Dodaj do ulubionych

poczta nasza "kochana"

16.01.07, 16:51
Czy ktoś mi może wyjaśnić dlaczego pracownicy poczty a dokładnie chodzi mi o
listonoszy nie noszą ubrania służbowego Wielokrotnie ktoś dzwoni domofonem i
powołuje się na listonosza i tak na prawdę trudno jest taką osobę wyróżnić z
tłumu.
Obserwuj wątek
    • arek.stanczak Re: poczta nasza "kochana" 17.01.07, 01:04
      > Czy ktoś mi może wyjaśnić dlaczego pracownicy poczty a dokładnie chodzi mi o
      > listonoszy nie noszą ubrania służbowego Wielokrotnie ktoś dzwoni domofonem i
      > powołuje się na listonosza i tak na prawdę trudno jest taką osobę wyróżnić z
      > tłumu.

:D

A jak będą mieli służbowe ubrania, to będzie ich łatwiej wyróżnić z tłumu przez
      domofon ?!?
    • jacekglm Re: poczta nasza "kochana" 17.01.07, 08:17
      mój ma "pocztową kurtkę"....
      • woy Re: poczta nasza "kochana" 17.01.07, 08:26
        kurtkę firmową i motorek posiada, szkoda , że do skrzynki wrzuca wszystkie
        listy z okolicy, bobrowiec, jazgarzew...
        w.
        • jacekglm Re: poczta nasza "kochana" 17.01.07, 08:58
          > szkoda , że do skrzynki wrzuca wszystkie
          > listy z okolicy, bobrowiec, jazgarzew...
          > w.

a właśnie...nie widziałeś mojej "fucktury" za interneta??
          bo się coś spóźnia:/
          • tessciowa_27 Re: poczta nasza "kochana" 17.01.07, 11:56
            U mnie jest jeden i zawsze ten sam, po jakimś czsie już go poznawałam,
            zwłaszcza że ma dość charakterystyczny wygląd. Co prawda często awizo na
            polecone lub paczki lądują w skrzynce jak jestem w domu i później go ścigam by
            nie latać na pocztę :)
          • dyyska Re: poczta nasza "kochana" 17.01.07, 18:01
            Jak faktura Airbites'a to być może dotrze lada dzień - do mnie dotarła wczoraj
            ta wysłana 20 grudnia 2006 r. :D
            • jacekglm Re: poczta nasza "kochana" 17.01.07, 19:33
              no to ładny "dilej" mają...
              ale to już chyba nie wina poczty;>
              a firma od neta Intronet się zwie...
              • kurant78 Problem z drukami 18.01.07, 08:41
                Czy wy takze macie problem z otrzymaniem większej ilości (czyt. >4 ) druków na
                paczki pocztowe? Codziennie wysyłam kilkanasie przesyłek i za każdym razem kiedy
                prosze o druki słysze iz mają ich mało i nie mogą ich dawać. Więc w jaki sposób
                wysyłać paczki bez listów nadawczych?
                Postanowiłem że teraz będę wypełniał druki przy okienku do każdej paczki,
                ponieważ aby ja przyjąć Pani w okienu musi mi udostępnić list. Wypełnienie 20
                druków to czas około 0,5h. Przepraszam z góry osoby które będą stały za mną. Ale
                to bedzie taki mały nieoficjalny protest. Jak bedę korkował pocztę codziennie to
                być może coś się poprawi. A Pani która jest oburzona ludźmi którzy przynoszą
                przesyłki niech sobie wbije do głowy iz to z tych przesyłek ma wypłatę, a jak
                jej się nie podoba praca to może ją sobie zmienić.
                • deejey68 Re: Problem z drukami 18.01.07, 10:53
                  Myślę, że to nie jest dobry pomysł. Ludzie w kolejce będą nerwowi a panienka z
                  okienka... cóż, jej będzie to nawet na rękę. Będzie miała 0,5 godz. wolnego.
                  Pozdr.
                  • pszczolka10 a co się dzieje z listonoszami? 18.01.07, 11:12
                    u mnie od tygodnia nie było listonosza czyżby grypa a może znowu strajkują?
                    • drrunner Re: a co się dzieje z listonoszami? 19.01.07, 22:35
                      Poprostu odchoodzą, naczelnik UP Piaseczno 1 robi wszystko rzeby ta placówka
                      padła, powinien dawno odejść, jak ostatnio był u niego klijent z zarzaleniem a
                      on właśnie wychodził to odpowiedział mu, że jest już po pracy. Na poczcie
                      rządzą rodzinne klany, panuje mobing, ludzie wykańczają się w rejonach które są
                      za durze a jak przyjdzie ktoś nowy to po jednym dniu rezygnuje, powinna być
                      przeprowadzona kontrola PIP......, co zabawniejsze ostatnio były podwyrzki, ja
                      osobiście 5 stycznia sortowałem kartki świąteczne nadane jeszcze 15 grudnia
                      sic!
                      • emizet2 Re: a co się dzieje z listonoszami? 24.01.07, 11:50
                        Do mnie kartka z życzeniami wysłana 16.12 dotarła po 15 stycznia. A co do druków
                        to odwieczny problem żeby pobrać z poczty na zapas mówię tu o ilości do 4 sztuk
                        bo również wysyłam dużo paczek.
                        • mahony2109 Re: a co się dzieje z listonoszami? 26.01.07, 12:50
                          Kartki to mały problem. Ja dostałem tydzień temu rachunki nadane w połowie
                          grudnia. Z terminami płatności 28/12, 30/12 i 6/01... Dobrze, że mi mediów nie
                          odcięli, w końcu zapłaciłem dzięki PP ponad 3 tygodnie później...

Pzdr.
                        • drrunner Re: a co się dzieje z listonoszami? 31.01.07, 16:22
                          W tej chwili brakuje 10 listonoszy, nie ma kto nosić......
                  • jacekglm Re: Problem z drukami 18.01.07, 11:59
                    > Myślę, że to nie jest dobry pomysł. Ludzie w kolejce będą nerwowi a panienka z
                    > okienka... cóż, jej będzie to nawet na rękę. Będzie miała 0,5 godz. wolnego.

no ale jak "panienka z okienka" ma opory w wydawaniu druków to chyba nie ma
                    innego wyjścia
                    ewentualnie może pomóc rozmowa z jej przełożonym
                    sama prośba o podanie danych przełożonego powinna podziałać...
    • jacekglm przyszła faktura... 18.01.07, 19:17
      dziś dostałem wreszcie
      wysłana z Warszawy 11 stycznia...
    • aga_mura Re: poczta nasza "kochana" 19.01.07, 19:09
      Muszę powiedzieć, że Poczta nie daje każdemu listonoszowi ubrania służbowego.
      Ubranie, buty itp. dostaja tylko ci którzy mają umowy na czas nieokreślony. Mój
      mąz pracował na poczcie 6 lat, co roku Poczta podpisywała z nim kolejne umowy.
      Jak pod koniec 2005 roku podpisali z nim umowę na czas nieokreślony (bo juz nie
      mogli dale ciągnąć okresówek) to dali mu ubranie. Ale mój mąż olał swego
      pracodawcę i uciekł jak tylko nadarzyła się okazja. Niedługo będziemy świętować
      pierwszą rocznicę jego odejścia. Od tamtej pory mój mąż jest bardzo szczęśliwy.
      • drrunner Re: poczta nasza "kochana" 19.01.07, 22:41
        Ja również odszedłam z tej mordowni tam jest coraz gorzej pozdrawiam wszystkich
        pracowników ekspedycji, i listonoszów z up Piaseczno 1 trzymajcie się :)
        • kpt5 poczta nasza "kochana" 24.01.07, 12:07
          Ja wczoraj dostałem życzenia świąteczne wysłane 17.12.2006r. oraz fakturę
          wysłana 22.12.2006r. priorytetem!!!!
          Dziękuję bardzo - mogły przecież zginąć na poczcie. Nie wiecie jak i gdzie
          działa jakaś konkurencyjna firma? Jest Inpost, ale w Piasecznie niestety nie
          maja swojego punktu. Najbliższy jest na Al. Wilanowska 363/46. Przynajmniej tak
          wynika z ich strony inpost.pl.
          • jacekglm Re: poczta nasza "kochana" 24.01.07, 12:20
            > Ja wczoraj dostałem życzenia świąteczne wysłane 17.12.2006r. oraz fakturę
            > wysłana 22.12.2006r. priorytetem!!!!

to pocieszę Cię że nie jesteś sam
            przedwczoraj dostałem życzenia świąteczne wysłane z Piastowa...18 grudnia 2006 roku
            faktura za internet jak wspominałem,z Warszawy,szła trochę krócej,ale i tak
            dłużej niż zwykle:/

> Nie wiecie jak i gdzie
            > działa jakaś konkurencyjna firma? Jest Inpost, ale w Piasecznie niestety nie
            > maja swojego punktu. Najbliższy jest na Al. Wilanowska 363/46. Przynajmniej tak
            > wynika z ich strony inpost.pl.

no to odkryłeś niszę na rynku piaseczyńskim;)
            z tego co się orientuję to firma Inpost powinna dostarczyć Ci wysłany list,nawet
            jeśli ich najbliższy oddział się mieści tak daleko od Piaseczna...ale jeszcze
            to sprawdzę i dam znać...
            • jacekglm Re: poczta nasza "kochana" 24.01.07, 12:28
              no to już wiem
              Inpost działa tylko w granicach administracyjnych Warszawy więc Piaseczna nie
              obsługuje
              w przypadku gdyby ktoś chciał wysłać do nas list,nie zostanie on przyjęty...
              • kpt5 Re: poczta nasza "kochana" 24.01.07, 12:39
                Dzięki za info. Szkoda, że tak się sprawy mają. Konkurencja by wyszła poczcie
                na zdrowie ;) Przy obecnym rozwoju Piaseczna myślę, że to kwestia bardziej
                miesięcy niz lat, gdy sie zdecyduje jakaś firma wejść na nasz teren z usługami
                pocztowymi. Poczekamy.
                • maranka Re: poczta nasza "kochana" 31.01.07, 20:13
                  ja notorycznie dostaję listy obcych ludzi , aż strach pomyśleć gdzie są moje ??!
                  • woy Re: poczta nasza "kochana" 31.01.07, 22:28
                    ja też, wrzucam takie listy z odpowiednią adnotacją do skrzynki przy poczcie.
                    w
    • drrunner Re: poczta nasza "kochana" 01.02.07, 17:43
      powinno się kupić jakąś ładną taczkę dla naczelnika UP Piaseczno 1, i go na
      niej wywieźć... mrze wtedy coś by się zmieniło choć wątpię cała góra też jest
      zepsuta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka