Dodaj do ulubionych

Fajne sklepy w Piasecznie

31.07.10, 23:16
Nareszcie w Piasecznie znalazłam dwa przesympatyczne sklepiki, w których
spokojnie mogę zrobić zakupy z moim rozbrykanym maluszkiem. Pierwszy z nich to
sklep na bazarku z używaną odzieżą dla dzieci. Pewnie nigdy bym go nie
znalazła (rzeczywiście to miejsce na bazarku jest właściwie w ogóle nie
uczęszczane), gdyby nie to, że właścicielka wpadła na pomysł by ujawnić się na
naszym forum (no właśnie jakoś zniknął dziwnie ten wątek). Sklepik fajny, duży
wybór ubranek, a co ważne przemiła sprzedająca, która tak potrafi oczarować
malucha, że z uśmiechem na buźce przymierza ubranka pomimo panującego upału.
Drugi butik ( również na bazarku)zaintrygował mnie swoją nazwą, no bo co może
znajdować się w sklepie o nazwie Kołysanka... Kiedy weszliśmy okazało się, że
i w tym ponurym Piasecznie można stworzyć niezwykle piękne wnętrze, pomimo
tego, że to tylko "budka na bazarku". Właściciel/ka zadbał o to, by w sklepie
( pidżamy/koszulki do spania/skarpetki dla dzieci)było naprawdę pięknie, a
przy tym jeszcze bardzo miła obsługa i bardzo przyzwoite ceny.
Zapewne zaraz usłyszę, ze pewnie jestem właścicielką i próbuję taniej reklamy.
Tak nie jest! Chciałabym bardzo aby w naszym mieście było więcej takich
miejsc, miejsc przyjaznych klientowi. Bliskość Warszawy sprawiła, ze Piaseczno
było i nadal jest miastem szarym, smutnym, pozbawionym jakichkolwiek walorów.
Dlatego uważam, że należy wskazywać tak fajne miejsca jak w/w, a może
pozostali pójdą za przykładem.
Obserwuj wątek
    • onazpiaseczna Re: Fajne sklepy w Piasecznie 18.11.10, 15:28
      Haha przezylam szok czytajac co tu wypisujesz na temat sklepu KOŁYSANKA.
      Jezeli twierdzisz ze w tym sklepie sa bardzo przyzwoite ceny , to na bank jestes wlascicielem lub wlascicielka tego sklepu.Ludzie pizama dziecieca za 60 prawie zlotych, czy bodziaki na malucha,tez drozsze jak w innych sklepach o dobra dyche to sa przyzwoite ceny??????
      A najgorsze jest to i nie wiem kto takie prawo w tym sklepie ustanowil, ze jak juz tu kupisz to nie masz mozliwosci zwrotu nawet na drugi dzien, a w kazdym normalnym sklepie i wedle prawa handlowego przysluguje klientowi zwrot w ciagu 7 dni.Bylam w tym sklepie raz i wiecej nie bede.
      • tomig1976 Re: Fajne sklepy w Piasecznie 18.11.10, 20:00
        onazpiaseczna napisała:
        > Haha przezylam szok czytajac co tu wypisujesz na temat sklepu KOŁYSANKA.
        > Jezeli twierdzisz ze w tym sklepie sa bardzo przyzwoite ceny , to na bank jeste
        > s wlascicielem lub wlascicielka tego sklepu.

Ja niestety również przeżyłam szok:(( Nie zauważyłaś zapewne, że moja poprzednia wypowiedź jest z lipca, a zatem jak sądzę sklepik ten dopiero startował. W zeszłym tygodniu odwiedziłam go ponownie by nabyć dziecięciu rajstopki. Ich cena po prostu powaliła mnie z nóg, rzeczywiście przejrzałam inne produkty i również obłęd cenowy a przy tym ubranka "markowe" (dla mnie, to polscy producenci stanowią o dobrej marce) pomieszane z chińskim badziewiem, ale ceny równie wysokie w obydwu przypadkach!!
        Z wielką przykrością muszę przyznać, ze ten sklep rzeczywiście to żenada pod względem cen!! Dobrze zaczęli, ale niestety im dalej tym gorzej, mnie jako klientkę już stracili.
        • onazpiaseczna Re: Fajne sklepy w Piasecznie 19.11.10, 12:38
          No to sama teraz widzisz, że nie można oceniać towaru w sklepie po jego wystawie.Co z tego ze w środku plyty gipsowe na scianach, panel na podlogach lampy papierowe z sufitu zwisaja, jak towar slabej jakosci z chinskich hurtowni i kosmicznie drogi.A co do milej obslugi, to ja i moi znajomi ktorzy odwiedzili ten sklep, takiej tam nie spotkali.Ekspedientki wrecz niemile byly jak sie nic nie kupilo w sklepie KOŁYSANKA.
          Ale w jednym przyznam Ci racje......fajnie zaczeli, a teraz trzeba z daleka przechodzic:)
          • tomig1976 Re: Fajne sklepy w Piasecznie 19.11.10, 13:31
            No niestety, jeżeli chcesz kupić coś dobrej jakości dla dziecka, to skazana jesteś na wydatek dosyć spory w sklepach firmowych (nazwy nie podam by znowu nie posądzono mnie o to, że jestem właścicielem), ale tych tutaj też jak na lekarstwo. A to, ze panie są niemiłe gdy się czegoś nie kupi, to chyba cecha każdego rozczarowanego sprzedawcy;))
            • onazpiaseczna Re: Fajne sklepy w Piasecznie 19.11.10, 16:19
              I znowu nie moge sie z Toba zgodzic co do sprzedawcow....chyba faktycznie nie po tych sklepach chodzisz co powinnas, bo w wiekszosci sklepow pracownice ,( a nie wlasciciele) sa przesympatyczni a nie opryskliwi i nie wygladaja na takich co przeszkodzilas im w piciu kawki lub w rozmowie telefonicznej.A co do ciuszkow dla dzieci na bazarku tez sa fajne sklepy i dobre jakosciowo towary:-)
    • ta.lala Re: Fajne sklepy w Piasecznie 26.01.11, 13:19
      ooo, wydaje mi się ze chyba o mnie mowa:) a właściwie o moim sklepiku na bazarku:)
      hmmm, szkoda ze mój wątek zniknął:( nawet nie wiedziałam:(

zapraszam do sklepu ta.lala secondhand&outlet dziecięcy:) kto chce to nas znajdzie w naszej bazarkowej wnęce:)

a przy okazji: u nas juz powoli wiosna zakwita na wieszakach:) i nadal stawiamy na jakość a nie na bylejakość - tu się nic nie zmienia

zapraszamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka