Dodaj do ulubionych

Matematyka

23.12.04, 10:10
Koleżanka mi poleciła i wczoraj kupiliśmy zestaw "Matematyka 3+".
Muszę przyznać, że ja sama jestem mile zaskoczona formą i pomysłem. Książka
zawiera odkrywane obrazki (trzeba odgarniać zarośla i liście, żeby odszukać
zwierzątka i je policzyć), żabki, które skaczą do wody (dziecko pociąga za
paski i żabki znikają pod wodą), stonogę, która rozciągana paluszkami dziecka
może być dłuższa, najdłuższa, jest też rakieta, która startuje jak dziecko
pociągnie za paseczek z liczbami od 10 do 0 (liczenie wstecz), jest też
zegar, w którym robi się czerwona liczba w zależności która jest godzina
(dziecko przesuwa paluszkiem kółeczko) i wiele innych ciekawych rzeczy.
Jeszcze nie wszystko rozgryźliśmy i przeczytaliśmy (są opisy do gier) ale
zapowiada się niezła zabawa. Moje dziecko też jest zachwycone tą pozycją.
I to wszystko za niecałe 26,- PLN w Empiku.
Obserwuj wątek
    • rysa9 Re: Matematyka 28.12.04, 20:13
      Nastąpiła pomyłka, książka jest zatytułowana "Świat matematyki 3+". Dodam, że
      jest przeznaczona dla dzieci 3-5 lat. Znalazłam ją i w Merlinie i w Mareno:
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/279309
      www.mareno.pl/ksiazka.php?isbn=3-8290-6792-5
    • monika_69 Re: Matematyka 09.01.05, 21:56
      Ryso -zajrzyj do ciekawych stron opisałam zabawy matematyczne z "zabaw
      fundamentalnych" a jest ich jeszcze wiecej.Np.układanie szalonych jadłospisów
      typu zupa z piasku,kotlet z lisa i podawanie cen,zamawianie potraw i płacenie
      za nie.Nauka ułamków na składaniu papierowych chusteczek,cięciu
      obrazków ,pizzy,krojeniu ziemniaka ,marchewki.Fajna zabawa monety i matematyka-
      po 10 herbatników i10 monet 1gr. oraz dwie 5gr.kupowanie,płacenie za ciastak a
      potem wydawanie z 5 gr.Dziecko uczy sie łaczyć małe kwoty w większą
      całość.Oczywiście w modyfikacjach kwoty zwiekszamy razem z monetami.Pozdrawiam!
    • ghrrr123 Re: Matematyka 29.08.14, 22:00
      Matematyka z pomysłem 4 NPP sprawdziany testy odpowiedzi sprawdziany24 PODSTAWÓWKA

do książki Matematyka z pomysłem 4 NPP

NOWA PODSTAWA PROGRAMOWA (NPP)
      Mamy do zaoferowania materiały do książki Matematyka z pomysłem 4 NPP. Aby otrzymać próbkę napisz na e-maila.
      Posiadamy wiele materiałów do podstawówki, gimnazjum, liceum, technikum i zawodówki.
      Testy, sprawdziany, odpowiedzi, karty pracy, odpowiedzi do ćwiczeń, scenariusze, generatory zadań.
      Napisz na emaila lub gadu gadu, odpiszemy w ciągu 5minut!

Kontakt:
      gg: 45474969
      e-mail: sprawdziany24@vp.pl
      sprawdziany24gim@op.pl

testy Matematyka z pomysłem 4 NPP Sprawdziany Matematyka z pomysłem 4 NPP odpowiedzi Matematyka z pomysłem 4 NPP kartkówki Matematyka z pomysłem 4 NPP karty pracy Matematyka z pomysłem 4 NPP scenariusze lekcji Matematyka z pomysłem 4 NPP klucz odpowiedzi Matematyka z pomysłem 4 NPP answer key Matematyka z pomysłem 4 NPP za darmo Matematyka z pomysłem 4 NPP chomikuj Matematyka z pomysłem 4 NPP pobierz Matematyka z pomysłem 4 NPP download Matematyka z pomysłem 4 NPP odpowiedzi do ćwiczeń Matematyka z pomysłem 4 NPP nauczycieli Matematyka z pomysłem 4 NPP materiały dydaktyczne Matematyka z pomysłem 4 NPP sprzedam Matematyka z pomysłem 4 NPP kupię Matematyka z pomysłem 4 NPP rozwiązania Matematyka z pomysłem 4 NPP klasówki Matematyka z pomysłem 4 NPP chomikarnia Matematyka z pomysłem 4 NPP wydawnictwo Matematyka z pomysłem 4 NPP

sprawdziany24@vp.pl
      sprawdziany24gim@op.pl
      gg 45474969
    • jarekbodko Re: Matematyka 01.12.16, 16:15
      Ja polecam stronkę www.sprawdzian24.pl są tam wszystkie przydatne sprawdziany i testy z lektur ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka