Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wybór studiów

26.05.09, 12:24
    Jestem po maturze i czeka mnie wybór studiów. Zdawalem matematyke i fizyke oba na poziomie rozszerzonym. Z tego co sprawdzałem matematyka napisałem oko 96-100% a fizyke około 70%. Wybieram sie na Politechnike Warszawska i tu zaczyna się mój dylemat. Od zawsze chciałem isc na informatyke, lecz teraz się wacham. Na PW sa 3 wydziały gdzie można studiować informatyke: MiNI , Elektroniczny i Elektryczny. Z tego co dowiadywałem to na MiNI jest informatyka taka jak na uniwersytecie. A czym różnią sie elektroniczny i elektryczny? Na elektryczny o wiele łatwiej sie dostać.
    Zastanawiam się jeszcze nad Mechatroniką oraz Fizyką techiczna? Czy mogłby ktos opisać jak wygląda praca po tych studiach? Czy Fizyke techniczną wogóle oplaca sie studiować. Nie mam jako takich zainteresowań ściśle związanymi z tymi kierunkami jestem po LO lubie matematyke i fizyke. Z gory dziekuje za odp.
    Obserwuj wątek
      • wdskwbb Re: Wybór studiów 26.05.09, 15:52
        A myślałeś o EiT? Połączenie trzech dyscyplin: elektroniki, telekomunikacji i
        informatyki. Mnie zawsze interesowały takie rzeczy jak np. sprzęt elektroniczny,
        więc myślę, czy by się na to nie wybrać. Może się mylę, ale informatyka
        uniwersytecka czy fizyka techniczna wydają mi się być nazbyt teoretycznymi
        kierunkami.
      • mariooo.online Re: Wybór studiów 26.05.09, 18:52
        Dobrze, że wybrałeś informatykę. Jedynie studenci po DOBREJ, publicznej
        informatyce nie muszą się bać o zatrudnienie. Jeśli lubisz matmę to polubisz i
        C++ :D. Kończę w tym roku wydział elektryczny ale osobiście poleciłbym mi Ci EIT.
        • qua_a Re: Wybór studiów 26.05.09, 19:54
          marioo moglbys dac mi do siebie jakis kontakt mam kilka pytan co do studiów
      • qua_a Re: Wybór studiów 28.05.09, 14:34
        Chyba jednak wybiore informatyke albo EiT. I teraz takie pytanie czy na poczatku studiów trzeba umiec juz programowac? Jesli tak to bardziej oplaca sie zaczac C++ czy dla zabawy html i sobie stronki porobic
        • mariooo.online Re: Wybór studiów 28.05.09, 17:44
          Widzę, że jesteś bardzo nadgorliwy hehe. To tak jakbyś chciał umieć czytać idąc
          do podstawówki. No oczywiście można się uczyć... ale czy nie lepiej w tym
          czasie pograć w piłkę ? :P
          Htmla pisz sobie dla sportu a skup się na C++. Pamiętaj, że programowanie jest
          jak matma. Jeśli już programujesz to rób to tak, żeby nie robić sobie "dziur" bo
          Twoja niewiedza w końcu Cię dogoni i tak będziesz musiał nadrobić braki (ja tak
          miałem).
          Jak masz jakieś pytania to pisz na priv

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka