Dodaj do ulubionych

Cykada - stanowice- proszę o OPINIE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 09:13
Myślę o organizacji wesla w tym miejscu, wiem, ze odbyło sie już tam kilka wesel i imprez, może ktoś był i jest w stanie mi podać plusy i minusy tego miejsce (z naciskiem na minusy). W szczególności chodzi mi o jedzenie i sprawność obsługi. Z góry wielkie dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Narzeczona Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 11:24
      Dzieki, oczywiście i tak pojade tam na obiad i sprawdze sama, zmartwiło mnie tylko to, ze ejdzenia było mało, ale to chyba tez zalezy od ustalonego menu, w przypadku Komuni chyba jest to i tyle za ile zaplaca rodzice... Kurcze no mam dylemat
      Ktoś był jeszcze? mile widziane opowieści z wesela
    • Gość: Ooo Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.ronus.pl 19.06.11, 23:52
      Najbardziej dokuczliwy problem to duchota na sali. Otwieranie okien, zwłaszcza w zimie i wyłączanie ogrzewania, jest fatalne w skutkach zwlaszcza dla tych siedzacych przy oknie. Estetyka lokalu bardzo przeciętna i taka na taniochę. Jedzenie i sposób podania - taki sobie. Znam ciekawsze lokale.
      • Gość: Narzeczona Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.11, 09:46
        Dzięki, zdecydowałam się na inny lokal, sprawdzony, bo chyba nie dałabym rady myśleć cały rok czy będzie dobrze w tej Cykadzie, czy goscie nie wyjda głodni, ale jak ktoś ma jakieś opinie niech się wypowiada, byc może komuś innemu to pomoże kto ma taki dylemat jaki miałam ja, pozdrawiam
        • Gość: młoda Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 14:45
          miałam wesele w cykadzie w ten weekend. wszystko na najwyższym poziomie. co prawda mieliśmy pewne obawy, bo to jest nowy lokal, ale w ogóle się nie sprawdziły. jedzenia dużo, bardzo ładnie podane, kelnerki sympatyczne, pracowite, niczego nie brakowało. co do wystroju to sala jest elegancka, a zarazem stonowana, bez przesady w żadną stronę. z czystym sumieniem polecamy z mężem tę restaurację.
          • Gość: Olo Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 18:48
            I jak widać potrafią zareagować na krytykę :)
            • Gość: młoda Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 10:30
              myslisz olo ze gdyby cos bylo nie tak to pisalabym ze wszytsko było ok? watpie... kazdemu zalezy zeby jego wesele bylo udane...
        • Gość: mola127 Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.ronus.pl 08.08.11, 15:16
          miałam tam swoje wesele i odradzam. Jedzenie w smaku dobre i na weselu nie zabrakło, gorzej wypadły poprawiny. Podano tylko jeden ciepły posiłek,wegetarianom, dla których miałam zamówione osobne menu nie podano nic - kelnerka powiedziała, że nie przewidziano ich na poprawinach:) na wesele prosiłam aby były ziemniaczki pieczone i ser w panierce - podano tylko ser w panierce, ziemniaczków zapomniano zrobić:) resztę na stołach wyłożone zostało wszystko to co zostało z wesela - proszę sobie wyobrazić sałatkę grecką która leżała podczas wesela na stole przez 5- 6 godzin a później wyłożono ją na poprawinach - odrażające, niestety nie tylko taki wygląd miała sałatka grecka. W sali strasznie duszno - co chwilę prosiłam o włączenie klimatyzacji, właściciel cały czas mówił, że nie wie o co mi chodzi bo klima działa - więc wniosek z tego, że mają tam tak słabą, że można w sali się udusić, lub zepsutą! Napoje gazowane podawane zostały w szerokich dzbankach - można odrazu domyślić się, że po chwili nie były one gazowane, na zwracaną uwagę, właściciel fukał, że przecież napoje gazowane są na stołach. Obsługa przypadkowa, nie zgrana. My jako Para Młoda byliśmy obsługiwanie prawie na końcu :( Ktoś z gości poprosił o wymianę talerzyka, na to kelner odpowiedział, że musi się zapytać szefa czy może!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a całości dopełniło ciasto krojone na podłodze w magazynku. naprawdę nie polecam tej restauracji.
          • Gość: Lilka Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.ronus.pl 09.08.11, 07:17
            Jeśli masz wybór to nie wybieraj Cykady. Obsługa nie teges....
            • Gość: Wika Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 08:31
              jejku nie załamujcie mnie... prosze powiedzcie cos więcej, my tam mamy wesele i az mi sie płakac chce po tym co przeczytałam :(
              • Gość: Grzechu Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.opera-mini.net 22.08.11, 01:05
                Wika, te wszystkie paszkwile od niezadowolonych gości przyjmij z przymrużeniem oka. Jak wiadomo zawsze w dużej grupie zadowolonych trafią się tacy, co będą narzekać nawet na to, że woda jest mokra albo trawa za bardzo zielona... Niestety ludzie wiecznie niezadowoleni mają to do siebie, że wysuwając same żądania (bo przecież skoro zapłacili za obiad aż 20 zł, to wymagają, jakby byli w restauracji hotelu Marriott !), sami od siebie nic nie potrafią dać i nie próbują zrozumieć, że tym sposobem zatruwają życie sobie i co gorsza innym. Ja mam o tej restauracji całkiem inne zdanie, zaś o niezadowolonych gościach, którzy nie potrafią się bawić nasłuchałem się w życiu niemało.
                Pozwól, że opiszę w skrócie moje pierwsze zetknięcie z Cykadą. Otóż na początku czerwca 2011 w Cykadzie miało miejsce wesele mojej córki. Do tej pory dostajemy mnóstwo telefonów od bawiących się gości, którzy twierdzą, że już dawno się tak nie wybawili jak na naszym weselu. Organizacja wesela dopięta na ostatni guzik, wszystko można było wcześniej spokojnie omówić z szefem restauracji i ustalić menu oraz wysokość kosztów. Nie zabrakło niczego, co było ustalone, jedzenie wspaniałe, orkiestra na poziomie (polecona przez restaurację), znająca kawałki polskie, jak i zagraniczne, co było szczególnie dla nas ważne, z uwagi na międzynarodowy skład gości. Goście zagraniczni nie mogli się nadziwić obfitości i wykwintności dań oraz atrakcji, takich jak przepyszny tort czy płonąca pieczeń, przygotowanych przez mistrza kuchni, niedawno bijącego rekord Guinnessa w pieczeniu pasztetu z dziczyzny. Obsługa restauracji spisała się na 5 z plusem, na stołach nigdy niczego nie brakowało, mimo że robiła to dyskretnie i była niemal niezauważona. Jedzenia było w bród i nic się nie zmarnowało - co zostało, dojedliśmy na poprawinach. Z tego co wiem, mają dużą ilość urządzeń chłodniczych i wszystko, co się nadało, zostało podane nazajutrz, wyglądające i smakujące jak świeże. Bawiło się ponad 100 osób i nie czuło się praktycznie żadnego ścisku, a parkietu do tańczenia nie brakowało. Może było trochę gorąco, ale to jest chyba normalne latem, a i sama atmosfera na weselu była gorąca! Nikt za to się nie zaziębił - wiele słyszałem o takich przypadkach, gdy różnica temperatur była za duża. Restauracja działa od niedawna, więc nie jest "wyeksploatowana", wszystko jest nowe i pachnące. Dekoracją sali nie musieliśmy się martwić. Otoczenie co prawda jeszcze potrzebuje czasu, aby się zazieleniło, ale już można było rozkoszować się zacisznym kątem, który dla gości został udostępniony od drugiej strony restauracji; mimo bliskości szosy nr 95 nie było słychać samochodów. Położenie restauracji jest doskonałe dla przyjezdnych: łatwy dojazd, od centrum Wrocławia zaledwie 20 km, udostępniony ogromny parking. Okolica mało zaludniona i zadbana, po prostu ciche i spokojne osiedle domków jednorodzinnych. Słyszeliśmy, że wkrótce będą czynne pokoje gościnne, jak wiadomo często potrzebne dla przyjezdnych weselników. Córka z zięciem skorzystali z zaproponowanego pięknego apartamentu, który został im udostępniony w ramach ogólnej kwoty. Tak więc z całym przekonaniem mogę polecić tę restaurację nie tylko na wesela, ale także inne uroczystości, bankiety czy zabawy taneczne, a także na tanie obiady, które można tu już dostać za "dychę" i ... wyjść najedzonym!
                A tym, którzy widzą wszystko w czarnych kolorach i nie potrafią się cieszyć nawet małą drobnostką, nie polecam tej ani żadnej innej restauracji, bo robią innym tylko niedźwiedzią przysługę, obrzydzając i krytykując każdą rzecz, z którą się zetkną, niewiele lub nic nie dając od siebie. Dodam, że nic mnie nie wiąże z właścicielami restauracji ani nie liczę na żadne od nich podziękowania - po prostu zawsze staram się mówić i pisać prawdę.
                • Gość: Wika Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 10:19
                  :) ale się naczytałam :) Bardzo dziękuję!!!! po takiej dawce mega pozytywnych informacji już chyba nikt nie będzie w stanie zakłócić mojego spokoju i oczekiwania na Nasz Dzień! :) I jestem dobrej mysli, że wszystko będzie ok i nie wydarzy sie nic co by mogło wpłynąć na moją ocenę już po weselu! Z całego serca kibicuję właścicielom Cykady aby wszystko sie udało i interes przynosił same korzyści i samych zadowolonych klientów! Ta restauracja jak i sala bankietowa bardzo mi się podoba i chciałabym aby tak pozostało do końca! Może sie powtórzę ale jeszcze raz dziękuję za wszystkie wpisy i opinie! Pozdrawiam serdecznie i życze wszystkim miłego dnia!!!! :) no i zadowolenia z mniejszych lub większych rzeczy i wydarzeń :)
                  • moniag1986 Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE 09.01.12, 10:12
                    Wika proszę napisz jak wypadło Twoje wesele? Czy miałaś gości przyjezdnych? Jesli tak,to możesz napisać gdzie ich położyliście?
    • Gość: Beata Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.centertel.pl 10.08.11, 18:58
      Niedawno miałam wesele w Cykadzie i szczerze wszystkim polecam!!!!! Zarówno my jak i wszyscy goście byli zachwyceni jedzeniem i obsługą. Wszystko było dopięte przez właścicieli na ostatni guzik w każdym szczególe.
      Nie słuchaj tych bredni co wypisują, a ta pani co tak niby jej się wszystko nie podobało chyba była nie zle zalana!!!! skoro pisze takie brednie!!! Kelnerzy sami wymieniają talerze nikt nie musi ich o to prosić, cały czas chodzą i dodają jedzenie jak się coś kończy itd. Tak szczerze jeszcze nie byłam na tak wspaniale zorganizowanym weselu jak na swoim i właśnie w Cykadzie.
      Wielki szacunek dla właścicieli i obsługi..... Było rewelacyjnie i polecam w 100%!!!!!!!
      • Gość: Wika Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 19:10
        Beatko bardzo Ci dziękuję za informację i wyczerpującą opinię, powiem szczerze, że troszkę mnie uspokoiłaś bo od rana przeżywałam niezły misz masz w głowie i byłam masakrycznie zdołowana. Bardzo podoba mi się ta sala ale wiadomo jest nowa i to była moja obawa od początku czy wszystko będzie ok, więc staram się śledzić jakieś fora z opiniami na temat Cykady ale dzisiejszy dzień to była masakra piłą mechaniczną po przeczytaniu takich negatywnych opini. Jeśli ktoś jeszcze był na jakiejkolwiek imprezie w Cykadzie to proszę o szczere opinie, naprawdę bardzo mi na tym zależy. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
        • Gość: Wika Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 19:24
          Beatko a tak dla uspokojenia powiedz prosze, w czym były u Was podawane napoje gazowane i jak było z jedzeniem na poprawinach???????????
          • Gość: ania Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 06:55
            w czerwcu było w Cykadzie moje wesele... również z czystym sumieniem POLECAM:) zarówno ja z mężem jak i goście jesteśmy bardzo zadowoleni. jedzenia dużo, obsługa jak najbardziej w porządku. jak przeczytaliśmy ten wpis, że kelner pytał się właściciela o to, czy może wymienić talerzyk, to nieźle się w domu uśmialiśmy!!! kelnerzy sami wymieniali talerze i sztućce, a jak się ich o coś poprosiło to nie było żadnego problemu. śmieszne są dla mnie też pretensje o to, że na poprawinach było jedzenie z wesela. ludzie przecież to było napisane w umowie: na poprawinach jest nowy obiad a reszta to co zostało z wesela i jakoś u nas nic nie "wychodziło" z półmisków w niedziele... ;) poza tym nie byłam jeszcze na weselu, gdzie na poprawinach byłoby nowe jedzenie...
            jeszcze raz polecam, nie martwcie się z Twoim przyszłym mężem :) restauracja jest ok:)
            • Gość: Wika Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.ronus.pl 11.08.11, 07:32
              Aniu bardzo Ci dziękuję za szczerą i pozytywnie budującą mnie opinię :)
    • Gość: piotrek c Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 20:17
      W ubiegłą sobotę mieliśmy przyjęcie weselne w cykadzie i z ręką na sercu wszystkim polecam.
      Byliśmy bardzo zadowoleni jak i również nasi goście.Obsługa super,jedzenie{nie do przejedzenia takie ilości}bardzo pyszne elegancko podane.Nie ma do czego się przyczepić,Było po prostu super.Polecamy wszystkim tą restaurację.
      • Gość: Wika Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 22:29
        Bardzo dziękuję za wszystkie opinie, naprawdę bardzo mi pomagacie i jestem Wam bardzo ale to bardzo wdzięczna! :) A przy okazji pewnie nie tylko ja skorzystam z tego forum ale także inni zainteresowani przekonają się do tej jak się okazuje wspaniałej Restauracji!!!!! Jeszcze raz dziękuję za wszystkie wpisy i pozdrawiam wszystkich cieplutko!
        • Gość: Narzeczona Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 11:02
          Ciesze się, że mój watek przydał się komuś, niestety nam nie ponieważ dyskusja rozgorzała ciut za późno. jednakże nie żałujemy, że wybraliśmy już starą salę ale za to z pewnym jedzeniem, bo ten komentarz o napojach w dzbankach i tym podobnych jest wręcz przerażający. oczywiście życze by okazal się on tylko złośliwościa konkurencji, choc zawsze pozytywne opinie mogą być 'sponsorowane' ;)
          • Gość: Wika Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 10:24
            A Tobie Narzeczona bardzo dziękuje za założenia wątku Cykady na tym forum! Ty zdecydowałaś się na inny lokal a my tu rozwijamy Twój wątek i zbieramy wszystkie opinie, które napewno nie tylko mi pomogą przetrwać do TEGO DNIA! :)
            • Gość: Narzeczona Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 11:36
              Nie ma za co, sama też czytam i ciut żałuję, ale gdy ja podejmowałam decyzję nikt sie nie wypowiadał... w każdym bądź razie też będę mieć świety spokój, o ile można o tym mówić w nawale obowiązków... :) pozdrawiam i życzę owocnych przygotowań
      • Gość: BarbaraK. Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.209.38.84.otvk.pl 22.10.12, 07:42
        20 października byłam w Cykadzie na przyjęciu z okazji ślubu cywilnego... gdybym nie wiedziała, że to był cywilny pomyślałabym, że jednak kościelny... jedzenia było tyle, że jakbym się przyszła objeść to by mi kiecka pękła :) ... wszystko rewelacyjne, smaczne, obsługa niesamowicie miła... a szef kuchni, no rewelacja ( wyskoczył w swoim uniformie, w takiej wielkiej kucharskiej czapce- no coś fajnego :) ) ... jeśli będę potrzebowała kiedyś zrobić przyjęcie w restauracji to na 1000000% w Cykadzie :D ... mogę wszystkim polecić z najczystszym sumieniem :)
        Pozdrówki :)
        • Gość: Andżelina Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.223.38.84.otvk.pl 23.10.12, 21:48
          Witam, z całego serca chcę polecić Państwu Restauracje Cykada, w której urządzaliśmy przyjęcie weselne. Restauracja Cykada ma świetną lokalizację, rewelacyjną kuchnię - jedzenie wyśmienite, profesjonalną obsługę, przytulny wystrój i wyjątkowo kameralną, na wysokim poziomie atmosferę.Lokal działa bez zarzutu,plany są realizowane zgodnie z założeniami.Ogromne podziękowania dla całego personelu oraz właścicieli Restauracji za wspaniałą organizację przyjęcia weselnego. Wszytko było idealnie przygotowane, goście są zachwyceni całą obsługą, wystrojem sali oraz przepysznym jedzeniem. Jeśli jaka kolwiek uroczystość to tylko w Cykadzie :)
        • Gość: Panstwo mlodzi Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.12, 07:13
          Ostatnio robilismy przyjecie weselne w restauracji Cykada. Jedzenie bylo bardzo dobre. Wszystko podane z wielka elegancja. Sala i stoly byly pieknie ustrojone, widac bylo ze robione to bylo z gustem i z dbaloscia o kazdy element. Obsluga jak z bajki. Kucharz genialny, wielu pseudofachowcow powinno przyjsc na lekcje do szefa kuchni i uczyc sie jak robic potrawy by byly one dla podniebienia prawdziwym rajem. Panie kelnerki dbaly by na stolach niczego nie brakowalo, podawaly dania z usmiechem dzieki czemu kazdy z naszych gosci czul sie bardzo milo. Podsumowujac, Cykada to najlepsze miejsce do zrobienia uroczystosci, tutaj mamy gwarancje ze ten wyjatkowy dzien rzeczywiscie bedzie wyjatkowy. Pozdrawiam.
    • Gość: Kasia Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.wroclaw.mm.pl 13.08.11, 16:33
      Witam jedzenie było super obsługa tez mialam 2 tygodnie temu tam ślub było zarabiscie szkoda tylko ze nie mozna tego powtórzyc nie mamy zadnych minusów
    • Gość: Liliana Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.wroclaw.mm.pl 13.08.11, 16:41
      Witam,
      w lipcu organizowaliśmy w "Cykadzie" wesele syna. Było fantastycznie, obsługa bardzo sympatyczna, gotowa na każde "wezwanie" gości weselnych. Jedzenie super, nie było wodnistych szynek, ani innych potraw z supermarketu. Wszystko swojskie - pyszne, robione na miejscu wędliny, pasztety, przepysznie upieczone mięska. Ilość potraw nie do przejedzenia! Wszyscy nasi goście do dzisiaj wspominają wspaniałą organizację naszego wesela.
      • Gość: Wika Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 18:28
        Bardzo dziękuję za wszystkie opinie! Powoli rozwiewają się moje wątpliwości, których nabrałam po przeczytaniu tego mega negatywa. Jeszcze raz wszystkim dziękuję za chęć wyrażenia swojej opinii i podzielenia się swoimi wrażeniami.
        • Gość: Beata Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.centertel.pl 13.08.11, 20:01
          Naprawdę nic się nie przejmuj bo nie masz czym... przekonasz się że będzie super a wszyscy będą zadowoleni, nawet ci to gwarantuję!!!! Nie brakuje złośliwych ludzi którzy piszą jakieś bzdury z kosmosu... nie zwracaj na to uwagi. Na poprawinach również nie dało rady przejeść tego wszystkiego, wszystko było przepyszne z czystym sumieniem i z ręką na sercu ...masz moje słowo!!!!
          • Gość: Wika Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 10:50
            Dziękuję Beatko :)
    • Gość: Krzysiek Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.ronus.pl 20.08.11, 10:36
      Hej. Miałem okazję być na dwóch weselach w Cykadzie. Nie rozumiem ludzi, którzy krytykują ten lokal. Jedzenie bardzo dobre i dużo, obsługa miła. Zresztą szef cały czas nad wszystkim czuwa. Moja żona, która jest wręcz przewrażliwiona na punkcie estetyki i świeżości, jadła z wielkim apetytem. Próbowaliśmy także płonącej szynki, która była serwowana w trakcie wesela przez samego właściciela.

Dorzucam zdjęcie tej szynki:
      img202.imageshack.us/img202/5480/szynka1.jpg
      Pozdrawiam.
      • Gość: Wika Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 14:33
        Dziekuję Ci Krzysiu za wpis i za taką fajnie pozytywną wiadomość! Heheh jeżeli Twojej żonie się podobało to mam nadzieje, że mi także wszystko się spodoba i będzie smakowało bo pod względem estetyki i świeżości jestem zdecydowanie taka jak właśnie Twoja żona i bardzo ważne jest dla mnie to co napisałeś :) Jeszcze raz dziekuję za wszystkie komentarze! Aaaaa i zdjęcie jest super! Pięknie to wygląda!
        • Gość: Anka Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 19:20
          Witam wszystkich! i stało się podpisalismy umowę na wesele szkoda tylko, że juz po wszystkim znalazłam to forum :( o zgrozo co ja tu czytam!!!! Czy w Cykadzie naprawdę jest az tak źle????? Czy ma ktos jakieś świeże newsy????? wogóle tam się coś dzieje? są tam jakieś wesela teraz??? Sala jest śliczna, bardzo nam się spodobała ale co z resztą???? jak tam jest z jedzeniem???? noooo i te napoje gazowane w dzbankach! Proszę Was o wszystkie opinie!!
          • Gość: Narzeczona Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.11, 08:46
            przeczytaj na spokojnie wszystkie wpisy a nie tylko 3 pierwsze. znacznie więcej jest tych pozytywnych zdań. wyluzuj :)
            • wesele2210 Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE 03.11.11, 21:52
              No właśnie, to tak odnośnie ostatniego wpisu dodam: tak jest, proszę czytać wszystkie wpisy :) bo nie jest tak źle jak piszą poprzednicy :) Poza tym raczej konstruktywne jest to, że pojawiają się też wpisy negatywne, bo można zawsze coś poprawić w swojej działalności :) wychodzi na to, że państwo wypowiadający się, że jest coś nie tak lub źle, sami robią wszystko dobrze lub bardzo dobrze nie popełniając żadnych błędów :) a tak zapewne nie jest :) więc może lepiej najpierw "znaleźć belkę w swoim oku, niż drzazgę w czyimś".
              Mieliśmy wesele w październiku 2011 roku i jesteśmy bardzo zadowoleni z przygotowanej imprezy. Zresztą jak doszły nas słuchy już w trakcie wesela, jak i po nim, również nasi goście wyrażali podobną opinię. Jedzenie bardzo dobre, jakoś nie wyczuliśmy nadmiaru soli, o czym tutaj niejednokrotnie pisano. Ilość jedzenia....noooo....nie do przejedzenia....dania gorące według nas i gości zgodne z zamówionym menu bardzo smaczne, krokiety wspaniałe, gołąbki również, inne dania także ok, ale zresztą to też jest kwestia gustu, komuś może smakować, a innemu komuś zwyczajnie nie :) tak to już jest z kuchnią...co Kraj to obyczaj. Nie zmieniajmy tego.
              Może jeszcze trochę do wątku słynnych napoi...oczywiście pomijając alkohol :) na forum pojawił się problem coli bez gazu....w dzbanku z lodem, żeby schłodzić napój. Pretensje, że cola szybko stała się niegazowana. Trudno żeby bąbelki nie uciekły z dzbanka....:):):) Jeżeli ktoś chce mieć colę zimną, więc z lodem, to nie ma innego wyjścia, jak dzbanek. Jeżeli się to wybrało, to po co te narzekania...dziwne zresztą i mało logiczne. Na naszym weselu była cola i inne napoje gazowane schłodzone w butelkach i bez lodu, ale za to z gazem :) no i nie było problemu z bąbelkami, natomiast soki i woda niegazowana była w dzbankach z dodatkiem lodu :) Wszyscy byli zadowoleni z napoi. A butelki na stole nikomu nie przeszkadzały. Gdyby ktoś pomyślał wcześniej, to nie brał by coli w dzbanku (bo może to bardziej elegancko) tylko uzgodnił sprawę z właścicielem, co ma być w dzbanku, a co w butelce ze względu na uciekający gaz, co jest oczywiście logiczne :) no i byłoby wszystko ok :) Ale czasami ludzie sami sobie stwarzają problemy z drobnych rzeczy :) a wystarczyło trochę pomyśleć :)
              Może jeszcze coś o sali. Duża, przestronna, dobra akustyka, odpowiedni wystrój i naświetlenie, no i działająca klimatyzacja.
              Czytając forum można dowiedzieć się bardzo wiele. Pamiętajmy jednak o tym, że są tu informacje zarówno dobre, jak i nieco gorsze. Ostatecznie doświadczając czegoś wiemy jak jest w rzeczywistości. My przez to przeszliśmy i wiemy jak to jest, mając mieszane uczucia po przeczytaniu forum :) Mimo wszystko zaufaliśmy właścicielom, jak i swojej intuicji. Teraz wiemy, że podjęta na początku roku decyzja była odpowiednia :)
              Żeby nie było tak słodko jak po "wacie cukrowej" to małym minusem jest brak miejsc noclegowych dla gości weselnych :)....no, może jeszcze te 100% wpłaty na tydzień przed imprezą....hahahaha :):):):) ale jest to do przejścia :) są na to sposoby :)
              Pozdrawiamy i życzymy wszystkim zainteresowanym tak dobrych wyborów jak nasz :)
              • Gość: konkurencja Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.11, 15:44
                Imponująca reklama przez właścicieli restauracji!!!!!!! i jak to wszystko pięknie napisane, wszystkie zarzuty negatywne zostały sprostowane na pozytywne :) rewelacyjna strategia!!!
                • wesele2210 Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE 05.11.11, 22:09
                  No i pudło :) Nie jesteśmy właścicielami restauracji drogi Gościu :) Poza tym nie trzeba być bardzo inteligentnym, żeby odczytać datę ślubu w naszym loginie :) Zresztą jest to łatwe do sprawdzenia dla zainteresowanych oraz możliwe do zweryfikowania przez administratora forum :) Nie logujemy się jako "GOŚĆ" tylko oficjalnie przez zarejestrowanie :)
                  Poza tym nie trzeba być właścicielem restauracji, żeby "pięknie" coś napisać :) Zarzuty są sprostowane, bo doświadczyliśmy pozytywnych odczuć i swojego zdania, jako para nowożeńców oraz uczestników tego wesela nie zmienimy :) Poza tym nasz poprzedni tekst nie jest żadna rewelacyjną strategią lecz zwyczajna opinią :) właściwa strategia polega na zupełnie innym działaniu :)
                  Po niektórych wpisach (a także tym ostatnim) widać, że to raczej konkurencja nie śpi i próbuje wywrzeć negatywna presję na uczestnikach forum zniechęcając do podejmowania własnych decyzji :) POZDRAWIAMY PRZYSZŁYCH NOWOŻEŃCÓW - ZAUFAJCIE SWOJEJ INTUICJI....
                  • Gość: gość Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 17:28
                    Z czystym sumieniem nie polecam tej restauracji ani na wesele ani na żadna inną imprezę. Jedzenie jest nie dobre, bez smaku, podawane na pół zimno. A klimat tam panujący jest jakiś dziwny, w Oławie jest wiele innych lokali i godnych polecenia w których bywaliśmy z mężem na różnego rodzaju imprezach i było rewelacyjnie. Na Andrzejki do Cykady poszliśmy za namową znajomych i stwierdziliśmy jednogłośnie że więcej tam nie wrócimy!!
          • Gość: gość weselny Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.11, 10:31
            byłem tam w czerwcu na weselu - jedzenie było paskudne - przesolone !!! Jeśli 'młoda' z początku wątku, to 'moja młoda' - przesadza pisząc, że goście byli zadowoleni :/
            • 1doublebass Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE 20.01.12, 10:01
              Czytam wszystkie te wpisy i nie mogę uwierzyć.Tak sie składa, że bywam często w restauracji Cykada na obiadach i nigdy nie zauważyłem aby było coś nie tak jak tu co niektórzy opisują. Jedzenie zawsze jest bardzo smaczne i świeże. Bardzo lubię tam zajeżdżać gdyż wiem, że nie jest to jedzenie oszukane i niem ma tam w nim chemii, która niestety już jest używana w większości restauracjach. Obsługa jest tam bardzo miła i serdeczna. Lokal bardzo schludny, elegancki i przede wszystkim jest czysto. Ceny są bardzo przestępne i nie można się tu do niczego przyczepić. Mam nadzieję, że restauracja nadal będzie dbała o swoją renomę i nie spocznie na laurach bo szkoda by było. Bywam w różnych restauracjach i mogę śmiało powiedzieć, że Cykada ma jedzenie i obsługę na wysokim poziomie.Aż chce się rzec "LEPIEJ NIŻ U MAMAY PANIE KAPITANIE" Polecam śmiało wszystkim restaurację bo jest naprawdę godna polecenia.
              • Gość: Młoda Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.12, 23:03
                Witam. Czy ktoś ma jakieś świeże info jak tam sytuacja w restauracji Cykada ponieważ na forach ucichło a planujemy tam zrobić swoje wesele!! Słyszeliśmy też o pokojach gościnnych w najbliższym czasie! Z góry dziękujemy za info! :)
                • Gość: monika Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.12, 12:32
                  Informacje dość świerze to takie,że zdecydowaliśmy sie zrobić tam wesele i myślę,że nie będziemy żałować. Bylismy tam niejednokrotnie na obiedzie i zawsze wychodzilismy najedzeni i zadowoleni. Więcej mogę napisać jak już będziemy po - we wrześniu:)
                  • Gość: Młodzi 11.08.2012 Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.31.61.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.08.12, 15:28
                    Gorąco i z czystym sumieniem polecamy Cykadę na organizację wesel i innych imprez.
                    Pomimo obaw, wesele na najwyższym poziomie. Nie rozumiem poprzednich wpisów z negatywami. Jedzenie bardzo smaczne, wspaniale podane, obsługa przemiła i dostosowuje się do ludzi, żadne wesele nie będzie takie samo. O wszystkim decydują młodzi i rodzice. No i oczywiście ten cichy kącik, pomimo bliskości głównej drogi.
                    Jeszcze raz polecam i gratuluję właścicielom.
                    • Gość: my :) Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.212.200.89.otvk.pl 05.09.12, 21:08
                      My również jesteśmy bardzo zadowoleni. Wesele mieliśmy w czerwcu. Właściciele bardzo, bardzo mili. Wszystko dało się z nimi ustalić, a ich sugestie bardzo cenne i trafne. Obsługa przesympatyczna i profesjonalna. Jedzenie bardzo smaczne, pięknie podane. Na stołach nie pozostawały żadne brudne naczynia. Sala urządzona z gustem, bez przepychu. Nie mamy na co narzekać. Nasi goście wyszli również bardzo zadowoleni. Mielismy bardzo duze wątpliwości gdy czytaliśmy wcześniejsze posty. Teraz cieszę się że nie zmieniliśmy zdania. :)
                      Basia i Łukasz
                      • Gość: Paula i Tomek Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.12, 21:50
                        Nasze wesele w Cykadzie odbyło się 15.09 i jesteśmy bardzo ale to bardzo zadowoleni!! Właściciele są po prostu przemili i otwarci na wszystkie propozycje!! :) Pięknie udekorowana, pyszna szynka płonąca zrobiła furorę na gościach (prezent od właścicieli dla młodych), jedzenie ogólnie bardzo dobre. Dzieci tak polubiły szefa kuchni, że cała 15 dostała lody chodź nie było o nich mowy przy ustalaniu menu! :) Sala też była pięknie udekorowana w złotych kolorach tak jak chcieliśmy. Kelnerki uwijały się bardzo sprawnie i talerzyki wymieniały jak były brudne. Naprawdę polecam i nie sugerować się poprzednimi opiniami które wypisuje konkurencja! Wesele było na 117 osób i co chwilę ktoś do nas podchodził i z zachwytem gratulował super wesela!! :) POLECAM!!!
    • Gość: nowożeńcy Re: Cykada - stanowice- proszę o OPINIE IP: *.free.aero2.net.pl 07.10.12, 19:05
      Mielismy wesele 29.09.2012 i jestesmy zachwyceni!!!w Cykadzie jest najlepsze żarcie,rewelacyjna obsługa i wszystko jest ok!!!jak masz wątpliwości i pyt zadzwoń 505 190 797- bardzo polecamy!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka