Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ARROW Poland????

IP: *.icpnet.pl 18.06.09, 10:26
    zna ktoś tę frmę??? warunki dla PM?
    z góry dzięki!
    Obserwuj wątek
      • renataszmit82 Re: ARROW Poland???? 01.07.09, 17:33
        Witam, również szukam kogoś kto zna tą firmę
        • Gość: ryb Re: ARROW Poland???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 07:41
          Znam tą firmę i z całego serca odradzam. Po 3 miesiącach okresu
          próbnego bez podania najmniejszej przyczyny z 12 zatrudnionych osób
          zostawiono tylko 4. Dużo obietnic bez pokrycia i kompletnie
          niekopmetentna kadra.
          • Gość: Rep Re: ARROW Poland???? IP: 79.110.198.* 07.08.09, 00:13
            Potwierdzam, ta firma to jakas Masakra. Codziennie coś nowego coś innego. Szkoda Gadać... ODRADZAM.
            • Gość: tageze Re: ARROW Poland???? IP: *.chello.pl 11.08.09, 18:20
              To tylko praca.
              Ale dla osób zdyscyplinowanych, które same mogą sobie narzucić
              zadania i cele do osiągnięcia.
          • Gość: gość pit Re: ARROW Poland???? IP: *.c201.msk.pl 06.09.09, 22:41
            Firma zarządzana przez jakiegos Prawnika C.K., fatalni regionalni, żadnej formy dyskusji,fatalne rozliczenia finansowe z firmą, jedna z najg.........firm na rynku, po pracy w tej firmie mozna odnieść wrażenie, że rosja jest w Polsce i bardziej nam do rosji niż do firm europejskich po zach. stronie.
      • Gość: kiedyś pracownik.. Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 18.08.09, 12:50
        daruj sobie ! w tej firmie tylko Prezes jest konkretny ! ale ma na głowie więcej
        niż tą jedną firmę i tu jest problem bo oddał w zarządzanie firmę ludzią nie z
        tej bajki.....Dyr i obecni kierownicy bez komentarza..... Kiedyś firma miała
        "normalnego" regionalnego teraz to psy śledcze które tylko przeszkadzaja w pracy
        i nikt tego nie raczy zauważyć Więc------decyzja należy do Ciebie
        • Gość: gość Re: ARROW Poland???? IP: *.chello.pl 18.08.09, 21:52
          potwierdzam. regionalni to psy! Sprawdzić i skontrolować to ich
          zadanie.
        • Gość: gość Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 19.08.09, 22:01
          Potwierdzam .
          ludzie ta firma kreciła obroty przed fuzja 2 lata temu BO ? Byli w niej ludzie
          kompetentni dyr i tak samo regionalni .Stawiali na jakośc a nie na ilość jak
          słysze teraz jest kilkunastu luda w jednym regionie Robilismy obroty bo
          widzieli w nas ludzi a nie słupki . Prezes spoko luzny gosć+potwierdzam A teraz
          ? jak chcecie robic obr rzedu 5000 tys albo 13000 w firmie farm to bedzie dla
          was dobre miejsce . bez wysilania sie możecie dołaczyc do ekipy ktora udaje ze
          cos robi a przewodniczy jej TK (inicjały rozszyfrujecie jak Was zaproszą na rozmowy)
          • Gość: GOŚĆ Re: ARROW Poland???? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.08.09, 21:52
            jak szukacie stabilizacji to zapomnicie o A.... w Medicofarmie jak
            rządzili inni ludzie można było myslec o stabilizacji ale nie w
            arrow . FIRMA TO LUDZIE - TEGO NIESTETY NIE MOZNA POWIEDZIEC W
            OBECNEJ CHWILI---....-
            • Gość: ---------------- Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 07.09.09, 21:06
              Nasza firma --/dla nie kumatych ARROW/
              • Gość: były Re: ARROW Poland???? IP: 80.54.33.* 23.09.09, 21:41
                Znam bardzo dobrze jedną osobę pracującą w tej firmie od kilku lat i
                jest w zadowolona. Popieram wypowiedź Tageze "To tylko praca.
                Ale dla osób zdyscyplinowanych, które same mogą sobie narzucić
                zadania i cele do osiągnięcia".
                Ci co narzekają, będą narzekać zawsze jak stare baby z GS-u. Takich
                sprzedawców firmy teraz nie potrzebują.
                Pozdrawiam wszystkich dobrych i ciężko pracujących handlowców
                • Gość: pracownik Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 23.09.09, 22:19
                  Tak AGNIESZKO MASZ RACJĘ........ ! twój boss tomasz pewnie z tego zapisu jest
                  zadowolony od zawsze mu słodzisz - ale czego sie nie robi dla kasy - za
                  siedzenie w hotelach i tropienie swoich reps
                  pa pa
      • Gość: rep 2006 2007 Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 23.09.09, 22:12
        ludzie poczytajcie se forum na GoldenLine...... zobaczycie jak Tomasz "dyr" sie
        tłumaczy (o czym to świadczy ? )a popierają go jego "koledzy" z innych firm (ten
        niby Kier reg od przykładu z MC Donalda mi sie "podoba" - nadał by sie do Arrow.
        Oj szkoda mi klawiatury ......Jak jest wiedzą ci co pracują - co nie boja się
        pisac i ci byli którzy pracowali z Tomaszem a on twierdzi że z zespołem nie miał
        nic wspólnego. dla uscislenia pan dyr pracuje od 09.2007 - Nie da się uciec od
        dat TOMASZU ! i ludzi których ZWOLNIŁEŚ i to nie za wyniki a za inny sposób
        myslenia nie po Twojemu co nie ?
        • Gość: mmmm Re: ARROW Poland???? IP: 217.98.88.* 22.10.09, 12:27
          Hej.. Pracowałam z T.K kilka lat temu. Fantastyczny człowiek!
          Najlepsze lata mojej pracy! Nie znosi głupoty i głupiego krętactwa!
          Nie szanuje ludzi, którzy nie potrafią pracować. Potrafi być
          bezwzględny, ale to najbardziej kompetentny szef z jakim pracowałam.
          Zawsze dbał o uczciwych pracowników, walczył o nich i starał się o
          najlepsze narzędzia pracy dla nich. Jeżelli ktoś jest inteligentny i
          zwyczajnie uczciwy i pracowity będzie mu u niego bardzo dobrze!
          Jestem przkonana, że wkurzają się na niego ludzie którzy raportowali
          pracę w Bełhatowie a rozliczali parkingi z tego samego dnia z
          Warszawy z godzin pracy... T. jest bardzo inteligentnym człowiekiem
          i oszuści nie mają u niego szans. U T. nie trzeba pracować ponad
          siły u T. trzeba myśleć! Naprawdę polecam pracę u T.K
          • Gość: oczarowany Re: ARROW Poland???? IP: *.lomianki.armasan.eu 22.10.09, 22:52
            Oto co wiem o ArrowŁ To firma "cud gospodarczy". Nic dziwnego skoro
            jej prezes, Czaruś K. stworzył ją jeszcze jako Medicofarmę "z
            niczego". Ale nie myślcie sobie, że taki pracowity i inteligentny!
            Po prostu przerąbał starą babę (Zofię Sadowską) na kilkanaście
            milionów złotych jednym lewym podpisem u notariusza i tak powstał ów
            cud gospodarczy: Imperium CZ z kradzionego. No ale cóż, zgodnie
            powiedzeniem made in USA: Trzeba ukraść pierwszy milion dolarów,
            reszta robi się sama.
            • Gość: II Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.09, 00:05
              BRAWO!!
              Wreszcie ktoś się odważył...
              Dyrektorzy, kierownicy , specjaliści, reps...
              Czaruś zarządza...
              Powodzenia...
              • Gość: oCzarowany Re: ARROW Poland???? IP: *.lomianki.armasan.eu 24.10.09, 17:45
                Odważam się bo nie mam z Arrow Poland nic wspólnego, nie jestem na
                pasku tej "firmy", nie muszę trzęść portkami przed jakimiś
                pseudodyrektorem. Po prostu wiem o genezie tego czegoś co się nazywa
                Prezes Czaruś rzeczy jakie się wam nie śniły. Bujacie się po kraju
                za grosze, a facet po prostu podpieprzył jakieś 10-20 milionów PLN
                niejakiej Zofii Sadowskiej. Był u niej prostym księgowym, a sam miał
                biuro usług księgowych na Obozowej w jednym marnym pokoiku. Jak się
                zwąchał, że babę można przerąbać na grubą kasę, to wyłudził przy
                pomocy kolegi notariusza podpis od niej "na wszystko", wysłał ją na
                wycieczkę na drugą półkulę, i w tym czasie po kawałku i za friko
                przewłaszczył jej firmę na siebie. Potem wszystko ogołocił, zabrał,
                wyprzedał i za tą (jej) kasę zbudował se Medicofarmę i Atrium,i w
                konsekwencji Arroł, i tak z dnia na dzień nobilitował się na Prezia
                i doszlusował w pośpiechu do biznesu. Tak to ma się z Czarusiem. A
                niby mówią, że kradzione nie tuczy.
                • dorek3 do oczarowanego 24.10.09, 19:47
                  Tak się składa że pracuję w tej firmie (nie w części sprzedażowej). Nie znam genezy jak Czarek związał się z Medicoframą ale AP nie ma z tym nic wspólnego tzn łączy go tylko osoba szefa.
                  • Gość: oCzarowany do dorka potrójnego IP: *.lomianki.armasan.eu 25.10.09, 11:09
                    to CZ stworzył od podstaw Medicofarmę z pieniędzy, o których pisałem
                    wyżej, a jak mu się Medicofarma zaczęła sypać, to znalazł sobie
                    następnego frajera czyli quasiinwestora z Ameryki, i wszedł w to
                    całe Arrow podsypując "walorami" z Medicofarmy. Tak, że pisanie że
                    AP "nie ma nic wspólnego" z genezą majątku CK nie jest prawdą, gdyż
                    po części A(Poland) trąca śmierdzącą forsą. Oczywiście zatrudnionych
                    w AP guzik to obchodzi, (wcale się nie dziwię) , ważne żeby micha
                    była pełna i mydełko pachnące, nieważne z jakiego tłuszczu.
                    • dorek3 re 25.10.09, 20:52
                      Gwoli ścisłości inwestor nie jest z Ameryki tylko z Europy
                      Skoro wiesz o popełnieniu przestępstwa dlaczego nie złożysz doniesienia do prokuratury?
                      W anonimowym internecie to wszyscy w klawiaturze mocni...
                      • Gość: oCzarowany kasaCzarkowa IP: *.lomianki.armasan.eu 26.10.09, 00:08
                        Niestety są przestępstwa, które nie sposób zwalczyć. To było
                        ewidentne wyłudzenie podpisu, (przy pomocy Pana Pawła Ż. ), na
                        zasadzie: niech Pani, Pani Zofio tu podpisze bo to tylko taki tam
                        ZUS albo inny bzdet, a to było pełnomocnictwo "na wszystko", które
                        trudno było cofnąć, potem było fiku-miku w papierach i sprawa nie do
                        wygrania przez 20 lat. Co to życia Pani nie zna? Ale kilkanaście
                        milionów Czaruś już miał w kieszeni sam wkładając pewnie z kilka
                        tysięcy najwyżej. Tak, tak teraz to można już być tylko mocnym w
                        klawiaturze, bo nawet się Pani nie śniło co wyprawiał pani szef i do
                        czego był i jest zdolny. A prokurator by się tylko przewracał ze
                        śmiechu jak to można ludzi przewalić. Ciekawe tylko czy wierchuszka
                        AP z zagranicy wie z jakim elementem ma do czynienia?
          • Gość: ha ha ha Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 26.10.09, 20:22
            Bez sciemy kolezanko........
            dobry szef ? i umie docenić ludzi ?
            jak ? finansowo ? a może dobrym słowem ? nie pamiętam........
            choć moze jak poczyta to forum to się zmieni ?
            a czyta na pewno i na pewno sie nie zmieni ale ludzie już szukają pracy tylko
            że nie łatwo ją znaleź tym bardziej że kier reg nie wspomagają a wrecz
            przeciwnie jak tylko sie dowiaduja że ktos szuka innej pracy od razu da sie to
            odczuć w codziennej pracy przywalaja się do wszystkiego
            poz dr o .
        • dorek3 Re: ARROW Poland???? 25.10.09, 20:57
          Tomek faktycznie nie odpowiadał za tę grupę, którą wywalono tak szybko.

Generalnie trzymam się z daleka od spraw sprzedażowych bo za żadne pieniądze bym się na taką pracę nie zdecydowała, ale obserwując TK wydaje mi się, że jest dobrym szefem.
          • Gość: obserwator..(ka)? Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 26.10.09, 20:12
            dobry szef ? a kto to jest dobry szef ? wiesz ja wiem jacy kiedys byli w tej
            firmie (w Medicofarmie)dobrzy szfowie ale szybko sie ewakuowali choć wszystkim
            odtrąbiono że to ich (dyrektorów i regionalnych)zwolnili
            czy ten dobry szef koziełek t.;-) to ten krórego wywalili na zbity pysk z
            handprodu ? a może ten któremu znajomy bliski który kopnął w kalendarz w us
            pharmacia i po tym zdarzeniu też go wykopali? a może to ten który sie tak
            szczycił wielkim zespołem z którym pracował w astra zeneca ? jak wiesz to jedna
            i ta sama osoba . A ty która tak bronisz tomasz k w której z tych firm z nim
            pracowałaś ? hej a może ty po prostu jesteś agnieszka ta wspaniała kier reg z
            warszawy ? tylko pod fałszywym nikiem piszesz ? co????????? TO BY SIE ZGADZAŁO
            BO RAZAM DZIAŁALIŚCIE PRAWDA ? czemu byś go miała nie bronić ? skoro "klepi" ci
            wszystkie wysokie zaliczki i rozlicza bez zbędnych pytań nawet najwyższe
            rachunki z hoteli.......... jeżeli Ci to poprawi humor to ja też pisz pod
            fałszywym nickiem ;-) a co do pozostałych wpisów na forum nie wnikam w
            przeszłość ale Prezes jest spoko gościem szkoda tylko że wszystko powierzył Ali
            J i Tomkowi K dawnej ekipie z USPHARMACY....
            • dorek3 Re: ARROW Poland???? 27.10.09, 09:43
              Marniutki z ciebie obserwator, marniutki.
              Nie mam NIC wspólnego z działem sprzedaży bo jak już pisałam nie jest to praca którą chciałabym wykonywać za jakiekolwiek pieniądze. Obserwuję sobie Tomka z pokoju obok. Nie jestem jego podwładną, szefem, nie zależę od niego w jakikolwiek sposób.
              Wydawało mi się, że swoich ludzi (przedstawicieli) traktuje dobrze. Kompetencji nie powinnam oceniać jako człowiek bez doświadczenia w sprzedaż aczkolwiek swoje zdanie posiadam (którego nie wyraziłam).
              Oceniłam subiektywnie wyłącznie relację Tomek-przestawiciele . I NIC więcej.

PS. Nie muszę ukrywać się pod fałszywym nickiem bo nie mam nic na sumieniu
              • Gość: gość Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 29.10.09, 13:53
                Skoro nie musisz się ukrywać za swoim nickiem to może po prostu sie podpisz
                ALICJA . Bo i tak nie ma przeciez nikogo poza tobą i justyą i Magdą kto może
                patrzec przez szybę na drugiego . a wiemy że to ty pracowałaś z tomkiem w US
                P......... i że to ty go na nieszczescie tej firmy sciagnełaś Alicjo . I musisz
                pisac o nim takie dobre rzeczy .
                razem raźniej co nie ????????
                • dorek3 Re: ARROW Poland???? 12.11.09, 12:47
                  No i znowu pudło. Nie sil się więcej bo i tak nic nie wymyślisz marny detektywie.
                  Tomek siedzi w pokoju akwarium, które ma więcej niż dwie szklane ściany :-) ale fakt ostatnio zamiast Tomka oglądam nowa szafę.
                  • Gość: naznaczony Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 12.11.09, 23:13
                    jak tam na spotkaniu regionalnym ?
                    kolejne zmiany ?
                    kolejne zwolnienia ?
                    cos bastek nie ma szczescia do ludzi na sląsku
                    no ale.........skoro ma sie budowe domu na głowie
                    to co więcej może interesowac jak odp cyfra na koncie ?
                    REGIONALNI udanych i ciekawych pomysłów na takich jak zwykle inspirujących
                    spotkaniach miesiecznych na których sie jeździ po swoich ludziach a nie jest sie
                    z nimi... tak mariusz cos szeptał kiedyś nie wiem ale pewnie coś prawdy w tym
                    jest....
            • Gość: anonim gall Re: ARROW Poland???? IP: *.olsztyn.mm.pl 29.10.09, 21:24
              aaaaaa to fakt zwalniają bez powodu i nawet tych uczciwych a co
              ciekawe to ta agnieszka jak wspomniałeś przekazuje plany swojemu
              kochasiowi PM tak aby innego PM udupić - taka kierowniczka dobra - ale
              już mam plan aby i jej nóżka się powinęła...może mąż odrąbie su..
              ja tej sprawy nie popuszcze...
      • Gość: mmmm Re: ARROW Poland???? IP: 217.98.88.* 12.11.09, 21:54
        ej ale ktoś jadem kapie..
        Ja pracowałam z T w US, nie jestem ani Ala, ani Aga ani w ogóle na
        A...Facet jest fantastycznym szefem i już. Dla wtajemniczonych, t
        nie został wywalony z Us bo ktoś kopną w kalendarz! Troszkę szacunku
        koleś! Byłam w zespole Tomka kiedy odszedł, byłam w tym zespole
        jeszcze kilka lat później..i wiem, że ten facet był zajebisty.
        Musiał odejść dlatego, że był ZA DOBRY dla repów i niektórym w
        tyłkach się poprzewracało!
        • Gość: gosc Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 12.11.09, 22:59
          Weź proszę Cię zbyt wiele wiem o nim i to nie tylko z us...
          Może chcesz żebym zacytował maile jakie rozsyłał pracując w hand prodzie ?
          Wę odpusć i nie podstawiaj się za kogoś kim nie jesteś a skoro tak go chwalisz
          to czemu nie wpiszesz sie z imienia i nazwiska ? wtedy moglibyśmy sprawdzić na
          ile mówisz prawdę ? świat jest mały ......
          • Gość: mmmm Re: ARROW Poland???? IP: 217.98.88.* 13.11.09, 08:54
            nie widzę, żebyś Ty się przedstawiał! zresztą to jest forum i
            niezależne opinie.. Ty masz swoją, ja swoją.. Sugeruję jednak abyś
            zamiast wypisywać bzdury obrażające T jak i ludzi którzy z nim
            pracowali czy pracują.. zajął się wreszcie robotą. Jeżeli nadal
            pracujesz dla T. pewnie to doceni.. Jeśli chodzi o maile T. no cóż
            ma usposobienie Dr. Hausa, nie wszyscy muszą to rozumieć i
            sympatyzować z takim stylem bycia. Pewne sprawy wymagają wybitnej
            inteligencji..
            • Gość: naznaczony (-a ) ? Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 13.11.09, 10:09
              jasne........ a kto inny mógłby wypisywac pozytywne rzeczy o tym co sie u nas w
              firmie dzieje jak nie ulubiony pracownik Tomasza .........co nie ??? ;-) wiesz
              kiedys w tej firmie podobno ktos pracował z usp taka mam wiedze i to z
              zaufanego żródła (świat jest mały jak pisze w innym wpisie)bo podobno Tomasz na
              siłę go wcisnął regionalnemu na południu polski i wiesz co ??????? ten "ktoś"
              był tak "dobry" że aż sam Pan Czarek nie zdecydował się przedłużyc z nim
              umowy......Takich "dobrych" swoich podwładnych Tomasz sciągał no potem był
              Mariusz Agnieszka Sebastian - z niby polecenia... w wiemy jacy są "dobrzy"
              obecni kier reg ale dla T to sie nie liczy ważne że sa lojalni tak jak ty na tym
              forum......
              • Gość: mmmm Re: ARROW Poland???? IP: 217.98.88.* 13.11.09, 13:49
                Dla wyjaśnienia.. nadal jestem repem, nie pracuję już z T. od kilku
                lat, nic nie mam z tego że dobrze o nim myślę, i że fajnie mi się z
                nim pracowało.
                • Gość: kam Re: ARROW Poland???? IP: *.147.210.95.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.09, 21:31
                  Czy ktoś może mi powiedzieć jakie sa warunki? oraz jakie samochody i
                  ile wizyt? w poniedziałek mam rozmowę na PM.
                  Z góry dzięki
                  • Gość: gość Re: ARROW Poland???? IP: 212.59.250.* 20.11.09, 23:17
                    uuuuu...

2000-2300/msc, premii brak
                    były ceed`y ale się skończyły... teraz najwyżej krótkie clio, albo stara astra, możesz trafić też na pande...
                    ilość wizyt zależna od linii: albo 4 lekarskie + 9 aptecznych, albo 9 lekarskich + 4 apteczne...
                    ale w/w nie jest najważniejsze... w tej Firmie trafisz na wysoce wykwalifikowaną, doświadczoną, wykształconą i zawsze (nawet w najmniej spodziewanym momencie) służącą dobrą radą Kadrę Menadżerską - to rekompensuje wszystko ;-)
                    a jak to wszystko poznasz, to za miesiąc zaczniesz szukać nowej pracy... (inaczej, jeśli to Twoja pierwsza firma farmaceutyczna to może wytrzymasz dłużej, a jeśli kolejna, to prawdopodobnie wyjdziesz z rozmowy trzaskając drzwiami i pewnie napiszesz na tym forum coś ciekawego ;-) )
                    • Gość: kam Re: ARROW Poland???? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.11.09, 19:40
                      uuuuu....
                      To faktycznie nic ciekawego (-:
                      Napisze jak było na rozmowie..
                      pzdr
                      • Gość: były Re: ARROW Poland???? IP: 80.54.33.* 22.11.09, 21:16
                        kam....ja już się przekonałem, że nie warto sugerować się wpisami na
                        forum na temat jakiej firmy. W jednym przypadku będzie to cała
                        prawda, a w innym kompletne bzdury. Jeśli chodzi o Arrow, to radzę
                        Ci idź na rozmowę i negocjuj warunki - jeśli chcesz pracować to
                        napewno będziesz zadowolony, a bzdury z tego forum na temat tej
                        firmy potraktuj z wielkim przymrużeniem oka.
                        • Gość: gość Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 23.11.09, 21:39
                          kolego.....a może obecny pracowniku ;-) co nie ? wez przestań te twoim zdaniem
                          bzdury piszą ludzie którzy długo(czytaj powyżej 2 lat) pracowali w tej firmie
                          tylko pod inna nazwą (MEDICOFARMA) ot taka zmiana na ARROW .... pewnie wiesz
                          czemu.... i nie trzeba się wcale sugerowac się wpisami wystarczy byc na rynku
                          albo popytać w hurtowniach konkretnych ludzi i juz wszystko bedzie jasne jakie
                          to DNO a negocjacje hm..... tu się kasy rep nie dorobi ale może nie wszystkim
                          chodzi o kase ? ale czego poza tym ? referencji ? nie ma nikogo kto odszedł z
                          ARROW kto by sie mógł pochwalić referencjami Nie chce mi się juz pisac o tym
                          wszystkim ale jak czytam te zachwalające wypowiedzi obecnych pracowników
                          ukrywających się pod nickami i punktujących w ten sposób u T.K i J.A to klawisze
                          z kompa wypadają pozdro wszystkim byłym wasz......"gośc"
                          • Gość: były Re: ARROW Poland???? IP: 80.54.33.* 24.11.09, 09:34
                            ...nie jestem i nie byłem pracownikiem Arrow ani Medicofarmy. Firmę
                            znam z opowiadania. Znam też inne firmy z opowiadania i z własnego
                            doświadczenia i wiem, że rzadko opinia z forum pokrywa się z
                            rzeczywistością - aczkolwiek zdarza się.
                            Po prostu staram się być obiektywny i nie sugerować się
                            wypowiedziami lub domysłami osób nie znających dokładnie historii
                            czy sytuacji jakiejś firmy. Poza tym chyba każdy wie, że nie ma
                            idealnego pracodawcy. Jak się chce to zawsze można coś znaleść
                            co "warto" napisać na forum.
                            • Gość: gosc Re: ARROW Poland???? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.11.09, 11:55
                              witam wszystkich, czy moze mi ktos powiedziec cos o firmie Lek-am?
                            • Gość: kiedyś pracownik.. Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 25.11.09, 12:40
                              to słabo znasz z opowiadania no chyba ze z opowiadań kierowników regionalnych .
                              dla nich zawsze bedzie ok co nie oznacza że dla przedstawicieli też . Ja nie
                              znam firmy z opowiadań pracowałem w tej firmie ponad 2 lata więc wydaje mi się
                              że wiem o czym piszę .
                              To forum akurat w 100% jak żadne inne pokrywa się z rzeczywistością .
                              dobrze że są takie wpisy bo moze dzieki nim cos sie zmieni w tej firmie o ile
                              dyro i kier reg wezma sobie do serca niektore opinie a nie beda slepo patrzyli i
                              słuchali dyr T.K
                              • Gość: O N A Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 26.11.09, 16:08
                                w 100% popieram też pracowałam przez długi czas w tej firmie i zgadzam się z tą
                                opinią.
                                • Gość: życzliwy Re: ARROW Poland???? IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.09, 23:50
                                  Jak u tego pana (TK) charakter idzie za wyglądem (widziałem na
                                  Goldenline) to ja Wam współczuję. A tak poza tym to znam firmę z
                                  opowieści (nie tylko przedstawicieli) ale także farmaceutów i
                                  lekarzy.- Masakra. Ktoś wspominał o kierownikach- drodzy Państwo
                                  nawet do nazwy kierownik- trzeba mieć szacunek!!! no ale jeśli takie
                                  buraki nazywją się kierownikami... jeden kolo nie-magister wcześniej
                                  pracujący w z...stej firmie jako handlowy(Biofarm-kolejny hit po
                                  Arrow)- nie no szacun, autorytet jak się patrzy, drugi kolo z US
                                  Farmacja- kolejny hit na rynku (hyba OTC i bardziej kojarzony z
                                  szajsem na rynku) tryskająca inteligencja chłopczyków którzy muszą
                                  się jakoś dowartościowywać... no i przedstawiciele... naprawdę żal
                                  mi Was!!! Ja wiem że od czegoś trzeba zacząć ale jak to ktoś napisał
                                  na forum Goldenline- wolałbym pracować w Biedronce... Na szczęscie
                                  już widzę że apteki traktują takie firemki z wielkim przymrużeniem...
                                  • Gość: kiedyś pracownik.. Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 07.01.10, 20:45
                                    Ludzie chyba w 50% zmienie zdanie o tej firmie . a wierzcie że znałem to
                                    wszystko od środka i .....cos drgneło doły mnie słuch że kozłowskiego tomka
                                    odsuneli od zespołu w grudniu !! Chyba Prezes C czyta fora albo jednak wyniki
                                    nie te a może wyniki pokryły się z ocenami na tym forum i nie tylko na tym forum
                                    ? w każdym razie jekiś sukces jest ale z drugiej strony panowie kierownicy
                                    obrośli w władzę a przynajmniej tak sięim wydaje S.B z Południa i M.W z Zachodu
                                    poczuli się trochę jak dyrektorzy być może dlatego że Ala im na to pozwala ? No
                                    ale Ali lepiej układać się jest z RKS -ami niż z kol Dyr T.K bo oni mimo
                                    wszystko muszą ja słuchać i wchodzić jej do......bez wazeliny a T.K mimo
                                    wszystko był na pozycji . Ale co tam zmiany są w połowie to jeszcze nie to bo
                                    Panowie rks stworzyli sobie posadki nie do ruszenia i teraz pewnie klepią maile
                                    do Ali i Czarka z różnymi propozycjami które do tej pory blokował T.K ale się
                                    miesza........
                                    • Gość: obserwator..(ka)? Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 08.01.10, 14:56
                                      Witam,
                                      Wreszcze znowu ktoś coś napisał bo już nudami wiało.
                                      Chciałem a może (chciałam) - (to do rozszyfrowania przez naszych ciekawskich
                                      kierowników którzy czytają te forum) potwierdzić to co piszesz były pracowniku
                                      ;-) a może były kierowniku ;-) Nie ważne kim jesteś ale w 100% masz rację !
                                      wiesz jakie nasi cudowni kierownicy zaczeli nam maile pisac...... odkąd T.K juz
                                      nami sie nie zajmuje Oni myślą że wszystko mogą ha ha ha...a najlepsze jest to
                                      że jeden drugiemu (Wal do Bry i odwrotnie) wysyła te same maile do swoich ludzi
                                      i tylko stopki zmieniaja pod mailem i na dodatek myślą że się nie
                                      kontaktujemy... to takie płytkie i zenujące. Jkby nasz zarząd wiedzieł jak oni
                                      postępują z swoimi Reps to pan Cezary(prezes) wywaliłby Sebastiana i Mariusza
                                      na zbity pysk ! wiesz słyszałem-łam że kiedys jeden z byłych już pracowników
                                      przesyłał maile otrzymane od dyr Kozłowskiego do naszego Prezesa i chyba otwarł
                                      wtedy Prezesowi oczy na pewne sprawy bo od tego czasu wiele sie podobno zmieniło
                                      aż mnie korci żeby kilka maili od naszych kier wysłać do zarządu anonimowo żeby
                                      wiedzieli jakich to kierowników trzymaja w firmie. Najpierw T.K pomógł im dostac
                                      się do tej firmy i sam ich wybrał a oni teraz mu nóż w plecy wbijają ...
                                      • dorek3 Re: ARROW Poland???? 09.01.10, 15:07
                                        A możecie napisać tak konkretnie o co chodzi generalnie w konflikcie RKS-Reps?
                                        W każdym prawie wątku dot firmy farmaceutycznej się to przewija więc to chyba jakiś problem ideologiczny.

A obserwator widzę że bardzo na bieżąco...
                                        • Gość: obserwator..(ka)? Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 09.01.10, 17:39
                                          trudno nie być na bieżąco jak się jest pracownikiem i ma się tak "kompetentnego"
                                          kierownika ....
                                          • dorek3 Re: ARROW Poland???? 09.01.10, 18:58
                                            No ale o co w tym konflikcie biega, bo dalej nie wiem
                                            • Gość: obserwator..(ka)? Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 10.01.10, 15:03
                                              drogi dorku3 jesteś przecież na miejscu w firmie (jak tak czytam historie wpisów
                                              na tym forum) nie to co my w terenie to chyba masz większą wiedzę o konfliktach
                                              niż ja....... dużo by pisać a jest tu wielu czytających z firmy którzy
                                              pokapowali by sie kto ja jestem wole anonimowosc bo ten nasz pseudo zespół za
                                              plecami donosi naszym RKS czy może trzeba by juz pisać dyrektorom ? bo tak się
                                              już czują i pomniejszają role T.K Oni myślą że nie są oceniani przez "górę" ale
                                              wiem że się mylą . A poza tym dobrze udają wiernych naszej firmie a jak jest
                                              naprawdę ? za niedługo napiszę więcej .......
                                              • dorek3 Re: ARROW Poland???? 10.01.10, 17:53
                                                Jestem na miejscu, ale nie mam żadnych kontaktów ze sprzedażą. Ani służbowych ani prywatnych. Ledwo niektórych kojarzę choć pracuję tam dłużej od nich. Kontakty mam wyłącznie z Tomkiem i Alą jeśli chodzi o sprzedaż. Poza tym jakoś tak nie umiem plotkować. A chciałabym zrozumieć istotę problemu i to właśnie od środka.
                                                Myślę, że kto jak kto ale RKS jest oceniany i to bardzo.
                                                • Gość: Koziełek ;-) Re: ARROW Poland???? IP: *.146.24.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.10, 23:41
                                                  jak ktoś chce pracować w normalnej firmie i z normalnymi
                                                  przełożonymi to nie jest to właściwe miejsce dla niego .
                                                  ale dla nowych leszczy to dobre miejsce.
                                                  Ocencie sami ostatnio w niespełna 2 miesiące odeszło z samego
                                                  regionu śląska od super Kierownika Sebusia B z Panewnickiejw
                                                  Katowicach ;-) aż trzech ludzi a w ciągu roku.....daruje wam ale
                                                  takiego przemiału nie ma w innych firmach.... Nie ma to jak praca u
                                                  RKS który poczuł wiatr w żagle i swoja szansę na bycie wreszcie
                                                  zauważonym...Gostek tworzy raporty nie tylko dla swojego regionu ale
                                                  dla wszystkich innych regionów w firmie to powinno wam dać obraz już
                                                  wszystkiego .... a to dopiero szczyt góry lodowej który może Was tu
                                                  spotkać.. no ale może sprawdzicie sami ?przechodzone renault i stare
                                                  astry czekają bo nowe "furki" należą się tylko dla "dziobaków" -
                                                  wiecie co to znaczy ;-) w firmie są lepsi i gorsi.....
                                                  • Gość: poszukujący pracy Re: ARROW Poland???? IP: *.147.152.3.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.01.10, 21:58
                                                    Hej nowinka ;-) dla wszystkich którzy razem ze mną byli ostatnio na
                                                    rozmowach o prace w arrow . a z moich wieści rozmowy sa prowadzone w
                                                    kilku regionach polski . Rada moja pytajcie pod jaką firmą WAS
                                                    zatrudnią jak juz WAS wybiorą bo szczycą sie w ogłoszeniach że nie
                                                    zatrudniają przez firmy zew i ok ale jest jeszcze gorzej zatrudniają
                                                    w nowej firmie "kolejnej" właściciela pod nazwą SEWITO
                                                    uważajcie....... drugi news na tym forum też może być istotny firma
                                                    zalega z płatnościami i to min takim firmom jak FARMAPROM - to info
                                                    prosto z Farmapromu z pierwszej ręki a zaległości liczy się w
                                                    dziesiątkach tysięcy to daje obraz .......ja im serdecznie dziękuje
                                                    za wybór mojej osoby nie jestem desperatem.!!!
                                                    • Gość: obecny Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.10, 22:58
                                                      Szukający... co Ty piszesz :-) A co Cię obchodzi ile ta firma jest
                                                      winna Farmapromowi, IMSowi, hurtowniom, sieciom aptek i innym...
                                                      Przecież szukasz pracy :-)
                                                      Na przyszłość interesuj się, czy firma do której aplikujesz płaci na
                                                      czas pensje... a jak myślisz bardziej perspektywicznie, to i
                                                      premie...
                                                      Arrow Poland S.A. - nie płaci na czas nawet pensji
                                                    • Gość: gość Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.10, 23:44
                                                      Pensja pensją, ale przynajmniej regionalny dupy nie zawraca... PIJE
                                                      i TRZEŹWIEAJE - to jego podstawowe zadanie :-) więc możesz robić co
                                                      chceszsz :-)
                                                    • Gość: ja Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.10, 00:26
                                                      Weź się. wreszcie kozioł się nie wpie....
                                                      Alicja i tak czaczy nie kuma i dobrze...
                                                    • Gość: leszcz Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.10, 00:40
                                                      dajcie spokój... bełkot pewnie wkrótce nam odpuści, jak tylko
                                                      pewniej się w firmie poczuje.
                                                    • dorek3 Re: ARROW Poland???? 03.02.10, 10:12
                                                      Jak czytam takie wypociny to się przestaję dziwić ze pracownicy na stanowiskach związanych ze sprzedażą nie są szanowani. Żeby nie było to takie same zdaniem mam o wszelkich PM, RKS i im podobnych. Z takim podejściem do pracy to nie ma Was za co szanować. I jasne się staje dlaczego wszyscy macie w swoich CV po kilku/kilkunastu pracodawców na przestrzeni relatywnie krótkiego czasu. To nie firmy są takie głupie, to Wy jesteście beznadziejni kombinatorzy i naciągacze.
                                                    • Gość: pracownik 2 Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 04.02.10, 16:34
                                                      tylu tu pracowników naszej firmy a nikt nie ma odwagi wpisać się chocby z imienia
                                                      Mariusz i Seba i tak nas dopadną ....przynajmniej tak się im wydaje cieniasy
                                                      !!! pozdrawiam gorąco czytelników tego forum a CIENIASÓW NAJBARDZIEJ !!!
                                                      KIEROWNICY REGIONALNI..... A MYSLĄ ŻE SĄ JUZ NA STOŁKU DYREKTORA . Hej wiecie że
                                                      to działa ? nowi co do nas przychodzą to ludzie całkiem zieloni w branży o
                                                      innych moich"typach" nie wspomnę ......a inni czytając te forum sami wnioski
                                                      wyciągają
                                                      pozdrawiamy poszukujący zmiany ,firmy, a przede wszystkim poszukujący normalnych
                                                      przełożonych mam nadzieje że moje i moich koleżanek dni niebawem dobiegną końca
                                                    • Gość: ?!? Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.10, 19:59

Prorok jakiś, czy co?
                                                    • Gość: Obecny pracownik ARROW Poland???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 21:24
                                                      W Arrow aż tak, źle nie jest. Jak każda firma ma trochę mankamentów.
                                                      Ale jak człowiek ciężko pracuje to może się tam trochę oszlifować.
                                                      Jak każdy RKS Mario i Seba mają swój styl nieco odmienny od
                                                      Agnieszki, ale przynoszący zamierzone przez nich rezultaty. Nie taki
                                                      Diabeł straszny jakim go malują :) Pozdrawiam
                                                    • Gość: T Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.10, 21:46
                                                      TAK jest Panie Prezesie!
                                                    • Gość: doobecny pracownik Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.10, 22:18
                                                      Kim jesteś???
                                                      Bo o ile wiadomo - aby ocenić kogoś, trzeba być jego przełożonym :-)
                                                      Więc "obecny" - masz na imię Alicja, czy Czaruś?
                                                    • Gość: ciekawy Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.10, 23:57
                                                      Czyli jednak wpis od prezesa :-)
                                                      Fajny gość...
                                                      Dba o wizerunek :-)
                                                    • Gość: asdf M Re: ARROW Poland???? IP: 77.236.0.* 06.03.10, 15:13
                                                      Seba i styl? chyba brak stylu.......
                                                      a do tego ksywa na naszej klasie "wredziu". Koledzy z klasy juz
                                                      wtedy wiedzieli kto z niego wyrośnie i wyrośło lecz nie za dużo...
                                                      Lepszego komentarza nie trzeba, prawda Seba?
                                                    • dorek3 Re: ARROW Poland???? 11.02.10, 09:51
                                                      A tu widzę każdy podpisany z imienia i nazwiska...
                                                    • Gość: obserwator..(ka)? Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 11.02.10, 16:20
                                                      seba i mario odmienny styl......?? taki bardzo odmienny że w innych firmach ich
                                                      nie chcieli a mario tylko czekał az Dyro Tomi K pozamiata " starych " kierasów
                                                      (RKS)i włoży go do swojej bajki . No i się doczekał prawie 2 lata temu . ale
                                                      teraz tak się przejął rolą zresztą razem z seba że Tomasz K może miec w związku
                                                      z ich ambicjami kłopot..... czas pokaże ale wieści ze środka płyną coraz
                                                      ciekawsze....
                                                    • Gość: Shaker ARROW Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 17:48
                                                      Znowu jakieś zatargi/roszady w tej firmie
                                                      praca.gazetapraca.pl/0,4050,,,1,,-score,,,,,ARROW+POLAND+SA,,,,0.html
                                                      ???
                                                    • Gość: ja Re: ARROW Poland IP: 195.184.82.* 24.03.10, 20:53
                                                      A powiedzcie ile można zarobić w tej firmie jako PM? I jakimi autami się jeździ ?
                                                    • Gość: mimi Re: ARROW Poland IP: 94.254.156.* 25.03.10, 09:40
                                                      furmanka.Nie rozumiem dlaczego dla ludzi najwazniejsze jest jakim
                                                      sie jezdzi samochodem??Nie dosc ze jezdza za darmo to jezdze im zle.
                                                    • dorek3 Re: ARROW Poland 25.03.10, 10:38
                                                      I jeszcze ważne aby nie było GPSów a więc możliwości kontroli (najlepiej jakiejkolwiek), aby plany można było robić siedząc w domu. To chyba typowe dla PM-wszystkich niezależnie od firmy (vide inne wątki farmaceutyczne)
                                                    • Gość: miblok Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.12, 18:02
                                                      ciekawe która z dziewczynek z farmapromu rozpowiada takie rewelacje
                                                    • Gość: Kontroler Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.12, 19:38
                                                      A może by tak zweryfikować wykształc u kier, nie ma ściemy ??? Papiery można przecież kupić :-). Po zaw. ciężko udawać wyż.... A fuj.
                                                    • Gość: ???????????? Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.12, 11:20
                                                      Za wykszt. prokura?
            • Gość: xxxxxxxxxxxx Re: ARROW Poland???? IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.11, 21:48
              Bardzo fajna firma i bardzo fajni ludzie :)
      • Gość: Neo ARROW Poland???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 17:58
        Znowu jakieś zmianny w firmie ??
        praca.gazetapraca.pl/0,4050,,,1,,-score,,,,,ARROW+POLAND+SA,,,,0.html
        • Gość: ja Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 15.02.10, 21:55
          Nie roszady....Agusia pupilek Tomka (dyro nasz) nie daje rady więc jej okroją
          teren ;-) no i key accounta też szukają bo plany jakie ustala sebastian (tak,
          tak plany kijom ;-) ustala kier regionalny ale jaja co ?) na jednego key account
          to mało wiec musi miec ich co najmniej 2 . Może wtedy bedzie miał co robic ? ;-)
          fajna ta nasza firma i szukają, szukają dopytują o to forum a jednak nie moga
          dojsć do tego kto z "środka" pisze tak szczerze ... hi hi hi
          • Gość: znawca Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.10, 22:57
            Co ty "Centertel" pitolisz... Baran jest do wywałki...
            Kto będzie utrzymywał dwu KAM'ów??? Tylko najpierw trzeba znaleść
            nowego :-)
            • Gość: centertel ;-) Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 17.02.10, 10:21
              .........;-) ;-)
              • Gość: pracownik 3 Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 19.02.10, 21:11
                aj jaj jaj ........kolejni nasi koledzy i koleżanki odeszli z firmy i to jedni z
                najlepszych....
                Ciekaw jestem co nowa pokaże....
                Andrzej ! pewnie czytasz to forum więc gratuluję !!! jest tak jak mówiłeś
                WRESZCIE.........
                TRZYMAM KCIUKI !
                P.S WIESZ ZE Twój nowy pracodawca szuka ludzi na innych regionach ? więc
                może.....?? ;-)
                • Gość: pracownik 2 Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 19.02.10, 22:51
                  Nie panikuj...
                  Kolejny rep, wywalony przez Alicję J. wygrał w Sądzie Pracy i swój
                  honor i odszkodowanie...
                  Następny (trzymam kciuki) podchodzi do tego w przyszłym...
                  Ale co mają roboić pozostali, których Alicja nie wypiepsza ani nie
                  dostają konkretnych propozycji???
                  Może powinniśmy się zgłosić do firmy Inspirations Media - Witold Ryś
                  z Krakowa i rozpocząć współpracę jako wykładowcy na jego szkoleniach
                  finansowanych z Unijnych środków???
                  W końcu za to, że w godzinach pracy pracowała dla nich została
                  wypiepszona z KRKA Dorota D-N, a teraz... ta sama Dorota D-N jest
                  najlepszym repem Arrow, zdaniem Zarządu???
                  To chyba jest droga do zaszczytów i awansów + może trochę lizania
                  dupy, ale... to nie jest takie krępujące - chyba?
                  • Gość: ktoś Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.02.10, 00:11
                    Ale jaja, kto by pomyślał...
                    www.moipip.org.pl/pdf_doc/harmonogram_kk_OPD_ed3_11-09_-_01-10.pdf
                    Nieźle sobie poczyna...
                    • Gość: niewidzialny Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 20.02.10, 09:41
                      Nasza Dorotka D N walczy na 2 etaty z linka który wysłałeś wynika że szczególnie
                      intensywnie od 20.02
                      Do tego czasu Seba ją krył ale Twój link załatwił wszystko DZIĘKI !!!
                      Może ktoś jeszcze tu napisze szczerze o dorabianiu przez innych mam tu na myśli
                      naszego solenizanta "S"=RKS=Południe
                      A co do spraw w sądzie masz racje jest kilka i kilka przed nimi jezeli chodzi o
                      pracowników a szykują się te o których tu już ktoś pisał bo firma "zapomina" o
                      płatnościach na szczęscie jeszcze nam płaci
                  • dorek3 do Centertel 20.02.10, 19:04
                    Centertel, Ty sam ze sobą gadasz...:-)

To da się leczyć, naprawdę
                    • Gość: rep-s Re: do Centertel IP: *.147.136.250.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.02.10, 21:22
                      hej odwazny dorku czy ty myslisz ze tylko jedna osoba w tym kraju ma dostep do
                      internetu poprzez orange ? a moze liczysz naiwnie że poprawisz opinie o firmi
                      wciskajac czytelnikom kit ze jeden fan pisze sam z sobą ? obudź sie ;-) ludzie
                      nie sa naiwni . Widze dorku drogi ze nasza kolezanka a moze kolega (tak byś nie
                      miał łatwo do szukania) ujawnił-a rąbka tajemnicy o kol Dorotce i o kierowniku
                      naszym ? boli co ? pewnie wolałbyś żebyśmy pisali z naszego służbowego internetu
                      było by łatwiej dojsc do tego kto tak szczerze z nas pisze ? i ślad może by był
                      w służbowym laptopie ? Niestety pozwól że będziemy korzystać z prywatnych łączy
                      orange,era,plusa i innych stacjonarnych ALE TY PRZECIEZ WIERZYSZ ŻE TE WPISY TO
                      JEDNA OSOBA ROBI.....bRAWO ALE TEN MYK CI SIĘ NIE UDAŁ ZA DUŻO INFO Z RÓŻNYCH
                      ŹRÓDEŁ NA TYM FORUM Na koniec jaka firma takie wpisy bo nikt nie chce zyczyć
                      innym tego syfu
                      • Gość: Arrow Reps Bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 13:46
                        Z linka wynika,że D D-N pracuje w weekendy i to jeszcze nie w
                        konkurencji czego mamy zakaz w trakcie trwania pracy. Więc w czym
                        widzicie problem. To, że ktoś pracuje w Arrow to nie znaczy, że nie
                        może dorabiać sobie w weekendy ???
                        • Gość: rozbawiony Re: Bzdury IP: *.centertel.pl 21.02.10, 21:26
                          A 19 czerwca 2009, to pewnie panstwowe święto - jak i inne dni :-)
                          Zresztą - Dorotka, jak pierdnie, to Sebuś z Alicją rozpoczną
                          dyskusję nad nową nutką jej perfum. Jej wolno wszystko.
                      • dorek3 Re: do Centertel 22.02.10, 10:00
                        A Ciebie to ktoś siłą trzyma? Od ogłoszeń na repów ugina się każdy portal to w czym problem jak tak źle.

Nie wiem co takiego wielkiego zostało ujawnione o koleżance? Że niby w weekendy pracuje i w dodatku w niekonkurencyjnym obszarze. No granda naprawdę. A kierownikami, PM, repami i wszelkim związanymi z tym sprawami ja się zajmować nie zamierzam, nikogo nie będę szukać.Nikomu kitu nie wciskam, jak mi się gdzieś nie podoba to zabieram zabawki i tyle.

BTW, poczytaj sobie inne wątki o firma farmaceutycznych: wszystkie dotyczą tylko sprzedaży i wszędzie jest tragicznie. Ciekawe dlaczego...
                        • Gość: gość Re: do dorek3 IP: *.centertel.pl 22.02.10, 20:01
                          BINGO :-)
                          www.pielegniarki.net.pl/projekt2/dokumenty/glowna/i_edycja_opieka.doc
                          A teraz co napiszesz? "opieka nad dzieckiem"? L4?
                          Nie ważne :-)
                          • Gość: obserwator..(ka)? Re: do dorek3 IP: *.centertel.pl 22.02.10, 22:53
                            a więc własnie ........ ale oni się wzajemnie kryją więc wątpie czy to coś da ?
                            może powinieneś kolego , wysłać te linki na adres tkozlowski@arrowpoland.pl
                            oraz na cezary@arrowpoland.pl może ktoś otworzy oczy.....
                            pozdr rep-u
                            • Gość: pracownik Re: do dorek3 IP: *.centertel.pl 16.03.10, 21:21
                              Hej cos cichutko na tym forum sie nam zrobiło ;-)
                              Kilka news mamy nowa kier regionalną to czwarty kier w naszej firmie Ale sie
                              rozwijamy........ ;-) ale najlepsze jest to że to pierwszy kierownik (Ewa) która
                              ma pojecie o tej funkcji Mario i Seba maja przechlapane....... Może cos drgnie
                              wreszcie ? bo dziewczyna widac ma pojecie i co najwazniejsze doswiadczenie w tym
                              co robi nie to co Panowie S i M hi hi hi będzie się działo....OBY pozdrawiam
                              czytelników- pracowników
                              • dorek3 Re: do dorek3 17.03.10, 10:32
                                A to jest pierwszy post na całym forum GW, który pozytywnie wypowiada się o jakimś kierowniku regionalnym.
                                Ale fakt, robi dobre wrażenie.
                                • Gość: pracownik Re: do dorek3 IP: 178.56.35.* 17.03.10, 18:13
                                  pozytywnie a to fakt bo inni RKS poza nią to lenie którzy bujają się po
                                  najdroższych hotelach . myślą że Tomka poczarują i jakos to będzie , wydaje im
                                  sie że z Alą jak sie ułozą to ich nikt nie ruszy takie przynajmniej mają zdanie.
                                  bedą musieli przy nowej RKS jednak założyc maski i grać jak dawniej choć Ewka
                                  szybko wyrobi sobie zdanie o ile juz go sobie nie wyrobiła ....
                                  • Gość: Zdziwiony Re: do dorek3 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.10, 23:28
                                    Ty "pracownik"...
                                    A niby skąd wiesz, że "Ewa" jest taka profesjonalna? Przecież nikt z
                                    reps jej jeszcze nie poznał...
                                    Co ona takiego zrobiła, bo nijak nie wiemy?
                                    Kto to w ogóle jest?
                                    Coś mi się widzi, że Ty "pracownik" sama sobie PR robisz :-)
                                    • Gość: pracownik Re: do dorek3 IP: *.centertel.pl 22.03.10, 14:32
                                      to sie przekonacie niebawem jak nie wiecie;-) a skąd my sie znamy z nową kier ?
                                      to słodka tajemnica i szukaj dalej "stary" kierowniku łap trop ;-) p.s nie ma
                                      potrzeby PR ta firma to przystanek......dla większości z nas nie prawda ? może
                                      kilka cyfr ile to już odeszło reps ?
      • Gość: Hooltay Re: ARROW Poland???? IP: 82.177.25.* 22.03.10, 17:45
        Z miłą chęcia chciałbym powiadomic o nowopowstałym forum o pracodawcach. Zbieramy dane na temat firm którym można zaufac i tym które na to nie zasługują. Zapraszam na opinieopracodawcy.ubf.pl/forum/index.php
        Podziel się swoją opinią i pomóż w tworzeniu bazy o pracodawcach
        pozdrawiam Hooltay:)
        • Gość: pracownik 3 Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 26.03.10, 12:44
          to super że bedzie nowe forum o pracodawcach ! dziekujemy za stronę ;-)
          p.s dla nowych pracowników ARROW uważajcie na fałszywych ludzi w osobach
          Mariusza W i Sebastiana B kier regionalnych - to zakłamani ludzie, już robią
          wam pod górkę nawet naszego Jacka od hurtu to dopadło . Szczerze dziwie sie mu
          jak umie wytrzymać z Alicją i tymi którzy sa niby kierownikami regionalnymi a
          nadawali by się co najwyżej za merchandiserów w makro .......
      • Gość: hooltay Re: ARROW Poland???? IP: 82.177.25.* 26.03.10, 17:33
        Zapraszam do podzielenia sie doświadczeniami i opiniami na opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php
        Pozdrawiam

P.S.
        Zapraszam do uzupełniania Czarnej Listy Pracodawców
        Zarejestruj sie i wypowiedz.
        • Gość: iwo ;-) Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 06.04.10, 12:45
          ja tam wolu to poczytać...... bardziej dostepne dla reps
      • Gość: X. Re: ARROW Poland???? IP: *.147.89.42.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.04.10, 14:28
        Hej. Wiecie czy już zakończyła się rekrutacja na teren Warszawy?
        Mieli kogoś przyjąc na początku kwietnia.
        • Gość: viki-miki Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 06.04.10, 19:34
          juz po . sa nowi... ciesz sie ze sie nie ty dostałes ;-) nowi po 3 miesiacach
          sie przekonają.... . u nas zaczyna sie spożywka.........z wizytami bo
          personalnie z podejsciem do nas to już od dawna jesteśmy w segmencie fmcg.
          szkoda ze ta "poczekalnia" jeszcze trwa...;-)
          • Gość: X. Re: ARROW Poland???? IP: *.147.248.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.04.10, 12:59
            Wiesz można miec nadzieje, że będzie lepiej:)nikt nie powiedział, że
            z branzy fmcg nie można znowu wskoczyc do farmacutycznej:)
            • Gość: obserwator..(ka)? Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 21.04.10, 22:18
              taaak bedzie lepiej jak nasi RKS przestana zarabiac 7000 tysiaków razem z bokami
              , wtedy może bedzie lepiej ....
              • Gość: X Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.04.10, 22:55
                Chyba Cię pokręciło :-)
                12 tyś jak nic
                • Gość: pracownik Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 26.05.10, 23:01
                  no i zaś ;-) zmiany w naszej fantasty firmie kolejni odchodzą Jacek ,Andrzej, i
                  nasz dyro Tom Kozłowski .
                  Tak długo kopali pon nim dołki Seba regionalny południe i Mario regionalny
                  Zachód wraz z Alą że dopieli swego.
                  ale jajka prezes kupił ich argumenty...... na to nie liczyłam - łem ? ;-)
              • Gość: Autor Re: ARROW Poland???? IP: *.30.70.186.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.06.12, 19:11
                Słusznie ktoś zauważył że premia za prevnto nie została wypłacona. Po 6 miesiącach należało by coś z tym zrobić...
      • Gość: Been Re: ARROW Poland???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 21:16
        Kia Sportage mi się sśni po nocach :) Nie wiecie czemu ??
        • Gość: po latach... Re: ARROW Poland???? IP: 178.56.31.* 11.06.10, 18:21
          a ja panu wierzyłam panie czarku a jednak wykręcił pan starszą panią i tak pan
          buduje biznesy tak powstała medic..,arro..,sewi.. a przede wszystkim atrium !
          wielu jednak miało racje a ja im nie wierzyłem .
          swiat jest mały można różnych ludzi spotkać w farmacji którzy znają historię
          szacunek dla byłych dyr, kier reg z lat 2006-2008
          • Gość: do "po latach" Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.10, 00:08
            Napisz proszę, za co im ten "szacunek" oddajesz :-)
            Bo, że czaruś zawiódł, to oczywiste...
            • Gość: repsiu Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 29.07.10, 21:15
              hej dawno mnie tu nie było ale i sie nic nie działo aż do......... CIEKAW
              JESTEM KIEDY CZAREK SIĘ WRESZCIE KAPNIE ŻE TO PRZEZ OSTATNIE MIESIĄCE WALKOWICZ
              ROZWALA MU EKIPĘ ? Chyba Darek bedzie musiał odejsć i Ewa ? to bedzie sukces
              WALOWICZA I BRYDNIAKA ale nie firmy ALE MOŻE TAKIE RUCHY DAJA DO MYSLENIA
              CZARKOWI ? tas sie głośno zastanawiam....... p.s ale jaja w tej naszej firmie
              podobno już nikt nie "kupuje" tech ogłoszeń o pracę na portalach a CI co kupili
              i dołączyli do nas..... bez koment....
              • ruffryderss Re: ARROW Poland???? 02.08.10, 21:29
                Witam wszystkich,

Chciałbym sie dowiedziec czy sytuacja w firmie Arrow może uległa zmianie na
                lepsze w ostatnim czasie?? Wybieram sie na rozmowe i po przeczytaniu wszystkich
                postów nie wiem czy wogole warto??

Pozdrawiam
                • Gość: repsiu Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 04.08.10, 19:08
                  lepiej poczekaj na lepszą ofertę pracy z innej firmy.
                  tu teraz 2000 netto to wszystko i 6 m-cy bez premii+kierownik regionalny (z
                  przypadku) który lubi %......(procenty...butelkowe) i myśli tylko o swoim
                  koncie,swoim domu, swoich wakacjach i zwiedzaniu polski na koszt firmy (lubi
                  drogie hotele) Lepiej sobie daruj bo narobisz sobie w cv.........
                • Gość: zenek Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.10, 21:46
                  witam czy w waszej firmie oracuje nijaki Paweł Mroz ..jezeli tak w
                  spolczuje jakie te firmy sa debilskie typ kiedys ukladal towar w
                  tesco a teraz jest dyrektorem w arrow.. jaknie wiele trzeba studia
                  podyplomowe na uniwersytecie jagileonskim mieszkajac w
                  wawie...hhhaaa dobrze ze swiadectwa ukonczenia i wszelka robote
                  mozna zalatwic na stadionie x lecia oczywiscie w wawie...mescie
                  zekzu ibiznezu
                  • Gość: gość Re: ARROW Poland???? IP: *.chello.pl 04.09.10, 22:56
                    to ciekawe, czemu czepiasz się pawla mroza?
              • dorek3 Re: ARROW Poland???? 04.08.10, 10:28
                Repsiu,a Ty jeszcze wciąż u nas? Taki orzeł??? A może jednak warto wziąć się do roboty a nie zajmować innymi...
                Do zobaczenia w Serocku...

Osobom z zewnątrz proponuje podzielić te wpisy tak przez 4 co najmniej. Ta sama zasada powinna dotyczyć w ogóle wszystkiego co na anonimowych forach.
                • Gość: obserwator..(ka)? Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 04.08.10, 19:18
                  nie nie nie masz racji Dorku
                  podzielić przez 4 ? raczej dodać , jeszcze bo nie wszyscy piszą tu wszystko by
                  nie robic problemu obecnym pracownikom i nie doszukiwac sie kto z taką
                  szczerościa opisuje to co sie dzieje .
                  kolejni odchodzą ......kamila, (jak można dopuścic by ktos taki odszedł z firmy
                  ? ) i inni... . Którzy to już ????? zabrakło by wpisów na tym forum . co więcej
                  trzeba ? jak kilkanascie osób rocznie odchodzi z tej firmy ? No ale Walkowicz i
                  Brydniak (rks) przeciez robią co chcą i dobrze donosza... (mam nadzieje że key
                  account czyta te forum) uwazajcie (Jacek i Darek przede wszystkim) Walkowicz
                  kopie pod wami głębokie dołki
                  • dorek3 Re: ARROW Poland???? 05.08.10, 13:16
                    Każdy ma prawo do swojej opinii, ja też. Ja oceniam firmę ze swojej perspektywy, bo innej nie mam. Być może zbyt daleko jestem od spraw związanych ze sprzedażą aby móc potwierdzić to co tu powypisywane. Natomiast mogłabym podyskutować na temat odejścia Kamili, ale to chyba nie miejsce. Ale każdy kij ma dwa końce czy tego chcemy czy nie.

Mnie najbardziej daje do myślenia to że jeszcze nie spotkałam zadowolonych przedstawicieli.
                    Zaglądam do innych wątków i wszędzie to samo: pomyje wylewane na bliższych i dalszych przełożonych, rotacja, niezadowolenie...
                    • Gość: też pracując-a (y) Re: ARROW Poland???? IP: *.146.239.231.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.08.10, 18:37
                      pewnie że mozna podyskutować na temat zwolnienia innych.......ale tych zwolnień
                      to już nie kilka,kilkanaście ale KILKADZIESIĄT osób czyż nie ?? ponad dwa lata
                      jak pojawiła się nasza nowa kadra . sorry ale nie znam innej takiej firmy farm
                      na rynku która tak rotuje . nie przekonuj mnie że sa inne takie firmy bo to
                      bedzie czyste kłamstwo. Alicjo ....albo jak ci tam Magdo czy inny niby
                      Prezesie...DORKU ;-)
                      • dorek3 Re: ARROW Poland???? 06.08.10, 21:44
                        Przekonywać nie będę bo nie pracowałam, nie pracuje i pracować nie będę nigdy w dziale sprzedaży żadnej firmy.Jeszcze raz powtarzam: oceniam firmę ze swojej, niezwiązanej ze sprzedażą, pozycji.

Rotacja, jakakolwiek by nie była, dotyczy głównie sale force, a dla mnie to jest bardzo symptomatyczne i nie świadczy o organizacji jako takiej.
                      • dorek3 Re: ARROW Poland???? 06.08.10, 22:40
                        Jedno z czym się zgadzam na pewno to każde zwolnienie jest porażką rekrutującego niestety.
                        • Gość: pracownik Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 07.08.10, 18:59
                          brawo !!! wreszcie jest cos z czym sie zgadzam .
                          tak masz racje zwolnienie to porażka rekrutującego.
                          wiesz nasuwa sie tylko pytanie czemu tych porażek brydniaka i walkowicza nie
                          chcą widzieć prezes , ala, i inni ???? to mnie zastanawia . przeciez przez nich
                          nasza firma traci w oczach i traci stabilnosć........
                          • Gość: AUTOR Re: ARROW Poland???? IP: *.aster.pl 11.08.10, 10:58
                            Jakie są teraz realne stawki dla repów w arrow ??
                            • Gość: mimi Re: ARROW Poland???? IP: 109.243.162.* 11.08.10, 15:52
                              na jaki region startujesz???
                              • Gość: a Re: ARROW Poland???? IP: 85.222.87.* 30.08.10, 22:19
                                wawa
                                • Gość: obserwator..(ka)? Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 11.09.10, 22:44
                                  i jednego znowu mniej u nas ......kolejny odszedł . czy ktos mi powie dlaczego ludzie którzy maja wyniki odchodzą z naszych zespołów ????? co na to nasz Prezes ? czy mysli tylko o cyfrach i zwiększającym sie kapitale firmy ? (nie swoim) czy już na dobre zapomniał o ludziach i dlatego mamy teraz (dla nielicznych) super premie do 500 zł ale real to 300 zł ? tu sie nic nie zmienia i nie zapowiadaja się zmiany na lepsze......
                                  • Gość: zniesmaczony Re: ARROW Poland???? IP: 109.243.123.* 14.09.10, 10:18
                                    tylko jednego??zobacz jak sie posypal zespol Ewki:) no ale teraz jest nowa moda.zatrudniamy znajomych,znajomych znajomych, a znajomy znajomego ma takiego znajomego...
                                    • Gość: pracownik Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 19.09.10, 22:21
                                      sama prawda . podpiszemy sie pod tymi słowami zespołowo.
                                      pozdro
                                    • Gość: z środka samego... Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 18.10.10, 23:15
                                      uważajcie KEY ACCOUNT DAREK I JACEK .
                                      po podejrzeniach na nasze Dorotki że to one tu pisza kolejne podejrzenia padają co prawda w innych kwestiach na WAS . Tomasz i Seba sa po rekrutacjach osób na key account . jak myslicie zmiana czy dodanie........do zespołu mysle że walkowicz tak długo dolewał do ognia swoje opinie na jacka i darka do naszego prezia i ali że osiągnał CEL......
                                      • Gość: Obserwator Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.11.10, 23:24
                                        Czyżby blog zamarł? Firma zlikwidowana? A może Darka i Jacka nie wywalili?
                                        Co słychać???
                                        • Gość: zniesmaczony Re: ARROW Poland???? IP: 46.112.55.* 22.11.10, 08:43
                                          nic sie nie dziej.moze super firma z jeszcze bardziej super lekami,ktore daja duzo skutkow niepozadanych wreszcie sie zwinela z rynku.
                                          • dorek3 Re: ARROW Poland???? 22.11.10, 14:01
                                            Firma ma się dobrze, dzięki za troskę. Daleko jej do zwijania się.
                                            Ciekawe skąd masz te bzurne informacje. BTW Działania niepożądane to się gdzie indziej zgłasza.
                                        • Gość: też pracując-a (y) Re: ARROW Poland???? IP: *.146.191.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.11.10, 23:36
                                          nie wywalili częściowo ....
                                          ale walkowicz kopie dołki pod Ewą kier reg stolica kapuje i donosi do naszej alicji i seby więc jeżeli Ewka czytasz to forum to uważaj (np. gdzie szukasz pracy albo gdzie umieszczasz swoje cv ......) walko i brydna cię nie trawią od początku.
                                          a poza tym forum żyje kolejni reps wysyłają wypowiedzenia po 3 -5 miesiącach pracy niektóre koleżanki po dłuższym okresie i tak się kręci firma.....
                                          • Gość: gość999 Re: ARROW Poland???? IP: 89.73.202.* 25.11.10, 16:31
                                            niezwykle odkrywcze stwierdzenia tu padły... :)
                                            • Gość: zniesmaczony Re: ARROW Poland???? IP: 46.112.52.* 26.11.10, 17:26
                                              no prosze...i znowu rekrutacja....
                                              • Gość: MLM ? Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.10, 20:15
                                                Szykuje się nowa jakość w promocji leków :-)
                                                "Doświadczenie w sprzedaży bezpośredniej"
                                                Nowe repy, pokażą, jak sprzedawać leki na korytarzu przychodni
                                                • Gość: z środka samego... Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 02.12.10, 12:28
                                                  szukają przecieków..........skąd te wszystkie newsy na forum.
                                                  panie walkowicz i panie brydniak .
                                                  zły kierunek poszukiwań he he .
                                                  dalsze przecieki bedą oj tak.
                                                  • Gość: hahaha Re: ARROW Poland???? IP: 188.33.92.* 03.12.10, 09:18
                                                    hahaha a to juz nic nie wolno pisac?do dzis wydawalo mi sie,ze takie fora sa wlasnie po to,zeby wymieniac sie wrazeniami.no a ze arrow nie ma dobrej prasy to juz chyba nie nasza wina:)
                                                    • Gość: PREZES Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.10, 00:17
                                                      Jak to nie wasza wina!!! WASZA!
                                                      Sprzedawać, sprzedawać, sprzedawać...
                                                      Odwiedzać lekarzy, nie ważne, po co :-) odwiedzać!
                                                      I nie płacić zobowiązań, a jak już się do czegoś zobowiązaliście, to tłumaczyć, czemu nie płacimy w terminie :-)
                                                      Najlepiej obiecywać KOSMOS, i... już więcej nie odwiedzać tego klienta :-)
                                                      Taki standard.
                                                    • Gość: zaciekawiony Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.12.10, 22:18
                                                      Czyżby znów, poważne, liczne i niespodziewane zmiany personalne u LIDERA RYNKU Rx, OTC i Suplementów Diety :-)
                                                    • Gość: hahaha Re: ARROW Poland???? IP: 46.113.163.* 15.12.10, 15:33
                                                      pozeganalismy kierownik Ewę.Milo,ze potraktowano ja rownie dobrze,jak jej podwladnych.
                                                    • Gość: zaciekawiony Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.10, 22:05
                                                      równie dobrze to znaczy jak?
                                                    • Gość: hahaha Re: ARROW Poland???? IP: 46.112.106.* 16.12.10, 10:13
                                                      w takim,ze potraktowano ja tak samo jak ona,kiedy zwalniala po kolei ludzi ze swojego terenu.
                                                    • Gość: ksiądz Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.10, 22:12
                                                      Znalezione w Piśmie...
                                                      Kto mieczem wojuje, od miecza ginie.
                                                    • Gość: i co ? Re: ARROW Poland???? IP: *.146.124.36.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.01.11, 22:08
                                                      to prawda... pozdrawiam czarodziej 12 ;-) a za chwile ..........kolejna...... oj joj joj
                                                    • Gość: cccccc Re: ARROW Poland???? IP: *.toya.net.pl 02.02.11, 11:35
                                                      Witam dostaęłm tel dzisiaj z zaproszeniem na rozmowe, forum duzo pisze na temat tej firmy... moze jakies aktualne info macie??jak wyglada rozmowa??ile zarabiaja przedst?? i czy gra jest warta swieczki:D pozdro
                                                    • Gość: mimi Re: ARROW Poland???? IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 20:08
                                                      dzisiaj w kilku aptekach i od lekarzy uslyszalam,ze firma arrow sie zwinela z rynku i sie nie porozliczala...prawda to,ze padliscie?:)))))
                                                    • Gość: jeszcze pracownik. Re: ARROW Poland???? IP: *.centertel.pl 02.02.11, 21:44
                                                      prorok czy co ????
                                                      zmiany gonią zmiany .......
                                                      a tak poza tematem....
                                                      tyle ludzi.....miało wglą w tej firmie do kąt do poczty ...... chcecie wiedzie c jak ? ? ? były takie czasy że wszyscy mieli to samo hasło do maila "czarodziej 12" no może nie wszyscy poza dwoma...... teraz nam hasełka zmienili ale ze jest wolność słowa........
                                                      pozdrawiam sebastiang
                                                      p.s
                                                      a co by było gdyby taki ktoś kto miał wgląd w poczty i może zapisywał co ciekawsze... jakoś na zewnątrz to puścił . co myslicie ? bo wiem że sa tacy co ich "korci"
                                                    • Gość: cccc Re: ARROW Poland???? IP: *.toya.net.pl 03.02.11, 14:33
                                                      czyli co z ta plotka o nie dziąłaniu na rynku??pracujecie??
                                                    • Gość: ktoś Re: ARROW Poland???? IP: *.lodz.mm.pl 06.02.11, 13:57
                                                      No pewnie że tak i z tego co słysze to ten kiepski okres mamy już za sobą, podobno ???
                                                      a co do rozliczania to tak jest wszędzie w każdej firmie zwolnili kogoś i się nie porozliczał z zobowiązań :-(
                                                    • Gość: TAK BYŁO Re: ARROW Poland???? IP: *.146.0.117.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.02.11, 14:29
                                                      niezła ściema ludzie w tej firmie w ciągu niespełna 3 lat zwolnili bądż zmusili do odejścia
                                                      4 kierowników regionalnych 3 dyrektorów i dziesiątki przedstawicieli.
                                                      to chyba daje obraz więcej nie trzeba pisać a może jeszcze to że zawsze każdemu z nich mówiono że się z czegoś nie porozliczał a tak naprawdę to nie rozliczyli sie z nimi .......
                                                      póki prezes czarek i kadrowa justyna mieli wszystko pod kontrolą to było ok dla ludzi ale jak czarek dał dużą swobode alicji i "orłom" rks-om ;-) walkowiczowi na zachodzie i brydniakowi na południu wszystko zaczeło sie sypać ....
                                                      teraz już jestem poza firmą i na chłodno Wam powien 11 lat w farmacji na różnych stanowiskach ale takiej częstotlowości zmiany ludzi nawet firm mało liczących się nie spotkałem..... i na koniec mimo że są tu wpisy mających "ale" do Prezesa ja bym personalnie nic do niego nie miał - tyle że ludzie zmieniaja się pod wpływem innych ludzi . a Czarek jako biznesmem pilnuje tylko swojego - to nie powinno dziwić każdy chce mieć zyski z działalności a tu poza zyskami przydała by się też dobra opinia.. pozdro były " "
                                                    • Gość: także były Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.11, 21:56
                                                      Ty "były" - chyba przesadzasz! Albo, nie pracowałeś/nie pracujesz w arrP. Na moją widzę, wyleciało nie czworo, ale dwie kierowniczki, i nie trzech, ale dwóch dyrektorów. Co do dzieśątków reps - to O.K.
                                                      A poza tym, w nawiązaniu do meritum - to firma dla desperatów, bez szans na inną pracę to się zgadzam :-)
                                                    • Gość: doświadczony Re: ARROW Poland???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 20:22
                                                      Nie ginie tylko trafia do Biogenedu na FFM :(, po tym co widzę nie będzie przyjemnie :(
                                                    • Gość: OTC w przyrodzie nic nie ginie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 20:25
                                                      Nie ginie tylko trafia do Biogenedu na FFM :(, po tym co widzę nie będzie przyjemnie :(
                                                    • Gość: kazik Re: w przyrodzie nic nie ginie IP: 78.133.191.* 11.02.11, 10:31
                                                      a co pracujesz w Biogened i została Twoją szefową? Już pokazała swoje pazurki i zasady. no i widzicie więc że to nie jest wcale tak że zwalniają samych dobrych i wartościowych pracowników. a zresztą prawie zawsze na forach wypowiadają sie tylko ci najbardziej poszkodowani w ich mniemaniu oczywiście. sami w sobie żadnej winy zaistniałych sytuacji nie widza :-( a i żeby nie było wcale nie bronie Arrow bo pewnie i sama firma tez swoje za pazurkami ma! ale znam też realia życia i wiem jakimi prawami rządzi się anonimowe forum.
                                                      pozdro dla wszystkich poszkodowanych.
                                                    • Gość: kazik Re: w przyrodzie nic nie ginie IP: 78.133.191.* 11.02.11, 10:35
                                                      a i jeszcze jedno w kwestii anonimowości na forach.
                                                      choćby posty powyżej ten sam raz podpisany "doswiadczony" a raz "otc" a osoba przecież ta sam. :-)
                                                    • Gość: BYŁY RKS.... Re: w przyrodzie nic nie ginie IP: *.centertel.pl 25.02.11, 21:02
                                                      NO pewnie że nie zwalniaja tylko niewinnych ale...... uwierz mi kolego prawie 3 lata pracy i 11 lat w farmacji i w tym przypadku niestety (bo tu się z Toba zgadzam na forach anonimowych różnie sie "wiara" wypowiada ) to prawie w 90% moi byli przedstawiciele albo ich następcy których też znam , znałem... byli naprawdę wartościowi tylko że kadra która sie zebrała wokół Prezesa tej wartości nie chciała widzieć a wszystkie sukcesy przypisywali sobie .... i tak omotali Prezesa dla którego ta firma jest dodatkiem (bo gdyby nie była dodatkiem to daje głowe że to ich by się pozbył) że "kupił" ich wersje i niestety do dziś od niektórych kupuje tą wersje że przedstawiciele są "beeee" i to norma że na jednym drugim i trzecim regionie w ciągu roku zmienia się po kilkunastu ludzi ... A czasem wystarczyło by tąpnięcie które już kiedyś miało miejsce w tej firmie (co prawda firma nazywała się wtedy inaczej pt: -MEDICOFARMA) w stylu odpalić rks-ów (kiedyś odpalono Dyrektorów) i wszystko bylo by ok bo nowi wnieśli by świeży powiew i pewnie inne wartości które opłaciły by sie Prezesowi no ale........
                                                      pozdrawiam wszystkich byłych - mam nadzieje że w nowych firmach sie Wam wiedzie .
                                                    • Gość: doświadczony Re: w przyrodzie nic nie ginie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 11:25
                                                      Tak, masz rację, też znam realia i zasady anonimowego forum i zgadzam się że najczęściej najwięcej pretensji mają Ci najbardziej "poszkodowani" w swoim mniemaniu, tylko że ja nie jestem jeszcze tym poszkodowanym i nie chodziło mi o firmę tylko o osobę która "na siłę" chce wprowadzić swoje zasady oderwane od rzeczywistości po to aby tylko pochwalić się przed prezesem, że coś robi oraz wprowadzić swoich ludzi z innych firm kosztem tych którzy się starają w myśl zasady "chcąc psa uderzyć kij się zawsze znajdzie". Nick "doświadczony" nie jest bez powodu. :)).
      • Gość: cinomaniac Re: ARROW Poland???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 14:48
        Witam serdecznie, przeczytałem forum od deski do deski i... widzę, że nie tylko Arrow Polska ale chyba prawie każda Firma Farmaceutyczna jest równana z błotem (dosłownie). Dużo piszecie o atmosferze, relacjach panujących w firmie, układach i układzikach etc. Ja osobiście chciałbym usłyszeć: jakie pieniądze można zarobić, jakie są narzędzia pracy, limity, jak wygląda rekrutacja, na co zwrócić szczególną uwagę idąc na rozmowie itp. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
        • Gość: jeszcze pracownik. Re: IP: *.centertel.pl 13.04.11, 22:10
          narzedzia...... nie chcesz wiedziec :-) a kasa ...... nie pytaj..... przełożeni uwikłani w układy .... rekrutacja.... taka jak była 2 lata temu nic sie nie zmieniło....
          • Gość: andzia Re: odpisz prosze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.05.11, 12:11
            Piszecie tak anigmatycznie nie chesz wiedzieć - ja chcę wiedzieć jakie to sąnarzezia i jaka kasa. Człowieku idę na rozmowę i muszę wziąc urlop z pracy. Wieć chyba mozesz napisac ile z premią ile bez , czy w ogóle jest jakieś wsparcie w postanci budżetu dla lekarzy itp... no niech ktoś napisze w koncy a nie tylko sie blotem obrzucanie .

Pozdrawiam
            • Gość: były Re: odpisz prosze IP: *.centertel.pl 15.07.11, 01:55
              Jakoś forum się wyciszyło...
              Czyżby w firemce się poprawiło? A może już wszystkich wywalili z roboty?
            • Gość: , Re: odpisz prosze IP: *.67.rev.vline.pl 28.09.12, 16:40
              na premie nie licz, bazuj na podstawie - pracować trzeba
              • Gość: Wrzuć na luz Re: odpisz prosze IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.12, 17:02
                Kto jest bez winy niech rzuci kamieniem :-). Każdy ma prawo do swojej opinii.
                • Gość: XXX Re: odpisz prosze IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.12, 17:29
                  Jedna z najfajniejszych osób zwolniona w zespole po prostu szkoda. Życie zweryfikuje twoje decyzje , a następny pracodawca sprawdzi, twoje umiejętności i zasób słów..
      • Gość: ToM Re: ARROW Poland???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 13:52
        co to za firma?jest lepiej ?
        • Gość: Obserwatorka Re: ARROW Poland???? IP: 78.133.191.* 04.11.11, 12:55
          No proszę Cię nie żartuj sobie!!! Lepiej? Tu nigdy nie będzie lepiej! Nie będzie dopóki ten koleś w pedziowatych koszulach i głupim uśmiechem nie zechce czegoś z zarządzaniem ta firma zrobić. A nie chce bo po co? Rządzi Alicja, jej namiestnik Sebcio I Okrutny i jego najlepszy friend Denaturat Gruby. Ale ciekawe jak im będzie szło jak przyjdzie nowy rok:-) Cienki śpiew będzie oj cienki. Ale czego można wymagać po dyrektorze bez studiów... no bo przecież 1 roku nie można zaliczyć do wykształcenia wyższego, bo to nawet nie prezydenckie (udowodnił to już kiedyś jeden PM, którego później szybko zwolnił :-( Ale zawsze ssmanem można być i szpiegować ( mnie nie złapiesz nie wysilaj się a i tak w tym roku stąd spadam...w końcu za długo to już trwało:-))
          A lepiej to miało być jak obiecywał poprzedni dyrektor, ale się go pozbyli bo był za dobry, ludzie mu wierzyli i chcieli dla jego wizji pracować. Tylko że ta wizja była niewygodna co? Zaczął się Wam już dobierać do dupy i wychodziły machloje i nic nie robienie! :-)

LUDZIE NIE PCHAJCIE SIĘ TU, TYLKO DOSTANIECIE SIWYCH WŁOSÓW, MEGA STRESU, A W CV POZOSTANIE TYLKO SYF I PÓŹNIEJ JAK POKAZUJE HISTORIA ZNAJOMYCH CO CHCIELI ODEJŚĆ SĄ TRUDNOŚCI JESZCZE WIĘKSZE ZE ZNALEZIENIEM PO TAKIM DOŚWIADCZENIU. A rynek trochę o Arrow słyszał. Sebcio z Ciebie do tej pory śmieją się w Biofarmie i nie mogą odżałować tej straty że cię tam już nie ma :-) joke!
          No to pozdrawiam i jeszcze chwila....

Ludzie myślcie... zanim popełnicie błąd!
          • Gość: IMS Re: ARROW Poland???? IP: *.free.aero2.net.pl 04.11.11, 22:14
            Fajna firemka :-)
            Wystarczy popatrzeć do IMS i pojawia się tylko jedno pytanie: Kto za tym stoi - Czaruś? Swoje pieniądze, czy innych systematycznie traci, bo przy takich wynikach, to się nie może bilansować :-)
            • Gość: Brzydki Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.11.11, 22:28
              Sebcio, to chyba w jednej firmie, co zbankrutowała się nieźle udzielał. Arvena się nazywała. Powodzenia w kolejnej.
              • Gość: denaturat... Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.11, 01:11
                Ale jaja, wykasowali wpisy o denaturacie... A zatem wszystko jest prawdziwe, tylko ten denaturat ma wtyczki w Gazeta i usunął.
                Cóż, kto przeczytał - wie, kto się nie załapał, to się sam dowie :-)
                • Gość: denaturat2 Re: ARROW Poland???? IP: *.lodz.mm.pl 29.11.11, 10:55
                  He he rzeczywiście nie ma tego wpisu! Ktoś ma dobre wejścia! Tytułowy Mariusz W. nie przejmuj sie jeszcze ktoś może o Tobie coś napisze:-) Tym razem pozytywnego i nie będziesz musiał kasować!
                  • Gość: THE BEST Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.12.11, 20:11
                    Dobrało się dwóch pedziów, jeden w różowej pedalskiej koszuli, drugi w pedalskich okularkach. Małżeństwo M.W. i S.B.. Ciekawe który z nich jest aktywny a który pasywny :-). Na cyklówkach chodzą po cichutku w nocy do siebie i mocno się gimnastykują. Ciekawe panowie, czy miedzy wami coś iskrzy....ciekawe czy wasze baby coś o tym wiedzą...hehe. do tego tworzą klub wspierania i do tego pozbywają się repów, którzy tak naprawdę pracowali. Fakt, nie pasują oni do tych dwóch obiboków. Mariuszu W, przestań chlać tylko weż się ostro do pracy. Wiem, że przez lata Twego biernego chlania nie pamiętasz co to jest praca...pamiętaj, że życie weryfikuje :-))) może wreszcie gdzieś ktoś zauważy jakim nędznym gościem jesteś.....i zgadzam się z wieloma wpisami wcześniej. Firmę tworzą ludzie, a w tej chwili nędznie ta firma wygląda....jak jej wizytówką są takie miernoty jak sebastian bryndn... i jego kochaś mariusz walkow.... . Powodzenia wszystkim, pracowałem w tej firmie długo i nauczyłem się jakiego gówna nie należy innym ofiarowywać, obserwując to z boku i mając na tyle komfortową sytuację , że pedał po mnie nie jeżdził. To jest dobry moment i wiele jeszcze napiszę o was, za to że wasze słowo nic nie jest warte, podziele się tajemnicami firmy i tym wszystkim co wiem. Należało dotrzymać słowa, Sebastianie, odebrać telefon. Ty tchórzu, hahah. Jeszcze chwila i napiszę Wam wszystkim parę fajnych rzeczy, podparte faktami. Może ktoś wreszcie dobierze się do dupy denaturat gościowi.
      • Gość: pracownik Re: ARROW Poland???? IP: *.sileman.net.pl 28.12.11, 06:13
        Nie wiem o co tu chodzi na tym forum , dlaczego ludzie tak marudzą , ja tam nie narzekam .Bardzo się cieszę , ze mogę pracować w Arrow , ostatnio w grudniu byliśmy na jednotygodniowym wypoczynku w Egipcie w hotelu 5* . Konkurs , który wygraliśmy był jasny i czytelny . Nie mogę się doczekać kolejnego konkursu. Uważam , ze firma jak każda inna ktoś kto chce pracować to będzie zawsze pracować , a ktoś kto chce wieszać psy na forum to również będzie , i tak jest w każdej firmie gdzie byście nie weszli na forum. Uważam , że jest fajna atmosfera , zarobki nie złe i tyle pozdrawiam .
        • Gość: BYŁY PRACOWNIK Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.12.11, 21:26
          PRACOWAŁEM, BYŁO CAŁKIEM. DOBRE PREMIE I FIRMA JAK KAŻDA INNA. SZEF, KTÓRY POTRAFIŁ ZROZUMIEĆ WIELE I NAWET PRZYMKNĄĆ OKO. MARIUSZ, DZIĘKUJĘ. POZDRAWIAM
        • Gość: jeszcze pracownk Re: ARROW Poland???? IP: *.181.252.173.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.11, 22:25
          człowieku co ty tu pitolisz za kogo się podajesz a kim jesteś w "realu" ? ? ?
          bo na pewno nie byłym pracownikiem bo byś dobrego słowa na pewno nie powiedział ....
          niestety to nie firma jak każda inna bo na wszystkich firmach nie koniecznie trzeba wieszać psy ale na tej....oj tak ale przekona się o tym tylko ten kto do nas przyjdzie
          ps nie msz pojęcia ilu ludzi się przez tą firmą przewineło przez dwa lata to historia i gwarantuje Ci że w innych firmach nie ma takiego prześiewu.
          uprzedzam Twoje pytanie "to co ja tu robię" ? powiedzmy że mam swoje powody i jeszcze muszę tu pobyć....
          • Gość: doświadczony Re: ARROW Poland???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 17:26
            Niestety jest jest, zwłaszcza gdy rządzi słynna Ewa razem z Martą, prawdopodobnie koleżanki z niemniej słynnego Lek-am'u
      • Gość: Luzik Ha Ha Ha IP: *.sileman.net.pl 02.01.12, 11:50
        Ludzie jak bardzo Was boli , ze zostaliście zwolnieni , bądź musieliście odejść , sorki ale leniów do pracy to my nie musimy zatrudniać . Sam pracuje ostro i mam wyniki i sie nie martwię , że RKS mnie zwolni bo pracuje , a nie piszę bzdety na forum .Jasne Auto , telefon , komp, internet co jeszcze chcecie ? laski do ...... ludzie walnijcie się w czoło powiem , krótko osoby co chcą pracować to pracują , owszem każdy z nas pomarudzi , bo tak jest skonstruowany człowiek , ale to co Wy wypisujecie to wielkie kłamstwo i oszustwo , jeszcze chwile i osoby co piszą oszczerstwa odpowiedzą za swoje czyny , mało tego zostaną opisani w tym samym miejscu co pisali bzdety. Mc Donald,s ? , a może zajazd ? kawka , papieros ? i pomarudzimy co ? , zaczynamy o 9.00 lub o 10.00? no godz 14.30 to już koniec bo weekend sie zbliża , owszem przez telefon też pogadam z 2,5 godziny na dniówkę i co tak mi źle ??ciesze sie , że Was już nie ma u nas , bo wyniki nam bardzo poły do góry . Pozdrawiam Was leniuchy i oby Was nikt nie zatrudnił , bo narazi sobie same szkody dla firmy ha ha ha ha
        • Gość: zwolniony Re: Ha Ha Ha IP: *.67.rev.vline.pl 28.09.12, 13:59
          Szkoda mi Ciebie, powodzenia ;-)
          • Gość: -=- Re: Ha Ha Ha IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.12, 16:36
            Ciekawe ile paragrafów złamałeś może czas na rachunek sumienia?
            Prawda zawsze wyjdzie na jaw. Pozdro
      • Gość: JURAND Re: ARROW Poland???? IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 19.03.12, 20:01
        Witajcie Forumowicze

Mam pytanie do wszystkich.. Czy tylko na południu "decydent z rudy" biega z dyktafonem i nagrywa swoich podwładnych???

Takie praktyki zbierania kwitów, nie prowadzą do niczego dobrego, podpadają pod kodeks karny i pracy.

Może to jest powszechna praktyka wśród decydentów??

Czekam na wasze opinie..

C .D.N
        • Gość: Prac zaangażowan Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.12, 20:20
          Hejka

Co z premią za Prevento grip ??

Czekam na info

Pozdrawiam

Prac zaangażowan(y) yhyhy
          • Gość: sarenka hehe :P Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.12, 16:24
            Pół roku zwlekania z premią za Prevento ????????????????????? Czym jeszcze nas zaskoczycie ???

Czekamy .......................... a odsetki lecą :P
            • Gość: zapie...cz Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.12, 21:21
              hejka
              Kiedy będzie wypłacona premia za ostatni cykl?
              Jeśli firma ma problemy to należało by poszanować pracowników i ich poinformować o zwłoce...
              Jeśli oczekujesz szacunku to szanuj innych...
              Kiedy będzie premia ??????
              Czekamy...
              • Gość: Jurand Re: ARROW Poland???? IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 23.07.12, 13:50

Nowy Dokument programu Microsoft Office Word.docx (11KB)
                • Gość: Jurand Re: ARROW Poland???? IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 25.07.12, 03:37
                  Witam
                  Bzyku Bzyku zbiłeś mnie z pantałyku.
                  Osioł spędza „miło” czas z sarniną w hotelu, z tego wyjdzie niezła draka czy czas dać drapaka?
                  Po raz kolejny podsumowanie wyników, przekazanie informacji w tym samym hotelu 
                  Można dojść do wniosku że nie chodzi o przekazanie informacji na temat pracy, ale o informacje „genetyczną” .
                  Słupki sprzedaży lecą w dół, a decydentowi rośnie .
                  Jedni pracują a sarnina się bawi.
                  Jak by co to są na te zdarzenia twarde dowody, które ujawnię później, jeśli zajdzie taka potrzeba.

C.D.N
                  • Gość: x Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.12, 18:49
                    trochę nie na czasie i nie w temacie jesteś. Podsumowanie wyników było w czerwcu dla wszystkich cięzko pracujacych i w zupelnie nowym pierwszy raz odwiedzanym hotelu :p
                    • Gość: ogień? Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.12, 11:22
                      prywatne podsumowanie wyników ?
      • Gość: Kołodziej Re: ARROW Poland???? IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.12, 17:30
        Cze,prowadzą rekrut. w Wawie.Ktoś może napisać jakie pieniądze,dodatki itp oferują?
        Pzdr
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka