iloiza 29.08.06, 16:06 Proszę o pomoc, chciałabym odnowić stare drzwi, podobają mi się przecierki takie jak tu: www.art4strony.pl/meble/m31.jpg, albo: www.art4strony.pl/male/ramlawenda.jpgpozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iloiza Re: jak zrobić???? 30.08.06, 10:28 takie przecierki?? www.art4strony.pl/meble/m31.jpg Odpowiedz Link
krystyna_54 Re: jak zrobić???? 30.08.06, 10:51 Te pierwsze uzyskasz czyszcząc przedmiot do "surowego" a nastepnie malujesz bejcą w odp. kolorze.Bejca wsiąka ale pozostaje struktura drzewa. Drugie (tak mi się wydaje )to nakładanie tarby na farbe .Malujesz ciemną dokladnie cala powierzchnię ,a po tem drugą niezby dokladnie i kolejna zostawiajac "przeswity " Odpowiedz Link
iloiza Re: jak zrobić???? 30.08.06, 18:11 Dzięki Nie sądziłam, że to tylko bejca pozdrawiam Odpowiedz Link
t.he Re: jak zrobić???? 30.08.06, 18:26 Co do pierwszego zdjęcia. Bejcujesz na najjaśniejszy kolor, jaki widać. Ciemniejszą (albo ta samą, nie rozwodnioną) bejcą przecierasz gąbką/pędzlem brzegi. Jak wyschnie, nabierasz na gąbkę niewiele białej farby akrylowej i przecierasz. Odpowiedz Link