Gość: Kuleczka82 IP: *.multimo.pl 07.07.09, 21:18 Jak dostać się do pracy w biurze rachunkowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bigboi Re: jak dostać się do pracy.. IP: *.166.wmc.com.pl 07.07.09, 21:37 tak ze strzału to po znajomości chyba:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuleczka82 Re: jak dostać się do pracy.. IP: *.multimo.pl 07.07.09, 21:43 no a jak ktoś nie ma znajomości? :( dostać się najpierw na staż, a potem liczyć, że mnie zatrudnią? przecież każdy kiedyś zaczyna i nie ma na początek doświadczenia, przecież gdzieś ktoś się uczy tej księgowości.. wszędzie chca z doświadczeniem,. a zatrudniać nie chcą, no to gdzie się "doświadczyć" żeby mieć to doświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Sama Prawda Re: jak dostać się do pracy.. IP: *.zone5.bethere.co.uk 07.07.09, 22:09 > no a jak ktoś nie ma znajomości? :( To pracy nie dostanie. przecież każdy kiedyś zaczyna i nie ma na początek doświad > czenia, przecież gdzieś ktoś się uczy tej księgowości.. Owszem, w pracy, ktora dostaje po znajomosci. Druga praca juz nie musi byc po znajomosci, chodzi tylko o te pierwsza. Znasz powiedzenie, ze "pierwszy milion dolarow trzeba ukrasc"? Oczywiscie praca po znajomosci, czy "z polecenia" to nie kradziez, ale mechanizm ten sam. a zatrudniać nie chcą, no to gdzie się "doświa > dczyć" żeby mieć to doświadczenie? Again, w pracy otrzymanej po znajomosci. Zycie to nie bajka,ze wszystko sie dobrze konczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochana kochana Re: jak dostać się do pracy.. IP: *.cust.tele2.pl 07.07.09, 21:41 dobre pytanie. Czwarty misiąc się nad tym zastanawiam ale nic nie wydumałam. Nie powiem....próbowałam próbowałam ale ciul... Bo przecież do wklepywania faktur w symfonię trzeba mić 2 lata doświadczenia!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuleczka82 Re: jak dostać się do pracy.. IP: *.multimo.pl 07.07.09, 22:43 A czy komuś się udało dostać do biura rach. bez "pleców"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: jak dostać się do pracy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 22:17 moja znajoma od dlugiego czasu szuka dobrych pracowników do swojego biura rachunkowego. narzeka, ze przychodza ludzie zupełnie nieodpowiedzialni, nie potrafiący pracować mający natomiast wygorowane wymagania. podobno nie ma na rynku dobrych pracowników. widzę jak ona- wlascicielka sama tyra całymi dniami, czyli cos w tym co mówi jednak musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mxxxxxxxxxxxxxm Re: jak dostać się do pracy.. IP: *.cust.tele2.pl 10.07.09, 11:48 może po prostu nie umie rekrutować co? Wszyscy wymagają doświadczenia doświadczenia doświadczenia a może by tak czasem wypróbować kogoś bez doświdczenia - oni na pewno nie mają wygórowanych oczekoiwań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: jak dostać się do pracy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 16:47 z tego co widzę, ona zwyczajnie nie ma czasu na naukę od podstaw i tysiąckrotne powtarzanie komus tych samych poleceń zanim je wreszcie prawidłowo wykona. przez ten brak ludzi znajoma jest zawalona pracą. naprawdę, nie ma czasu na nic innego. patrzę na to i żałuję, ze zupełnie nie mam predyspozycji do wykonywania tego zawodu. jestem bezrobotna i doskonale rozumiem problemy z tej drugiej strony. to jakies błędne koło. ale chyba główny problem tkwi w przepisach o zatrudnianiu pracowników- pracodawcy nie stac na wysokie wynagrodzenia, a pracownik za niewielką pensję nie zamierza dawać z siebie wszystkiego... i tak w kółko....... Odpowiedz Link Zgłoś