Gość: curious IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 21:57 Zastanawiam się po jakich kierunkach mają ludzie najmniej problemów ze znalezieniem pracy. Strzeliłbym, że informatyka i anglistyka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fsf Re: znalezienie pracy IP: *.chello.pl 05.05.09, 22:23 po anglistyce wbrew pozorom ciężko . po informie owszem chyba najłatwiej ze wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: znalezienie pracy IP: 213.199.238.* 05.05.09, 23:18 po farmacji znajdziesz pracę w każdej dziurze w godzinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curious Re: znalezienie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 23:52 "po anglistyce wbrew pozorom ciężko" - nie powiedziałbym, ale każdy ma swoje zdanie. Co do farmacji to się zgadzam. Też kiedyś miałem ochotę być jdenym z nich :) Odpowiedz Link Zgłoś
jgor5 Re: znalezienie pracy 07.05.09, 18:39 kalam07 napisał: > biotechnologia .....bardzo małe szanse pracy w zawodzie (nawet pokrewnym), niestety :-( Ciekawe skąd się bierze ta fama, że to taki poszukiwany kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c-he-man Re: znalezienie pracy IP: *.xdsl.centertel.pl 06.05.09, 00:03 A po chemii, jak to teraz wygląda z pracą, wie ktoś ? Bo słyszałem, że nie najweselej, a właśnie zastanawiam się nad studiowaniem chemii(pasja:)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curious Re: znalezienie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 10:34 Musisz wiedzieć co można robić po takiej chemii. Zapewne pracować w szkole, ale może też w jakimś laboratorium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: znalezienie pracy IP: 194.140.107.* 06.05.09, 12:52 "w jakims" np w szczecinie nie znajdziesz pracy po chemii... wyjedziesz za granice to za grosze bedziesz orac, proponuje studia prawnicze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nubera Re: znalezienie pracy 06.05.09, 12:55 Po prawie rowniez jest ciezko zwlaszcza w Szczecinie. Mgr farmacji, a nawet zwykly technik farmacji ma jednak najlepiej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: znalezienie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 14:03 urious"Mgr farmacji, a nawet zwykly technik farmacji ma jednak najlepiej w Polsce" - no chyba trochę przesadziłaś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: znalezienie pracy IP: *.mlyniec.gda.pl 06.05.09, 18:48 Sama jestem technikiem farmacji i ta praca to wcale nie taki łatwy kawałek chleba jak się wydaję. To praca fizyczno - umysłowa. Bardzo męcząca w gruncie rzeczy. Odpowiada się za ludzkie życie. A zarobki wcale nie adekwatne do odpowiedzialności. Po godzinach lata się często po pacjentach albo po lekarzach z poprawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
nubera Re: znalezienie pracy 06.05.09, 22:34 Wiem ze technik farmacji nie ma lekko w aptece. Slowo najlepiej odnosilo sie tylko do tego ze latwiej dostac prace niz po prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curious Re: znalezienie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 13:31 Myślę, że z każdym bardziej technicznym kierunkiem jest łatwiej znaleźć pracę niż po studiach typowo humanistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notyp Re: znalezienie pracy IP: *.icpnet.pl 07.05.09, 14:11 Po znajomości. To cały czas aktualny kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś