gwiazdapolarna87 11.07.09, 13:50 Podpisałam umowę na okres próbny jednakże dostałam ofertę lepszej pracy. CZY nie przychodząc następnego dnia do pracy ponoszę jakieś konsekwencje?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Umowa próbna 11.07.09, 15:11 gwiazdapolarna87 napisała: > Podpisałam umowę na okres próbny jednakże dostałam ofertę lepszej pracy. CZY > nie przychodząc następnego dnia do pracy ponoszę jakieś konsekwencje?? Tak, ponosisz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Umowa próbna IP: *.chello.pl 12.07.09, 07:40 Olej to. Świadectwa pracy ci nie wystawią za nie przepracowany okres którego nie było. Ale najpierw upewnij się że na pewno ta lepsza praca jest na 100%, bo wtedy powrotu już nie będzie do poprzedniej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Umowa próbna 12.07.09, 09:18 Byc moze w nowej firmie tez nie bedzie pracy, bo jak sie w nowej dowiedza, to moga nie chciec takiego nieslownego pracownika... Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Umowa próbna 12.07.09, 23:54 Po pierwsze, jak się mają dowiedzieć. Po drugie, firmy się cieszą że to dla nich pracownicy rzucają pracę gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Steve Re: Umowa próbna IP: 193.164.157.* 13.07.09, 14:15 A nie można w starej (nowej) pracy wziać pierwszego dnia zwolnienia lekarskiego? Ja tam się nie znam, ale tak jakoś przyszło mi do głowy. Tak wiem, że to niemoralne i do niczego nie zachęcam ani nie nakłaniam:P Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdapolarna87 Re: Umowa próbna 27.07.09, 12:47 Już załatwione poszłam powiedziałam że to praca nie dla mnie:) i tyle podpisali rozwiązanie umowy o porozumienie stron :)Ale jakbym nie przyszła to bym zwolniona została dyscyplinarnie a to pisze na świadectwie pracy i żle brzmi a żadnych L4 i urlopów nie mogłam brać bo byłam na okresie próbnym a firmę przejął syndyk i zmienił kodeks pracy Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Umowa próbna 27.07.09, 12:58 Syndyk zmienil kodeks pracy? A ja naiwna myslalam, ze to sejm + senat + prezydent zmieniaja prawo, jesli juz... Odpowiedz Link Zgłoś