Dodaj do ulubionych

templariusze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 15:06
Mam pytanie do mieszkanców Oławy..słyszałam,że kiedyś w waszym mieście
przebywali templariusze(znalazlam wzmianke w jakiejś książce),ponieważ chce
pisać prace na ten temat,chciałabym sie dowiedzieć czy jest jakiś
zamek,muzeum czy coś w tym stylu,żeby mozna zwiedzić lub znależć więcej
informacji na ten temat.za pomoc dziękuje :)
Obserwuj wątek
    • Gość: krzychlater Re: templariusze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 17:07
      templariusze byli tylko w Olesnicy Małej koło Oławy ale krótko bo sprzedali
      wioske z pałacem joanitom po joanitach został na koncu wioski budynek po szpitalu
      • Gość: Tina templariusze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:41
        dzięki!a jest w okolicy jakieś muzeum czy coś podobnego, co można zwiedzić?
        • Gość: ajax Re: templariusze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:57
          Całe miasto to teraz jeden wielki skansen :(
          • Gość: Tina Re: templariusze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 20:32
            nie zgadzam się,niedawno przejeżdżałam przez Oławe i twierdze,że to bardzo
            ładne miasto..wywarło na mnie bardzo pozytywne wrażenie, nie wyglądało na
            miasto, w którym czas zatrzymał się dzieści lat temu..
            • Gość: ajax Re: templariusze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 17:16
              10 nie 16 :(
              • Gość: zuzia Re: templariusze IP: 88.199.44.* 01.02.07, 20:43
                brak zaintereowania albo wiedzy
                • Gość: ulrich Re: templariusze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 23:20
                  No dobra - więcej się nie będę ukrywać. To ja jestem templariuszem.
                  • Gość: marlen Re: templariusze IP: 88.199.44.* 26.02.07, 10:59
                    nie jestem za lewica
                    nie jestem za prawica
                    jestem za rozsądkiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka