poliarts 09.04.05, 18:55 co zrobic zeby mi ładne spekania wychodziły bo nie chca((( ------------------------- www.poliarts.prv.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: decoupage 09.04.05, 19:27 1 skladnikowy? Musi byc sucha powierzchnia, suchy pedzel, nakladasz krak i pozostawiasz do calkowitego wyschniecia, mozna podsuszyc suszarka.Farbe nakladasz pedzlem lub gabka, wazne by nie poprawiac, nalozyc tylko raz, mozna podsuszyc suszarka, wtedy peka "w oczach".Nie ma sily, musi wyjsc. Odpowiedz Link
kirah2 Re: decoupage 10.04.05, 15:59 nie chcą wychodzić ładne, czy nie chcą wychodzić w ogóle? ja zaczynałam ze złymi farbami i szlag mnie trafiał, albo nie pękało w ogóle, albo pękało obrzydliwie, jakie masz farby? Odpowiedz Link
dczeraniuk Re: decoupage 11.04.05, 08:01 Tworzenie spekan krakiem Nerchau obroslo jakims mitem . Ja uzywam pedzla suchego. a czasami i mokrego, nakladam krak nie zalujac ale tak zeby nie splywal najrozniejszymi ruchami. Najczesciej jak leci . A jak wyschnie, czasami nawet po kilku dniach nakladam farbe tepujac gabeczka. Na malutkich powierzchniach maluje miekkim pedzelkiem, ale mi niewygodnie bo za szybko peka. Musi wyjsc! Jako farbe wierzchnia sprawdzilam duluxy, zawsze pekaja. Odpowiedz Link