Dodaj do ulubionych

Reklama na kościele

23.03.07, 22:49
Właśnie przeczytałam o jaką reklamę chodzi i widzę ZERO niestosowności!

Ludzie w Raszynie byliby chyba najszczęśliwsi jak by w kościele odbywały się
tylko poświęcenia sztandarów straży pożarnej!

Pamiętam jak poprzedni ksiądz wprowadził świętowanie triduum paschalnego to
ludzie tak się śmiali pod kościołem, że ile tego, a dla mnie było szokiem, że
ktoś wogóle inaczej mógł te święta przeżywać.

No i pogonili księdza, to co juz się zbiera kolejny komitet niezadowolonych...

Czy w raszynie największym marzeniem większości jest to by nic się nie
zmieniało?

Dziwię się

Aga

Obserwuj wątek
    • ziggyksiazek Re: Reklama na kościele 23.03.07, 23:28
      Grocholico, święte słowa...
      zdaje się, że mamy kolejnego obrażonego parafianina,

taka przychodzi mi refleksja:
      jak szybko niektórym różne rzeczy z kupczeniem się kojarzą
      • halibutt Re: Reklama na kościele 24.03.07, 18:38
        Pamiętam jaka była chryja gdy reklamę wywiesili na kościele mariackim w
        Krakowie. Tumult się podniósł okrutny i wrzask, a jakoś argumenty proboszcza że
        bez reklamy nie byłoby remontu do protestantów nie trafiały... Ale się rozeszło
        po kościach, jak wiele spraw w naszym pięknym kraju.
        • raszynstraszyn Re: Reklama na kościele 24.03.07, 18:57
          a co to koścół święta krowa?
          już na prawdę nie ma innych powodów żeby się pobulwesować?
          W Raszynie?
          no nie może być..........
        • ziggyksiazek Re: Reklama na kościele 24.03.07, 19:04
          Halibutt, to protestanci byli zbulwersowani reklamą na katolickiej świątyni?
          • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 24.03.07, 19:30

---
            *a rekomendowany film z reklamy calkiem ok...
          • halibutt Re: Reklama na kościele 26.03.07, 11:59
            ziggyksiazek napisał:

> Halibutt, to protestanci byli zbulwersowani reklamą na katolickiej świątyni?
            Bardzo mnie cieszy, że żart nie przeszedł bez echa smile
            • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 26.03.07, 18:19

---
              *zarty zartami,poczekaj na konsekwencje...
              • dorota022 Re: Reklama na kościele 26.03.07, 18:22
                patrzacy.z.boku napisała:
                > *zarty zartami,poczekaj na konsekwencje...

tak jak z poprzednim proboszczem? halibutt na żółtych taczkach....
                • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 26.03.07, 20:44

---
                  *komu halibutt zalazl za skore?...
    • change_over Re: Reklama na kościele 25.03.07, 19:00
      Tak Raszyn i właśnie tą swoja głupotą - ludzie co stali pod kościołem i śmiali
      się z triduum paschalnego, tylko pogratulować. Głupota do potęgi, przecież jak
      nie chcecie to wcale nie musicie do kościoła przychodzić. Potwierdza się Raszyn
      to największa wiocha w Polsce.
      • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 25.03.07, 19:16

---
        *zmiany najlepiej zaczynac od siebie...
    • raszynstraszyn Re: Reklama na kościele 25.03.07, 19:35
      powiedzcie coś więcej o tym śmianiu się z tridum. W Raszynie jeszcze nie byłam.
      Na Śląsku (bo jestem ślązaczką i stąd wiem) tridum to jedna z najpiękniejszych uroczystości
      • grocholica Re: Reklama na kościele 25.03.07, 20:19
        Nie no tu też jest to święto ważne, ale tamten ksiądz oprócz tych głównych
        uroczystości dołozył jeszcze jutrznie i i inne czytania godzin (tak to się
        chyba nazywa np. w południe i wieczorem); też wydaje mi się, że przedtem mniej
        uroczyście była obchodzona wigilia paschalna i on te wszystkie nabożństwa
        wypisał na takiej wielkiej tablicy i to tę tablicę ludzie tak studiowali i
        obśmiewali, a przecież mozna po prostu nie przyjść...

Raszynstraszyn a mój mąż jest Zabrza , a ja tez 2 lata mieszkałam w Katowicach
        i o dziwo dla wielu b. je polubiłam... A Ty skąd?

Aga
        • raszynstraszyn Re: Reklama na kościele 25.03.07, 20:39
          jestem z tych Tychów lub Tychwink
          to fajnie mieć jakiegoś ziomala tutaj
          Katowice to fajne miasto.Lubiłam jeżdzić w dzieciństwie do babci mojej koleżanki która mieszkała w
          fantastycznej secesyjnej kamienicy. Tutaj jest tyle obłednych budowli-gdyby wszystko bylo
          odrestaurowane to po prostu druga Praga(ta czeska)
        • muszka61 Re: Reklama na kościele 25.03.07, 23:12
          mnie się bardzo podobało obchodzone za krysztofika triduum paschalne - nacisk
          jaki położył na obchody wielkiego tygodnia - bo zazwyczaj pamiętamy tylko o
          radośniejszej części tych świąt - pomysł z gałązkami palmy w niedzielę palmową,
          mimo iż na początku mnie śmieszył podobał mi się. przepiękne, kameralne I
          komunie św. dla dzieci - choć tylko w jednym roku - ... - wady k. ostatecznie
          przeważyły
          • beata103 Re: Reklama na kościele 27.03.07, 22:16
            W tym roku w Niedzielę Palmową będzie mozna zakupić przed kościołem palemki od
            młodzieży z ERM-u .Dochód z tej akcji jest przeznaczony na wakacyjny wyjazd
            młodzieży.Warto o tym pamiętać!
            • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 27.03.07, 22:40

---
              *to w tym roku gmina nie wysle dzieci na wakacje?...
              • beata103 Re: Reklama na kościele 27.03.07, 22:43
                swietne pytanie.ajak myślisz pzb?
                • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 27.03.07, 22:53

---
                  *pewnie w budzecie srodki sa...
                  • beata103 Re: Reklama na kościele 27.03.07, 22:55
                    ale pewnie nie poradza sobie z przetargiem.a moje dzieci juz pytały mnie czy
                    będa jeszcze wyjazdy organizowane przez gminę.
                    • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 27.03.07, 22:59

---
                      *a ile razy twoje dzieci byly na takich wyjazdach?
                      • beata103 Re: Reklama na kościele 27.03.07, 23:01
                        książkę piszesz?
                        • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 27.03.07, 23:03

---
                          *nie ale tak mi sie wydaje,ze niektorzy ludzie zbyt szybko przywiazuja sie do
                          pewnych rzeczy...
                          • beata103 Re: Reklama na kościele 27.03.07, 23:07
                            Świetna myśl.Lepiej grocholicy dziecko nie przyjąć do przedszkola,bo jeszcze
                            sie przywiąże...a moje dzieci niech się pałętaja po ulicach.Po co mają
                            wyjezdzac ze znanymi sobie kolegami w góry.świetna myśl pzb
                            • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 27.03.07, 23:10

---
                              *nie rozumiem dlaczego mialyby sie paletac po ulicy...w domu chyba nie jest
                              zle...a to zawsze te same dzieci jezdza,ze ze znanymi kolegami?
                              • beata103 Re: Reklama na kościele 27.03.07, 23:12
                                człowieku czy ty wiesz o czym mówisz? Mówimy o wakacjach.Dlaczego dzieci mają
                                siedzieć w domu?Czy ty masz dzieci?
                                • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 27.03.07, 23:15

---
                                  *wiem co mam na mysli...chodzilo mi o atmosfere w domu panujaca,kontakt z
                                  rodzicami i rodzina...wtedy dzieci nie musza paletac sie po ulicy...
                                  • beata103 Re: Reklama na kościele 27.03.07, 23:18
                                    Chyba dzis byłeś na rekolekcjach??? a co z tymi dziećmi :masz czy nie?
                                    wakacje trwaja ponad dwa miesiące:jest czas na bycie razem w domu,na wspólny
                                    wyjazd rodzinny i na wyjazd kolonijny.Proste.
                                    • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 27.03.07, 23:19

---
                                      * a co,ksiazke piszesz?
                                      • beata103 Re: Reklama na kościele 27.03.07, 23:20
                                        Nie ,tylko sprawdzam jak sie migasz przed pewnymi odpowiedziami.Nic tu po mnie
                                        ide spać.
                                • grocholica Re: Reklama na kościele 27.03.07, 23:20
                                  A nie pałetają się po ulicach?

Mieszkam na końcu ślepej ulicy, nota bene gima oczywiście pożałowała kasy, i
                                  nie ma asfaltu tylko szutr (szuter?) i jest to ulubione miejsce zabaw dzieci z
                                  okolicy. Tak do 10rga dzieci bawi się na tej drodze, bo naprawdę nie mają gdzie.

Czy naprawdę pzb uważasz, że dzieci powinny siedzieć w domu, że nie potrzebują
                                  wspólnej zabawy? Na forum niech siedza najlepiej?

G.

Ja też uważam, że gminne wyjazdy wakacyjne to dobry pomysł, bo jednak zna się
                                  organizatorów oraz sporo uczestników.
                                  • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 27.03.07, 23:24

---
                                    *oczywiscie nie mam nic przeciwko dzieciecym wyjazdom...osobiscie nie korzystam
                                    z tej formy wyjazdow...a dzieci na boisko nie moga isc,niedaleko chyba maja?
                                    • grocholica Re: Reklama na kościele 27.03.07, 23:27
                                      Boisko niedaleko czego, Grocholic ?

Pan haczkur wspominał, że chciałby stworzyć boisko na łąkach między
                                      Grocholicami a Michałowicami, ale chyba jeszcze się tym nie zajął. Zresztą ja
                                      bym dziecka na takie pola nie puściła...

• patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 27.03.07, 23:29

---
                                        *moze po prostu zapomnial?
                                    • beata103 Re: Reklama na kościele 28.03.07, 22:50
                                      patrzacy.z.boku napisała:

>
                                      > ---
                                      >...osobiscie nie korzystam
                                      > z tej formy wyjazdow...

To ile pzb masz lat ,ze osobiscie nie korzystasz z wyjazdów kolonijnych?
                                      • dorota022 Re: Reklama na kościele 28.03.07, 22:55
                                        czy dlatego,że pzb juz wyrósł z wieku kolonijnego to dzieci w tym roku też nie
                                        wyjadą?
                                        • beata103 Re: Reklama na kościele 28.03.07, 23:02
                                          Może usystematyzujmy naszą wiedzę o koloniach wg pzb.
                                          Czy:
                                          1.dlatego,że pzb juz wyrósł z wieku kolonijnego to dzieci w tym roku też nie
                                          > wyjadą?
                                          2.dlatego zeby dzieci sie zbytnio nie przyzwyczaiły do dobrodziejstw jakie daje
                                          gmina
                                          • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 28.03.07, 23:05

---
                                            *kontynuuj kobieto,zobaczymy dokad zajdziesz...
                                      • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 28.03.07, 22:59

---
                                        *nie lapie sie...
                                        • dorota022 Re: Reklama na kościele 28.03.07, 23:01
                                          ale zostałeś policzony!
                                          • patrzacy.z.boku Re: Reklama na kościele 28.03.07, 23:04

---
                                            *mysle,ze haupt zacznie piac sie w gore...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka