Dodaj do ulubionych

PRACA W OSTROWIE ??????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 10:34
Czy u nas w Ostrowie można wogóle znaleźć pracę??
Obserwuj wątek
    • Gość: look Re: PRACA W OSTROWIE ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:59
      Jeśli masz znajomości to tak.
      Jeśli nie masz - możesz się zatrudnić jako "murzyn" za 600zł wypłacane z łaski
      i nieregularnie. Taka praca jest np. w sklepach odzieżowych znanych w Ostrowie.
      Albo w jakiejś hurtowni na przykład. I nie dziw się jeśli w ogóle kasy nie
      dostaniesz. Tak tez się zdarza.
      Raczej nie należy zwracać uwagi na ogłoszenia w prasie. To pic na wode. Albo
      miejsca już są zajęte - albo praca niewolnicza.
      Pracę można dostać tylko z polecenia. Szczególnie to dotyczy tzw. posady
      na "państwowym" czyli ZUS, Urząd Pracy, Urząd Miejski, Starostwo. Jeśli nie
      masz poparcia FAMILII - to zapomnij.
      Tak to w skrócie wygląda.
    • Gość: Ania Re: PRACA W OSTROWIE ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 17:44
      A czy bez protekcji nie ma żadnych możliwości????
      I jak w takiej sytuacji ma spadać poziom bezrobocie jak ja chcę pracować a niestety nie mam żadnych znajomości,i nie mogę podjąć pracy.:(
      • Gość: gosciu Re: PRACA W OSTROWIE ?????? IP: *.echostar.pl 18.09.05, 11:17
        no niestety, tak jest nie tylko w ostrowie - choc w ostrowie z powodu bardzo
        malego rynku pracy wszystkie najlepsze miejsca obsadza sie znajomymi - dla
        niewtajemniczonych zostaja tylko okruchy ze stolu...
        • Gość: Ania Re: PRACA W OSTROWIE ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 19:39
          Więc jest mi bardzo przykro z tego powodu :((
          A tak bardo chciałam poprawić statystyki,a tu dupa blada.:((
    • Gość: pracownik Re: PRACA W OSTROWIE ?????? IP: *.eu.org 18.09.05, 21:05
      pewnie że można znaleźć pracę. Ja szukałem dosłownie przez 2 tygodnie. Teraz
      pracuję w japońskiej firmie. Jesli ktoś ma dobre wykształcenie i motywację do
      pracy to znajdzie prędzej czy później, oczywiście na początek nie będą to duże
      pieniądze (1000-1500 na rękę), ale z większym doświadczeniem stawki są wyższe.

Powodzenia!
      • Gość: Ania Re: PRACA W OSTROWIE ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:13
        Jeżeli możesz zdradzić jakieś namiary na tą firmę to będę wdzięczna :)
        Mam wykształecenie,wiec nie powinno być źle.:)
        • Gość: pracownik Re: PRACA W OSTROWIE ?????? IP: *.eu.org 19.09.05, 20:08
          Byc moze mialem troche szczescia, ale po podpisaniu umowy odezwaly sie do mnie
          kolejne firmy poszukujace pracownikow, takze pracy nie brakuje. Aniu, jesli
          znasz niemiecki to polecam firme Halfen przy dworcu w Skalmierzycach - może
          nadal kogos poszukuja.
          Nie poddawaj sie!
          • Gość: Ania Re: PRACA W OSTROWIE ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:26
            Niestety potrafię tylko posługiwać sie językiem angielskim :(
            Z niemieckiego jestem "tępa" :(
      • Gość: cc Nie wszyscy są tacy dobrzy jak "pracownik" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:57
        ....który ma wykształcenie i szukał pracy tylko 2 tygodnie;)))
    • Gość: roisinn Re: PRACA W OSTROWIE ?????? IP: *.promax.media.pl 25.10.05, 13:59
      Własnie tego się obawiam!! Przeniosłam się na studia zaoczne i co teraz??Praca??
      TAK!Gorzej z jej zdobyciem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka