Dodaj do ulubionych

Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy

08.12.06, 09:08
Witam,

co mozecie polecić?
sympatyczna knajpeczka / niedrogo / smacznie?

Ed
Obserwuj wątek
    • kasztanowa15 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 09:40
      NIKT NIC NIE ZNA?
      ED
    • jacekglm Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 10:24
      podobno w Ratuszowej mają fenomenalne pierogi ze szpinakiem..
      • kpt5 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 10:45
        Było też kiedyś na tym forum o restauracji "Odjazd" (w okolicy stacji kolejki
        waskotorowej w Piasecznie) Nie byłem, ale sporo słyszałem. Jest jeszcze Gandalf
        przy ulicy Młynarskiej (dosyć fajnie) oraz sushi bar przy Mleczarskiej (róg
        Nowej i Mleczarskiej przy remontowanej w chwili obecnej stacji paliw Orlen)
        • jacekglm Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 10:50
          no i "pierogarnia" u Pilarskich przy wylocie na Magdalenkę..

z "obiadowych" polecam jeszcze "Bartosza" w Zalesiu Dolnym
          • kasztanowa15 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 10:56
            ok, spox. dzieki za info
            w sumie gandolf wyglada ok - choć ceny nie sa niskie

moze cos jeszcze polecicie?
            wielkie dzieki
            ed
    • szalona_marchewka Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 11:00
      jest jeszcze Corner
      • kasztanowa15 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 11:08
        a gdzie jest corner?
        • kpt5 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 11:11

Corner jest przy ulicy Jałowcowej (właściwie przy zbiegu ulic Jałowcowei i
          Podleśnej) Jadąc od centrum Piaseczna w kierunku Grójca musisz przejechać przez
          wiadukt linii Radomskiej i na pierwszych światłach skręcić w lewo. Zobaczysz
          wtedy duży szyld tej restauracji.
    • ek1111 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 13:13
      Odjazd www.odjazd.eu
      • misiania Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 14:10
        szkoda, że tylko zdjęcie... jakieś menu z cennikiem mogli tam umieścić
        • szalona_marchewka Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 14:26
          > szkoda, że tylko zdjęcie... jakieś menu z cennikiem mogli tam umieścić

no przecież nie będą straszyć cenami rodem z cetrum wawy :-)) no ale klimat
          jest fajny
          • misiania Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 14:37
            eno, mówisz, że mam szansę napić się w Piasecznie herbatki za 8 złotych?*

*cena z Rubikonu na ul. Wróbla :)
            • szalona_marchewka Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 15:15
              > eno, mówisz, że mam szansę napić się w Piasecznie herbatki za 8 złotych?*

nie wiem jak z herbatką, ale spokojnie pierogi wciągniesz za 15 PLN :-)
      • annalena odjazd 08.12.06, 21:45
        właścicielką odjazdu jest podobno ta sama babka, co prowadzi "karczmę" na
        kruczkowskiego (www.impresja.waw.pl). jeżeli tak, to choć jest tam zupełnie inny
        klimat, to musi tam być fajnie :)
    • mahony2109 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 10.12.06, 00:18
      Cóż, ja bym polecił tak:

-> Pilarskich - świetne pierogi
      -> pobliską knajpę z sushi - niezłe potrawy, jak ktoś lubi te klimaty
      -> pizzerie Słoneczniki i Dominium - quazi restauracyjna atmosfera, a nie to co
      w Pizza Hut czy Telepizzy
      -> Gandalfa - to już piaseczyńska legenda, choć ceny są spore, a lokalizacja w
      bloku z prężną wspólnotą oznacza wczesne godzine zamknięcia.
      -> na szybkie żarcie: Chińczyka na przeciwko straży i Kebabiarnie przy Eko
      Mysiadło - to akurat nie w temacie, ale może komuś się przyda.

Pzdr.
      • kasztanowa15 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 11.12.06, 09:36
        wielkie dzieki za info
        ed
        • misiania Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 12.12.06, 09:59
          wiadomość z ostatniej chwili w temacie knajpki Odjazd - tatar ze śledzia ze
          śliwkami i balsamico - niekoniecznie, niestety :(( ale żurek z grzybkami -
          bardzo OK
          • zielonamysz Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 22.12.06, 17:34
            Odjazd fajny -włoskie pierozki były swietne.
            Ma Cornerze sie sparzylam kilka razy.
            A czy ktos nie wie jaka knajpka powstaje w Zalesiu vis a vis poczty? Wyglada
            całkiem milo??
    • donata40 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 24.12.06, 02:42
      Hej hej
      Slyszalam ze jest tez nowa knajpka z dobrym jedzeniem na miescie w Piasecznie
      Akwarium czy tak jakos sie nazywa tam chyba byl kiedys Kaktus.
      Pozdrawiam
      • misiania Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 27.12.06, 09:35
        o matko, Kaktus :))) krupnik na częściach kurczaka pamiętam z owej knajpy.
        bardzo mi smakował. a skoro odezwała się przeszłość - czy ktoś pamięta flaki w
        Koziołku? i śledzie w Jagódce (kurde, już nawet nie pamiętam, czy to Jagódka
        była... w każdym razie gdzieś w Zalesiu się mieściła, w ogródku)
        • zielonamysz Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 03.01.07, 21:31
          Qurcze -jako dziecie maloletnie jadlam kilka razy w Jagódce.Ona byla przy
          placyku nad rzeka nieopodal.Tam gdzie kanalizacja sobie zrobila skladowisko.Ale
          co jadlam to niestety.Pewnie mielone -tak mialam.Gryzc nie lubilam czy co.
          Wlascicielem byl chyba Jarzabek cukiernik co piekl genialne jagodzianki.
          • misiania Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 04.01.07, 08:57
            a ja śledzie z Jagódki pamiętam. z cebulką, w oleju... do dzisiaj pozostałam
            wielbicielką takich śledzi. i że meble były chyba ciemnobrązowe i w ogródku
            wierzba (?). i to wszystko, co pamiętam.

a czy nie wydaje się wam, że mniej więcej naprzeciwko Kaktusa był bar mleczny?
            i nie wiem, czemu z tym barem mlecznym też mi się flaki kojarzą. ale w
            mlecznym??
            • gabryella Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 04.01.07, 11:41
              o właśnie takich informacji też szukam, jeśli coś nowego się pojawi też proszę
              o wpisy
    • orfeusz10 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 01.01.07, 19:48
      Naleśnikarnia na bazarku 102 rodzaje naleśników -diabelska rozpusta i szpinakowy
      pychota!!!www.teczowa.nalesnikarnia.webpark.pl
    • misiania Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 04.01.07, 15:53
      może to towar ze znacznie niższej półki, ale z prawdziwą przyjemnością spożywam
      kurczaka na ostro lub wołowinę po seczułańsku (noco? tak się nazywa, serio
      serio ;P) z Sajgonka na bazarku
      • gabryella Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 05.01.07, 17:48
        Zajrze i tam jak mi powiecie gdzie to jest ten bazarek
    • kajot7 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 05.01.07, 21:34
      ja w Sajgonku zamawiam /na wynos, w pojemniczku styropianowym/ kurczaka
      duszonego z żółtym ryżem - pyszne a płace chyba z 11 zł.
      Bazarek jest na ulicy Szkolnej vis-a-vis szkoły nr 5.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka