Gość: Adam IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 10:19 Mam takie pytanie: jakie są szanse żeby odbyć praktyki i zdać egzamin państwowy? Kto wie ile zarabiają rzeczoznawcy majątkowi? Jeśli ktoś miał z tym do czynienia proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lilka Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: *.wro.cdp.pl / *.wro.cdp.pl 02.01.04, 12:50 Praktyki sa dosc kosztowne okolo 2500 tys, egzamin tez kosztuje gdzies okolo 1500zl. Najpierw oczywiscie studia podyplomowe tez gdzies okolo 3000-3500tys. Egzamin za pierwszym podejsciem zdaje okolo 10%, za poprawke tez sie placi. Zarobki rzeczoznawcy sa niezle, uzaleznione oczywiscie od ilosci i jakosci zlecen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 10:08 no właśnie, jeśli chodzi o koszty studiów i praktyk to trochę się w tym orientuje, ale ile konkretnie może zarabiać, niezłe tzn. jakie, może znasz kogoś takiego kto pracuje jako rzeczoznawca?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 10:20 "Praktyki sa dosc kosztowne okolo 2500 tys" "studia podyplomowe tez gdzies okolo 3000-3500tys" 2500tys, 3000tys, 3500tys a więc milionowe kwoty!!! Matko Boska, kogo na to stać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: 195.117.38.* 05.01.04, 11:38 Rzeczoznawca majątkowy to wolny zawód, a w moim przypadku to dodatkowe źródło dochodu. Sporządzam wyceny (operaty szacunkowe) dle sektora bankowego od trzech lat. Jest duża konkurencja i coraz mniej klientów. Średnio miesięcznie wykonuję 4-5 operaty, ale są miesiące, że nie mam żadnych zleceń. Koszt wyceny dla zabezpieczenia kredytowego to od 350zł do 1250 zł brutto, czasami odpalm 100zł pracownikowi banku, który mnie polecił. Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 20:41 "czasami odpalm 100zł pracownikowi banku, który mnie polecił" wychodzi na to, że publicznie przyznałeś się do dawania łapówek, ale naszym kraju to, jak widać, chleb powszedni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 11:28 O! dzięki to już są konkretne informacje. Powiedz mi czy trudno jest sie dostać na praktykę zawodową i może możesz sie podzielić jakimiś szczegółami dot. egzaminu państwowego?? Byłbym wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: 195.117.38.* 06.01.04, 16:55 wspomniane wcześniej 100zł, to dowód wdzięczności, a nie łapówka! Daje z własnej woli osobie, którą daże dużą sympatią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 20:40 czasami odpalm 100zł pracownikowi banku, który mnie polecił. wspomniane wcześniej 100zł, to dowód wdzięczności, a nie łapówka! > Daje z własnej woli osobie, którą daże dużą sympatią... to osobie, którą się daży dużą sympatią, 100zł się "odpala"??? Ciekawe jakie zdanie o takim "dowodzie wdzięczności" miałby szef tego pracownika banku albo klient który w istocie za to płaci, o prokuratorze nie wspominając.. Odpowiedz Link Zgłoś