Dodaj do ulubionych

Smak pizzy

IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 26.06.02, 11:32

jakie sa wasze ulubione w miescie
moje typy to
1. Grand Pizza na wolnosci- za niesamowity zapach i wielkosc..
2. Pizzeria na Partyzanckiej- za typowy smak pizzy wloskiej..
Obserwuj wątek
    • hektorr Re: Smak pizzy 28.06.02, 16:34

chyba nikt tu nie chodzi na pizze....
      wszyscy robia sobie ja w domu sami...hehehheeee..
      ja dodam jeszcze pizzerie na grabowskiej....
      • Gość: Weronika Re: Smak pizzy IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 12:31
        byłam na Grabowskiej i widziałam tam karalucha - wiecej mnie tam nie zobaczą.
        Pozatym jest swietna pizza w COOL na kolejowej i na Rynku po schodach do góry
        niewiem jak ta pizzernia sie nazywa. Natomiast u Wlocha jest ochydna :-(
        • Gość: kow3l Re: Smak pizzy IP: 81.210.124.* 27.01.05, 04:12
          Obrazasz pizze na Grabowskiej a chwalisz na rynku-przeciez tam robia TE SAME
          PIZZE. Pizzerie francuskie :P
        • Gość: fafik cool jest ohydna IP: *.promax.media.pl 15.05.05, 20:20
          kiedys grand, teraz u włocha , rynek i najlepsza- domowa:-)
        • Gość: szeryf pizzerNIE rotfl IP: *.echostar.pl 19.11.05, 16:14
          jezu dziecko idz do mamy sie spytaj czy sa PIZZERIE czy PIZZERNIE... omfg...

a najlepsza pizza jest w poznaniu na ulicy slusarskiej, no ale co was to obchodzi
    • wojczyn85 Re: Smak pizzy 30.06.02, 19:38
      1.Pizzeria u Włocha
      na placu 23 Stycznia
      2.Pizza z pieca, nie pamietam jak sie ta pizzeria nazywa, ale jest obok Factory
      • geos Re: Smak pizzy 14.05.03, 15:47
        Co prawda w Ostrowie jestem tak raz na miesiąc ale najlepeij mi smakuje
        u "Niemki" Nie wiem jak sie ta Pani nazywa ani jak nazywa si e knajpka le
        baaardzo mi tam smakuje. Partyzancka , po schodkach, w starej kamienicy :-0))
        • Gość: frantz2 Re: Smak pizzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 21:16
          zdecydowanie jestem za pizza u "Niemki" to jedyna pizzeria gdzie musialem
          uronic lze smakujac pizze diabolo. brakuje mi takiej pizzerii w poznaniu
        • nesca_01 Re: Smak pizzy 20.04.05, 20:03
          a ja lubię w rynku do góry chyba nazywa się Francuska
    • Gość: Kuba Re: Smak pizzy i nie tylko IP: *.acn.pl / 10.71.7.* 16.05.03, 22:20
      Polecam jedzonko w Komedzie. Jest nawet typowo Wielkopolskie... i nie tylko
      pizzą się żywimy przecież!!!
      • hektorr Re: Smak pizzy i nie tylko 20.05.03, 17:34

a ile kasy trzeba miec???///
    • Gość: hjk Re: Smak pizzy IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 21:51
      dobra jest w helladzie na rogu wolnosci, ale i tak najlepsze jedzenie jest w
      malej sycylii!!!!
      • Gość: Królik Re: Smak pizzy IP: *.nowe-skalmierzyce.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 12:15
        pizzeria "u Niemki" na Partyzanckiej nazywa się "Ciao ciao" i dobra jest tam
        pizza z brokułami i czosnkiem. ale jak dla mnie najlepsza pizza jest w COOL
        PIZZA.
        • Gość: asia Re: Smak pizzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:18
          ja również uważam ,że Ciau Ciau na Partyzanckiej jest najlepszą pizzerią. W
          środku lokalu jest fajny klimat ,a przede wszystkim zapach oregano, bazylii i
          czosnku poprostu niebo zwłaszcza w buzi :) . Spróbujcie również sałatek
          POLECAM!!
    • siren1 Re: Smak pizzy 11.07.03, 08:52
      a ja po przeczytaniu tego wątku poszłam do GRAND PIZZY i niestety pizza była
      obrzydliwa. Bleee. cienka. na niedobrym cieście. jak ktoś może to polecać? mój
      typ to zdecydowanie COOL PIZZA. pozdrawiam.
      • hektorr Re: Smak pizzy 28.07.03, 17:32

ostatnio bylem tam na wiosne i byla supeeeeeer, moze teraz sie cos zepsulo....
        widac to chociazby po pustce w lokalu...
    • Gość: bolszewik Z Partyzanckiej jest kiepska IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 00:11
    • Gość: Liza Re: Smak pizzy IP: 217.11.131.* 26.06.04, 11:23
      Jeśli lubisz pizzę na cienkim spodzie - polecam tylko przy ul.Partyzanckiej ;
      jeśli na spodzie grubym, to są takie 2 punkty: Rynek (Francuska), Kaliska-
      Limanowskiego (za Stacją Shell).
      Sprawdzałam z moimi synami ostrowskie pizzernie - z wyjątkiem tej przy
      Dąbrowskiego, którą musimy sprawdzić, bo już mi ją polecano - z czystym
      sumieniem mogę wszystkim polecić te wspomniane na wstępie.
      • Gość: vadox Re: Smak pizzy IP: 193.151.96.* 11.09.04, 03:09
        Zgadza sie na Limanowskiego jest dobra bo... ja ją robie. ;P
    • Gość: Smakosz Piccy Re: Smak piccy IP: 193.243.146.* 27.06.04, 19:08
      Lubię Piccę na średnim spodzie a najbardziej smakuje mi Picca mojej żony.
      • Gość: ? Re: Smak piccy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 13:24
        Mnie też ona smakuje :)))))))
        • Gość: oleander Re: Smak piccy IP: *.rudy.net.pl 30.06.04, 18:51

pizza na rynku beznadzieja dla mnie..podaja ciasto z zakalcem...
          zrazilem sie wiec nie polecam
          ale za shellem spoko jest extra....
          • Gość: Smakosz Piccy Picca & & #35 8800; Pizza IP: 193.243.146.* 30.06.04, 20:47
            Nie widzisz różnicy?
            Ja lubię pierwsze ale nie lubię drugiego.
            Smacznego.
            • Gość: oleander Re: Picca & & & #35 35 8800; Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 14:28

w sumie o gustach sie nie dyskutuje ;))
    • Gość: pisak Re: Smak pizzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 13:15

na kolejowej powstaka kolejna pizzerinka..da grasso..jak ktos juz tam byl
      niech zda relacje
      • blusia1 Re: Smak pizzy 21.04.05, 19:18
        Własnie chciałam polecic da Grasso. Super sosy, pyszne ciasto. ;)
        • Gość: fafik Re: Smak pizzy IP: *.promax.media.pl 15.05.05, 20:23
          ile wypowiedzi, tyle gustów:-)))
    • Gość: Ryba Re: Smak pizzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:35
      Najepsza pizze robia w Goralskiej, pizza ta jest z oscypkiem, bardzo duzo sera
      i przystepna cena, polecam tez da Grasso, szczegolnie pizze z kabanosem , do
      tego pyszne sosy
    • Gość: Piotr Re: Smak pizzy IP: *.netway.com.pl 08.11.05, 10:04
      Pizzeri w Ostrowie powstało wiele.Trochę i zszedłem i mogę powiedzieć coś na
      ten temat.Moje opinie to:
      1) Hellada na Dąbrowskiego - Bardzo dobra pizza z pieca opalanego drewnem.
      Niestety ostatnio zrobili tanią pizze na wynos która jest wersją ekonomiczna
      (dużo ciasta a mała obkładu) Uwaga na promocje na miejscu pizza wygląda jak ta
      na wynos!!! Jak już chcesz pizze to tylko na miejscu i nie w promocji. Dowóz
      płatny!!!
      2) Cool pizza na kolejowej - Pizza z pieca na prąd. Sama pizza jest dobra.
      Dowóz jest gratis ale zauważyłem że gdy jest dowożona często jest przypalona.
      Napewno jest to najtańsza pizza w mieście.
      3)Pizzeria Francuska na rynku i na Grabowskiej - jest to niby ta sama pizzeria
      ale tak nie jest. Pizza na Grabowskiej jest lepsza na rynku gorsza. Zwłaszcza
      widoczne jest to w obkładzie na pizzy. Na rynku jest bardziej skąpa. Pytałem
      się właściciela dlaczego tak jest ale nie potrafił mi odpowiedzieć. Pizza nie
      jest za tania ale dobra Pizza z pieca opalanego drewnem. Jak dobrze pamiętam
      dowóz płatny.
      4) Pizzeria w kamienicy na Partyzanckiej - Osobiście odradzam ponieważ uważam
      że jest droga w porównaniu do innych pizzeri. Za cienkie ciasto a ostatnio ser
      na pizzy smakował jak guma!!! Napewno moja noga tam nie powstanie!!!!
      5) Pizzeria u Włocha na placu 23 stycznia - Byłem tam raz. Dawno tam nie byłem
      ale pamiętam że była dobra ale cen nie pamiętam!!!
      6) Pizza w Drewutni - Robią pizze w piecu elektrycznym. Jadłem chyba ze dwa
      razy. Pamiętam że była dobra. Specyficzną rzeczą było to że miała dużo ziół.
      Cena przystępna.
      7) Nowa pizzeria na Dąbrowskiego (nie pamiętam nazwy) - Byłem tam raz.Zamówiłem
      pizze z salami i z boczkiem i innymi dodatkami. Salami to na pizzy nie
      przypominało. A zamiast boczku dostałem bekon (dla nich to bez różnicy). Nie
      przypadła mi w smaku więc moja noga tam nie pojawi więcej.
      8) Grand pizza na Wolności - Dobra i tania (niedawno była droga ale spuścili z
      ceną) Dowóz płatny .Robiona w piecu elektrycznym.

Odobiście uważam że najlepszy smak pizzy jest z pieca opalanego drewnem dlatego
      wybieram pizzerie na Grabowskiej lub Hellade na Dąbrowskiego.
      Wiadomo każdy ma inny gust i smak i nie musi zgadzam się ze mną!!!
      Miłego "wcinania pizzy"
      • Gość: Inka Re: Smak pizzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 00:18
        Ostanio bylam w K2 na Dąbrowskiego, nie polecam ;/na poaczatku jakos jeszcze
        smakuje ale po 3 kesie brrry za duzo oliwek słona jak nie wiem co;/
        Kiedys lubiłam ta pizzerie na rynku Francuska, ale strasznie po niej suszy oj
        strasznie to chyba przez ten sos czy oliwe z czosnikiem noc jest ciezka;/
        Obecnie faworytem stala sie pizza z Grand , mila obsługa , smaczna pizza i cena
        ok;)wiec czego chciec wiecej;) Nadal jednak poszukuje idealnej pizzeri testujac
        nasz ostrowskie dobytki i ich wytwory;) jak znajde napewno dam znac ;)
        Pozdro;)))
        • kow3l Re: Smak pizzy 13.11.05, 21:54
          Testuj testuj :) Ostrow to miasto pizerii :)
          Osobiscie moje ulubione to:
          U Wlocha (uwielbiam ich obsluge - najlepsza),
          w kuzni (nie pamietam jak to sie dokladnie nazywa:miedzy bankiem a BP - super
          pizze tam robia, choc lokal jak speluna troche wyglada. Musze tam wybrac sie
          ponownie)
          francuska (jednak na grabowskiej-lepszy klimat i bez tego sosu z czosnkiem
          robia/robili. Poza tym jakos lepsza...ale i tak suszy).

Niecierpie:
          Da Grasso i pizzerie na Dabrowskiego mi osobiscie nie smakowaly. Zwlaszcza
          Hellada to tragedia-zle doprawione (K2 tak samo blee).Jesli chodzi o da grasso
          to ogolnie ma zla opinie (nie tylko w ostrowie).

P.S Mala pizeria i w miare dobra jest ponoc na gorzyckiej. Tam tylko jeszcze
          nie bylem. Moze ktos juz tam byl?
          • kow3l Re: Smak pizzy 26.02.06, 18:56
            Hmm, pizze na Dabrowskiego z czasem bardziej mi zasmakowaly, choc dawno tam nie
            bylem i nie wiem czy jeszcze sa. W da grasso mi osobiscie nie smakuje,choc
            opinia w ostrowie jest ponoc lepsza niz mi sie pierwotnie wydawalo. Mnie jednak
            ona nie przekonuje.
            Pierwsza trojka bez zmian-tak jak w powyzszym poscie...
            Aaaa bylem na gorzyckiej. Lokal wygladem i iloscia miejsca odstrasza,ale pizze
            maja naprawde dobre :) Serowa uczta czy jakos tak jest szczegolnie dobra.
            Polecam
        • Gość: bob Re: Smak pizzy IP: *.litex / *.litex.pl 14.12.05, 14:47
          poecam gorzycka, dla mnie super

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka