Dodaj do ulubionych

Warszawa kocha Jelenia Gore

IP: 62.32.204.* 29.03.01, 11:55
Jestem z Jeleniej, ale mieszkam w Warszawie i to juz ladnych pare lat. Ale
Jeleniogorzanie laczcie sie, moze stworzymy towarzystwo wielbicieli Jelonki na
obczyznie!? Co tam w Jeleniej i co tam u ludzi z Jeleniej we wszyskich innych
miastach.
Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: emil Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.muzyczneradio.com.pl 30.03.01, 07:54
      Cos tak czuje, Magdo, ze samotna w W-wie czuc sie nie powinnas.
      Tomek Kamel, Piotrek Zukowski (kiedys Dami, teraz Polsat, aktualnie wystawa
      zdjec w MOKu), Irma z Dami, Beata z - do niedawna - "Gazety Wroclawskiej",
      Czarek Olbrycht (kiedys MR FM, teraz ESKA i Eurosport) i kilka jeszcze innych
      person - to jeleniogorzanie zasiedlajacy soba tymczasowo (?) Warszawke.
      A gor Ci tam nie brakuje?
      • Gość: magda Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: 62.32.204.* 30.03.01, 11:13
        samotna, to moze za duzo powiedziane, ale zawsze
        fajnie, jak dzieje cos sie ciekawego u ludzi z twojego
        miasta, zawsze mozesz pomyslec, ze nie tylko tobie
        brakuje kawalka gory za oknem (w Jelonce mialam okna
        na Sniezke).
        • Gość: emil Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.muzyczneradio.com.pl 31.03.01, 09:27
          Czy potrzebujesz namiarow na niektorych z wymienionych w poprzednim poscie
          ludzi? No i rozkrecajcie tam warszwwke!
    • Gość: koras Re: chicago kocha jelenia gore IP: *.focal-chi.corecomm.net 12.04.01, 01:26
      dobrze byloby zeby tak wszyscy z jelonki trzymali sie razem tu w stanach znam
      tylko pare osob jak ktos ma chec to niech napisze albo na forum albo na
      adres koras.@usa.com.
      • Gość: SoSoS Re: Jelenia Gora do USA IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.04.01, 14:03
        Serdeczne pozdrowienia dla Chicago, NJ, NY i w ogole dla USA!!!
        A Ty pochodzisz z Jelonki? Napisz cos wiecej.
        • Gość: koras USA do warszawy IP: *.focal-chi.corecomm.net 18.04.01, 00:06
          Pewno od urodzenia mieszkalem w jelonce a dokladniej na zabobrzu 2 , ale
          jeszcze troche tu posiedze i wracam w gory. To nie kraj dla mnie tylko kasy
          zarobic, i do domku
          • Gość: koras Re: USA do jelonki IP: *.focal-chi.corecomm.net 18.04.01, 00:12
            Sorry nie zwrucilem uwagi kto odpisal czyli USA do jelonki a nie do
            warszawy ,bo cos cicho w warszawie
            • Gość: SoSoS Re: USA do jelonki IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.04.01, 11:14
              Dzieki za szczera odpowiedz.
              Nie ma to jak znalezc ludzi z Jeleniej na calym swiecie (czlowiek zaczyna
              odczuwac jakby obcowal z Wielkim Swiatem).
              Ludzie mieszkajacy w swiecie a pochodzacy z Jelonki odezwijcie sie!!!
              Pozdrowienia dla wszystkich!
              • Gość: SoSoS Re: USA do jelonki IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.04.01, 20:09
                Jak tak dalej pojdzie to bede w tym dziale gadal sam
                ze soba (TRUDNO!)
                • Gość: emil Re: USA do jelonki IP: *.muzyczneradio.com.pl 20.04.01, 07:53
                  Gość portalu: SoSoS napisał(a):

> Jak tak dalej pojdzie to bede w tym dziale gadal sam
                  > ze soba (TRUDNO!)

Dialog wewnetrzny, to piekna rzecz... :-)

• koras Re: USA do jelonki 20.05.01, 22:48
                  Sorry ale mialem problem z komputerem i wchodzilem na chwilke.Ale teraz mam
                  zamiar codziennie pogadac bo jest z kim.Tutaj niebardzo jest z kim pogadac.Co
                  nowego w Jelonce?Czy skonczyli juz ta obwodnice?
                  • Gość: SoSoS Re: USA do jelonki IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.05.01, 23:13
                    Witamy ponownie!
                    A jesli chodzi o obwodnice to lepiej nie pytac - bez przerwy jakies spory na
                    linii miasto-wykonawca a cierpi oczywiscie szary obywatel (ale kto by sie tym
                    przejal).
                    Dosc tego smucenia.
                    Pozdrawiam wszystkich sympatykow Jelonki!
                  • Gość: bondido Re: USA do jelonki IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.05.01, 12:49
                    ostatnio pojawily się informacje, że niedotrzymanie czerwcowego terminu
                    zakończenia inwestycji może spowodować koniecznoć oddania przez miasto kaski,
                    którą na ten cel wyłożyła UE.
                    • Gość: koras Re: USA do jelonki IP: *.focal-chi.corecomm.net 05.06.01, 04:23
                      Gość portalu: bondido napisał(a):

> ostatnio pojawily się informacje, że niedotrzymanie czerwcowego terminu
                      > zakończenia inwestycji może spowodować koniecznoć oddania przez miasto kaski,
                      > którą na ten cel wyłożyła UE.
                      Ci co mieli sie napasc pieniazkami z UE to sie napasli i nie mysle zeby sie
                      przejmowali reszta
    • Gość: maurycy Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 10:21
      Będziemy kochac stolicę, od chwili gdy będzie zatrzymywała mniej naszych
      pieniedzy (jak narazie to 74%)
      • Gość: kama Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.07.01, 00:23
        Zastanawia mnie to,że tyle lat po reformie administracji,samorządy w dalszym
        ciągu nie mogą zerwać"centralnych więzi"i same decydować o swoich finansach.Jak
        dla mnie jest to paranoja.
        • Gość: bondido Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.07.01, 01:12
          Temat rzeka - chyba jeden z popularniejszych wśród forów regionalnych i
          miejskich :)))
          Podstawowym problemem w usamodzielnieniu się wielu samorządów jest ich mała
          własna 'wydolność'. To prawda, że 'centrala' zabiera dużo, ale z mimo to wiele
          gmin dzięki rozwojowi gospodarczemu na swoim terenie radzi sobie bardzo dobrze
          (np. podwrocławskie Kobierzyce). Na pewno chciałoby się, aby w gminie
          pozostawało np. 95% procent wypracowywanych podatków. Z postulatem
          pozostawiania większej części 'zysku' na swoim terenie występuje od kilku lat
          Warszawa argumentując (i słusznie), że pozostawia się jej do dyspozycji mizerne
          środki w porównaniu z tym co miasto zarabia. Ale tutaj podnosi się krzyk np. we
          Wrocławiu (też chyba słusznie), że pieniądze wypracowywane w stolicy są tylko
          na papierze, gdyż większość firm płacących tam podatki, ma w Warszawie tylko
          centralne siedziby (bliżej z łapówkami do centralnych urzędów) a zysk powstaje
          na 'prowincji'.
          Wiem, że piszę trochę jak socjalista, choć chciałbym uważać się za liberała,
          ale są sprawy, których nie potrafię sobie w głowie po 'liberalnemu'
          rozwiązać :)))

Osobna sprawa w całym obiegu publicznych pieniędzy to morze urzędników, w
          którym 'tonie' znacząca część środków.
    • Gość: Adam Re:Pozdrowienia z Jelonek do Jelonek IP: *.wsisiz.edu.pl 13.07.01, 11:59
      Pozdrowienia dla Jelonki z Warszawskich Jelonek.Szkoda bardzo,ze u nas brak
      gor.No coz wszystkiego nie mozna miec.
      Jeszcze raz pozdrawiam i zycze milych gosci.
      • Gość: SoSoS Re:Pozdrowienia z Jelonek do Jelonek IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.07.01, 18:57
        Gość portalu: Adam napisał:

> Pozdrowienia dla Jelonki z Warszawskich Jelonek.Szkoda bardzo,ze u nas brak
        > gor.No coz wszystkiego nie mozna miec.
        > Jeszcze raz pozdrawiam i zycze milych gosci.

Dzieki za pozdrowienia!
        Jedno nas laczy - nie mamy bezposredniego dostepu do morza :-)

• Gość: Adam Re:Pozdrowienia z Jelonek do Jelonek IP: *.wsisiz.edu.pl 20.07.01, 08:03

> Gość portalu: Adam napisał:
          >
          > > Pozdrowienia dla Jelonki z Warszawskich Jelonek.Szkoda bardzo,ze u nas bra
          > k
          > > gor.No coz wszystkiego nie mozna miec.
          > > Jeszcze raz pozdrawiam i zycze milych gosci.
          >
          > Dzieki za pozdrowienia!
          > Jedno nas laczy - nie mamy bezposredniego dostepu do morza :-)
          >

Ale morze tez by sie przydalo.Jak szalec to szalec do konca.
          • Gość: SoSoS Re:Pozdrowienia z Jelonek do Jelonek IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.01, 11:29
            Gość portalu: Adam napisał:

> Ale morze tez by sie przydalo.Jak szalec to szalec do konca.

Haslo na nadchodzaca kampanie wyborcza: "MORZE DLA WSZYSTKICH!"

• Gość: Adam Re:Pozdrowienia z Jelonek do Jelonek IP: *.wsisiz.edu.pl 23.07.01, 07:40

> Gość portalu: Adam napisał:
              >
              > > Ale morze tez by sie przydalo.Jak szalec to szalec do konca.
              >
              > Haslo na nadchodzaca kampanie wyborcza: "MORZE DLA WSZYSTKICH!"
              >

No i wykrakalismy teraz mamy morze wody.A kyż z tym zyczeniem.
              • Gość: Adam Re:Pozdrowienia z Jelonek do Jelonek IP: *.wsisiz.edu.pl 16.08.01, 11:37
                No tak juz dawno W-wa nie pozdrawiala Jelonek ,wstydze sie okropnie i
                POZDRAWIAM Was.
                • Gość: kama Re:Pozdrowienia z Jelonek do Jelonek IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 16.08.01, 12:53
                  Witam ponownie. To zrozumiałe, że sezon ogórkowy nie zachęca do jakiegokolwiek
                  wysiłku. Chociaż mam nadzieję, że od teraz będą to częstsze odwiedziny.
                  • Gość: SoSoS Re:Pozdrowienia z Jelonek do Jelonek IP: 62.87.134.* 16.08.01, 22:01
                    Gość portalu: kama napisał(a):

> Witam ponownie. To zrozumiałe, że sezon ogórkowy nie zachęca do jakiegokolwiek
                    > wysiłku. Chociaż mam nadzieję, że od teraz będą to częstsze odwiedziny.

Milo, ze stolica o Nas pamieta :-)
                    • Gość: Adam Re:Pozdrowienia z Jelonek do Jelonek IP: *.wsisiz.edu.pl 17.08.01, 09:05
                      Pamieta pamieta i sie ogromnie cieszy,ze jest takie miasto jak Jelenia Gora.
                      • Gość: pd Antwerpia tez kocha JG IP: *.uia.ac.be 19.08.01, 22:36
                        BO JESTEM Z JELENIEJ!
                        • Gość: Adam Re: W-wa kocha JG IP: *.wsisiz.edu.pl 20.08.01, 10:11
                          Dzisiaj tez jestem i pozdrawiam.
                      • Gość: Adam Re:Pozdrowienia z Jelonek do Jelonek IP: *.wsisiz.edu.pl 29.08.01, 09:42
                        Pozdrawiam Was wszystkich i mysle,ze pozostaniemy w przyjazni.
                        • Gość: kama Re:Pozdrowienia z Jelonek do Jelonek IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 29.08.01, 12:22
                          Cieszę się, że przełamałeś opory.
    • Gość: maurycy Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 08:34
      Jak bardzo bym chciał, aby Warszawka wyrażała swą miłość w sposób bardziej
      konkretny, np. pozostawiając nasze posatki na miejscu, a nie grabiąc 76%.
      Warszawce i centrali powinny wystarczyć cła i opłaty za koncesje.
      • Gość: Adam Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wsisiz.edu.pl 21.08.01, 09:31
        Gość portalu: maurycy napisał(a):

> Jak bardzo bym chciał, aby Warszawka wyrażała swą miłość w sposób bardziej
        > konkretny, np. pozostawiając nasze posatki na miejscu, a nie grabiąc 76%.
        > Warszawce i centrali powinny wystarczyć cła i opłaty za koncesje.

Same dobre checi nie starcza trzeba najpier pochodzic do szkoly a potem szukac
        dobrej posadki.To jest nasze kochane piekielko bo jezeli brakuje pieniedzy to
        kazdy mysli,ze jest okradany i szuka sie kozla ofiarnego.Wiem jedno - nienawisc
        rujnuje a zgoda buduje.
        Z powazaniem Adam
        • Gość: maurycy Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 13:19
          Admie,

Szkoły skończyłem i nie tylko w Polsce, ale także zgniłym zachodzie.
          Zarabiam możliwiei nie szukam osobistego kozła ofiarnego.

Widzę, że mnie nie zrozumialeś.

Według ustawy, podatki VAT oraz dochodowy od osób fizycznych należą do powiatów.
          Kłopot z tym, że są zbierane przez Urzędy Skarbowe, które są w gestii
          Ministerstwa Finansów, które zabiera 76% wpływów. Nieco drogo, za przekaz
          pienężny finansowe. Tyle właśnie kosztuje utrzymanie centralnej biurokracji,
          znajdującej się w Warszawie, która stanowi zaledwie 5% populacji kraju, a spożywa
          pond 40% jego dochodu.

Wiele pieniędzy z tych podatków idzie na finansowanie Warszawy w formie programów
          rządowych, dotacji celowych, utrzymanie pałaców urzędów centralnych, bo rząd jest
          w Warszawie. Możenie być dumni z Warszawy, że taka piękana, ale odbywa się to
          kosztem reszty społeczeństwa. Moi rodzice przez wiele lat musieli płacić na
          Fundusz Odbudowy Stolicy. Teraz, kiedy stolica jest już odbudowana i bogata,
          najwyższy czas aby, zaczęła zwracać zaciąnięty dług wobec reszty kraju, która
          pozostawała niedoinwestowana przez cały okres panowania PRLu.

Nie szukam kozła ofiarnego. Kozłem jest reszta Polski. Co z tego, że zakłady
          produkcyjne znajdują się na prowincji. Ich główne siedziby znajdują się w
          Warszawie i tam płacą podatki. Prowincja nie ma z tego nic.

Tu, w Jeleniej Górze, nie robiło się praktycznie nic przez 50 lat. Wszelkie
          działania, były leczeniem syfa pudrem.

Z poważaniem,

Maurycy

Gość portalu: Adam napisał(a):

> Gość portalu: maurycy napisał(a):
          >
          > > Jak bardzo bym chciał, aby Warszawka wyrażała swą miłość w sposób bardziej
          >
          > > konkretny, np. pozostawiając nasze posatki na miejscu, a nie grabiąc 76%.
          > > Warszawce i centrali powinny wystarczyć cła i opłaty za koncesje.
          >
          > Same dobre checi nie starcza trzeba najpier pochodzic do szkoly a potem szukac
          > dobrej posadki.To jest nasze kochane piekielko bo jezeli brakuje pieniedzy to
          > kazdy mysli,ze jest okradany i szuka sie kozla ofiarnego.Wiem jedno - nienawisc
          >
          > rujnuje a zgoda buduje.
          > Z powazaniem Adam

• Gość: kama Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 23.08.01, 00:56
        Przykro mi,że nie mogę spełnic Twojej prośby i zostawić wasze pieniądze w
        waszym budżecie (nie należę do "Warszawki"). Jak większość odwiedzająca to
        forum miałam nadzieję znaleźć miłe towarzystwo, od którego można się dowiedzieć
        czegoś interesującego o Jeleniej. W związku z tym, że uważasz nas za intruzów,
        którzy są coś winni Tobie i Twojemu miastu żegnam i pomimo żalu pozdrawiam.
        • Gość: maurycy Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 13:26
          Nie odchodź Kamo!

Nie uważam was za intruzów. Codzi tu jedynie o żetelną dyskusję o
          dysproporcjach rozdziału naszych wspólnych pieniędzy. Centum zabiera więcje
          (76%) niż daje. Dotyczy to nie tylko Jelenoki, ale także Wrocławia, Pcimia i
          Rzeszowa.

Naszym regionem jest DolnyŚląsk i tu nasze ciężko wypracowane pieniądze powinny
          zostawać i służyć naszemu regionowi, a nie urzędasom w Warszawie, którzy tylko
          utrudniają rozwój naszego kraju.

Nie mam nic przeciw Warszawiakom, bo mam wiele setymentów do Warszawy, bo
          rodziła sie tam moja matka (róg Marszałkowkiej i Moniuszki), oraz ojciec na
          Szustra.

Po wojenie nie było do czgo wracać, więc przyjachali tu, na Dolny Sląsk, jak
          wielu innych Warszawiaków.

Chory jest system państwa, a nie ludzie z tego, czy też innego miasta.

Pozdrowienia,

Maurycy
          • Gość: Adam Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wsisiz.edu.pl 23.08.01, 13:58
            Ano widzisz w zyciu uklada sie roznie.Moi dziadowie mieszkali przez caly czas
            w W-wie,rodzice byli wywiezieni na roboty do Zablebia Rury a po wyzwoleniu
            przez amerykanonow przyjechali do W-wy.Bylo im rowniez bardzo ciezko ale jakos
            sobie radzili.Zreszta ojciec umarl jak mialem 3lata i mama musiala pracowac
            oraz nas wychowywac.Jezeli masz pretensje o finanse publiczne to tylko do
            politykow poniewaz oni decydowali i decyduja o finansach publicznych.Ja jestem
            tylko mieszkancem i takich jest wiekszosc.
            Pozrawiam Adam.
            • Gość: SoSoS Re: Warszawa kocha Jelenia Gore i VICE VERSA IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.08.01, 22:39
              Nie widze sensu tej dyskusji, dlatego tez prosze o wirtualne podanie reki na
              zgode i zapraszam do postowania na inne tematy na jeleniogorskim forum (mile
              widziane beda nowe watki).
              Pozdrawiam.
          • Gość: kama Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 25.08.01, 02:55
            Szanowny Maurycy.
            Cieszę się,że dokładniej wyłuszczyłeś swój pogląd. Spod marsowego oblicza
            wyjrzała całkiem znośna duszyczka. Wracam do finansowania, o które między nami
            zaiskrzyło. Jestem zdecydowaną zwolenniczką samorządności a nie centralizmu.
            Życzyłabym sobie i wszystkim aby pieniądze wypracowane przez nawet najmniejszą
            wieś pozostawały conajmniej w 90%na miejscu. (A jak się nic nie zmieni to się
            zdenerwuję, wystartuję, zdobędę miejsce przy korytku i tak jak reszta będę
            miała pomroczność:).
            • Gość: Adam Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wsisiz.edu.pl 14.09.01, 10:56
              A W-wa dalej kocha Jelonki,jednak ostatnio cos u Was cicho.
              • Gość: SoSoS Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.09.01, 19:10
                Gość portalu: Adam napisał(a):

> A W-wa dalej kocha Jelonki,jednak ostatnio cos u Was cicho.

NY :-(

• sloggi Re: Warszawa kocha Jelenia Gore 05.10.01, 13:25
                  To fakt, ale tylko w Jelonce zapłaciłem mandat za to, że jestem z Warszawy.
                  Jel.Gorą jest piękna i tyle.
                  • Gość: SoSoS Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.10.01, 09:27
                    sloggi napisał(a):

> To fakt, ale tylko w Jelonce zapłaciłem mandat za to, że jestem z Warszawy.

Moglbys opisac to blizej?

> Jel.Gorą jest piękna i tyle.

To sie wie :-)

• Gość: Adam Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wsisiz.edu.pl 15.10.01, 07:55
                      Pozdrawiam wszystkich w Jelonce.
                      • Gość: Adam Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wsisiz.edu.pl 16.10.01, 14:52
                        Miśki obudzcie sie,na sen zimowy jeszcze za wczesnie.
                        Pozdrawiam Was i prosze jeszcze nie spac.
                        • szpiro Re: Warszawa kocha Jelenia Gore 16.10.01, 21:47
                          Madrze piszesz i duzo.Ciekawe to forum jelonskie.
                          Sami intelektualisci.
    • dm_ Re: Warszawa kocha Jelenia Gore 18.10.01, 19:14
      ja tez kocham jelenia gore
      • Gość: kama Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 20.10.01, 03:24
        Przepraszam za babską ciekawość, ale z jakiego miasta piszesz?
        • Gość: Adam Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wsisiz.edu.pl 20.10.01, 12:48
          Widze,ze nareszcie ruszyliscie pelna para a ja myslalem iz zapadliscie w zimowy
          sen.Ciesze sie,ze Jelonki odzyly.
          Pozdrawiam.
          • Gość: kama Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 21.10.01, 00:15
            Między innymi Pana ponaglenia wywołały poczucie winy i wybudzenie z jesiennego
            letargu. Dziękuję.
            • garma Re: Warszawa kocha Jelenia Gore 22.10.01, 22:54
              Pozdrowienia z Warszawy dla Jeleniej Góry. W JG byłam bardzo, bardzo dawno
              temu, na pewno wielu forumowiczów nie było wtedy jeszcze na świecie :-)
              • Gość: kama Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 23.10.01, 00:24
                Dwadzieścia lat temu pożegnałam Jelenią Górę co nie znaczy,że o niej
                zapomniałam. W związku z tym mam nadzieję, że częściej będziemy spotykać się na
                tym forum bez względu na obecne miejsce zamieszkania tym bardziej, że
                jeleniogórscy forumowicze są przesympatyczni i w razie potrzeby niesamowicie
                pomocni.
                • Gość: SoSoS Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.10.01, 13:42
                  Gość portalu: kama napisał(a):

> Dwadzieścia lat temu pożegnałam Jelenią Górę co nie znaczy,że o niej
                  > zapomniałam. W związku z tym mam nadzieję, że częściej będziemy spotykać się na
                  >
                  > tym forum bez względu na obecne miejsce zamieszkania tym bardziej, że
                  > jeleniogórscy forumowicze są przesympatyczni i w razie potrzeby niesamowicie
                  > pomocni.

W razie potrzeby i naszych mozliwosci na pewno pomozemy :-)
                  • Gość: kama Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 25.10.01, 00:39
                    Ja o tym wiem bo nie raz doświadczyłam waszej wspaniałomyślności.
    • megatom Re: Warszawa kocha Jelenia Gore 26.10.01, 10:03
      Ja tez wiem,ze Jelonka pomaga i pomorze.
    • Gość: Gosia Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.acn.waw.pl 28.10.01, 01:00
      Wyjechałam z Jeleniej 18 lat temu ale w dalszym ciągu jak sobie przypomnę co
      tam przeżyłam to mam łezkę w oku. Czy dalej jest knajpka "Pod Smokiem" na
      Rynku? Czy dalej panowie grają w szachy na ulicy? Czy jeszcze
      istnieje "Kefirek"? Takie pyszne sery tam kupowałam. Oj wspomnienia,wspomnienia.
      Pozdrawiam wszystkich z Jelonki a szczególnie absolwentów "Żeromskiego".
      • Gość: SoSoS Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.10.01, 12:16
        Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Wyjechałam z Jeleniej 18 lat temu ale w dalszym ciągu jak sobie przypomnę co
        > tam przeżyłam to mam łezkę w oku. Czy dalej jest knajpka "Pod Smokiem" na
        > Rynku?

Zdaje sie, ze jest (chyba ze cos mi sie pomylilo).

>Czy dalej panowie grają w szachy na ulicy?

Szachistow chyba mniej (rzadko ich widac na Bankowej przy przychodni).
        Taksowkarze graja w szachy i w pokera na postoju na Rozyckiego (przy kreconych
        schodkach).

>Czy jeszcze istnieje "Kefirek"?

Jesli dobrze kojarze "Kefirek" byl przy skrzyzowaniu Pilsudskiego i Bankowej (ale
        tam od dluzszego czasu jest sklep z odzieza i butami tzw. markowych firm).

>Takie pyszne sery tam kupowałam.

Pyszne sery mozna w Jeleniej dostac w wielu miejscach :-)

>Oj wspomnienia,wspomnienia

Moze byc tak odwiedzila Jelonke?

>Pozdrawiam wszystkich z Jelonki a szczególnie absolwentów "Żeromskiego".

Dziekujemy za pozdrowienia i pozdrawiamy takze ciebie :-)

P.S. ja co prawda jestem absolwentem "Norwida"

• Gość: Gosia Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.acn.waw.pl 28.10.01, 19:23
          Dzięki SoSoS,
          masz rację, myślę, że najwyższy czas odwiedzić "stare" kąty. Mokrą jesienią
          Jelonka i góry mają szcególny nastrój.
          pozdrawiam i dziękuję
          • Gość: SoSoS Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.10.01, 21:31
            Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Dzięki SoSoS,
            > masz rację, myślę, że najwyższy czas odwiedzić "stare" kąty. Mokrą jesienią
            > Jelonka i góry mają szcególny nastrój.
            > pozdrawiam i dziękuję

Serdecznie pozdrawiamy Ciebie i Warszawe, i zapraszamy do stolicy Karkonoszy.
            • megatom Re: Warszawa kocha Jelenia Gore 04.12.01, 07:21
              Jelonka obudzila sie a teraz znow przysnela,ciekaw jestem na jak dlugo.
              Pooobuudka miśki.
              • tomsos Re: Warszawa kocha Jelenia Gore 04.12.01, 10:31
                megatom napisał(a):

> Jelonka obudzila sie a teraz znow przysnela,ciekaw jestem na jak dlugo.
                > Pooobuudka miśki.

Bylo, nie bylo zima nastala a miski wtedy spia a nie baraszkuja ;-)
                • megatom Re: Warszawa kocha Jelenia Gore 14.12.01, 07:43
                  Wszystkiego najlepszego dla forumowiczow Jelonki z okazii zblzajacych sie swiat
                  zycza Jelonki W-skie.
                  • Gość: SoSoS Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.12.01, 23:41
                    megatom napisał(a):

> Wszystkiego najlepszego dla forumowiczow Jelonki z okazii zblzajacych sie swiat
                    >
                    > zycza Jelonki W-skie.

Dziekujemy i zyczymy Stolicy tego samego :)

P.S.jaka jest obecnie pogoda w Warszawie?
                    • Gość: kama Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 15.12.01, 00:40
                      Właśnie wróciłam z Mińska. Całą drogę padał śnieg. Mróz zelżał.
                    • Gość: megatom Re: Warszawa kocha Jelenia Gore IP: *.wsisiz.edu.pl 19.12.01, 14:58

> megatom napisał(a):
                      >
                      > > Wszystkiego najlepszego dla forumowiczow Jelonki z okazii zblzajacych sie
                      > swiat
                      > >
                      > > zycza Jelonki W-skie.
                      >
                      > Dziekujemy i zyczymy Stolicy tego samego :)
                      >
                      > P.S.jaka jest obecnie pogoda w Warszawie?

Caly czas paskudna pogoda az smutno na duszy.
    • maurycy Re: Warszawa kocha Jelenia Gore 15.12.01, 01:02
      Kochamy WARSZAWĘ - a Warszawka to niech spieprza.
      • megatom Re: Warszawa kocha Jelenia Gore 22.12.01, 13:18
        Wesolych Swiat Bozego Narodzenia oraz Szczesliwego Nowego Roku 2002

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka