kenia.k 24.02.08, 18:11 zauważyłam, że w moim mieszkaniu latają małe (ok 3 mm) muszki, często widzę je w okolicy kwiatów. co to moze być, czy to jakiś szkodnik? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: muszki 24.02.08, 19:20 to są ziemiorki, a tu masz reszte o nich www.marolex.pl/htm_pl/porady_ogrodnicze_ziemiorki.htm Odpowiedz Link
jadwiga_r Re: muszki 01.03.08, 22:06 Włóż do doniczek z kwiatami ząbki czosnku. Jeżeli pomoże ten sposób, to napisz potem tu na Forum, to więcej ludzi skorzysta z tej rady. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: muszki 01.03.08, 22:59 Pomaga, tylko w calym mieszkaniu non stop czuc czosnek... Odpowiedz Link
joloczka Re: muszki 04.03.08, 09:58 Ja wytępiłam ziemiórki rosiczkami "I wilk syty i owca cała". Owszem, rosiczki musiałam kupić, ale w końcu to też są roślinki, mają swój urok i nawet kwitną. Ostatnio nawet udało mi się je rozmnożyć!!! Odpowiedz Link
jadwiha Re: muszki 20.05.08, 17:07 na ziemióry stosowałam chyba wszystko - chemię, czosnek i inne świństwa. Pomogło mi przysypanie ziemi w każdej donicy warstwą piasku. Po prostu sypiemy równomiernie i dokładnie 1 cm piachu na całej powierzchni ziemi i ziemiórki nie maja gdzie składac jaj. Pozbyłam się ich całkowicie, mam ponad rok spokój a miałam prawdziwa plagę. Odpowiedz Link
wanda43 Re: muszki 20.05.08, 18:10 Niestety, w hodowli storczykow nie do zastosowania. Odpowiedz Link