Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rzeczoznawca majątkowy

IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 10:19
    Mam takie pytanie: jakie są szanse żeby odbyć praktyki i zdać egzamin
    państwowy? Kto wie ile zarabiają rzeczoznawcy majątkowi? Jeśli ktoś miał z tym
    do czynienia proszę o info.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lilka Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: *.wro.cdp.pl / *.wro.cdp.pl 02.01.04, 12:50
        Praktyki sa dosc kosztowne okolo 2500 tys, egzamin tez kosztuje gdzies okolo
        1500zl. Najpierw oczywiscie studia podyplomowe tez gdzies okolo 3000-3500tys.
        Egzamin za pierwszym podejsciem zdaje okolo 10%, za poprawke tez sie placi.
        Zarobki rzeczoznawcy sa niezle, uzaleznione oczywiscie od ilosci i jakosci
        zlecen.
        • Gość: Adam Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 10:08
          no właśnie, jeśli chodzi o koszty studiów i praktyk to trochę się w tym
          orientuje, ale ile konkretnie może zarabiać, niezłe tzn. jakie, może znasz
          kogoś takiego kto pracuje jako rzeczoznawca??
        • Gość: alex Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 10:20
          "Praktyki sa dosc kosztowne okolo 2500 tys" "studia podyplomowe tez gdzies
          okolo 3000-3500tys"

2500tys, 3000tys, 3500tys a więc milionowe kwoty!!! Matko Boska, kogo na to
          stać?
      • Gość: Maciej Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: 195.117.38.* 05.01.04, 11:38
        Rzeczoznawca majątkowy to wolny zawód, a w moim przypadku to dodatkowe źródło
        dochodu.
        Sporządzam wyceny (operaty szacunkowe) dle sektora bankowego od trzech lat.
        Jest duża konkurencja i coraz mniej klientów.
        Średnio miesięcznie wykonuję 4-5 operaty, ale są miesiące, że nie mam żadnych
        zleceń.
        Koszt wyceny dla zabezpieczenia kredytowego to od 350zł do 1250 zł brutto,
        czasami odpalm 100zł pracownikowi banku, który mnie polecił.
        Pozdrawiam i powodzenia.

• Gość: 1 Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 20:41
          "czasami odpalm 100zł pracownikowi banku, który mnie polecił"

wychodzi na to, że publicznie przyznałeś się do dawania łapówek, ale naszym
          kraju to, jak widać, chleb powszedni.
        • Gość: Adam Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 11:28
          O! dzięki to już są konkretne informacje. Powiedz mi czy trudno jest sie dostać
          na praktykę zawodową i może możesz sie podzielić jakimiś szczegółami dot.
          egzaminu państwowego?? Byłbym wdzięczny.
      • Gość: Maciej Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: 195.117.38.* 06.01.04, 16:55
        wspomniane wcześniej 100zł, to dowód wdzięczności, a nie łapówka!
        Daje z własnej woli osobie, którą daże dużą sympatią...
        • Gość: 1 Re: Rzeczoznawca majątkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 20:40
          czasami odpalm 100zł pracownikowi banku, który mnie polecił.

wspomniane wcześniej 100zł, to dowód wdzięczności, a nie łapówka!
          > Daje z własnej woli osobie, którą daże dużą sympatią...

to osobie, którą się daży dużą sympatią, 100zł się "odpala"??? Ciekawe jakie
          zdanie o takim "dowodzie wdzięczności" miałby szef tego pracownika banku albo
          klient który w istocie za to płaci, o prokuratorze nie wspominając..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka