Dodaj do ulubionych

SZkoła Sióstr Salezjanek

IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 21:54

No , właśnie jakie jest Wasze zdanie w tymm temacie...
A konkretnie o przejecie przez siostry budynku po bylej budowlance...
swego czasu bylo o tym dosc glosno w gazetach...
czy jestescie za tym by siostry dostaly w wieczyste uzytkowanie grunty
oraz budynki przy alejach Slowackiego...???
Obserwuj wątek
    • hektorr Re: SZkoła Sióstr Salezjanek 19.07.02, 15:43

co do sali ,ktora przejely siostry to podpisuje sie pod tym wszystkimi
      konczynami...:)))
      jak ona wygladala przed remontem chyba widzial kazdy...w zasadzie nalezalo
      by powiedziec , ze ona w ogole nie wygladala bo byla to juz praktycznie
      ruina.
      jesli chodzi o szkole - budowlanke to tu juz sprawa chyba nie jest tak jasna
      bo o ile wiadomo to takze ten budynek chciala przejac dyrekcja gimnazjum nr 3..
      i jej sie nie udalo...
      calego smaczku dodaje rowniez fakt , ze siostry ucza za pieniazki i oddawanie
      jeszcze za tzw. friko im szkoly moze budzic kontrowersje.
      takie sa i w mojej osobie.
      ale moze ktos wie cos wiecej???
      • Gość: kawa Re: SZkoła Sióstr Salezjanek IP: *.ostrow.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 20:46
        szkoła siostr jest szkołą publiczną więc nikt tam czesnego nie płaci choć cała
        niemal opinia publiczna uważa że tak jest,inną sprawą jest wpłata na Radę
        Rodziców -ustawa o systemie oświaty "twierdzi",że są one dobrowolne ,u sióstr
        ponoć nikt nie odmawia wpłat(chyba 50zł na miesiąc ale nie wiem na 100%),poza
        tym siostry w wielu innych sprawach "kpią" sobie z prawa ,z tego co wiem mało
        który rodzić narzeka ,narzekają natomiast nauczyciele bo siostry nie uważają za
        stosowne uznać ,że nauczyciele mają jakis limit godzin pracy-oficjalnie jednak
        nikt nie skarżył,jeżeli mowa o budowlance to nie rozumiem dlaczego pozwala się
        na rozwój szkolnictwa pozasamorzadowego a ucina się skrzydła szkole
        samorządowej jaką jest Gimnazjum Nr3 ,byc może są jakieś merytoryczne powody
        których ja nie znam ale myslę ,że wygrał bardziej konkretny projekt i bardziej
        zapobiegliwo-przebiegły starajacy się ,byleby tera Siostry nie ogłosiły znowu
        zbiórki funduszy na remonty bo znowu mieszkańcy wyremontują coś co nie jest
        nasze wspólne czyli samorządowe
        • Gość: Korrado36 Re: SZkoła Sióstr Salezjanek IP: *.promax.media.pl / 192.168.2.* 29.10.02, 03:22
          Merytoryczne powody........ przecież to jasne, wystarczy się dowiedzieć, gdzie
          uczą się dzieci szefa magistratu..... To chyba wyjaśnia wszelkie powody
          faworyzowania przez miejskie władze tej własnie placówki....
          • Gość: ewa Re: SZkoła Sióstr Salezjanek IP: *.ulisses.pl 29.10.02, 07:09
            Przecież dyrektor Ewiak dostał częśc budynku dla klas uzawodowionych, nieczego
            nie zmieniono, tylko tyle, że remonty są na głowie Sióstr salezjanek, jeśli
            doprowadzą obiekt do takiego stanu jak salę to nie mam nic przeciw.
          • zabza Re: SZkoła Sióstr Salezjanek 23.11.02, 19:36
            Gość portalu: Korrado36 napisał:

> Merytoryczne powody........ przecież to jasne, wystarczy się dowiedzieć,
            gdzie
            > uczą się dzieci szefa magistratu..... To chyba wyjaśnia wszelkie powody
            > faworyzowania przez miejskie władze tej własnie placówki....

A gdzie uczą sie dzieci magistratu? :))) Zgaduję .....uwaga.....werbelki...U
            sióstr selezjanek..?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka