nikka1975 18.01.09, 08:58 Witam. Czy na okres ferii planowane jest w okolicy Piaseczna otwarcie lodowiska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin.brzezinski Re: Lodowisko w Piasecznie 18.01.09, 09:07 Najbliższe znane mi sztuczne lodowisko znajduje się na Ursynowie przy Alei KEN obok Multikina. Jest tam również wypozyczalnia łyżew. W sumie przy odrobinie wyobraźni mozna powiedzieć że to obok Piaseczna ;-) Ktoś zna jakieś bliższe ? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Lodowisko w Piasecznie 18.01.09, 10:52 Jak ktoś odważny to można pójść na Górki Szymona lub do Zalesia Górnego. Tylko na przeręble trzeba brać poprawkę. A może ktoś u nas zdecyduje się na coś takiego: www.mmsilesia.pl/3988/2009/1/14/ferie-zimowe-strazacy-wyleja-bezpieczne-lodowiska?districtChanged=true Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: Lodowisko w Piasecznie 18.01.09, 11:38 jacekglm napisał: > Jak ktoś odważny to można pójść na Górki Szymona lub do Zalesia Górnego. > Tylko na przeręble trzeba brać poprawkę. Byłem wczoraj na łyżwach na Górkach. Lód ma ok. 30 cm grubości spokojnie można jeździć. Jest fajnie odśnieżony duży teren do gry w hokeja i ścieżki do jazdy rekreacyjnej. Przerębli nie ma na tym odśnieżonym terenie tak że bez obaw:) Polecam jazdę wieczorem, fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Lodowisko w Piasecznie 18.01.09, 11:44 Ja wczoraj łyżwiłem na Stegnach bo cięzko znajomych do Piaseczna ściągnąć.Taka duża ilość atrakcji u nas normalnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.brzezinski Re: Lodowisko w Piasecznie 18.01.09, 13:37 Za moich młodych lat (czyli gdzieś w trzeciorzędzie) to nie potrzebni byli strażacy abyśmy mieli lodowisko przy szkole. Wystarczył Pan Woźny oraz kilkanaście metrów gumowego węża... No czasy się zmieniają i teraz dla naszego wspólnego dobra zapewne takie lodowisko musi spełniać jakieś bardzo ważne normy, więc potrzebni są prawdziwi fachowcy od sikania z sikawki. Odpowiedz Link Zgłoś
pminnesota Re: Lodowisko w Piasecznie 18.01.09, 17:19 marcin.brzezinski napisał: > nie > potrzebni byli strażacy abyśmy mieli lodowisko przy szkole. > Wystarczył Pan Woźny oraz kilkanaście metrów gumowego węża... Zgadzam się! Wieczorem się polewało plac przed szkołą lub teren boiska, w nocy ścisnął mrozek i rano była zabawa, że hej! > No czasy się zmieniają i teraz dla naszego wspólnego dobra zapewne > takie lodowisko musi spełniać jakieś bardzo ważne normy, więc > potrzebni są prawdziwi fachowcy od sikania z sikawki. No niestety, ale z uwagi na bezpieczeństwo tak musi być... Chociaż nie uważam, żeby kiedyś było "mniej bezpiecznie" w takich miejscach, a jakoś nie miało miejsca "100 kontroli i prób bezpieczeństwa" i wszyscy byli szczęśliwi. Trochę OT: Fajne lodowisko, w miejscu, gdzie tego wcześniej nie było, zorganizowali mieszkańcy Katowic, przy ul. Kościuszki w tymże mieście. Widziałem kilkukrotnie przez ostatnie kilka dni, jakie tłumy tam jeździły i chyba następnym razem się wybiorę z Ukochaną :) Ciekawe, jakby u nas takie lodowisko zorganizować? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_ka26.dwukropek Re: Lodowisko w Piasecznie 18.01.09, 17:31 CZeść, W którąś z poprzednich zim stworzono lodowisko przy Gosirze. Nawet wypożyczalnia łyżew była. Trzeba by się zainteresować, może i w tym roku będzie? Odpowiedz Link Zgłoś