pi.asia 05.07.17, 18:15 Zebrało mi się na lawendowe cudeńka. Osobiście za lawendą nie przepadam AŻ TAK, ale mam w planach ekspozycję na przyszłorocznym kiermaszu kwiatowym i planuję zrobić ją właśnie w kolorze lawendy. I ogólnie w klimacie prowansalskim. Oto pierwsze eksponaty: I w ramach odskoczni od lawendy - trzy herbaciarki na zamówienie: Ot tak, pochwalić się chciałam... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arim28 Re: lawendowe decoupage 05.07.17, 18:38 Piekne. Kiedys szukalam, takiego pudeköa podluznego na skarpety, drobiazki, do szafy. Znalazlam z materialu ale bez przegrudek. I teraz ogladajac te Twoje cudzenka, pomyslalam, ze pieknie wygladalyby takie ozdobne pudelka na półkach w szafie. Musze o tym pomyslec Odpowiedz Link
pi.asia Re: lawendowe decoupage 05.07.17, 20:18 Zobacz tutaj: www.drewnianadolina.pl Po lewej stronie są linki, kliknij w "wyroby z drewna do ozdabiania". Jest w czym wybierać. Mają np. takie coś: Odpowiedz Link
arim28 Re: lawendowe decoupage 07.07.17, 08:44 Fajne ale za wysokie Zajrze potem do nich i popatrze na wymiary. Dzieki Asiu. Odpowiedz Link
aankaa Re: lawendowe decoupage 06.07.17, 11:16 no cudnie, pszepani a jakie zastosowanie mogą mieć te 3 "sławojki" ? Odpowiedz Link
pi.asia Re: lawendowe decoupage 06.07.17, 23:30 Sławojki to są herbaciarki na herbatę w torebkach. Zdejmuje się dach i wrzuca do środka torebki, a następnie wyciąga się je dołem. Można w nich także serwować cukierki czy czekoladki. A nawet pomidorki koktajlowe. Odpowiedz Link
aankaa Re: lawendowe decoupage 07.07.17, 01:09 a pomidorki nie będą wypadać niekontrolowanie ?? Odpowiedz Link
pi.asia Re: lawendowe decoupage 07.07.17, 23:44 aankaa napisała: > a pomidorki nie będą wypadać niekontrolowanie ?? > czepiasz się Odpowiedz Link
pi.asia Re: lawendowe decoupage 09.07.17, 20:35 Szafka na klucze w stylu starym i zniszczonym Z każdą pracą jest tak, że żyje ona własnym życiem. Człowiek coś sobie wymyśli, poukłada w głowie, przystępuje do realizacji i wtedy się okazuje, że to, co wymyślił, nijak nie pasuje do tego, co robi. I musi na gwałt zmieniać. Miałam taki papier z przepięknymi motywami lawendy: Umyśliłam zrobić szafkę na klucze z jednym z tych motywów - konkretnie z tym środkowym w dolnym rzędzie. Dobrałam kolor farby, pomalowałam szafkę, zrobiłam zadrapania i przetarcia, po czym okazało się, że wybrany motyw kompletnie nie pasuje do tych przetarć i spękań - jest zbyt współczesny. Poszukałam w papierach i znalazłam jakiś, który dostałam kiedyś jako gratis. Okazał się idealny. A ten piękny motyw malowanej lawendy wykorzystam w innej szafce. Odpowiedz Link
jottka Re: lawendowe decoupage 10.07.17, 11:05 ale ja nie rozumiem, dlaczego motywy prowansalskie mają być podpisywane po angielsku...? Odpowiedz Link
pi.asia Re: lawendowe decoupage 11.07.17, 00:51 jottka napisała: > ale ja nie rozumiem, dlaczego motywy prowansalskie mają być podpisywane po angi > elsku...? Trzepiasz się Jottka, trzepiasz się! Odpowiedz Link