makr5 14.09.04, 13:22 Często obserwuję kto pali na przystankach MKS papierosy i są to najczęściej małolaty albo starsze panie, nie wstyd wam?? a fee!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yapkovitz Re: papieros na przystanku 14.09.04, 13:29 Nie jestem malolatem:)))))) Nie jestem starsza pania:)))))))) Nie pale papierosow:))))))))) wec nie widze powodow do wstydu ze ktos pali na przystanku MKS albo jakimkolwiek innym przystanku. Jezeli palacz pali w miejscach do tego przeznaczonych, to jego wstyd i sprawa, co pali, czy pali gupa, trafke, czy papierosa. Odpowiedz Link Zgłoś
ispaniola Re: papieros na przystanku 14.09.04, 16:19 Jesli ktoś pali w miejscach do tego przeznaczonych - jak najbardziej jego sprawa i jego wstyd, ale przystanek MKS to na pewno nie palarnia, bo tam stoją równiez niepalący, ktorych mdli od dymu. Na autobusy czekaja kobiety w ciązy, ktore dym dławi, malutkie dzieci, którym palenie bierne nie umila czekania itp. itd. Zreszta prawie każdy kto nie pali meczy się w dymie, który na przystanku trafia wprost w nozdrza oczekujących, czego doświadczyłam nie dalej jak wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
combo1978 Re: papieros na przystanku 14.09.04, 23:05 Ja sam palę ale zawsze stoje obok przystanu, zeby nie dmuchac na innych. Jezeli ja sie truje to juz wystarczy. Wiem, ze dym drazni innych. Niejednokrotnie probowalem rzucic to swinstwo i tez mnie zaje..scie draznilo jak ktos na mnie dmuchał. Odpowiedz Link Zgłoś
gslawik Re: papieros na przystanku 15.09.04, 10:39 a ty co sie tak czepiasz biednych palaczy? chcą się truć - to niech się truja gdzie chcą! a jak komuś na przystanku to przeszkadza to w delikatny sposób niech poprosi u stawienie się tak, żeby dym leciał w druga stronę. A jak nie ma odwagi to niech sam się przeniesie. Ciekawi mnie co, komu i dlaczego jeszcze będzie przeszkadzać....... Narzekanie to duma narodowa Polaków, specjalność mieszkańców Podkarpacia oraz cecha charakteryzująca mieszkańców Mielca (mam nadzieję że nie wszystkich) Odpowiedz Link Zgłoś
haniballecter123 Re: papieros na przystanku 15.09.04, 11:04 Ja nie pale i nie potepiam tych ktorzy to robia ale czasem pomysleliby o tych nie palacych stojacych kolo nich PALENIE SZKODZI ZDROWIU Odpowiedz Link Zgłoś
makr5 Re: papieros na przystanku 15.09.04, 11:23 No pewnie co się czepiać, kupę na przystanku tez można zrobić jak się komuś nie podoba to niech nie wącha i stanie obok, a co tam... Odpowiedz Link Zgłoś
konev3 Re: papieros na przystanku 15.09.04, 14:48 Czekanie na autobus- to najlepszy czas na paierosa ) Odpowiedz Link Zgłoś
ispaniola brawo makr5 18.09.04, 08:03 Świetnie ujęte sedno sporu!!! Nic dodać , nic ująć, brawo makr5!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gslawik Re: papieros na przystanku 18.09.04, 13:15 na przystanku palenia nie pochwalam, ale obok... i jeszcze raz podkreślam - tak żeby dym nie zawiewał na przystanek... Poza tym - fajna pointa rozważań Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdarka Re: papieros na przystanku 20.09.04, 12:56 masz racje po co sie czepiać palaczy zresztą u nas kazdy o wszystko sie czepia kazdemu wszystko przeszkadza,ja sama palę ale jeszcze nikt mi nie zwrócił uwagi wniosek z tego ze każdy jest mocny mówiąc do innych co mu przeszkadza u kogos ale nie powie tego wprost...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: papieros na przystanku 20.09.04, 13:01 Czesto podrozuje pociagami i zwracam uwage osobom palacym papierosy na korytarzu, jezeli ktos kupil miejsce w przedziale dla palczy, to niech tam pali a nie truje w miejscu, gdzie jest to zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
ispaniola Re: papieros na przystanku 20.09.04, 13:18 "wniosek z tego ze każdy jest mocny mówiąc do innych co mu przeszkadza u kogos > ale nie powie tego wprost...pozdrawiam" - Niekoniecznie tak jest, wniosek może być i taki, że ktos uważa, że jesli nie masz na tyle szacunku do ludzi, żeby im nie dmuchac w buzię, byc może nie będziesz miała go rowniez na tyle, żeby spokojnie przyjąc krytykę...A kazdy ma na co dzien mnostwo stresów i problemow, więc nie ma ochoty na spory na przystanku, bo tym się może skończyc zwrócenie uwagi. Mówienie każdemu co nam się u niego nie podoba? Hmmm Myslisz, że gdybym podeszła np. do narkomana na dworcu wbijającego sobie strzykawke w reke i powiedziałabym że wcale mi się to nie podoba, to on by grzecznie wstał, przeprosił i poszedł sobie? Sądzę, że nie jest idiotą i wie, jakie wrażenie robi to na innych. Wie, tylko go to nie obchodzi, bo własnie ćpa i to go obchodzi. I Ty też wiesz chocby z forum, tylko masz to gdzieś i inni własnie dlatego nie widzą sensu dorosłej osobie uświadamiac rzeczy absolutnie oczywistych. Ja też nie widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
magdarka Re: papieros na przystanku 20.09.04, 13:30 wiesz wniosek z tego taki ze kazdy wie co robi, ale kazdy ma to gdzies i takie jest nasze społeczeństwo ze pozwala sie na robienie wszystkiego za cichym przyzwoleniem .....jesli byłyby zakazy to byłoby w porzadku a tak to kazdy robi co chce ,więc teraz powiem ci ze mimo ze pale ale nie dmucham nikomu w twarz mam szacunek do innych ,tylko u nas jest tak ze mozna robić wszystko ....a nie ma konsekwencji praktycznie zadnych z tego Odpowiedz Link Zgłoś
makr5 Re: papieros na przystanku 20.09.04, 14:49 Mylisz się, wniosek jest całkiem inny, kulturę osobistą, obycie się ma albo nie, wynosi się je w większej części z domu, na przystanku autobusowym nikt Ci tych prostych zasad nie wpoi jezeli rodzice tego nie zrobili... Odpowiedz Link Zgłoś
magdarka Re: papieros na przystanku 20.09.04, 15:27 jasne masz racje ,widze ze mozna niezła polemike nawiazac ale zwróc uwage na to ze na przystankach jest duzo młodych ludzi którzy nic nie robia sobie z tego ze są tez inni ludzie wokół i pala ale nikt nie zwróci im uwagi,no cóz tak juz jest i nie zmieni sie tego ,dla wielu ludzi to normalka ,teraz mało kto zwraca uwage na innych i na to że moze sie to komuś nie podobac.... Odpowiedz Link Zgłoś
mani1 Re: papieros na przystanku 20.01.05, 15:33 na chamstwo nie ma lekarstwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelsalo Re: papieros na przystanku 24.01.05, 12:27 Jeśli o mnie choidz....to zakaz palenia mógłby być WSZĘDZIE!!! :-) Ale ja nie pale wieć i tak nie miało by to dla mnie znaczenia! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś