kasztanowa15 08.12.06, 09:08 Witam, co mozecie polecić? sympatyczna knajpeczka / niedrogo / smacznie? Ed Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasztanowa15 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 09:40 NIKT NIC NIE ZNA? ED Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 10:24 podobno w Ratuszowej mają fenomenalne pierogi ze szpinakiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt5 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 10:45 Było też kiedyś na tym forum o restauracji "Odjazd" (w okolicy stacji kolejki waskotorowej w Piasecznie) Nie byłem, ale sporo słyszałem. Jest jeszcze Gandalf przy ulicy Młynarskiej (dosyć fajnie) oraz sushi bar przy Mleczarskiej (róg Nowej i Mleczarskiej przy remontowanej w chwili obecnej stacji paliw Orlen) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 10:50 no i "pierogarnia" u Pilarskich przy wylocie na Magdalenkę.. z "obiadowych" polecam jeszcze "Bartosza" w Zalesiu Dolnym Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanowa15 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 10:56 ok, spox. dzieki za info w sumie gandolf wyglada ok - choć ceny nie sa niskie moze cos jeszcze polecicie? wielkie dzieki ed Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_marchewka Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 11:00 jest jeszcze Corner Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanowa15 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 11:08 a gdzie jest corner? Odpowiedz Link Zgłoś
kpt5 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 11:11 Corner jest przy ulicy Jałowcowej (właściwie przy zbiegu ulic Jałowcowei i Podleśnej) Jadąc od centrum Piaseczna w kierunku Grójca musisz przejechać przez wiadukt linii Radomskiej i na pierwszych światłach skręcić w lewo. Zobaczysz wtedy duży szyld tej restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 13:13 Odjazd www.odjazd.eu Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 14:10 szkoda, że tylko zdjęcie... jakieś menu z cennikiem mogli tam umieścić Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_marchewka Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 14:26 > szkoda, że tylko zdjęcie... jakieś menu z cennikiem mogli tam umieścić no przecież nie będą straszyć cenami rodem z cetrum wawy :-)) no ale klimat jest fajny Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 14:37 eno, mówisz, że mam szansę napić się w Piasecznie herbatki za 8 złotych?* *cena z Rubikonu na ul. Wróbla :) Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_marchewka Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 08.12.06, 15:15 > eno, mówisz, że mam szansę napić się w Piasecznie herbatki za 8 złotych?* nie wiem jak z herbatką, ale spokojnie pierogi wciągniesz za 15 PLN :-) Odpowiedz Link Zgłoś
annalena odjazd 08.12.06, 21:45 właścicielką odjazdu jest podobno ta sama babka, co prowadzi "karczmę" na kruczkowskiego (www.impresja.waw.pl). jeżeli tak, to choć jest tam zupełnie inny klimat, to musi tam być fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 10.12.06, 00:18 Cóż, ja bym polecił tak: -> Pilarskich - świetne pierogi -> pobliską knajpę z sushi - niezłe potrawy, jak ktoś lubi te klimaty -> pizzerie Słoneczniki i Dominium - quazi restauracyjna atmosfera, a nie to co w Pizza Hut czy Telepizzy -> Gandalfa - to już piaseczyńska legenda, choć ceny są spore, a lokalizacja w bloku z prężną wspólnotą oznacza wczesne godzine zamknięcia. -> na szybkie żarcie: Chińczyka na przeciwko straży i Kebabiarnie przy Eko Mysiadło - to akurat nie w temacie, ale może komuś się przyda. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanowa15 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 11.12.06, 09:36 wielkie dzieki za info ed Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 12.12.06, 09:59 wiadomość z ostatniej chwili w temacie knajpki Odjazd - tatar ze śledzia ze śliwkami i balsamico - niekoniecznie, niestety :(( ale żurek z grzybkami - bardzo OK Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 22.12.06, 17:34 Odjazd fajny -włoskie pierozki były swietne. Ma Cornerze sie sparzylam kilka razy. A czy ktos nie wie jaka knajpka powstaje w Zalesiu vis a vis poczty? Wyglada całkiem milo?? Odpowiedz Link Zgłoś
donata40 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 24.12.06, 02:42 Hej hej Slyszalam ze jest tez nowa knajpka z dobrym jedzeniem na miescie w Piasecznie Akwarium czy tak jakos sie nazywa tam chyba byl kiedys Kaktus. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 27.12.06, 09:35 o matko, Kaktus :))) krupnik na częściach kurczaka pamiętam z owej knajpy. bardzo mi smakował. a skoro odezwała się przeszłość - czy ktoś pamięta flaki w Koziołku? i śledzie w Jagódce (kurde, już nawet nie pamiętam, czy to Jagódka była... w każdym razie gdzieś w Zalesiu się mieściła, w ogródku) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 03.01.07, 21:31 Qurcze -jako dziecie maloletnie jadlam kilka razy w Jagódce.Ona byla przy placyku nad rzeka nieopodal.Tam gdzie kanalizacja sobie zrobila skladowisko.Ale co jadlam to niestety.Pewnie mielone -tak mialam.Gryzc nie lubilam czy co. Wlascicielem byl chyba Jarzabek cukiernik co piekl genialne jagodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 04.01.07, 08:57 a ja śledzie z Jagódki pamiętam. z cebulką, w oleju... do dzisiaj pozostałam wielbicielką takich śledzi. i że meble były chyba ciemnobrązowe i w ogródku wierzba (?). i to wszystko, co pamiętam. a czy nie wydaje się wam, że mniej więcej naprzeciwko Kaktusa był bar mleczny? i nie wiem, czemu z tym barem mlecznym też mi się flaki kojarzą. ale w mlecznym?? Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 04.01.07, 11:41 o właśnie takich informacji też szukam, jeśli coś nowego się pojawi też proszę o wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
orfeusz10 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 01.01.07, 19:48 Naleśnikarnia na bazarku 102 rodzaje naleśników -diabelska rozpusta i szpinakowy pychota!!!www.teczowa.nalesnikarnia.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 04.01.07, 15:53 może to towar ze znacznie niższej półki, ale z prawdziwą przyjemnością spożywam kurczaka na ostro lub wołowinę po seczułańsku (noco? tak się nazywa, serio serio ;P) z Sajgonka na bazarku Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 05.01.07, 17:48 Zajrze i tam jak mi powiecie gdzie to jest ten bazarek Odpowiedz Link Zgłoś
kajot7 Re: Knajpka na obiadek w Piasecznie!!! - pomocy 05.01.07, 21:34 ja w Sajgonku zamawiam /na wynos, w pojemniczku styropianowym/ kurczaka duszonego z żółtym ryżem - pyszne a płace chyba z 11 zł. Bazarek jest na ulicy Szkolnej vis-a-vis szkoły nr 5. Odpowiedz Link Zgłoś