kragmel 29.10.04, 12:27 ... sobie życia każda z nas wpada na genialny pomysły, które ułatwiają życie. proponuję się podzielić. ps: w tytule posta piszmy co jest jego treścią, ok? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kragmel malowanie małych form 29.10.04, 12:30 dam dobry przykład gazety jako podkład do malowania okazują się często zdradzieckie, bo przyklejają się do naszego dzieła. wykorzystuję nadgryzione zębem czasu plastikowe podkładki/serwetki pod talerze - nawet jeśli się przyklei, to odklejanie nie stwarza dużego kłopotu i nie zostają żadne farfocle. pewnie większe podkładki pod mysz też się nadadzą do tego celu Odpowiedz Link
kragmel malowanie masy solnej 29.10.04, 12:33 i jeszcze jedno - ozdoby na choinkę z masy solnej maluję lakierami do paznokci (te najtańsze świetnie się nadają do tego celu). ładne wzorki można uzyskać malując lakierami do zdobienia paznokci - mają b.cienkie pędzelki, dobrze sobie taki zachować. Odpowiedz Link
qlka_79 można też plakatówkami 29.10.04, 14:26 bo ja właśnie jestm na etapie malowqania choinek, gwiazdek, aniołków, własnie z masy. Znajoma plastyczna dordziła mi, że można też dodać do białej akrylowej farby trochę plakatówki i już kolor inny. Ale jeszcze tego nie próbowałam. Odpowiedz Link