam czasu do namysłu, no i trzy- nie chciałam ich wystraszyć wymaganiami które od razu wydałyby się im za wysokie.
    W czwartek ide na drugą rozmowę, taką już bardziej w celu poznania zespołu, niż kwalifikacyjną. Chciałabym ponegocjować lepsze wynagrodzenie, tak przynajmniej z tysiąc więcej niż powiedziałam na pierwszej rozmowie. Macie jakieś pomysły jak to inteligentnie rozegrać?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lukasz Re: Negocjacje wynagrodzenia IP: *.chello.pl 11.02.09, 07:39
        Niestety teraz jest już chyba trochę za późno, wyjdziesz na osobę niepoważną ...
        Z drugiej strony jak na korporację to trochę dziwne że przyjęli cię od razu na
        pierwszej rozmowie a na drugiej już poznajesz zespół. Zwykle odbywają się co
        najmniej 3 rozmowy.
        Jeśli to rzeczywiście korporacja to weź pod uwagę że zwykle nie dają one
        realnych podwyżek, to co wynegocjujesz na początku potem zwykle jest co najwyżej
        raz do roku waloryzowane o wskaźnik inflacji +/- 2%.
        • Gość: onka Re: Negocjacje wynagrodzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 09:53
          jakie stanowisko i ile podalas? pozwoli mi to cie w jakis sposob nakierowac..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka