Dodaj do ulubionych

toaleta Alma

12.05.13, 16:25
Kochani, czy wasz tez drażni permanentnie nieczynna toaleta w almie. No coś okropnego. Duży sklep, spora sieć, chwalą się pierwszymi miejscami w rankingach, ale ta toaleta a raczej jej brak to zajwyklejszy brak poszanowania dla klienta. Wielokrotnie ja czy moje dzieci chcieliśmy skorzystać i zawsze jest nieczynna i ten stan tak trwa. Jako matka 2 dzieci i nauczycielka nie moge tego zrozumieć. Szczególnie że okolica jest nie ciekawa, beton, rondo, żadnego krzaczka, jak wysadzic malucha? Mój Mateuszek ma problemy z nerkami i często musimy do toalety. Może czyta to forum ktoś z kierownictwa i wreszcie coś z tym zrobi.
pozdrawiam, Lusi.
Obserwuj wątek
    • stanis-6 Re: toaleta Alma 12.05.13, 19:05
      Należy poprosić o klucz ochroniarza, który zawsze stoi koło kas. Ja tak zawsze robię i bez problemu dostaję klucz, który potem oczywiście oddaję.
      Pytałam, czemu zamykają - podobno przed osobami, które "z ulicy" przychodzą, brudzą, itd.
      • grazynaagata Re: toaleta Alma 12.05.13, 19:23
        Witam,
        Cieszę sie, że wrescie ktoś poruszył ten temat. Dla wielu osób może sie to wydawać blachostka jednak dla mnie, matki dwójki dzieci jest to bardzo ważne.

Często robie zakupy w sklepie alma i wciąż spotykam sie z tym problemem.
        Rozumiem, że klucz jest wydawany przez ochronę , tak aby można było kontrolować kto korzysta z toalety. Ale skoro toaleta jest czynna to po co została zawieszona kartka " awaria" ?

Przecież nikt nie będzie szukał pracownika ochrony który posiada klucz do nie czynnej toalety.

A może to
        • natretna Re: toaleta Alma 13.05.13, 09:29
          Zaglądam na forum, a tu ktoś poruszył wątek o którym już dawno chciałam napisać.
          Ile razy nie pójdę na zakupy ta toaleta jest zamknięta, a na drzwiach widnieje kartka z informacją o awarii.

Czy tak drogie delikatesy naprawdę nie stać na naprawę toalety ???

Oburzona
          • stanis-6 Re: toaleta Alma 13.05.13, 10:18
            Kartka jest dla zmylenia "przeciwnika", t.j. osób, które traktują toaletę jak publiczny szalet i nie potrafią higienicznie z niej korzystać. Nie przejmować się "awarią", prosić ochroniarza o klucz; wewnątrz jest czysto i ładnie.
            • kradam Re: toaleta Alma 13.05.13, 10:40
              > Kartka jest dla zmylenia "przeciwnika", t.j. osób, które traktują toaletę jak p
              > ubliczny szalet i nie potrafią higienicznie z niej korzystać.
              ??????????????????
            • grazynaagata Re: toaleta Alma 13.05.13, 11:47
              Przecież to jakieś chore. Logika jak z Misia. Najlepiej powiesić kartkę "awaria" na działającej toalecie ? :)

Szkoda słów. Przecież klucz i tak jest wydawany przez ochronę, więc już problem korzystania z toalety przez nie odpowiednie osoby został rozwiązany.

A w miarę logicznie myślący człowiek nie będzie szukał ochroniarza z kluczem do toalety z napisem awaria.
              Swoją drogą, naprawdę zarządcy budynku nie stać na utrzymanie toalety ?
              Przecież nie tylko klienci Almy z niej korzystają ale również sklepu z meblami na Ip.

I jakoś ciężko mi uwierzyć, że zaraz po zdjęciu kartki z napisem awaria do tej wspaniałej toalety ustawi się kolejka marzących tylko o dewastacji tego przybytku matek z dziećmi.

• ginttter Re: toaleta Alma 13.05.13, 13:56
                Mi nie przeszkadza brak toalety. Swoje potrzeby zalatwiam przed wyjsciem z domu.Jestem stalym klientem almy, mam nawet karte i uwazam ten sklep za najlepszy w okolicy, dobrze zaopatrzony, czysty, nie ma tam tego calego motlochu co w kauflandzie czy tesco.
                Najgorsze to sa wlasnie te matki z dziecmi, pchaja te wozki, tarasuja przejscia, liza po pasach jak matrony, tu im otworz, tam ustap, wiekszosc nawet nie potrawi wlasnycj dzieci ogarnac. Jak widze taka co wozek pcha, niesie te siaty a obok jeszcze mala beksa sie placze to uciekam na druga strone chodnika. Masakra.
                Drogie Panie, a w biedronce wam brak toalety nie przeszkadza? Moze do upustu w Zalesiu sie przykujcie, w ramach protestu. hehehe ;)
                • pakulson Re: toaleta Alma 13.05.13, 14:48
                  Nie rozumiesz przesłania. Do almy chodzi sama śmietanka towarzyska z Piaseczna. Dla nich robienie tam zakupów to czysta przyjemność. Z przepłacania za produkty chwalą się na fejsbuczku retuszując sweet focie w instagramie. Tam "nie ma tego całego motłochu", więc jest spora swoboda. Mężuś pracuje we warszawskiej korpo, a żonka przecie cały dzień w "apartamencie" na 40m2 siedzieć nie będzie. Na nadarzyńskiej atrakcji brak, toteż wychodzi z gromadką dzieci po zakupy. Jak zakupy to tylko w almie. I spotykają się takie we dwie między półkami; co tam u Ciebie, jak tam dzieci i czy mamusia zdrowa. Rozmowa trwa w najlepsze, dzieciaki ujadają, bo kto normalny wytrzyma w markecie tyle czasu. Po takim czasie dzieci ogarnia niewyobrażalny wku..w i czego się domagają ????? A jakże: MAMO SIKUUUUUUUU. Wtedy wielki bulwers, bo jak to ?! Sklep taki jak alma nie ma ubikacji ? Straszność. Wielka.
                  Mnie tam matka brała mocno za rękę i mówiła, że w domu się wysikam, a jak nie pasowało to kazała lać w gacie.

Odbiegając od mamusiek: alma to zwykly sklepik/markecik, gdzie zakupy trwaja kilka/kilkanaście minut. Rozumiem, że w HIPERmarketach po godzinie czy dwóch może się "zachcieć", ale nie popadajmy w absurdy. Niedługo będziecie wymagać darmowych ręczników, czepków, okularów i płetw na basenie, bo przecież należy do miasta, więc miasto jest stać.

Nikt nie pomyślał o ludziach, którzy muszą sprzątać po żulach. Niech mamuśki z forum sprzątną kilka razy jakiś szalet miejski z rzygowin i gówien to się może przestanie w główkach przewracać.
                  • maranka Re: toaleta Alma 13.05.13, 17:52
                    TAK,tak, też nie wiem dlaczego Alma urosła do rangi sklepu ekskluzywnego , moje zdanie jest takie ,że tylko niestety drogiego. Byłam tam 3 razy i o trzy razy za dużo. Pierwsza wizyta -na wejściu okropny smród - taki ze robi mi się niedobrze. Pytam obsługę co sie dzieje a pani spokojnie ,że mięso się popsuło !!! Druga wizyta ,znajduje przeterminowany towar i zwracam uwagę obsłudze i co... pani patrzy gdzie idę i jak jestem na bezpieczną odległość, odkłada towar z powrotem na półkę. Trzecia wizyta i znowu brzydko pachnie ale śpieszy mi się, więc pytam panią w stoisku mięsnym czy ten kawałek mięska mi poleca a ona kreci głowa ,że nieeee...Poza tym bardzo niesympatyczna obsługa...szczególnie na dziale warzywa i owoce.
                    Więcej nie chcę próbować - niech się inni snobują ...
                    • 3alfa.alfa Re: toaleta Alma 13.05.13, 22:47
                      Najbardziej tragiczne w tej sytuacji jest jednak to, że przez kilkanaście lat rządów gumofilców i pojebów czterdziestotysięczne miasto nie dorobiło się ani jednej ogólnodostępnej toalety.
                      • cojones_grandes Re: toaleta Alma 18.05.13, 21:03
                        No przecież zamiast dawnego szaletu obok uroczego lokalu Maskotka, jest obecnie Sąd Rejonowy. Jest ogólnodostępny. Na wypadek awarii sieci wodociągowej, projektant przewidział instalację zastępczą w postaci Perełki przepływającej pod budynkiem. Więc nie narzekaj, tylko w razie potrzeby wal śmiało.
                        • 3alfa.alfa Re: toaleta Alma 20.05.13, 21:04
                          cojones_grandes napisał:

> No przecież zamiast dawnego szaletu obok uroczego lokalu Maskotka, jest obecnie
                          > Sąd Rejonowy. Jest ogólnodostępny. Na wypadek awarii sieci wodociągowej, proje
                          > ktant przewidział instalację zastępczą w postaci Perełki przepływającej pod bud
                          > ynkiem. Więc nie narzekaj, tylko w razie potrzeby wal śmiało.

Ale chyba trzeba opróżnić kieszenie i przejść przez bramki do wykrywania metalu a zakupy prześwietlić rentgenem
                          • cojones_grandes Re: toaleta Alma 21.05.13, 11:34
                            > Ale chyba trzeba opróżnić kieszenie i przejść przez bramki do wykrywania metalu
                            > a zakupy prześwietlić rentgenem

Za to zyskujesz pewność, że nikt Cię nie zaatakuje w toalecie niebezpiecznym narzędziem (np. tasakiem kupionym w Almie).
                            • 3alfa.alfa Re: toaleta Alma 21.05.13, 19:28

> Za to zyskujesz pewność, że nikt Cię nie zaatakuje w toalecie niebezpiecznym na
                              > rzędziem (np. tasakiem kupionym w Almie).

Nie byłbym tego taki pewny. A mówię to dlatego że kiedyś przez przypadek wniosłem do sądu pokaźnych rozmiarów miltitoola, którego ochrona nie wykryła
                              • nomado Re: toaleta Alma 22.05.13, 09:09
                                Co to jest miltitol ?
                                • 3alfa.alfa Re: toaleta Alma 22.05.13, 09:59
                                  nomado napisał:

> Co to jest miltitol ?

Multitool

Składane kombinerki + kilka do kilkunastu różnych rozkładanych ostrzy

www.google.pl/search?q=multitool&client=firefox-a&hs=yK5&rls=org.mozilla:pl:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=z3mcUZiII8e47AbajYGIDQ&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1024&bih=579
                        • stanis-6 Re: toaleta Alma 22.05.13, 04:57
                          A po co do sądu? Vis a vis jest Urząd Miasta, w którym też są toalety i bez żadnych problemów można tam załatwić nie cierpiące zwłoki swoje potrzeby.
                          • dorasia1 Re: toaleta Alma 22.05.13, 08:14
                            No i okazuje się, że nawet Urząd Miasta może zrobić coś pożytecznego dla mieszkańców...
                            • 3alfa.alfa Re: toaleta Alma 22.05.13, 10:17
                              dorasia1 napisała:

> No i okazuje się, że nawet Urząd Miasta może zrobić coś pożytecznego dla miesz
                              > kańców...

Jestem w szoku o czym wy tu w ogóle piszecie.

Żeby się załatwić trzeba chodzić i prosić się o łaskę jakiegoś ciecia ???

Mamy XXI w i jesteśmy 70 lat po wojnie i powinny obowiązywać jakieś minimalne standardy. W prawie każdym normalnym mieście, ale nie w Piasecznie, można znaleźć przyzwoity publiczny WC-t, miejsce wypoczynku i rekreacji czyli park, stadion miejski, kąpielisko w sezonie letnim, czy dworzec kolejowo-autobusowy gdzie zbiegają się wszystkie linie i gdzie można w godnych warunkach oczekiwać na połączenie niezależnie od pory dnia czy pogody.
        • 3fx Re: toaleta Alma 22.05.13, 10:12
          Zauważyłem zmianę informacji: "awaria" -> "toaleta nieczynna";)
          Nigdy nie korzystałem, ale jest to dziwna sytuacja...
          Piotr i Paweł i tak jest lepszy od Almy;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka