Dodaj do ulubionych

która firma najlepsza?????

06.07.07, 09:38
Witam !
Pilnie poszukuję pracy, nie jestem z Mielca i prosze o opinię, jaką firmę
polecacie??? (mam na mysli firmy na strefie), a Jaką firmę lepiej omijać z
daleka? Bardzo proszę o szczere i poważne odpowiedzi !!!!
Obserwuj wątek
    • combo1978 Re: która firma najlepsza????? 06.07.07, 09:41
      To zalezy co chcesz robic.
      Stanowisko produkcyjne wspomagajace produkcje czy biurowe?
      • bati142 Re: która firma najlepsza????? 06.07.07, 10:01
        raczej stanowisko biurowe. mysle że ludzie w Mielcu lepiej wiedzą jaką opinie
        ma dana firma, ja jestem zielona, więc nie chcę popełnić gafy i iść do firmy
        która np. wyzyskuje pracowników
        • combo1978 Re: która firma najlepsza????? 06.07.07, 11:12
          Najlepiej zloz CV do kilku firm, bo i tak wcale nie ma pewnosci, ze Cie przyjma.
          Po drugie kto powiedzial, ze jak sie gdzies przyjmiesz to musisz tam pracowac
          wiecznosc. Jak Ci sie nie spodoba to sie mozesz zwolnic.
          W kazdej firmie sa lepsze i gorsze dzialy i stanowiska wiec nie mozna
          generalizowac i twierdzic , ze jedna firma jest cacy a inna be.
          Pozdrawiam,
          Combo.
          • bati142 Re: która firma najlepsza????? 06.07.07, 13:02
            z tym składaniem cv to słyszałam, że jest różnie - podobno jest kilka firm na
            strefie, gdzie nie można złożyć cv bezpośrednio w kadrach, tylko przyjmują je
            pracownicy ochrony, którzy wyrzucają je do kosza, albo oddają tylko te, które
            im się spodobają! oświećcie mnie może się mylę? może tak nie jest, a jak jest
            to gdzie?
            pozdrawiam
            • dusk76 Re: która firma najlepsza????? 06.07.07, 13:35
              po pierwsze mało prawdopodobne żebyś dostał pracę biurową, te stanowiska nie są
              takie rotacyjne jak na produkcji, a cv wysyłaj do kadr poleconym, ktoś to zawsze
              musi odebrać no i omijasz ochronę
            • gslawik Re: która firma najlepsza????? 06.07.07, 20:18
              Z tą ochroną to lekka przesada. Kosz - nie do końca, to są plotki rozżalonych
              nieudaczników, któzy pracy nie mogli nigdzie znlaźć, bo za niskie kwalifikacje,
              a wydawało im się nie wiadomo co... Niestety nie spotkałem się z tym, żeby
              gdzieś z wykształceniem średnim przyjmowali do biur, a jeśli wyższe to też
              patrzą na profil... Marketingowców już nie chcą. Ciekawi mnie tylko jeden fakt -
              dlaczego pytasz o ranking firm? Jeśli masz tak wysokie kwalifikacje, że sam
              możesz przebierać w firmach - to po prostu mejlem, albo poleconym wyślij papiery
              i na pewno się odezwą... a czy nie lepiej w takim razie pomyśleć o własnej
              firmie? Debeściaki sami otwierają firmy i nie oglądają się na jakieś 2tysiaki
              zza biurka...
              Pozdrawiam.
              PS wciąż mam wrażenie że temat został wywołany sztucznie i tendencyjnie po to by
              po prostu zacząć jakiś wątek...
              • bati142 Re: która firma najlepsza????? 07.07.07, 22:25
                Witam!
                Temat ten rozpoczęłam nie dlatego by rozpocząć jakiś wątek, bo mi się nudzi.
                Prawda jest taka, że szukam aktywnie pracy (dostałam w poprzedniej
                wypowiedzenie tylko dlatego, ze urodziłam dziecko i poszłam na urlop
                macierzyński). Z wielką chęcią załozyłabym swój własny biznes gdybym miała
                fundusze i pomysł (ale wszyscy nie mogą być szefami, muszą byc również
                pracownicy). Nie mam zbyt wygórowanych aspiracji mimo że skończyłam studia,
                szukam po prostu dobrej pracy, gdzie pracownicy są w miarę szanowani.A pytanie,
                dla niektórych tendencyjne, złożyłam tylko dlatego, iz nie mieszkam w Mielcu i
                nie znam tutejszego rynku pracy,a więc nie mam pojęcia która firma jest dobra,
                a którą lepiej omijać. Myśle że znajdzie się ktoś życzliwy i odpowie mi na tak
                prostą prośbę, bez zbędnej krytyki i wyciągania fałszywych wniosków.
                Z góry dziękuję
                • ata1979 Re: która firma najlepsza????? 01.08.07, 11:01
                  Najłatwiej za biurko się dostać do byłego Melnoxu (Kronospan), ale gorąco
                  odradzam. Pieniądze nie są złe (choć bez cudów), ale ludzie, atmosfera -
                  tragedia!!!! Mobbing w pełnym tego słowa znaczeniu, proszenie o wszystko co ci
                  się należy (np. umowa) i ogólna nerwówka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka