Dodaj do ulubionych

nowy dyr. PKS

30.12.10, 15:00
Od jakiegoś czasu mamy nowego dyrektora Veoli (dla nie wtajemniczonych PKS ;)).
Rezultaty widać od razu.
- Bilety staniały z 2.70zł na 2.00zł (na terenie gminy) a na terenie miasta kosztują 1.50zł.
- Obsługa (kierowcy) stali się milsi. To znaczy ja często jeżdżę z psem, który ma kaganiec, komplet szczepień i płacę za niego bilet. Pies jest nauczony jazdy autobusem (jeździ od 4 tygodnia życia) Jednak często kierowcy robili mi problemy zachowując się bardzo nie kulturalnie (np. tekst na dzień dobry "wypier.... pan z tym kundlem") a nawet raz jeden stawiał się do bitki, co nagrałem komórką..... Przez ponad rok pisałem pisma, nagrywałem komórką filmy z zachowaniem kierowców itp. Nic nie dawało.
Teraz to jeszcze pieska czasem po głaskają :). Nadmienię, że piesek często jeździ autobusami do chorych dzieci, gdyż jest pieskiem do dogoterapii i szkoli się na przewodnika.
- na wioskach autobusy często przyjeżdżały na przystanek nawet do 20 minut wcześniej, a 10 minut to już był standard.
W tej chwili jeżdżą czasowo, tzn +/- 5 minut, co jest do przyjęcia.
- autobusy wydają się bardziej zadbane, czyściejsze i na pewno lepiej ogrzewane, niż tamtej zimy.

Na dzień dzisiejszy życzę nowej dyrekcji następnych zmian na lepsze i dalszego działania na rzecz klienta :)
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka