Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tajemnicza fucha

IP: *.152.150.45.dsl.dynamic.eranet.pl 22.07.09, 17:54
    Zapisałem się na to dorabianie kilka miesięcy temu. Firma z trójmiasta. Tajemniczy klient za wizytę w banku dostaje brutto 30-40 zł. Przedtem ma przeczytać kilka stron instrukcji, by wiedzieć, na co patrzeć i jak oceniać, np. ubiór, zachowanie, procedury, czy proponowali mu coś dodatkowego i w którym momencie. Dla firm to jest dobre narzędzie oceny działania placówek. Dla dorabiających to żart. Przeczytanie dokumentów, dojazd, czas poświęcony badaniu /udawaniu klienta i załatwianiu sprawy jakby była prawdziwa/ i wypełnienie ankiety - równa się - 40zł z podatkiem. Śmiesznie mało jak na wielki bank. Podobno dla gastronomi zapłatą jest pokrycie rachunku, ale wcześniej określają, co masz zamówić i ile:(. A zadań zlecają po kilka miesięcznie. Nie zdecydowałem się na takie badania za taką kwotę i przestali proponować:(.
    Obserwuj wątek
      • Gość: rex33 Re: Tajemnicza fucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 18:24
        A mnie tak wychwali Rodzice, że za żadne pieniądze nie będę kapusiem!
        • bern-wald Re: Tajemnicza fucha 22.07.09, 20:35
          Kolego rex, możesz nam wyjaśnić, co mystery shopping ma wspólnego z kapowaniem?
          Przecież nie wpisujesz w raporcie nazwisk pracowników. Do tego pracownicy i
          managerowie firm zamawiających badania MS na ogół wiedzą, że w każdej chwili
          mogą zostać w ten sposób skontrolowani. Ja nie widzę nic złego w badaniach MS.
          Wręcz przeciwnie. Wszyscy narzekamy na niskie standardy jakości obsługi. A dzęki
          taki mabadaniom one mogą sie tylko podwyższyć.
        • Gość: asd Re: Tajemnicza fucha IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.09, 21:30
          Gość portalu: rex33 napisał(a):

> A mnie tak wychwali Rodzice, że za żadne pieniądze nie będę kapusiem!

Rozumiem, że rodzice byli przodownikami wśród styropianowej hołoty?
      • Gość: wildcatApollo Tajemnicza fucha IP: *.pool.einsundeins.de 22.07.09, 19:49
        Nas (pracownikow) kiedys smieszylo, jak niebieska stacja benzynowa wysylala "tajemniczych klientow". Wysylal to zarzad regionalny i szef danej filii wiedzial mniej wiecej, kiedy przyjdzie "tajemniczy". Zeby bylo lepiej, tzw. "tajemniczy" byl... pracownikiem tej samej firmy, tylko ze z innej filii w regionie, tak wiec przychodzili koledzy z firmy, ktorych sie znalo czasem.

Perfekcyjna obsluga takiego "klienta" i szef filii dostal rowniez plusa za "wysmienite przygotowywanie i motywowanie pracownikow".
      • Gość: Markus Tajemnicza fucha IP: *.icpnet.pl 22.07.09, 20:09
        sposób, żeby być idealnie obsłużonym: "Dzień dobry - jestem
        tajemniczym klientem..." :-)
      • do.ki Tajemnicza fucha 22.07.09, 20:31
        skoro zwykle tajemniczymi klientami sa studenci, to znaczy, ze osoby, ktore wygladaja na starsze od najstarszego studenta mozna bezkarnie traktowac z buta, tak?
      • Gość: Marek Re: Tajemnicza fucha IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 22.07.09, 20:34
        Jeszcze gorzej jest w ICS która obsługuje Mc Donald's 10 zł + zwrot
        za zakupione produkty.
      • Gość: xxx Tajemnicza fucha IP: *.telpol.net.pl 22.07.09, 22:07
        Pracuję w firmie, którą odwiedza tajemniczy klient i rzeczywiście
        pojawia się niespodziewanie ale dobrze wiemy, że to właśnie On :)
        Czasem po przeczytaniu raportu z takich wizyt ogarnia nas pusty śmiech
        co po udowodnieniu głupoty kontrolera powoduje jego zmianę.
      • Gość: Tester Tajemnicza fucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 22:19
        sporo jeżdżę po Górnym Śląsku i Zagłębiu . Jestem 36 letnim facetem.
        Chętnie bym podjął się takiej "fuchy" . podaję maila: napisz@list.ru
      • Gość: żena Tajemnicza fucha IP: 77.79.230.* 23.07.09, 01:17
        Skoro nic nie wiecie o badaniach MS to nie wypowiadajcie sie Szanowsni
        forumowicze. Niestety autor tez ewidentnie jest absolutnym laikiem. W obszarze
        uslug to jedne z najwazniejszych badan i nie zatrudnia sie do nich studentow
        jezeli takowi nie sa klientami tychze uslug.
        • 3cik <000>-----------------\\ 23.07.09, 10:50
          Rozumiem, że nie chciało Ci się przeczytać komentarzy ?
      • Gość: tajemniczy klient Tajemniczy i dobrze IP: *.pai.net.pl 23.07.09, 01:40
        Tajemniczy klient, jak sama nazwa wskazuje, ma być okryty jakąś tajemnicą. Dlatego śmieszą mnie opinie forumowych "znawców", którzy nie mają bladego pojęcia o tej pracy, a wypisują głupoty.

Takie artykuły jak ten, też nic konkretnego nie mówią. Bo nie mogą. Pewnych rzeczy ani agencje, ani ich klienci nie zdradzą. A dziennikarz musi coś napisać, więc wychodzi potem różnie. I tak uważam jednak, że ten artykuł jest niezły.

Tak naprawdę, jeżeli ktoś chce poznać czym faktycznie jest mystery shopping, to powinien spróbować na własnej skórze. Bo to zupełnie inny matrix jest :)
      • Gość: Gość portalu Tajemnicza fucha IP: 194.181.193.* 23.07.09, 04:17
        Tajemniczych klientów powinna też zatrudnić polska służba zdrowia prywatna i
        państwowa...
      • Gość: wtf Tajemnicza fucha IP: 94.78.156.* 23.07.09, 07:33
        Pieniadze ida na analizy, rady nadzorcze, tajemniczych klientow, marketing,
        itp, a dla najwazniejszych ogniw, czyli np dla kasjerki w supermarkecie
        zostaja resztki. Czy jasnie wielmozni dyrektorzy naprawde mysla, ze bedzie sie
        taka kobieta usmiechala do kazdego klienta i nawet najwiekszego upierdliwca
        obsluzy jak krola za kilkaset zl?! Ja teraz dobrze zarabiam, ale pamietam
        jeszcze czasy, kiedy dostawalem 500zl wyplaty. Wszystkich meczacych klientow
        olewalem, bo za marne grosze nikt nie bedzie sobie rak wyrywal.
      • Gość: tolek Tajemniczy klient nie wykryje przekrętów w firmie IP: *.chello.pl 23.07.09, 08:12
      • Gość: zenek "mystery shopperzy".. IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.09, 10:53
        to już prawie jak "misery writterzy"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka