Gość: G. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 10:28 dziwię się tym ludziom. Mają w ogole jakis szacunek do samych siebie? Bo po sprzedaniu siebie- ja bym juz nie miala Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sss Studia sponsorowane IP: *.chello.pl 19.04.09, 10:35 "sponsoring" - ładne określenie zwyklego ku******stwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Sponsoring mentalny - a la Marek Wielgo.. IP: *.sds.uw.edu.pl 19.04.09, 10:42 Jeste tez sponsoring mentalny - a la Marek Wielgo... pisanie bzdurnych artykułów za kasę deweloperów by naciągnąć zwykłych ludzi na kasę... Wg. mnie gorszy od tego z artykułu... Bo sprzedaje sie setki/tysiące niewinnych ludzi a nie tylko własne ciało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Studia sponsorowane IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.09, 12:24 owszem, w tych kategoriach patrząc to rzeczywiście zwykłe kure_two i nie zamierzam tu tego negować. Ale pomyśl, czym różni się 'sponsoring' od prostytucji - zazwyczaj jeden partner, zazwyczaj nie kasa a właśnie drobne przyjemności. Szkoda tylko, że przeważnie rozbija się o usługi seksualne a nie np. towarzystwo w wyjazdach, gdzie po prostu nie można się pojawić ze starą żoną, bo wszyscy inni mają 'młode, piękne' a ta osoba jest wierna np. dzieciom, których nie chce obarczać rozwodem. W polskim wykonaniu sponsoring jest straszny. Akurat tak się złożyło, że mam mieszkanko a przy tym jestem studentem. Gdy szukałem współlokatorów (przez NORMALNE ogłoszenie, bez słowa o sponsoringu), ze trzy dziewczyny otawrcie pytały czy da się zrezygnować z czynszu w zamian właśnie za 'bliskość', domowe obiadki itp. Akurat ja do czegoś takiego podchodzę bardzo negatywnie. Dlatego mieszkam obecnie z dwoma innymi studentami a nie studentkami (i już słyszę te oburzone głosy facetów: trza było brać, jak sama dawała! - otóż drodzy koledzy - niektórzy wbrew pozorom - nie muszą lecieć na każdą okazję, wystarczy im w zupełności to, co mają, a nie chcą np. w swoich oczach utracić resztek honoru. Bo jak bym się sobie wytłumaczył? "Przecież pomagam biednej kobiecie?" - nawet ja tego nie kupuję.) Raz pozwoliłem przez wakacje mieszkać za darmo nieznajomej dziewczynie przez wakacje (oczywiście pod kilkoma warunkami), za darmo. Chodziło mi o przypilnowanie mieszkania w czasie mojej nieobecności + imprezy, które nie rozniosą lokalu. Z takiego układu oboje byliśmy strasznie zadowoleni. Do teraz jesteśmy przyjaciółmi. Dodam, że osobiście wcześniej dziewczyny nie znałem, ale była to koleżanka koleżanki stryjecznego brata wujka od strony matki ;) czyli tak zupełnie obca to nie. Po 3 miesiącach mieszkanko było wysprzątane, nawet jednego kieliszka nie zbiła. Czyli innymi słowy - szukasz kogoś, kto ci popilnuje mieszkanie - zainteresuj się sponsoringiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Studia sponsorowane 20.04.09, 10:57 wystarczy przestać piętnować seks, zamieńmy słowo "seks" z "rozmową" i można w ten sposób jechać po psychologach itd itd itd.... a jaka jest różnica, poza napiętnowaniem społecznym? wg mnie - niewielka... z tym że seks daje większą przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Studia sponsorowane 19.04.09, 22:36 Gość portalu: sss napisał(a): > "sponsoring" - ładne określenie zwyklego ku******stwa szkoda że nie mecenat:-) a gazeta coraz niżej, dno dawno temu minęła i leci na łeb na szyję. Żenada. Redakcji gratuluje po raz kolejny promowania właściwych postaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaelus maximus Re: Studia sponsorowane IP: *.toya.net.pl 20.04.09, 10:48 he, he, a co cie tak to bulwersuje? :D masz jakies negatywne wzorce wsrod bliskich? traumatyczne wspomnienia z dziecinstwa? w innym przypadku zupelnie nie rozumiem powodow tak ostrej wypowiedzi.. chcesz wiedziec czym roznia sie te dwa terminy? powiem ci :) kultura mowcy. :D nie rozumiem rowniez tak dla czego ludzie maja tak negatywny stosunek do osob zajmujacych sie nierzadem. sam nigdy bym sie na to nie zdecydowal, ale co mnie obchodzi, ze inni z tego zyja? sadze, ze powodem tego calego zamieszania jest zwykla polska ZAZDROSC o to, ze ktos (czesto) o wiele gorzej wyksztalcony,czasem mniej inteligentny zarabia wielokrotnosc tego co inni. do tego wszystkiego dochodzi jeszcze DWULICOWOSC tych krytykantow. wystarczy spojrzec na taka stronke jak roksa.pl, zeby zauwazyc, ze w samej warszawie jest ponad 500 prostytutek, ktore nie obawiaja sie zamiescic swoich zdjec w necie, wiec musi byc jeszcze sporo innych, ktore robia to za pieniadze. przy takiej podazy nie trudno sie domyslec, ze POPYT musi byc na prawde SPORY! Swoja droga trzeba przyznac, ze niektore to na prawde sliczne i mlode dziewczyny (tu uprzedze nastepne posty - nie, nigdy nie korzystalem z ich uslug. do tej pory udawlo mi sie spotylac ze slicznymi dziewczynami bez placenia:D ) tak wiec dziewczynki, pracujce jesli chcecie. macie moje PELNE POPARCIE! wyobrazam sobie, ze to musi byc ciezka praca, ale jesli uwazacie, ze sie w niej sprawdzicie to trzymam za was kciuki :) p.s. z drugiej strony wielka glupota jest brak pelnej legalizacji prostytucji! kobiety i mezczyzni, ktorzy sie tym zajmuja powinni byc objeci pelna ochrona emerytalna. trzeba rowniez przyznac, ze wplywy do budzetu tez bylyby wysokie. polityk ktory doprowadzi do takiej legalizacji w tym zaklamanym i smierdzacym kraju bedzie mial moje pelne poparcie do konca zycia! :D :) Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Studia sponsorowane 20.04.09, 11:09 najlepszy biznes nie może być legalny, bo prawdziwi rządzący stracą duże dochody - seks, narkotyki - to są te rzeczy na których się najwięcej zarabia i opodatkowywanie ich godziło by w zyski tych którzy naprawdę na tym zarabiają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xnonorx Czyżby któryś/któraś nie chciała dać Michnikowi? IP: *.chello.pl 19.04.09, 10:37 więc postanowił rozwiać wątpliwości moralne? Czy może sposób rządu na kryzys? A co z tymi brzydszymi? Komu one mają dawać dupy, żeby studiować albo mieć co jeść? Nie wiedziałem, że mówiąc o politykach i kraju: "burdel", jestem tak bliski prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Studia sponsorowane 19.04.09, 10:40 No tak - bez pójścia z "nowymi znajomymi" do "drogich klubów" życie tych studentów nie miałoby sensu. Nie ma to jak niezależne, samodzielne myślenie :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
sandino [...] 19.04.09, 11:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwwwd Re: Tak, dziś ma być grzecznie nazwane, poprawne IP: *.ghnet.pl 19.04.09, 12:58 Masz rację.To jest chore, a głupia wyborcza lansuje takie postawy. Przeciw k_urestwu i upadkowi zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Re: Tak, dziś ma być grzecznie nazwane, poprawne 19.04.09, 14:57 A małżeństwo "z rosądku" to nie to samo? Kiedy dwudziestoparolatka wychodzi za czterdziestolatka z kasą? To dokładnie to samo, tylko, że bardziej tradycyjne. Świat się zmienia, ludzie żyją ze sobą bez ślubu, to i mogą żyć ze sobą "z rosądku". Świat jest pełen sprzeczności, niegodziwości, pozwólmy ludziom robić ze swoim życiem co chcą, dopóki nie wpływają na życie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamm Re: Tak, dziś ma być grzecznie nazwane, poprawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 16:18 Tak, ale ktoś, kto ma rodzinę, a płaci małolacie za seks, robi innym krzywdę. Komu? Swoim dzieciom, swojej żonie, tej dziewczynie, jej rodzicom itd. Nie widze tutaj poza tym "lansowania" takich postaw. We wstępie masz napisane, z eto prostytucja, tylko inaczej nazwana. I dalej przypadki takich zachowań. Czy to lansowanie sponsoringu? Wątpię. Chyba, że ktoś nie wie, czym jest opis, albo wręcz ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Tak, dziś ma być grzecznie nazwane, poprawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 19:37 Nie bardzo wiem w jaki sposob taki ktos mialby szkodzic swoim dzieciom lub zonie/dziewczynie... Czego oczy nie widza o to serce nie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Tak, dziś ma być grzecznie nazwane, poprawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 20:15 Np. tak, że zarazi kogoś syfem? Że oszukuje rodzinę? Że jest marnym ojcem, który zamiast patrzeć na rodzinę, ugania się za dupami? Jak będziesz miał dziecko i ono zacznie się puszczać za kase, zrozumiesz, czemu i dlaczego komuś to szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: Tak, dziś ma być grzecznie nazwane, poprawne 19.04.09, 21:23 Że jest marnym ojcem, któr > y > zamiast patrzeć na rodzinę, ugania się za dupami? A co, jesli jest dobrym ojcem, ktory patrzy na rodzine ale tez ugania sie za dupami? Nie pasuje do czarno-bialego swiata wiec po prostu nie bierzemy pod uwage. Moze by tak sztucznie nie upraszczac rzeczywistosci? Troche brzmi jak "to pijak - i zlodziej!! Bo kazdy pijak to zlodziej!!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmmm Re: Tak, dziś ma być grzecznie nazwane, poprawne IP: *.toya.net.pl 20.04.09, 11:06 stary, jak bedziesz pisal takie rzeczy zaloowany, to kiedys zona wpisze twoj nik w google i przechlapane.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sponsor_potencjaln Re: Tak, dziś ma być grzecznie nazwane, poprawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 22:28 A ja bym bardzo chętnie zasponsorował jakąś miłą , wesołą , inteligentną dziewczynę - młodą kobietę. I , zapewniam , nie zrobiłbym jej żadnej krzywdy ! Mogłoby być , naprawdę , miło i "korzystnie" ! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczebrzeszyn Re: Tak, dziś ma być grzecznie nazwane, poprawne IP: 62.72.68.* 20.04.09, 08:21 A moze ta zona nie ma ochoty juz z nim spac i znalazla sobie kochanka. Wiec moze nawet jej to pasuje, ze on placi za seks malolatom. ona ma swiety spokoj. Niektorzy mezczyzni musza placic za cos, co inni mezczyzni maja za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Tak, dziś ma być grzecznie nazwane, poprawne 20.04.09, 09:46 > Niektorzy mezczyzni musza placic za cos, co inni mezczyzni maja za darmo. Nie ma nic za darmo. Zawsze jakoś "płacisz", czasem w gotówce, czasem swoim czasem, czasem "kompromisem" lub na wiele innych sposobów. I czasem okazuje się ze to "w gotowce" wychodzi najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maximus michaelus Re: Tak, dziś ma być grzecznie nazwane, poprawne IP: *.toya.net.pl 20.04.09, 11:01 > Tak, ale ktoś, kto ma rodzinę, a płaci małolacie za seks, robi innym krzywdę. > Komu? Swoim dzieciom, swojej żonie, tej dziewczynie, jej rodzicom itd. hi, hi, hi, no ale to wina tego "kogos" nie dziewczyny z ktora to robi :D:D:D zachowanie tej laski jest sprawiedliwe i honorowe. zgadza sie na uprawiac z kims sex za pieniadze, nikomu nie robi krzywdy. przelewanie winy za zdrade partnera/ki na osobe z ktora to robi jest smieszne i naiwne :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arab [...] IP: *.dsl.club-internet.fr 19.04.09, 17:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiena Re: Tak, dziś ma być grzecznie nazwane, poprawne IP: *.mobile.playmobile.pl 19.04.09, 17:46 Boze to najglupszy text jaki slyszalam w zyciu. Nie popieram sponsoringu. Ale takiego kretynizmu jak twoj tez nie znosze. Odpowiedz Link Zgłoś
wnukstalina Re: Tak, dziś ma być grzecznie nazwane, poprawne 20.04.09, 06:39 sandino napisał: > Taka szmata tworzy iluzję - nie nie jestem dziwką, to sponsoring. Znam jeszcze jedną formę ukrytego kurestwa. Chłopak, syn zamożnych rodziców niby spotyka się z dziewczynami, niektóre zaprasza nawet do domu rodziców na weekendy jako "narzeczone". Rodzice z obu stron przymykają na to oko. Rodzice dziewczyny, "bo ma szansę bogato wyjść za mąż". Rodzice chłopaka: "A niech się wyszaleje, póki wolny. Poza tym po co ma z jakimiś ku...mi po burdelach..." i zakładają wespół zespół burdele w swoich domach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Studia sponsorowane IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 19.04.09, 11:23 Znalem dziewczyne, ktora uwazala, ze lepsze "to" niz samotny onanizm. W kazdym razie w sponsoringu mozna mowic o uczciwym stawianiu sprawy, w tzw."normalnych ukladach" bardzo czesto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty [...] IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.09, 11:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Studia sprostytuowane... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 19.04.09, 16:05 "Znalem dziewczyne, ktora uwazala, ze lepsze "to" niz samotny onanizm." ---------------------------------------------------------------------- Coz, niektore (czy niektorzy) wciaz jako swoja glowna dewize zyciowa stawiaja powiedzenie "pieniadze nie smierdza"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamm Re: Studia sprostytuowane... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 16:20 Samotny onanizm uprawiam ze skutkiem zadowalającym i nie jest zły. Kur...stwo - owszem, jest złe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Studia sprostytuowane... IP: *.adsl.alicedsl.de 19.04.09, 22:43 Czemu jest zle?? Bo ty tak mowisz? Nigdy nie bylas w zwiazku gdzie mezczyzna za wszystko placil? Ja jestem facetem i bylem w takim zwiazku! Jak to nazwiesZ? Ludzie odwalcie sie od tego co robia inni. Ich zycie. Wy sie swoim zajmijcie Odpowiedz Link Zgłoś
4v Rola rodziców, banał 19.04.09, 11:25 Rola rodziców ogranicza się dziś do hodowli. Dziecko ma się uczyć, w zamian dostaje kieszonkowe i gadżety (modne ciuchy, komórki, komputery itp) Gdy dziecko dorasta, często znajduje sobie nowego rodzica. Który tak samo nie wychowuje (co tu już jest to oczywiste), tylko karmi gadżetami. Gdyby rodzice rozmawiali ze swoimi dziećmi, a nie traktowali je jak zwierzęta hodowlane... cóż, żyli byśmy w zupełnie innej rzeczywistości. Lepszej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekk46 Re: Rola rodziców, banał 19.04.09, 11:43 ladnie napisane sponsoring.hehe zwykle kur... to jest))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Studia sponsorowane IP: *.chello.pl 19.04.09, 11:50 czy jedna osoba, kiedy wybiera zwiazek z druga i klakuluje jej zarobki, stanowisko, samochod itd. czy rozni sie tylko tym, ze nie ustala cennika? ilu jest kolesi, ktorzy maja piekne, puste kobiety, ktorym daja kase na zakupy i kosmetyczki. a tzw. malzenstwa z rozsadku? rozsadku, czyli kalkulacji. poza tym w artykule chyba sa mylone dwie sytuacje - relacje polegajace jedynie na oplacanych numerkach - czyli prostytucja, oraz zwiazki, ktore opieraja sie na finansowaniu jednej osoby przez druga - to w tym wypadku mozna mowic o sponsoringu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekk46 Re: Studia sponsorowane 19.04.09, 12:58 a jak sie nazywa finansowanie kogos za dawanie du... kur... a ze maz daje zonie pieniadze na kosmetyczki czy cos takiego to to chyba normalne.jesli taka studentka ozenila by sie z takim dziadkiem to mozna by powiedziec ze falszywa czy wyrachowana czy na kase. a tak to jest poprostu zwykla ku... tylko nie stoji na szlaku tylko robi to gdzies w hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczebrzeszyn Re: Studia sponsorowane IP: *.pool.einsundeins.de 19.04.09, 13:20 No wlasnie. Calkowicie sie zgadzam z panem. Wiekszosc zwiazkow malzenskich czy niemalzenskich opiera sie na sponsoringu. Kobiety najczesciej wiaza sie z facetami majacymi kase, wladze czy tam status spoleczny. ale najczesciej nie przyznaja sie do tego oficjalnie tylko graja role zakochanych i zauroczonych. No a potem jak juz usidla swego pana to rozgladaja sie po latach za kochankiem, czy kims na boku, no bo tez im sie chce seksu dla przyjemnosci a nie tylko z obowiazku. Taka jest prawda, samo zycie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemezja Re: Studia sponsorowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 11:05 nieco to smutne że tak uważasz, ja mam przeciwne spostrzeżenia, relacje par małżeńskich któe ja znam nie opierają się tylko na wymianie usług, łączy jednak ich o wiele więcej inż łóżko i portfel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Studia "sponsorowane"... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 19.04.09, 16:16 "poza tym w artykule chyba sa mylone dwie sytuacje - relacje polegajace jedynie na oplacanych numerkach - czyli prostytucja, oraz zwiazki, ktore opieraja sie na finansowaniu jednej osoby przez druga - to w tym wypadku mozna mowic o sponsoringu." Szanowny "Piotrze"... Prostytucja pozostaje li tylko prostytucja, niezaleznie od tego czy placi sie "za numerek", czy tez okreslony okres czasu prostytuowania sie (tydzien, miesiac, rok, etc.)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Studia sponsorowane IP: *.compnet.com.pl 19.04.09, 11:52 "Nie jest to latwy pieniadz" No chyba jest skoro go wybieraja. Nielatwo to bylo stac za barem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinomaniak Re: Studia sponsorowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 12:01 A studiujesz z dala od własnego domu? Co za różnica dawać du*y dosłownie, czy robić to w przenośni świecąc oczami przed zdurniałym kierownikiem w markecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: Studia sponsorowane IP: *.devs.futuro.pl 19.04.09, 13:43 Taka, jak pomiedzy zabijaniem czasu a zabijaniem ludzi. Zal mi Ciebie, ze tego nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Artykuł wyssany z palca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 12:08 Ale wy ludzie naiwny jesteście, ktoś wypocił wierszówkę ze swojej bujnej wyobraźni a wy wszystko łykacie ha,ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Studia sponsorowane IP: *.net-htp.de 19.04.09, 12:21 Sponsoring czy kur**wo, chodzi o seks za pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Zdjecie ilustrujace artykul IP: *.chello.pl 19.04.09, 12:33 Ciekawe czy osoba na zdjeciu wie, ze uzyto jej wizerunku do zilustrowania takiego tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bystre oko Studia sponsorowane IP: *.dolsat.pl 19.04.09, 12:56 to bezsilnosc i bezradnosc popycha ich w tym kierunku. zal mi was dziwki Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Studia sponsorowane 19.04.09, 13:41 Jaka bezsilność ? robią to bo to łatwa kasa i może troche sexu. i nie tylko studenci. Okazuje sie że młode, ładne laski już od liceum zaczynają. Praca męczy a szybkie numerki w czwartki o 17:40 do 20 :D nie Nazywanie tego forma sponsoring jest niewłaściwe. To nadal prostytucja i jesli nazwiemy to inaczej to niestety staniemy sie fałszywi. Jak można zawijac gó... w sreberko i mówić ze to pyszny cukierek ? to nadal gó... Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Wśród licealistek jest dużo porządnych dziewczyn 20.04.09, 03:16 co grzecznie idą do łóżka już ok. 20-tej, bo muszą wrócić do domu przed 22-gą Odpowiedz Link Zgłoś
zielonykatol Redaktor pięknie umywa ręce 19.04.09, 13:46 Zauważcie jak sponsoring jest opisywany w mediach. Redaktorzy beznamiętnie opisują zjawisko, wypisują plusy i minusy i... nic. Nie ma żadnego potępienia moralnego, zaznaczenia, że to jest złe. Że handel swoim ciałem to prostytucja. Że pozostawia trwałe okaleczenia na psychice prostytuującej się osoby. Redaktor pięknie umył rączki. Ten artykuł można wręcz odczytać jako reklamę, zachętę do sponsoringu. Ukryta treść przemawiająca do młodych studentek to "nie masz kasy? nie martw się! podsuniemy ci sposób na łatwe pieniądze, sponsoring!". Żałosne. Media staczają się na dno. GW nigdy nie grzeszyła poziomem ale teraz stacza się coraz niżej. p.s. panie redaktorze, słyszał pan o czymś takim jak opiniotwórcza rola mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimiko Re: Redaktor pięknie umywa ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 14:38 miałem dokładnie takie same odczucia podczas czytania tego tekstu jak ty. Rzeczy trzeba nazywać po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marylin Re: Redaktor pięknie umywa ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 16:26 "Dzisiaj sprzedawanie swojego ciała za pieniądze, prezenty, korzyści materialne nie nazywa się już prostytucją. To tzw. sponsoring" - no przeciez jest napisane ze to prostytucja. Jesli wolisz pouczac bardziej doslownie, sama tez mozesz napisac artykul, na jaki chcesz temat, jak bedzie dobry pewnie go opublikuja. Rola mediow polega przede wszystkim na podawaniu informacji, na poddawaniu ich pod osad czytelnikow/widzow. A nie na wyrazaniu osobistego zdania redakctora. Moim zdaniem tutaj osobiste zdanie i negatywny stosunek do prostytucji i tak sa ujawnione i to od samego poczatku. Wyobrazasz sobie taki artykul: "studenci postepuja brzydko, to bardzo zle sprzedawac sie za pieniadze, skandal!"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suria Inteligencją nie grzeszysz IP: *.chello.pl 20.04.09, 10:01 Podajesz cytat, którego nie zrozumiałaś. Infantylny redaktorek napisał właśnie, że już nie ma określenia prostytucja, ale sponsoring, zmieniając zatem znaczenie procederu. Prostytucja bowiem to bardzo brzydkie i jednoznacznie kojarzone słowo, a sponsoring oznacza pewien prestiż, jakby dawanie dupy i dawanie dupy to było nie to samo, ale w zależności od tego, kto i jak to subtelniej nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyt Re: Redaktor pięknie umywa ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 17:29 Może sam pan redaktor kiedyś miał sponsora :) albo cały czas ma. Stad wylewa swoje madrosci :), zeby sobie ulzyc. Hehe a tak powaznie dawajcie dupy :) za 1k PLN miesiecznie :) moi drodzy studenci i studentki :) tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l_m Re: Redaktor pięknie umywa ręce IP: *.net.euron.pl 19.04.09, 17:52 ..a taki artykuł jak ten pojawia się w gw srednio co miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjolog Re: Redaktor pięknie umywa ręce IP: *.wroclaw.mm.pl 19.04.09, 19:17 Opiniotwórcza rola mediów polega właśnie na tym, by przedstawić plusy i minusy i by MYŚLĄCY, ANALIZUJĄCY czytelnik mógł wysnuć z tego SAMODZIELNE wnioski. Zjawiska społeczne należy opisywać rzetelnie, przedstawiać je w szerokim kontekście i z wielu punktów widzenia. Jeśli chcesz czytać dosłownie o pewnych sprawach i oczekujesz artykułów, które w pierwszym zdaniu będą pełnić funkcję moralizatorską to gorąco polecam Fakt i Super Express. Poza tym słabo mi się robi jak czytam, że powinni potępiać tych ludzi, pisać, że to złe i że "pozostawia to trwałe okaleczenia na psychice prostytuującej się osoby". Ci ludzie są dorośli, wiedzą co robią i UWAGA nie robią nikomu nic złego, ich działania nie ingerują bezpośrednio w Twoje życie, więc co Ci do tego?! Sponsoring dotyczy wyłącznie relacji sponsor-sponsorowana/ny. To ich świadoma decyzja i to oni będą ponosić za to konsekwencje, więc nie rozumiem takich ortodoksyjnych postów! Może powinniśmy ich na ostracyzm społeczny skazać? Zabronić później zakładania rodziny, bo są amoralni? Albo kazać płacić w przyszłości wyższe podatki, żeby "mogli spłacić swój dług" wobec społeczeństwa, państwa czy bóg wie jeszcze wobec kogo?! Jak czytam takie rzeczy to wstyd mi, że żyję w takim zaścianku ludzi tak wąsko postrzegających pewne rzeczy. Jeśli ktoś zechce skomentować, że pewnie zarabiam sponsoringiem na studia to tylko potwierdzi fakt, że większość naszego moralnego narodu to PLEBS. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdr jaka jest roznica miedzy Gazeta, Fakt czy SExpres? IP: *.bredband.comhem.se 19.04.09, 19:30 to wszystko jeden syf : Tabloidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokładnie Dokładnie. Nic dodac nic ująć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 20:12 Zbyt wiele osób przywykło do programów typu Uwaga czy gazetek typu Fakt. A wystarczy włączyć myślenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: Redaktor pięknie umywa ręce IP: *.torun.mm.pl 19.04.09, 22:27 Moim zdaniem takie postępowanie ludzi działa niszcząco na ich życie. Beznamiętne opisywanie szokujących faktów stało się modne. Tak - podobne artykuły pojawiają się w GW bardzo często. Zapytam się może redaktorów - dlaczego? Dlaczego nie opisujecie np. równie często ludzi pomagających innym, bezdomnym? dlaczego? Czy nie jest tak, że "seksualny" temat zawsze łatwiej sprzedać, zwiększa się oglądalność strony www, większe wpływy z reklam... Dlaczego nie ma w artykule komentarza specjalisty, psychologa? Co na to ludzie, którzy są fachowcami w dziedzinie? Celowo mówię o fachowcach, żeby nikt się nie czepiał, że wołam np. o komentarz księdza. Nie - proszę o opinię psychologa dla takich zjawisk. Nie chodzi mi ocenę moralizatorską, ale o fachowy opis skutków w późniejszym życiu dla osób, które tak zarabiają na życie. Nieprawdą jest, że sponsoring dotyczy tylko dwóch osób - to kłamstwo. I to nie jest ortodoksja - ponieważ konsekwencje idą na późniejsze(obecne) najbliższe osoby (rodzinę). Twój post świadczy o tym, że nie przeanalizowałeś problemu. A tak się obnosisz, że jesteś "MYŚLĄCY". Konsekwencje sponsoringu pozostają w psychice - nie u wszystkich oczywiście jednakowo to się zakorzenia, ale skutki generalnie są niszczące - traktowanie innych ludzi przedmiotowo, wykorzystywanie, skupianie się na osiągnięciu tylko swoich celów, rozbite rodziny - a potem to się przenosi na następne pokolenie - ich dzieci. Niestety nie widzę pozytywów tego zjawiska. Zaściankowe to jest twoje myślenie, że wszystko wolno i nie będzie z tego złych skutków. Uważam, że to co napisałeś jest bardzo złe. I wolno mi to wyrażać, bo żyjemy w wolnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyt Re: Redaktor pięknie umywa ręce IP: 217.153.235.* 20.04.09, 08:09 Łojejciu :) ale "dogłębna" analiza :D pewnie kolejny sponorowany sie wyżalił :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Lepiej, żebyś nie był takim sponsorowanym IP: *.chello.pl 20.04.09, 10:33 Tak się składa, że miałam wątpliwą przyjemność studiować z panną, która miała tzw. sponsora. I dla mnie, powiem szczerze, nie różniła się niczym od "klasycznej" ku.... Po pierwsze, nie szanowała swojego "dobrodzieja" nazywając go frajerem, prykiem itp., po drugie kasa tak ją rozbestwiła, że dawała też po cichu innym za kasę "na boku". Jeśli zatem koleś jeden z drugim myślą, że jak zasponsorują sobie pannę, to ona dochowa im "wierności" (wierność=higiena=brak przykrych niespodzianek wenerycznych)i obdarzy ich szacunkiem nie wspominając o bardziej subtelnych uczuciach, to się grubo mylą, lepiej już iść do zwykłego burdelu, taniej i bez złudzeń, że laska przywiąże się jak pies do pana, ona co najwyżej jak glonojad przyssie się do portfela sponsora nie zachowując przy tym minimalnej lojalności. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonykatol Ja to widzę inaczej 20.04.09, 09:51 Uważam, że poważne media powinny starać się kształtować zdrowy kręgosłup moralny społeczeństwa. Myślisz że nie? Wyobraź sobie zatem takie artykuły: Tuż przed II WŚ gazeta opisuje problem żydowski, rozważa czy się ich pozbyć. Wylicza plusy (przerobimy na mydło, zagrabimy majątek) i minusy (opinia ludobójców w świecie). I nic. Albo inny artykuł: opisujący jazdę po ulicy pod wpływem alkoholu. Redaktor podaje plusy (dobra zabawa, jest co opowiadać kolegom) i minusy (można zabić siebie i kogoś). I nic. Podobają ci się takie media? Odsyłasz mnie do Faktu i Super Ekspresu po moralizatorskie artykuły ale to rzecz zupełnie nietrafiona bo zauważ że Fakt dostał jakąś złotą malinę (lub coś podobnego) za podsycanie niechęci polsko niemieckiej. Nigdy nie kupiłem Faktu i nie zamierzam. GW to nie jedyny przedstawiciel mediów który pisze w ten sposób. Podobne artykuły są na innych dużych portalach. Media kształtują obraz chorego społeczeństwa (w pogoni za poczytnością i kasą) a później alarmują, że ludzie sobie nie ufają i nie wstępują w związki, że jest pełno singli, społeczeństwo się starzeje, że jest coraz więcej dewiacji seksualnych. Niech spojrzą na siebie. O czym piszą i jakie społeczeństwo kształtują. Kształtują społeczeństwo "róbta co chceta". Przez ten artykuł o sponsoringu między innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hematolog Fajnie, póki ci taka dziwka nie zląduje w rodzinie IP: *.chello.pl 20.04.09, 10:12 Wyobraź sobie, że taka "miła studentka" dupczy się za kasę przez 5 lat studiów, co niewątpliwie spacza jej psychikę, bo po takich "doświadczeniach zawodowych" na pewno nie pójdzie za średnią pensję do biura. I wyobraź sobie, że twój brat zakochuje się w takiej pannie, ślub, fanfary, weselisko, a potem taka blać jest członkiem twojej rodziny. I niech jeszcze, nie daj Boże, pozna ją któryś z klientów, który przypadkowo okaże się twoim znajomym i wytknie palcami, że wpuściliście kurew pod dach, obciach na całą rodzinę. Nie żal by ci było matki, ojca, brata? Synu, jest takie piękne powiedzenie: prostytuka to zawód, a ku... to charakter. Porządne dziewczyny pracują na kasie w markecie, są kelnerkami, opiekunkami do dzieci, sprzątaczkami nawet, ale nie okazuje im się należnego szacunku, za to powstają artykuły o wywłokach, które dla paru złotych na modny ciuch lub za wakacje na Krecie obciągnęłyby każdemu, kto rzuci monetą. Jeśli ktoś za byle gadżet nadstawia, to jest po prostu gównem, nie człowiekiem. Co innego głód, bezdomność, nałogi, takie osoby można w jakimś stopniu usprawiedliwić, bo mogą nie mieć wyjścia i wcześniej nakreślonych wzorców w patologicznych kręgach, z których się wywodzą. Ale jeśli młoda dziewczyna sprzedaje się staremu prykowi z przyklaskiem własnych rodziców, to nie da się tego inaczej wytłumaczyć, jak ku...two w biały dzień, a w tle takie farmazony, jak "polski katolicyzm", "polska rodzina" i "polskie wartości". Niektórym się wydaje, że jak nie stoją pod latarnią w kusych łaszkach, to nie są ku...mi, bo dają w domu i to tylko jednemu klientowi, ale nie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozna tak Re: Redaktor pięknie umywa ręce IP: *.pools.arcor-ip.net 19.04.09, 20:00 Zauważcie jak sponsoring jest opisywany w mediach. Redaktorzy beznamiętnie opisują zjawisko, wypisują plusy i minusy i... nic. Nie ma żadnego potępienia moralnego, zaznaczenia, że to jest złe. Że handel swoim ciałem to prostytucja. Że pozostawia trwałe okaleczenia na psychice prostytuującej się osoby. Redaktor pięknie umył rączki. Ten artykuł można wręcz odczytać jako reklamę, zachętę do sponsoringu. Ukryta treść przemawiająca do młodych studentek to "nie masz kasy? nie martw się! podsuniemy ci sposób na łatwe pieniądze, sponsoring!". Żałosne. Media staczają się na dno. GW nigdy nie grzeszyła poziomem ale teraz stacza się coraz niżej. Mozesz nie czytac. Czy to takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabio to nic innego niz wyrafinowana prostytucja - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 14:00 ok, niby nie musi sypiac z kazdym, ale zasada jest ta sama - korzysci materialne za seks! nigdy nie chcialbym zwiazac sie z taka dziewczyna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sponsor ulki Studia sponsorowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 14:11 No cóż, właśnie z żalem wspominam znjomość z krakowską panią mecenas, która okazała się właśnie taką osobą. Pomimo, że twierdziła inaczej... cóż chodziło tylko o sponsoring. Za grosz ambicji ani honoru. dziś syndrom lubaszewskiej jest dla mnie dowodem jak kobiety lubią wykorzystywać facetów, a potem narzekaja na relacje damsko męskie. Nie należy kobiet niestety rozpieszczać, sztywne reguły gry, intercyza - podstawa. Jedyne co potrafi kobieta to oczekiwać na wsparcie - brak ambicji!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Studia sponsorowane 19.04.09, 14:46 Niezaleznie od sponsoringu nalezy stwierdzic, ze KAZDE MALZENSTWO JEST SKRYTA FORMA PROSTYTUCJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Studia sponsorowane IP: *.chello.pl 19.04.09, 14:56 Czy dzienniarzom GW juz kompletnie odbilo? Pisza o tym ladnie i elegancko, jakby to byl jakis etap kariery czy cos takiego. Moge zrozumiec oddawanie sie za pieniadze jak sie ma dla dziecka na chleb, ale dawanie dupy za kosmetyki, ciuchy do zwykłe KURESTWO!! Nie chciałbym nigdy mieć kobiety która kiedykolwiek była taką KURWĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ech Studia sponsorowane IP: *.chello.pl 19.04.09, 15:09 Raz się sqrwisz, qrwą zostaniesz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Studia sponsorowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 15:13 to jest skandal, zeby w zakladce "praca dla studentow" pisac o sponsoringu!!! naprawde zalosne, czy nie ma innych ofert pracy dla studentow? masakra, powinni usunac ten artykul, kto to w ogole puscil na strone? ciekawe czy ukaze sie tez drukiem w poniedzialkowym dodatku "Praca"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Studia sponsorowane... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 19.04.09, 16:24 "to jest skandal, zeby w zakladce "praca dla studentow" pisac o sponsoringu!!! naprawde zalosne, czy nie ma innych ofert pracy dla studentow? masakra, powinni usunac ten artykul, kto to w ogole puscil na strone? ciekawe czy ukaze sie tez drukiem w poniedzialkowym dodatku "Praca"..." To fakt, iz prawie wszystkie internetowe portale sygnowane przez spolke "Agora" szybko zmierzaja do poziomu czysto "brukowego" dziennikarstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redakcjaaaaa A jesteś zaintersowana taką ofertą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 16:30 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miglantka Re: Studia sponsorowane IP: *.lutn.cable.ntl.com 19.04.09, 19:01 Pewnie podstarzałym i ustawionym lowelasom zabrakło świeżego towaru i trzeba trochę nowej krwi napędzić... Grunt to zmienić nazewnictwo i wprowadzić pobłażliwo-akceptującą atmosferę, a armia młodych prostytutek padnie im do kolan... czy ciut wyżej i będzie gotować babcine obiadki, a potem won, bo nowe są. Ech, obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Studia sponsorowane 19.04.09, 22:46 Gość portalu: basia napisał(a): > to jest skandal, zeby w zakladce "praca dla studentow" pisac o > sponsoringu!!! naprawde zalosne, czy nie ma innych ofert pracy dla > studentow? masakra, powinni usunac ten artykul, kto to w ogole > puscil na strone? ciekawe czy ukaze sie tez drukiem w > poniedzialkowym dodatku "Praca"... gazeta pomaga... kryzys pomogła wykreować to teraz z nim walczy...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek polki to kurestwo europy !! naktansze prostitutki IP: *.dsl.club-internet.fr 21.04.09, 10:19 europy i swiata !!!w angli , polki maja opinie od najwielkich szmat ,dziwki urodzonne !!maja to w krwi sie puszcac i zdradzac !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babacool Re: polki to kurestwo europy !! naktansze prostit IP: *.dsl.club-internet.fr 21.04.09, 10:21 polka daje dupe kazdemu ,najlepiej kolorowych i arabow !!! jestes obcokrjowcem to masz POLKE PROSTITUTKE W LOZKU NA BANK!! CHOROBA HIV ROSNIE W PL I WIEMY DLACZEGO !!!polish easy sluts for one night!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli.exe Jak by tego nie nazywać... IP: *.121.225.195.static.bait.pl 19.04.09, 16:43 to prostytucja będzie prostytucją. Każdy i każda, którzy uprawiają seks z innym dla korzyści materialnej to zwykłe szlaufy i nic wiecej. I nie czyni różnicy czy robi to za drinka czy za jakąś większą kasę. Z drugiej strony skoro to takie "normalne" to czy chwalą się swoim zajęciem przed rodziną? Swoją drogą to: Numerek ręką: 50 PLN Numerek doustny: 100 PLN Numerek "od tyłu": 150 PLN Mina rodziców jak dowiedzieli się że wychowali szlaufa - bezcenne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przykre.... Re: Jak by tego nie nazywać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 16:54 Ten ostatni, co zabawia panie nie chwali się;) To jest naprawdę żałosne, zgadzam się, ze większość takich osób nie zarabia na życie, nie są zmuszeni, tylko robią to z wyboru. Znam takie osoby. Aż żal pisać.... Jedna koleżanka niby taka biedna, bardzo ją męczyło sumienie, nawet próbowała się zabić. Ale normalnej pracy nie poszukała... Nie rozumiem tego. Też uważam, ze to po prostu prostytucja. Szokujące, że tyle młodych osób się za to bierze, naprawdę dużo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przykre.... jeszcze dodam, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 17:03 wiele osób dziwi się czytając takie rzeczy, albo kiedy słyszy o sprzedawaniu się za pieniądze. Ale takie osoby naprawdę niczym się na pierwszy rzut oka nie różnią od rówieśników, często w ogóle nie uważają, że robią coś dziwnego. Właśnie dlatego, że nazywa się to inaczej, że jest to niby inny proceder, uważają, że to nie to samo, co bycie prostytutką. Najbardziej szkoda rodziców, którzy oglądają w tv program o tym zjawisku, są zbulwersowani, a nie wiedzą, że ich dzieci robią dokładnie to samo... Nie wiem, jakim trzeba być człowiekiem, żeby sprzedawać się i uważać, że to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Punisher Studia sponsorowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 17:20 Jest sponsornig Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka Wolnego kolego... IP: 212.191.172.* 23.04.09, 23:51 Gość portalu: Punisher napisał(a): > Jest sponsornig Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to dobre sobie Studia sponsorowane IP: *.chello.pl 19.04.09, 17:51 Nigdy, przenigdy nie skur..łbym się. Wolałbym zapier...ć supermakecie na pólce niż dawac dupy sponsorce. W obecnym życiu nie ma wartości. Pozdrawiam, tych którzy się jeszcze nie skur...li i ciężko pracują nawet w wakacje bez urlopu. Student. No nie jest żaden prestiż i dowartościowanie !!! że ktoś Cie dy.a raz w tygodniu za pieniądze. Gratulacje dla rodziców studentki, nawet się zapoznali z wybrankiem. Koniec świata musi nastąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfggggg Re: Studia sponsorowane IP: *.chello.pl 19.04.09, 20:06 "Nigdy, przenigdy nie skur..łbym się. Wolałbym zapier...ć supermakecie na pólce niż dawac dupy sponsorce. " pytanie kto by cie chciał pierogu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Studia sponsorowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 02:28 Nie pyskuj, tylko wracaj do robienia dobrze swojemu sponsorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolos Studia sponsorowane IP: *.acn.waw.pl 19.04.09, 18:47 Pierwszą prostytucją w dziejach świata była prostytucja religijna Świat nigdy się nie zmieni Oceny moralnej zabraniają wersety z Biblii. Niech każdy sam ma swoje sumienie Odpowiedz Link Zgłoś