Dodaj do ulubionych

usuwanie migdałów

08.11.06, 16:04
Mam pytanie kto miał usuwane migdały w ostrowskim szpitalu? Chciałam sie
dowiedziec jak to przebiega jak wogóle to wygląda.
Obserwuj wątek
    • chantal10 Re: usuwanie migdałów 08.11.06, 21:45
      Ja miałam dobre pół roku temu.
      Wygląda to tak, że musisz (!!!) być na czczo. Dają Ci lek przeciwwymiotny
      (Diphergan) i po około 40 minutach (plus minus) zapraszają Cię na zabieg.
      Siadasz na fotelu, przywiazują Ci nogi i ręce do fotela, przypinają w pasie
      (żebyś nie wierzgała zbytnio :)). Jak już bedziesz gotowa, to otwierasz usta i
      lekarz Ci po prostu wyrwie migdałka (ja miałam usuwanego trzeciego).
      Jeżeli będziesz mieć usuwane 2 migdały boczne, to zeszyją Ci rany. Rana po 3
      zagoi się sama.
      Ja dodatkowo poprosiłam o zakrycie oczu, bo nie chciałam tego widzieć. Pobyt w
      szpitalu i ewentualnie problem leków przeciwbólowych będzie jasny po zabiegu.
      Pozdrawiam.
      Ps. Mnie nie bolało nic i juz na 2 dzień wyszłam. Panie, które były ze mną na
      sali miały dietę (w przeciwieństwie do mnie), przyjmowały leki przeciwbólowe i
      ich pobyt w szpitalu trwał około 4-6 dni.
      • plisak Re: usuwanie migdałów 08.11.06, 22:54
        chantal10 napisała:
        Na górze róże na dole fiołki,
        co mi tu wciskasz takie pierdołki :-)

Jestes super chanta. Wiesz o co chodzi i w realu i wirtualu. Uwielbam takie
        ostrowianki.
        • chantal10 Re: usuwanie migdałów 09.11.06, 15:00
          Hmmm ... nie wiem czy mam się cieszyć :D
          • plisak Re: usuwanie migdałów 09.11.06, 16:57
            chantal10 napisała: > Hmmm ...:D
            ....O,O,O poetyczna taka i mysląca..... zaiste jesteś cymes laska. No coż,
            kobieta to poezja a męzczyzna proza. Wybacz więc szanta żem tak bardzo
            prozaiczny. Cieszyć się niema z czego, prawda, ale i martwić się nie ma czym
            Siemanko.
            • chantal10 Re: usuwanie migdałów 10.11.06, 13:17
              Niestety muszę Ci napisać, że nie jesteś w stanie stwierdić po kilku
              wypowiedziach na forum, czy jestem "cymes laska" czy nie, więc daruj sobie :]
              • plisak Re: usuwanie migdałów 10.11.06, 15:26
                PEWNIE.... tak naprawdę to nie wiem czy jesteś on czy ona. Ale że cymes to już
                swoimi sposobami wiem. Tobie mogę darować, sobie nigdy :)))

-
                • chantal10 Re: usuwanie migdałów 10.11.06, 17:47
                  Czuję wątek szowinistyczny :]
                  • plisak Re: usuwanie migdałów 10.11.06, 19:03
                    chantal10 napisała: > Czuję wątek :]
                    Szowinistyczny chantal10 ?? W którą przechylony stronę. Zechciej jasniej. Nie
                    jestem z wykształceniorzy. Zwyczajnie ziomal tylko. Ale czuja masz dobrego
                    przyznaję. Nuda na tym forum'ie chantal10, wyczuwasz to? Jesteś tu jedynym
                    jaśniejszym zjawiskiem.
                    Czuwaj czujem!
                    • chantal10 Re: usuwanie migdałów 10.11.06, 21:08
                      Jak Ci wieje nudą to wprowadź jakieś urozmaicenia, albo forum zmień :P
                      • plisak Re: usuwanie migdałów 10.11.06, 21:36
                        chantal10 napisała: > wprowadź jakieś urozmaicenia, albo forum zmień :P

Myślałem o tym chanta, ale powiedz- gdie ja tak szykowną a milutka laskę znajdę
                        poza Ostrowem? Noooo, ewentualnie w Kaliszu.... Weź jednak pod uwagę, że chyba
                        się ździeblutko od ciebie uzależniłem. A urozmaicenia? Musiał bym mieć twój
                        adres. Lubię takie wymagające dziewczyny. Nie powinnaś mnie tylko nigdzie
                        wyganiać. Nawet najgrzeczniej. Trzym się.
                        • chantal10 Re: usuwanie migdałów 10.11.06, 21:51
                          Nie wyganiam tylko pokazuję alternatywę.
                          Mój adres Ci do niczego potrzebny.
                          Trzym się i Ty.
                          Ps. Cały dzień siedzisz na forum???
                          • plisak Re: usuwanie migdałów 11.11.06, 00:15
                            > Nie wyganiam <
                            Potrafisz być naprawdę ujmująca. To ja się staję teraz twoim dłuznikiem. Gdybyś
                            zechciała mnie nie pisać z wielkich liter, byłbym zobowiązany. Wiem że damom a
                            nawet grzecznym panienkom to przychodzi z trudnością. Jednak taka forma jeszcze
                            bardziej i niezasłużenie mnie postarza...... z tym wyganianiem, to odniosłem
                            takie wrażenie. Ale już nie jestem smutny :))) Adres? A jezeli będę
                            chciał/musiał powiedzieć ci co na ucho. Tutaj jesteśmy na forum bardzo
                            publicznym. Bardziej nawet niż Ostrowski rynek. Lubisz chantal nasz rynek? Dla
                            mnie to przestrzeń kultowa. I cała ostrowska starówka. Nigdzie się tak dobrze
                            nie czuję jak na Raszkowskiej,kolejowej,Wrocławskiej, kościelnej i Kaliskiej...
                            zdarłaś też trochę zelówek na tych ulicach? musiałem cię tam chyba widywać. Do
                            Estkowskiego chodziłaś?...... Ale, ale, wracajmy do tematy tego wątku.........
                            I jak się czujesz z tym jednym migdałkiem, jeśli dobrze policzyłem. Czy można
                            o tobie powiedzieć że jesteś nieco nie kompletna? Niekompletna kobieta?
                            Trzymie sie ciebie. Jak widzisz krzepko się trzymie.Siemanko.
                            • chantal10 Re: usuwanie migdałów 12.11.06, 12:06
                              Hmmm wyszliśmy nieco poza temat wątku. Nie umiem rozmawiac o niczym, tak więc
                              nie widzę sensu kontynuowania naszej rozmowy ... a może raczej Twojego
                              monologu.
                              Pozdrawiam.

Ps. Rynek lubię, ale jeszcze bardziej lubię knajpki znajdujące się przy Rynku.
                              • plisak Re: usuwanie migdałów 12.11.06, 16:13
                                Bywaj chantal.
                            • chantal10 Re: usuwanie migdałów 13.11.06, 00:09
                              Człowiek od "nowości" ma 3 migdały. 2 podniebienne (inaczej boczne) oraz 1
                              migdał gardłowy.
                              Tak więc ja mam 2 migdały nie 1, z którymi czuję się super.
                              Nie myśl, że się wymądrzam ...

Przepraszam, musiałam to napisać, bo nie lubię niedomówień.
                              • plisak Re: usuwanie migdałów 13.11.06, 09:07
                                Nie przepraszaj Chatal10, nie gniewam się. Na cieie nie sposób się gniewać :)
                                Czasaqmi tylko (rzadko) opanowuje mnie żądza, aby dać ci klapsa......
                                Uprzedzałem że matematyka nie jest moją mocną stroną. Zupełnie też nie znam się
                                na medycynie. Wogóle, imponujący jest tylko i w pewnym sensie, mój ocean
                                niewiedzy ;))..........cieszę się niepomiernie, że jak z twego wyliczenia
                                wynika, JESTEŚ KOBIETĄ PRAWIE KOMPLETNĄ. Gratuluję ci. Siemanko.
                          • plisak Re: Post scriptum 11.11.06, 00:24
                            > Ps. Cały dzień siedzisz na forum???

Bywa. ale wolę cała noc.
                            DOBRANOC,
    • meggi143 Re: usuwanie migdałów 13.11.06, 19:24
      Ja mialam usuwane migdalki w ostrowie kilka lat temu, wszystki 3<lol>
      jak mam byc szczera to sam zabieg nie bolal, w sumie smiesznie bylo, bo glupi
      jas to niezla sprawa:P no ale pozniej bylo juz gorzej, nie moglam przelykac
      sliny, goraczkowalam, no niezbyt mile doswiadczenie, ale pod wzgledem
      zdrowotnym dobra decyzja :)
      Pozdrawiam
    • kami-g usunięcię migdałów ostrów 22.06.14, 20:44
      Moze ktoś się odezwie. Mam skierowanie na lipiec i nie wiem do końca czy iść na to usunięcie migdałów. Boję sięjak to będzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka