Dodaj do ulubionych

jakość usług

25.01.05, 21:41
nie podoba mi się jakość usług w Ostrowie.Drażni mnie sposób obsługi klientow
w małych lokalnych firemkach typu okna na wymiar,żaluzje itp-nic nie robią od
ręki i nie wywiązują się z terminów-w moim przypadku z obiecanych 2 tygodni
zrobiło się 5.Wkurzają mnie inne ceny na produktach a wyższe w kasie.usługi w
punktach dilerow komorek-pożal się Boże(o ile nie jest to nowy klient).Ceny
ciuchów są tu wyższe niż w dużych miastach.Czy nie jest to efekt braku
konkurencji?Czy lobby handlowcow i małych biznesów nie poprzewracało się w
głowie?Czy jeśli coś chce się załatwic nie po znajomości to nie można w tym m
ieście liczyc na jakość usługi?Mam dość wiąznych interesików i sieci
znajomków.
Obserwuj wątek
    • Gość: kow3l Re: jakość usług IP: 81.210.124.* 27.01.05, 04:02
      Zgode sie z Toba,ze jakosc uslug w naszym miescie pozostawia wiele do
      zyczenia.Choc nie uogolniajmy.Sa sklepy, w ktorych zawsze zostalem potraktowany
      milo i w fachowy sposob.Zgodze sie tez z tym co piszesz o dilerach komorek.
      Osobiscie mam o nich najgorsza opinie sposrod wszystkich dzialalnosci
      uslugowych. Kilka razy (niewazne czy to w Plusie,Erze czy Idei-jeden pies z
      taka jakoscia uslug) zdarzylo mi sie,ze wyszedlem wkurzony bo potraktowania
      mnie nie jako klienta tylko osobe,ktora "smie" zajmowac czas. Ceny ciuchow sa
      drozsze,szczegolnie obuwia ze skory (dlatego zaopatruje sie w mikstacie) i
      wszelkiego rodzaju swetrow, plaszczy,kurtek (jade do ostrzeszowa). Roznice w
      cenach sa oszalamiajace. Sam kupilem buty o ponad 20% tansze niz identyczne
      ktore widzialem w Ostrowie. Zadajesz pytanie-czy to efekt braku konkurencji.Hmm
      i tak i nie. Niestety wynajem lokali w centrum ostrowa jest zdecydowanie za
      wysoka (ceny prawie takie jak w centrum wrocka),w sumie biedny region o wysokim
      bezrobociu-wiec mniej potencjalnych klientow a w efekcie "kiepski" rynek itp.
      Niestety trzeba powiedziec sobie wprost,ze polityka reprezentowana przez wladze
      Ostrowa takze nie sprzyja ozywieniu na tym rynku. Mamy do czynienia z tzw
      martwym rynkiem. Bronimy sie zaciekle przez hipermarketami i zrazami innych
      potencjalnych inwestorow posiadajacych duze mozliwosci kapitalowe (z innych
      branz). W takim wypadku sprawdza sie u nas wysmienicie pierwsza zasada
      marketingu mowiaca, ze LEPIEJ BYC PIERWSZYM NIZ LEPSZYM. Wypada miec
      nadzieje,ze w przyszlosci bedzie lepiej. Sfera uslug to chyba jedyna
      perspektywistyczna wizja rozwoju w Polsce, ba w Ostrowie tym bardziej. W USA
      stosunek uslug do produkcji wynosi 70/30 u nas jest chyba odwrotnie i to w
      optymistycznej wersji.Teoria mowi,ze im dluzej istnieja zasady wolnego rynku
      tym w sferze uslug jest lepiej. Tylko potrzeba czasu.Ale trzeba obiektywnie
      powiedziec,ze widac juz w niektorych sektorach uslug poprawe. Np uslugi
      medyczne w sprywatyzowanych teraz indywidualnych gabinetach (albo
      sprywatyzwoanych NZOZach). Praktycznie wszystkie gabinety sa wyremontowane i
      odkupione od gminy (poza mertki tam jest zatarg miedzy lekarzami-sprawy sadowe
      co widac po wygladzie czesc odremontowana czesc nie). W wiekszosci przychodni
      mamy rejestracje na konkretna godzine-idzie ku dobremu wbrew ciaglemu
      narzekaniu na sluzbe zdrowia. Posluzylem sie tym przykladem ale takich jest
      wiecej.Wymogi stawiane firmom uslugowym po naszym wejsciu do UE tez robia swoje
      i z czasem powinno byc juz tylko lepiej. Jestesmy panstwem, gdzie jeszcze tak
      naprawde wolny rynek nie funkcjonuje w pelni. Nie jestem w stanie jednak
      odpowiedziec ile tego czasu potrzeba-byc moze skorzysta na tym w pelni dopiero
      nastepne pokolenie. Niestety najgorsze w tym miescie jest to,ze jak zauwazylas
      wszystko idzie "po znajomosci" i poki taka mentalnosc nie zostanie
      wyeliminowana to efekty demokracji beda w wolniejszym i mniejszym stopniu
      widoczne. Pozdrawiam :)
    • Gość: pragmatyk Re: jakość usług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:06

oj widze ze ktos sie mocno nudzil w nocy...albo cierpi na bezssenne noce..hehe.
      a propos uslug to odzwierciedla nam to takie ostrowskie piekielko.nie
      wpuscic do miasta nikogo z zewnatrz miec chory wplyw na to co dzieje sie z
      handlem w miescie..pije tu do ozhiu, ale jak przychodzi mozliwosc wspolpracy
      miedzy soba tez nikt kompletnie sie nie kwapi i patrzy z zawiscia jak
      cos udaje sie innemu..smutna rzeczywistosc nie tylko ostrowska ale
      takze i polska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka