Dodaj do ulubionych

Co Wy Na To?????!!!!!?????

30.03.07, 13:22
Zobaczcie sami:
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=355576
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=355592
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=265364
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=169065
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=400736
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=344690
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=404237
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=399249
www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=11847184#post11847184
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=367365
www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=11611288#post11611288
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=398908
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=314671
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=398254
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=431676
Zaszalałem:) ale pomału spokojnie sobie zobaczcie i sami oceńcie eh chciałoby
się choć mały kąsek z tego dla Mielca. Stolica buduję(a także powiększa
granicę) się nam na potęgę i mogę zrozumieć, że to stolica województwa, że
jest ponad 2krotnie większa liczba ludności, ale nie mogę zrozumieć czemu
Mielec tkwi w jakimś gó... i nie buduje się dosłownie NIC:( Nowych osiedli
mieszkaniowych brak, wiadukt się sypie, ul.Wolności tragedia, a dół obok
stacji to hit.W Mielcu nie dzieje się kompletnie ((a jeżeli już są to gnioty
architektoniczne przykład tesco jak można było pozwolić na budowę takiego
kloca w centrum miasta, mogło to wyglądać inaczej,ale widocznie mielczanie
mają być wdzięczni, że w ogóle coś się buduje a jak to wygląda chyba nie
powinno mieć znaczenia)) nic nie wiem jak to miasto ma dalej funkcjonować. i
Co Wy Na To!!!!!????? pozdro for all
Obserwuj wątek
    • yapkovitz Re: Co Wy Na To?????!!!!!????? 30.03.07, 13:35
      a czym ty sie tak podniecasz? nie podoba sie Tobie w Mielcu to sie wyprowadz.
      Nie jeden mieszkaniec Rzeszowa chcialby mieszkac w zadbanym Mielcu. Nie podoba
      sie tobie dziura, to ja zasyp.
      • jul.s Re: Co Wy Na To?????!!!!!????? 30.03.07, 15:37
        drogi
        nie - przyjacielu
        piszesz --
        eh chciałoby
        się choć mały kąsek z tego dla Mielca. Stolica buduję(a także powiększa
        granicę) się nam na potęgę i mogę zrozumieć, że to stolica województwa, że
        jest ponad 2krotnie większa liczba ludności, ale nie mogę zrozumieć czemu
        Mielec tkwi w jakimś gó...

-->
        i nie buduje się dosłownie NIC:( Nowych osiedli
        mieszkaniowych brak, wiadukt się sypie, ul.Wolności tragedia, a dół obok
        stacji to hit.W Mielcu nie dzieje się kompletnie ((a jeżeli już są to gnioty
        architektoniczne przykład tesco jak można było pozwolić na budowę takiego
        kloca w centrum miasta, mogło to wyglądać inaczej,ale widocznie mielczanie
        mają być wdzięczni, że w ogóle coś się buduje a jak to wygląda chyba nie
        powinno mieć znaczenia)) nic nie wiem jak to miasto ma dalej funkcjonować. i
        Co Wy Na To!!!!!????? pozdro for all
      • danimielec Re: Co Wy Na To?????!!!!!????? 30.03.07, 18:31
        yapkovitz napisał:

> a czym ty sie tak podniecasz? nie podoba sie Tobie w Mielcu to sie wyprowadz.
        > Nie jeden mieszkaniec Rzeszowa chcialby mieszkac w zadbanym Mielcu. Nie podoba
        > sie tobie dziura, to ja zasyp.

Czy ja napisałem, że się tym podniecam???HĘ?? NIE po prostu szkoda mi, że
        niestety, ale mimo wszystko w Mielcu dzieje się mało.Pisząc co wy na to chciałem
        dowiedzieć się jakie macie odczucia co o tym myślicie,(nie chodziło mi aby
        pokazać popatrzcie mielczanie jesteście niczym) a tu bum zjechaliście po mnie
        jak po jakimś idiocie co to nie zna swojego miasta.Moje przykłady to akurat to
        co w Mielcu trzeba zmienić, żeby miasto nabrało kolorytu. YAPKOVITZ jesteś
        mądrym gościem co wiele razy potwierdziłeś na tym forum, ale człowieku wyluzuj,
        bo sam tu nie mieszkasz nie pomagasz temu miastu, a jedynie stale chcesz
        udowodnić jaki to z Ciebie wielki lokalny patriota (żałosne) Nie podoba ci się
        dziura to ją zasyp mnie to rozwaliło. Czy to jest myślenie tak przykładnego
        patrioty??Są pomysły są koncepcje, aby powstał dworzec więc dlaczego nie?
        Dlaczego miasto nie dyskutuje z conexem na pewno znalazł by się jakiś kompromis,
        a tak?pół biedy, że krzaki wycieli ale szkoda że taki teren się marnuje:( W
        ogóle to nie wiem skąd taka krytyka to nie żadna prowokacja to moja osobista
        opinia, że czegoś w Mielcu brakuje.Dlaczego tam mogą, a tutaj nie???? Czy
        miejsca pracy to już wszystko? Czy nowy park przemysłowy wejście Sikorskiego to
        antidotum na wszystkie problemy?? Odpowiedź brzmi nie!!!!!!! Nie buduje się
        osiedli mieszkaniowych, nie ma nowych galerii i nie napisze, że nie ma niczego,
        bo bym przesadził, ale ludzie zrozumcie, że potrzeba czegoś więcej.Jako miasto
        musimy nadrabiać nie tylko miejscami pracy, ale takimi miejscami, które skłonią
        ludzi, aby tu zostać i zakładać rodziny (kiedy deptak na Niepodległości kiedy
        amfiteatr nad Wisłoką kiedy remont rynku, bo jakoś wszystko się gdzieś
        rozmyło).Miasto musi być takie, aby dawało chęć do życia do rozwoju, żeby każdy
        kto wyjdzie na spacer mógł powiedzieć, że jest tu ładnie i chce tu żyć, a tak
        mamy miejsca pracy tyle, że każdy przenosi się mieszkać poza miasto.Czytając to
        forum przychodzi mi myśl, że same dewotki tu siedzą, a szkoda, bo ja jestem
        akurat przykładem nowego pokolenia i smutno patrzeć na to co się dzieje czyli
        nic(PODAJCIE CHOĆ JEDEN PRZYKŁAD JAKIEJŚ BUDOWY NIE WLICZAJĄC STREFY). Potrzeba
        rozwoju i nie neguje tego co się robi tego jakie są plany , bo basen i
        biblioteka to bardzo mądre posunięcia za co chwała władzą. Można by obok
        biblioteki w przyszłości zbudować np. teatr lub nowoczesny park.Trzeba stawiać
        na ROZWÓJ miasta.I nie wolno zapominać, że grono osób wyjeżdżających z Mielca
        np. do Krakowa jedzie tam, gdyż brakuje im czegoś w Mielcu dlatego trzeba robić
        to, aby zapełnić tą lukę pomiędzy miastami. I jeszcze jedno, że o mieście nie
        świadczą jakieś rankingi czy certyfikaty, ale świadczy to jakie dane miasto
        jest, co sobą prezentuje i jak zachęca ludzi do działania.Jeżeli ludzie widzą,
        ze miasto się rozwija sami również się rozwijają, a jeżeli nic się nie dzieje
        ludzie również stają się cieniami samego siebie. Dziękuje za krytykę, ale
        zapewniam, że swoich poglądów łatwo nie zmienię. Chcemy być kimś musimy się
        bardzo starać i pomóc temu miastu, bo ono bez nas jest warte niewiele. Swoją
        drogą cieszę się, ze mieszkają tu tak wrażliwi ludzie i nie chodziło mi o nic
        więcej jak tylko pokazać, że mamy dużo do zrobienia i naprawdę przydało by się
        nowych inwestycji. Pozdrawiam wszystkich tymczasem idę na browara podziwiać
        piękno wiosennego Mielca i nie zabijcie mnie głosami krytyki:)
    • gluby Re: Co Wy Na To?????!!!!!????? 30.03.07, 16:05
      W Mielcu nic sie nie buduje? Żartujesz , to dlaczego miasto Mielec jest
      Europejskim Miastem: www.mielec.pl/article.php?id=434 , remont Wolności
      będzie w tym roku , wiaduktu też. Będzie budowana obwodnica tak jak Rzeszow
      buduje swoją obwodnicę. Coś za mało wiesz o swoim mieście. Będzie nowa
      Biblioteka i Nowy basen . Na to potrzeba czasu. Pozdrawiam
      • hemafrodyta Re: Co Wy Na To?????!!!!!????? 30.03.07, 19:15
        Trafiles w dziesiatke.Mielec mial zawsze, ma i teraz kompleks Rzeszowa a Rzeszow
        ma Mielec daleko gdzies.Przy wyjezdze z Rzeszowa nie uswiadczysz kierunkowskazu
        z napisem Mielec.Piekna droga mija miasteczko Kolbuszowa a drogowskaz na
        skrzyzowaniu wskazuje Mielec wpedzajac jadacego na dziurawa jak sito
        droge.Mielec to male i brzydkie miasto a jedynym akcentem wielkiego swiata sa
        niektore stacje benzynowe (nie polskie zreszta) i pare drog w obrebie bylego
        WSK.Nie ma sie co obrazac panowie yapkovitz czy juls, fakt jest faktem ze
        Rzeszow to zdaniem UE najprezniejszy region Polski i tam tez plyna i plynac beda
        pieniadze.Rzeszow ma doskonalych wlodarzy o "szerokich horyzontach" i trzezwym
        spojrzeniu .I chwala mu za to;niech to opluwane w czasach komuny miasto na
        kresach cywilizacj rosnie w sile i bedzie dowodem na to ze Polak potrafi.Jakis
        czas temu pojawil sie bardzo ciekawy temat dotyczacy izolacji komunikacyjnej
        Mielca i co pyskacze, nikt nie zabral glosu,nikogo to nie interesuje.A swoja
        droga budowa fontanny,biblioteki i basenu w Mielcu to rzeczywiscie epokowe
        wydarzenia i najniezbedniejsze dla miasta.Bedzie budowana obwodnica i dobrze
        tyle tylko by budowali ja Ci sami ktorzy projektowali i budowali pozostale
        "ciagi komunikacyjne' w miescie.Bedzie slicznie,przestronnie i wygodnie.Brawo
        Mielec ma sie czym pochwalic.
        • yapkovitz do danimielec 30.03.07, 20:18
          Bys sie zdziwil w jaki sposob pomagam Naszemu Miastu:)
        • inesita3 Re: Co Wy Na To?????!!!!!????? 30.03.07, 20:58
          Witajcie! Żyję w moim mieście długo. Nie mogę stwierdzić, że Mielec miał kompleksy wobec Rzeszowa. Obwrotnie- tak. Zawsze Mielec był lepszy od "metropoli" Rzeszów: lepszy i ważniejszy przemysł, lepsze i bardziej znane druzyny i osiagnięcia w sportowe, lepszy stadion, ładniejsze, czystsze i osiedla; Mielec by bardziej znany w Polsce i na swiecie niż Rzeszów. I zawsze Rzeszów starał się i tak jest nadal podcinać nasz rozwój. Np. bloki z wielkiej płyty na Smoczce, którego projekt wykonało biuro w Krakowie. Ile było walki o to, aby takich bloków nie budować w naszym mieście, Rzeszów stopował najpierw projekt, potem wykonastwo. A, ze druty zbrojeniowe za cieńke i takie różne bzdety; bloki z wielkiej płyty w/g metropili Rzeszów powinny być budowane w Mielcu w kształcie klocków, nie ze skośnymi dachami. Lecz Mielec wygrał i mamy ładne bloki na Smoczce. Teraz obecny plan biblioteka: pierwotny projekt- Kraków. Bojkot- biura projektanckie z Rzeszowa, odwołania aż do Warszawy. Skończyło się jak się skończyło: empiku nie będzie. Można podać wiele mniejszych przykładów, pisać o tym za długo. Reasumując: Mielec jest kością w gardle Rzeszowa. Zwłaszcza, ze przed wiekami, to Mielec miał byc miastem wojewódzkim, lecz ówczesne lobby rzeszowskie do tego nie dopuściło. Danimielec ma rację. Teraz Rzeszów się panoszy, jakbyśmy byli ich wasalami. A mieleckie władze pewnie juz są przemęczone, a przed emeryturą trzeba dbać o zdrowie i nie walczyć o miasto, patriotyzm lokalny zanikł w obrębie zmęczenia w rutynie.
          • hemafrodyta Re: Co Wy Na To?????!!!!!????? 31.03.07, 03:49
            Historia ma to do siebie ze wartosc przeszlosci wyznacza terazniejszosc i
            przykro mi ale Mielec przegral z kretesem i nie pomoga wspominki i szukanie
            winnych wlasnego nieudacznictwa.Mielec nie ma dla Rzeszowa zadnego znaczenia w
            koncu to byc albo nie byc Mielca zalezy od Rzeszowa a nie odwrotnie.Powiadaja ze
            pokorne ciele i dwie matki wyssie, moze warto rozpropagowac ten slogan wsrod
            nazbyt pewnych siebie i zarozumialych mielczan, nie zapominajac i o tych co to z
            oddali swieca przykladem.
            • weronusiek Re: Co Wy Na To?????!!!!!????? 04.04.07, 12:37
              studiowałam w Rzeszowie a teraz mieszkam w Mielcu.Gdybym tylko tam maiala prace
              odrazu sie przeprowadzam.Mielec nie umywa sie do Rzeszowa. Ludzie otwórzcie
              oczy. W Rzeszowie jest gdzie wyjsc , stale cos sie dzieje, sa sklepy. A w
              Mielcu kupis nawet jakiegos fajnego ciucha cieżko, kilka sklepów i to jak
              oddalonych od siebie. A zycie kulturalne, knajpki...:(a dobra dyskoteka:(
              prawda jest taka ze nie ma gdzie wyjsc.I rzeczywiście w porównaniu z Rzeszowem
              tu sie nic nie buduje.Pozytywem dla Mielca jest to ze jest tu cicho i
              bezpiecznie.
    • rudi6969 Re: Co Wy Na To?????!!!!!????? 31.03.07, 09:35
      Podsumowując te komentarze można powiedzieć; Co innego chcieć a co innego móc
      albo chciałabym chciała.
      • emes133 Dziura obok dworca PKS - zniknie ! 31.03.07, 18:58
        Narazie wszystko jest nieoficjalne ale niektórzy wtajemniczeni wiedzą , że w
        miejscu obecnej "czarnej ;)" dziury w centrum miasta powstanie duży kompleks
        handlowy wraz z dworcem PKS (budynkiem) oraz PKP. Całość jest obecnie na etapie
        wstępnego projektowania. Kiedy zacznie się budowa - trudno powiedzieć. Jedno
        jest pewne - coś się w tym temacie ostatnio ruszyło :)
        • inesita3 Re: Dziura obok dworca PKS - zniknie ! 31.03.07, 22:14
          Jest juz Tesco, Lidl, więcej się juz chyba nie zmieści? A dworzec? Podobno UM nie chce sprzedać Connexowi gruntu, czyli owej dziury, ktos tu pisał na ten temat kilka m-cy temu, moze sie zmieniło.
      • lzp1 Re: Co Wy Na To' 31.03.07, 20:33
        Nie efektywna praca U.Miasta, inni nas przegonili!. Przyczyna tkwi w nas ,
        poniewaz takie władze wybraliśmy sobie!..Jest duża kasa lecz nie poptrafimy jej
        przyjąć, i wykorzystać!
        • danimielec Re: Co Wy Na To' 31.03.07, 22:21
          Fajnie popatrzeć, że w wątku coś sie dzieje, a przy okazji sam dowiedziałem i
          uświadomiłem sobie rzeczy o których wcześniej nie wiedziałem bądź nie
          myślałem:)Może Panowie yapkovitz i jul również powiedzą coś mądrego w tym
          temacie??((mała prośba do yapkovitza do mnie trafiają przykłady nie ogólniki
          pozdrawiam))Nie ma co się dąsać jest jak jest, ale dyskutować trzeba i nie ma tu
          tematów tabu. Krytyka konstruktywna widziana jak najbardziej. Trzeba jakoś
          działać i nie siedzieć z założonymi rękami co do władz osobiście nie mam
          zastrzeżeń chociaż nie ukrywam, że przydało by się je "odświeżyć" i nowym okiem
          spojrzeć na miasto i jego przyszłość.Jeżeli ta jak na razie plotka dotycząca
          zagospodarowania terenów pomiędzy bankiem a stacją się sprawdzi to będzie to
          naprawdę dobra wiadomość trzymam kciuki:) Swoją drogą tak na koniec to cieszą
          mnie posty hemafrodyty bądź inesity3 i nie chodzi o to czy w ich oczach mam
          rację czy nie, ale to takie kobiece obiektywne poglądy. My faceci mamy to do
          tego, że często postępujemy pochopnie i mało racjonalnie będąc przepełnieni
          wiarą w siebie natomiast wystarczy przeczytać te 2 posty, aby zobaczyć co to
          obiektywna opinia wyrażona w sposób kulturalny. W ogóle kwestia płci to chyba
          temat na osobny wątek.
          Pozdrawiam
    • inesita3 Re: Co Wy Na To?????!!!!!????? 31.03.07, 22:41
      A`propos budownictwa mieszkaniowego: czytałam nie tak dawno wywiad z prezesem MSM, który stwierdził, że Spółdzielnia może budować nowe mieszkania, jednak nie jest pewna czy je sprzeda. Czytając setki ogłoszeń dot. chęci zakupu mieszkania w Mielcu ( nawet są tu na forum), dziwię się takiemu podejściu, zwłaszcza, że obecnie cena metra kw. mieszkania w naszym mieście dochodzi już do cen dużo większych miast. A głód mieszkaniowy nasila się i będzie się nasilał. Nie podejrzewam, że jest to jakś zmowa w celu windowania maxymalnych cen mieszkań? W latach 80-tych rodziło się najwięcej Mielczan (wyż demograficzny), teraz ci młodzi ludzie chcieliby załozyć rodziny i mieszkać w swoim mieszkaniu a nie z tesciową...
      • jul.s Re: - mielec- perspektywy-urbanistyka -architektur 01.04.07, 11:31
        ..pięknie temat się rozwija ale wkrada się ty straszny chaos ../swiadomie
        pisze bez polskich znakow czy mozna?/

-nalezaloby ustalic o czym dyskutujemy ?!-

trzeba by podzielic : 1- architektura i urbanistyka
        2- mozliwości mielca i rzeszowa
        3- inwestycje w mielcu
        4- program ,- strategia rozwoju miasta

- jezeli byla by na to zgoda wtedy mozna by pogadac spokojnie i konkretnie

; jezeli dani sie nie obrazi to otworze jak sie uda te watki .

• yapkovitz do danimielec 02.04.07, 13:14
          Chcesz cos zmienic, to zrob to sam, poniewaz nikt inny za Ciebie tego nie
          zrobi. Bardzo latwo jest cokolwiek napisac, ale trudniej wcelic to w zycie,
          poniewaz trzeba podjac decyzje, maja swiadomosc tego ze jest mnostwo zmiennych,
          ze nie zaspokoisz oczekiwan 100% spoleczenstwa. Prosiles mnie o konkretne
          przyklady, ze wzgledu na charakter mojej pracy wstrzymam sie do podania takich
          przykladow, ale jezeli napisze ze uczestnicze w posiedzeniach Sejmowej Komisji
          Infrastruktury, biore udzial w posiedzeniach Sejmu RP oraz uczestnicze w
          spotkaniach w Kancelarii Premiera RP, to reszte dopowiedz sobie sam. Na prawde
          wiele rzeczy mozna zrobic w Mielcu, ale po co sie wysilac? I kto to ma zrobic?
          Ty? ja? a moze Oni? Najczesciej to sa wlasnie Oni, w Naszym przypadki ci Oni,
          to radni, jaki macie kontakt z radnymi po wyborach? przekazujecie im swoje
          uwagi? a z poslami? zaintereswoaliscie ich swoimi problemami?
          • hemafrodyta Re: do yapk 02.04.07, 14:04
            Przykre ale bzdurzysz jak potluczony.Na tym polega wielostopniowy system
            zarzadzania by ci na dole (my) rzadzili przez tych ktorych wybrali(oni).To Oni
            powinni dbac o interes wyborcow a nie wyborcy popychac rzadowych nierobow i
            cwaniakow do pracy.A tak na marginesie choc raz yakovitz badz soba bo raz jestes
            doktorem potem radnym a teraz rzadowa marionetka.Skad ty bierzesz czas na
            pisanie na tym forum.Moze w przerwach miedzy darmowa zupka ?Tak czy inaczej
            dales dupy z tymi kontaktami na szczycie "marchewkowego pola" (a wiesz aby z
            czym sie to kojarzy?)
            • yapkovitz do hemafrodyta 02.04.07, 15:07
              wybacz, ale nie bede wykorzystywal mojego cennego czasu, aby komentowac twoja
              idiotyczna wypowiedz:)
              • hemafrodyta Re: do hemafrodyta 02.04.07, 20:56
                a ja przyjelam ze twoje chwalby kim jestes i gdzie zasiadasz to PRIMA APRILISOWY
                dowcip i jak widac mialam racje.Bawi mie to ze jestes taki napuszony jak paw
                ktoremu powydzierano piora z ogona.Od tej strony podobasz mi sie .
                • yapkovitz do hemafrodyta 03.04.07, 07:30
                  moze i jestem pawiem, ale ty max co mozesz byc to pawian:) tak wygladasz i tak
                  sie zachowujesz na tym forum:)
                  • hemafrodyta Re: do hemafrodyta yapko 04.04.07, 20:40
                    Szkda twojego czasu, nie dasz mi rady.Jestem madrzejsza, pisze skladniej z
                    sensem i naturalnym mi wdziekiem.
                    PS.
                    Piszesz bez skladu i ladu a od zasiadajacych w rzadzie doktorow nalezaloby
                    oczekiwac pieknej polszczyzny.A tak na marginesie, jestem kobieta a nazywasz
                    mnie pawianem, czyzby wielki yapkovitz nie wiedzial jak nazywa sie pania
                    pawianowa ?Pozatym nie mozesz pisac "wygladasz " bo mnie nie widzisz.Oj,
                    niepokorny chlopie zmowu zostales znokautowany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka