24.08.10, 21:28
Wando czy Ty masz może galerię swoich kwiatów? Jak czytam wątki o falkach i
innych Twoich kwiatach, to aż chciałabym je zobaczyć i może zarazić się jakimś
nowym gatunkiem.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: Do Wandy 25.08.10, 10:47
      Jest troche fotek moich storczykow na fotoforum gazety. Fotograf ze mnie
      kiepski, ale cos tam widac. fotoforum.gazeta.pl/5,2,wanda43.html
      Mam tez swoj watek jako Wanda na www.forumogrodnicze.info w sekcji storczykow.
      Co prawda dawno tam nic nie zamieszczalam, ale fotek troche jest.
      Mam tez sporo innych roslin. Lubie miec malpi gaj w chalupie. :)
      Mam na zbyciu banana Musa i mloda hoye, jesli mieszkasz gdzies w poblizu Wawy,
      to nie bylo by problemu z przekazaniem. Niedlugo bede rozsadzać Dendrobium
      nobile biale /storczyk, ale calkiem inny gatunek/, wiec tez beda sadzonki.
      • yoma Re: Do Wandy 25.08.10, 12:08
        Zastrzygłam uszami, ale nie chcę banana! Wando, zrób coś dla mnie, choćbym cię
        błagała, nie dawaj mi banana :)
        • wanda43 Re: Do Wandy 25.08.10, 12:13
          Dlaczego?
          :)
          • wanda43 Re: Do Wandy 25.08.10, 12:33
            Zrobilam im fotki przed chwilą. Do oddania albo na wymiane ten mniejszy. Ma kupe
            mlodych odrostow.
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2394212,2,1,2508-sadzonki-001.html
            Wrzucilam tez fotke hoi i ananaska.
            • yoma Re: Do Wandy 25.08.10, 13:00
              Ładny, skubany...

Dlatego, że to wyrasta na wielkie bydlę, a i tak z przerażeniem myślę o zimie :)
              • wanda43 Re: Do Wandy 25.08.10, 13:05
                On jest z tych karlowatych, ale ze 2 m moze za jakies 4 lata wyrosnąc. Zima
                fakt, ciezka dla niego, bo potrzebuje duzo swiatla. Mnie jakos przetrwal bez
                problemu, choc go nie doswietlalam.
                • yoma Re: Do Wandy 25.08.10, 13:30
                  Mnie zima przeraża z powodu, że jak cały ten małpi gaj trzeba będzie
                  przeprowadzić z ogrodu i balkonu do domu, to się nie pomieści. I tak to, co da
                  radę, pojedzie do chłodni :) Ale niech ja tylko dom z oranżerią wybuduję...
      • black.joanna Re: Do Wandy 25.08.10, 19:58
        Niestety jestem z Małopolski, a ślinka pociekła...
        Już szukam Twoich zdjęć, dziękuję za odzew :-)
    • black.joanna Re: Do Wandy 25.08.10, 21:44
      Twój wątek na tym drugim forum mnie wciągnął totalnie. Dziękuję :-)
      • zielona28 Re: Do Wandy 28.08.10, 22:02
        Podobają mi się storczyki ale tylko oglądane w kwiaciarni lub na zdjęciach,
        ponieważ sama nie podjęłabym się ich hodowli ze względu na brak warunków.Patrzę
        tak na Twoje fotki i nie mogę oczu oderwać.Są śliczne!
        Fotki tego,,maleństwa ''rozłożonego na kanapie również.Też mam takie,Ninkę-
        tylko z trochę dłuższymi kudełkami(obecnie spotykanymi w najmniej oczekiwanych
        miejscach).
        • wanda43 Re: Do Wandy 29.08.10, 10:27
          Wbrew opiniom storczyki nie sa wcale klopotliwe w hodowaniu, szczegolnie
          Phalaenopsis. W kwiaciarniach sa ich hybrydy dostosowane do warunkow domowych.
          Jest ich wiele, wiele odmian w najrozniejszych kolorach. Są duże, których pędy
          kwiatowe wyrastaja do 1 m, a sa i miniaturki, niewielkie, ale tez slicznie
          kwitnące. Jedyne i najwazniejsze w ich uprawie, to nie zalewac.
          • otterly Re: Do Wandy 04.09.10, 16:09
            Wando, Twoje storczykowe okno zaparło mi dech w piersiach:) Takie okno to moje
            marzenie. Jak tylko dorobię się swojego mieszkania, będę je wybierała tak, żeby
            miało duży wschodni parapet:)
            • wanda43 Re: Do Wandy 04.09.10, 17:05
              Dom ma takie usytuowanie i kszałt, ze wszystkie okna mam na poludniowy zachod,
              loggie tez.. Latem, po 14 musze opuszczac rolety. Ale za to bardzo dlugo mam
              widno. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka