kwaczkaa 15.12.04, 22:33 cześć! Czy macie może jakieś pomysły jak wykonać ładną ramkę do lusterka? z gory dziekuje za podowiedz i pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiorkaa Re: Lusterko 15.12.04, 22:39 Nie wiem jaki styl preferujesz, ale widziałam ramę z pęku brzozowych witek oplecionych cienkim drutem, uformowaną w kształcie lustra. Odpowiedz Link
kwaczkaa Re: Lusterko 15.12.04, 22:43 a co to są pęki brzozowe? i gdzie to ewentualnie można dostac? Odpowiedz Link
kragmel Re: Lusterko 15.12.04, 22:49 kwaczkaa napisała: > a co to są pęki brzozowe? i gdzie to ewentualnie można dostac? hiehie "pęk brzozowych witek" stało, znaczy się cieniutkich gałązek. dostać można w lesie Odpowiedz Link
zielony_listek dla kobiety, czy dla faceta, male czy duze? 16.12.04, 11:45 Mozesz kupic tania gotową ramke (np. IKEA) albo skleic ze specjalnych listewek czy deseczek i przyozdobic: 1. Pomalowac we wzorek, pomalowac ze spękaniami, zrobic dekupaż, postarzenie na kantach. 2. Pomalowac i poprzyklejac w niektórych miejscach ozdoby - muszelki, suszone kwiatki, drewienka, kawiatki z bibułki (taka trojwymiarowa wyjdzie 3. Obkleic całą ramkę czymś - kamykami (widzialam w ksiazce, ślicznie wygląda), ziarnem kawy, laskami cynamonu (drogo ), materiałem (pod material dac cos miekkiego, np. filc, to nada miekkości), tekturą falistą 4. Zrobic ramkę z gipsu i poodciskac cos na niej. 5. Poprzyklejac listewki ozdobne (drweienka albo styropianowe) i pomalowac na zloto, wyjdzie taka barokowa. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link
caltha5 Re: Lusterko 16.12.04, 12:25 Jest mała książeczka o robieniu ramek, można tam znaleźć trochę pomysłów. Odkryłam ją w merlinie. www.merlin.com.pl/frontend/towar/388671 Odpowiedz Link
kwaczkaa Re: Lusterko 16.12.04, 16:02 lusterko wlasnie dzisiaj zakupilam ma rozmiary 15x20 cm i ku mojej radości kosztowalo jedyne 2zł i ma być dla dziewczyny.. tylko że to jest samo lesterko bez ramki Odpowiedz Link