Dodaj do ulubionych

naklejki na przetwory

05.08.06, 12:51
witam,
poniewaz mam drobny kryzys finansowy, wymysliłam sobie przetwory jako
świąteczne prezenty. siedzę i mieszam w tych słoikach, ponastawiałam rózne
nalewki, robię konfitury... Mam problem. Paskudnie piszę a chciałabym mieć
ładne naklejki. Czy macie jakis pomysł? Czy w wordzie jest może taka opcja?
na czym to zrobic? A może widziałyście w necie jakies gotowe wzory?
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • 17dota Re: naklejki na przetwory 05.08.06, 21:51
      Może zainspiruje Cię mój wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=1111&w=44621824 - sposób tani i chyba nienajgorszy smile Czcionka, którą
      wykorzystałam do podpisania przetworów to "Kuba Ręczny", znajdziejdziesz ją tu:
      czcionki.skryptoteka.pl/czcionki,cat,odreczne,6.htm
      • 17dota Re: naklejki na przetwory 05.08.06, 21:53
        Coś źle mi się wkleił link do mojego wątku. Oto on jeszcze raz:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=44621824
      • krysiaa7 jak zainstalowac tę czcionke? 06.08.06, 09:09
        może to banalne pytanie, ale nie potrafię... prosze mi napisac dokładnie, jak
        to zrobic..
        z góry dziekuje
        • t.he instalacja czcionki 06.08.06, 15:20
          Klikasz w wybraną czcionką na stronie z czcionkami, znajdujesz "pobierz"
          albo "zapisz". Otwiera się okno dialogowe, w którym wskazujesz gdzie ma być
          zapisana, np. na pulpicie, żebyś łatwo znalazła. Zamykasz stronę z czcionką,
          rozpakowujesz ją na swoim pulpicie (jeżeli jest spakowana, jak powyższy Kuba),
          to znaczy klikasz dwa razy w ikonkę czcionki i przeciągasz ją z folderu na
          pulpit z wciśnietym lewym klawiszem myszy. Klikasz dwa razy prawym klawiszem
          myszy na ikonkę "Mój komputer", wybierasz eksploruj, klikasz z listy plusik
          przy "C:", rozwinie się nastepna lista, potem plusik przy "Windows", klikasz
          folder "Fonts", zmniejszasz okno (prawy górny róg, dwa kwadraciki) i
          przeciągasz rozpakowaną czcionkę do tego folderu z wciśnietym lewym klawiszem
          myszy.

• krysiaa7 mam kłopoty z instalacją 07.08.06, 11:12
            witam, próbowałam kilka razy i niestety bezskutecznie... pewnie cos źle
            robię... czy ktoś moze mnie bezpośrednio pokierowac? moje gg 7806735 Bardzo mi
            zależy na tych nalepkach...
            Z góry dziękuje
      • afrey Re: naklejki na przetwory 06.08.06, 10:37
        Bardzo ładne. Chętnie służę przepisami adekwatnymi do słoików, np. powidła
        królewskie (jabłka, gruszki, śliwki i orzechy włoskie), morele z płatkami
        migdałowymi, wiśnie w spirytusie...
        I jeszcze pytanko: gdzie kupuje się materiały użyte do produkcji tych opakowań?
        Pozdrawiam Arleta.
        • afrey Re: naklejki na przetwory 06.08.06, 10:38
          No i wkleiłam nie tu gdzie trzeba miało być 2 piętra wyżej do 17dota.
        • 17dota Do Afrey... 06.08.06, 21:28
          Słoiki, jak to słoiki - pewnie u każdego jest pół piwnicy. A reszta to papier
          pakowy - bardzo duże arkusze i bardzo tanie (ja go akurat kupuję w sklepie
          papierniczym), juta - pochodzi z giełdy kwiatowej (ale równie dobrze można
          zapytać w sklepie z tekstyliami o jakieś grubsze płótno czy len - też będzie
          się dobrze prezentować), no i sznurek, można pytać też w sklepie papierniczym
          lub w drogerii z artykułami przemysłowo-chemicznymi. Brzegi papieru obcinane
          nożyczkami, które tną ozdobne wzory - można je kupić w sklepach papierniczych,
          dużych supermarketach (a chyba w czwartek kupiłam sobie znowu następny zestaw w
          Biedronce - 5szt./9,99zł). I to wszystko...

A przepisy wydają się niezwykle kuszące smile Jeżeli można, to poproszę (jeśli to
          nie kłopot, to może być na maila gazetowego).

Pozdrawiam serdecznie smile
    • t.he Re: naklejki na przetwory 06.08.06, 15:40
      Obejrzyj w Wordzie narzędzie WordArt (wstaw -> rysunek -> WordArt). Można napis
      zamienić np. na pisany po łuku. Do Worda możesz też wkleić dowolny rysunek
      znaleziony w sieci. Np. gruszkę smile
      www.japanesecentral.com/Siryoo/pictureclips/food/pear.jpg
      Albo ramkę:
      www.istockphoto.com/file_closeup.php?id=251092
      www.kidzdraw.com/fairydancer/border.jpg

Poszukaj w google'u, w zakładce grafika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka