Dodaj do ulubionych

Panie starosto co pan robi?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 08:04
Panie starosto co pan robi w sprawie uszkodzonej drogi do Jelcza? Znów pan
schował głowę w piasek.? Może pana kolega poseł pomoże coś w tej sprawie?
Wykażcie się tam gdzie oczekują tego ludzie!
Obserwuj wątek
    • djmixer1 Re: Panie starosto co pan robi? 16.06.10, 14:01
      Na szczęście to koniec kadencji i ten pan już nie będzie się zajmował tym na
      czym się nie znał.
      • Gość: Jurek Re: Panie starosto co pan robi? IP: 109.207.48.* 16.06.10, 22:42
        Nigdy nie było tak dobrego starosty jak p. Szponar. Nie lubią go
        tylko obiboki i lenie! Facet super!
        • Gość: Kamila Re: Panie starosto co pan robi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 10:19
          Ciekawa koncepcja?! Niby w czym taki dobry ten starosta. Może jakieś argumenty?
          • Gość: Mietek Re: Panie starosto co pan robi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:33
            Droga do Jelcza jest drogą wojewódzką, ale faktem jest że nasze władze powiatowe
            powinny naciskać na otwarcie tej drogi.
            Sporo osób pracuje w Jelczu i na odwrót.
            Zniszczenia tej drogi nie są takie duże żeby nie można było jej otworzyć.
            • Gość: sprawiedliwy Re: Panie starosto co pan robi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 14:25
              na szczęście niedługo są wybory i część władzy zostanie wymieniona!!!!
              poseł jest ok, a starosta przerost ambicji nad formą:)
              • Gość: Autor Re: Panie starosto co pan robi? IP: *.md4.pl 18.06.10, 20:16
                A poseł przerost formy nad treścią.
                Do wymiany!!!
                • Gość: Kali Re: Panie starosto co pan robi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 15:18
                  Autor; gdybyś pofatygował się zapoznać z tym, co zrobił poseł dla Oławy i
                  powiatu to byś takich bzdur nie pisał.
                  • Gość: niedoinformowany Re: Panie starosto co pan robi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 15:45
                    A możesz tak w punktach wymienic to, co zrobil. Uswiadom nas
                    niedoinformowanych.
                    • Gość: Hania Re: Panie starosto co pan robi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.10, 09:44
                      Ja też czekam.
                      • Gość: niedoinformowany Re: posel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 12:20
                        Czy naprawde nikt z bywalcow stalych lub okazjonalnych tego forum
                        nie jest w stanie wymienic zaslug pana posla dla Olawy?!?! A moze
                        ich po prostu brak?

Czekamy cierpliwie:)
                        • Gość: Karol Re: posel IP: *.xdsl.centertel.pl 26.06.10, 17:04
                          Dobrze napisałeś niedoinformowany.
                          Pasuje ci ten nick.

Otóż pan Poseł stara się i uzyskuje pieniądze na inwestycje w naszym
                          mieście i całym powiecie.
                          Na budowę Sieci Wodociągowo - Kanalizacyjnej przeznaczono 37 mln zł,
                          jak myślisz kto te pieniądze uzyskał dla miasta?
                          Samepieniądze nie przyszły. Musiał ktoś się o nie postarać i pan
                          Kaczor to uczynił.
                          Druga sprawa to wyposażenie placówek szkolnych i kulturalnych w
                          sprzęt informatyczny i dydaktyczny, na które wydano 268 tys. zł.
                          Zasługa Pana Posła Kaczora.

Pamiętaj również o sztandarowych pomysłach Platformy, jak budowa
                          Orlików w całym kraju. Dzięki Posłowi mamy 2 orliki w Oławie oraz
                          boiska wielofunkcyjne na Kutrowskiego i Liceum przy 3 Maja.
                          Kosztowało to w sumie 1 700 tys zł.

Najpierw się doinformuj, zamiast pisać i się ośmieszać na internecie
                          swoją niewiedzą.
                          • Gość: ochtenkarol Re: posel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 20:07
                            > Pasuje ci ten nick.
                            Twoj natomiast powinien byc bardziej "smarny"

> Najpierw się doinformuj,
                            Własnie w tym celu zastalo przez mnie postawione pytanie, a
                            przyznanie sie do tego rodzaju niewiedzy nie jest dla mnie powodem
                            do wstydu.
                          • Gość: Meridian Re: posel IP: *.md4.pl 27.06.10, 07:22
                            Mamy w końcu kogoś zorientowanego w sprawach posła Kaczora. To proszę o
                            informację, gdzie skończył liceum i zdobył świadectwo maturalne.
                            Czekam na informację.
                            • Gość: Karol Re: posel IP: *.xdsl.centertel.pl 27.06.10, 10:58
                              Piszemy o osiągnięciach Posła i Platformy czy o życiorysie pana
                              Kaczora?
                              Jaki jest powód dla którego ciągle powtarza się pytanie o
                              wykształcenie posła?

Pan Kaczor dostał się do Sejmu, wygrywając w demokratycznych
                              wyborach, nie było oszustwa podczas głosowania, więc o co ci chodzi?

Ma wykształcenie średnie, dokładnie nie wiem, gdzie kończył szkołę,
                              ale powiem ci, że jest wielu magistrów po prywatnych czy zaocznych
                              szkołach, którzy byli wypychani przez rodziców na studia, wielu
                              uciekało przed wojskiem na studia, jakieś drugorzędne studia prywatne
                              gastronomiczne, turystyczne, marketing, pełno takich drugorzędnych
                              magistrów,
                              pani Beger ukończyła politologię i co myślisz, że tacy ludzie,
                              wszystko jedno z jakim dyplomem magistra od razu nadają się na
                              stanowiska?
                              A znam nauczycieli z LO, którzy mieszkają na dwóch pokoikach w bloku,
                              mimo że są wykształceni i na pewno inteligentni i intelektualiści, ,
                              mają wiedzę na wiele tematów, ale teoretyczną, nie są przebojowi, nie
                              potrafiliby załatwić tyle, ile załatwia dla Oławy pan Kaczor

Powiem ci, że zamieniłbym swój dyplom magistra na głowę do interesów,
                              spraw organizacyjnych, jednania sobie ludzi i zdolności biznesowych,
                              które posiada pan Kaczor.

Wreszcie mamy posła z Oławy i z tego powinniśmy się cieszyć,
                              bo gość naprawdę coś czyni dla naszego miasta, nie bądźmy zawistni
                              tylko z tego powodu, że o to my jesteśmy magistrami, więc to my
                              powinniśmy dzielić i rządzić.
                              Myślę, że już nie warto patrzeć, co dany polityk kończył, bo
                              inteligencja nie zawsze idzie w parze z wykształceniem, tylko co dana
                              osoba jest w stanie uczynić dla kraju, dla powiatu, gminy, miasta i
                              ludzi.
                              I pod tym względem pan poseł Kaczor wypada bardzo pozytywnie.
                              Politycy oławscy mogą walczyć między sobą tutaj w Oławie, ale jeśli
                              już Oława ma posła, to cieszmy się i popierajmy człowieka, który
                              uczynił już wiele i na pewno jeszcze uczyni dla naszego miasta bardzo
                              dużo.

Demokracja na tym właśnie polega, że idealna nie jest, ale w wyborach
                              demokratycznych biorą udział różne osoby, w tym ludzie z
                              wykształceniem średnim i zawodowym.
                              Dopiero spectrum różnych ludzi, którzy są prawnikami, ekonomistami,
                              ale także historykami, lekarzami, inżynierami, informatykami oraz
                              technikami dostają się do sejmu i załatwiają wiele przeróżnych spraw.
                              Nie jest to idealny system, ale taki mamy, i już.
                              Iwona Guzowska, której prawie nie widać w mediach, jest posłanką i
                              byłą kick-bokserką, obecnie w polityce zajmuje się boiskami dla
                              młodzieży i propagowaniem sportu wśród młodzieży.
                              I tacy ludzie również są potrzebni.

Nie wierzę by państwo było idealne, gdyby w sejmie, senacie zasiadali
                              sami magistrzy prawa i ekonomii. Takich powinno być najwięcej, ale
                              wielu ludzi, z innych dziedzin jest potrzebnych także.
                              • Gość: mietek Re: posel IP: *.220.38.84.otvk.pl 27.06.10, 11:51
                                Żeby być posłem nie trzeba mieć matury ani wykształcenia średniego tylko łeb na
                                karku i autopromocję. Najlepiej wszystko wszystkim obiecywać , sukces murowany.
                              • Gość: mgr Re: posel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 12:59
                                > Pan Kaczor dostał się do Sejmu, wygrywając w demokratycznych
                                > wyborach, nie było oszustwa podczas głosowania,

Fakt:) Tylko ze w tamatych wyborach nie bylo zbyt duzego wyboru, o
                                ile sobie dobrze przypominam.

A znam nauczycieli z LO, którzy mieszkają na dwóch pokoikach w bloku,
                                > mimo że są wykształceni i na pewno inteligentni i
                                intelektualiści, ,
                                > mają wiedzę na wiele tematów, ale teoretyczną, nie są przebojowi,
                                A moze biora wieksza odpowiedzialnosc za slowa?

> Powiem ci, że zamieniłbym swój dyplom magistra na głowę do
                                interesów,
                                > spraw organizacyjnych, jednania sobie ludzi i zdolności
                                biznesowych,
                                > które posiada pan Kaczor.

Ale PR-owcem jestes rewelacyjnym!!!

> Wreszcie mamy posła z Oławy i z tego powinniśmy się cieszyć,
                                > bo gość naprawdę coś czyni dla naszego miasta, nie bądźmy zawistni
                                > tylko z tego powodu, że o to my jesteśmy magistrami, więc to my
                                > powinniśmy dzielić i rządzić.
                                > Myślę, że już nie warto patrzeć, co dany polityk kończył, bo
                                > inteligencja nie zawsze idzie w parze z wykształceniem, tylko co
                                dana
                                > osoba jest w stanie uczynić dla kraju, dla powiatu, gminy, miasta
                                i
                                > ludzi.
                                i dla siebie, w taki samym stopniu. I dlatego w patriotyzm lokalny
                                tego pana srednio wierze. Bardziej w umiejetnosc robienai interesow
                                i ustawienia sie w zyciu.

A tak w ogole, to twoje posty przyprawiaja o niestrawnosc. Choc
                                naleze do elektoratu PO.
                                • Gość: ania Re: posel IP: *.222.38.84.otvk.pl 27.06.10, 23:30
                                  ktoś mi kiedyś powiedział, że miarą moich sukcesów jest ilość moich wrogów, to
                                  samo mogłabym odnieść do Posła, wielu mu zazdrości i ciągle się czepia
                                  wykształcenia...zgadzam się z Karolem to nie wykształcenie czyni z nas ludzi
                                  mądrych, a doświadczenie, umiejętność zrozumienia 2 człowieka...Znam posła
                                  Romana Kaczora osobiście i to na prawdę fajny facet, a jeśli ktoś chciałby się
                                  czegoś naprawdę dowiedzieć o jego działalności to odsyłam do jego biura
                                  poselskiego oraz asystentów
                                  • Gość: ochanno... Re: posel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 10:46
                                    > ktoś mi kiedyś powiedział, że miarą moich sukcesów jest ilość
                                    moich wrogów,

Za to zdanie nalezy ci sie wielkie podziekowanie - ze wzgledow
                                    osobistych

Nie jestem niczyim wrogiem. Posel Kaczor jest mi obojetny. Do
                                    wlasnego zdania na czyjs temat mam prawo, a wszystko ma awers i
                                    rewers. Zadawac pytania i miec watpliwosci wolno mi, poki co. Nie
                                    bardzo tylko rozumiem, dlaczego ma byc to przejawem zazdrosci, ale
                                    widocznie pomimo lub moze wlasnie ze wzgledu na mgr rozumek ma
                                    malutki.

• Gość: Ala Re: posel IP: 109.207.48.* 28.06.10, 23:44
                                      Zupełnie nie rozumiem tej presji na naszego posła. Ma to zresztą
                                      znamiona nękania. Nie interesuje mnie kto jakie ma świadectwo, bo
                                      zawsze uczyłam się dla siebie a nie dla świadectwa. Nikt nikomu nie
                                      ma obowiazku pokazywania żadnego świadectwa, chyba, że w dziale kadr.
                                      Cała sprawa obserwowana z dużego dystansu wygląda komicznie i
                                      zawistnie. W Oławie jest tylko jeden ogólniak i każdemu wydaje się,
                                      że wszyscy muszą skończyć tę renomowana szkołę. Każdemu wydaje się
                                      również, że musi to być ogólniak dzienny. A wcale nie. Moja ciotka
                                      skończyła LO we Wrocławiu korespondencyjnie, a potem zaocznie
                                      studiowała. No i co? Musi pokazywać jakiemuś nawiedzonemu swoje
                                      świadectwo? A może ma pokazać jeszcze cos innego? Żyjemy w wolnym
                                      kraju i na szczęście nikt nikomu nic nie musi pokazywać! Ta cała
                                      historia pachnie mi pisowsko, bo tylko oni mają takie niskie metody
                                      intryg.
                              • Gość: pik-olo Re: posel IP: *.pools.arcor-ip.net 08.08.10, 23:12
                                czy to ten sam karol- wielbiciel Galuszki?
                    • Gość: Kali Re: Panie starosto co pan robi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.10, 09:29
                      W grudniowym wydaniu gazety oławskiej na całej stronie był artykuł podsumowujący
                      dokonania posła.Z tych najważniejszych; uratował zakład jelczański przed
                      bankructwem -300 pracowników!
                      Wspierał samorządy w pozyskiwaniu środków unijnych. Po zatem dzięki posłowi
                      Policja oławska dostała nowy samochód,OSP w Domaniowie dotacje do wozu
                      strażackiego,Szkoła Muzyczna dotacje do remontu budynku, a kościół w Owczarach
                      dotacje do zabytkowego ołtarza- wystarczy czy wyliczać dalej!!!!
                      • poodzian Re: Panie starosto co pan robi? 28.06.10, 11:20
                        Nie mam pretensji, że poseł nie ma matury. Nie musi mieć. Mam pretensje, że kłamie.
                        • Gość: Kamil Re: Panie starosto co pan robi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 12:57
                          Ale w czym kłamie dokładnie?
                          Ma wykształcenie średnie i ten, który kończy czteroletnie liceum, pięcioletnie
                          technikum czy jakieś niestety liceum zaoczne,
                          więc wszyscy absolwenci mogą mówić, że mają średnie wykształcenie.
                          Myślę, że Poseł ma maturę, inaczej nie deklarowałby, że ma średnie wykształcenie.
                          Obecnie za bardzo zwraca się uwagę na takie rzeczy,
                          jak wykształcenie, vide wójt Wojciechowski, nie sądzę więc, że Poseł
                          kłamałby w takiej sprawie i stawiał w wątpliwość swoją karierę polityczną.
                          • Gość: Nauczyciel Re: Panie starosto co pan robi? IP: 109.207.48.* 30.06.10, 22:27
                            Jedynie wariaci pisza głupoty. Teraz maturę można zdać nawet w ciągu
                            roku.Zdobyć świadectwo w prywatnej szkole to żaden problem.
                            Skończcie tą miałką i niepoważną dyskusję. Nie znając dzisiejszych
                            mozliwości kształcenia i uzyskanie średniego wykształcenia sami się
                            ośmieszacie, że jesteście niedoinformowani.
                            • Gość: 741 Re: Panie starosto co pan robi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 23:32
                              I taki pikny wątek poszedł w 3,14-du :rotfl
                              • Gość: Kamil Re: Panie starosto co pan robi? IP: *.xdsl.centertel.pl 01.07.10, 08:05
                                Cel uświęca środki.
                                Ale takie są realia i niestety, tak jak pisałem, i ci z 4 letnim liceum i ci z
                                rocznym liceum mają wykształcenie średnie.
                                Niestety, ale tak jest.
                                • Gość: Viking Re: Panie starosto co pan robi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 20:19
                                  Z tym wyjątkiem, że ci z rocznego są dużo zdolniejsi można by rzec geniusze <rotfl>
    • Gość: rr Zaginął psiak IP: *.chello.pl 02.07.10, 16:50
      Witam,
      wiem, że to trochę inny wątek ale może ktoś widział rudego, sporego psa
      (mieszaniec ras akita, golden, shar-pei) pies jest łagodny w stosunku do ludzi,
      trochę nie ufny, wabi się Misza, proszę o pomoc!
      tel 608321269 Rysiek
      • Gość: Arturek Re: Zaginął psiak IP: *.xdsl.centertel.pl 04.07.10, 07:36
        Widzę, że krytycy pana Kaczora i Platformy nie mają szans to zmieniają temat.
        Ciekawe, że akurat w tym wątku musiałeś zapytać o zaginionego psiaka.
        • Gość: Lutek Re: Zagubił się starosta. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.10, 14:43
          Nic się nie dzieje w sprawie naprawy drogi do Jelcza. Tiry rozjeżdżają
          Minkowice. A starosta jak zwykle nic nie robi.
          • Gość: Mirek Re: Zagubił się starosta. IP: *.md4.pl 05.09.10, 20:00
            Kolega pracujący w Jelczu powiedział mi, że droga do Jelcz jest wciąż
            nienaprawiana. Ponoć poseł powiatu oławskiego ma takie przełożenie w Warszawie i
            Wrocławiu. A starosta marzy o pracy na stołku burmistrza w Jelczu. Ciekawi mnie
            co teraz knują, skoro nie interesuje ich przepustowość tak ważnej drogi?
            • Gość: Zenek Re: Zagubił się starosta. IP: *.md4.pl 14.09.10, 20:13
              Dlaczego starosta zgodził się na remont mostu na Oławce, akurat tera kiedy jest tyle remontów dróg w mieście. Nie można tego remontu było zacząć po skończeniu ronda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka