Dodaj do ulubionych

olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ???

06.06.12, 18:28
Witam, lekarz polecił mojej córeczce z opóźnieniem rozwoju psychomotorycznego stosowanie olejku do masażu z rozmarynem. Twierdzi on, że obecnie jest to jeden z najlepszych środków wspomagających rozwój. Proszę o opinie wszystkie mamy, które mają takie doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • marlena2727 Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 10.06.12, 22:43
      A CO to za olejek ? ...
      z rozmarynem ?
      niech ktoś da koniecznie linka ....
      masujecie swoje dzieciaki ?
      ja nie :/ a może powinnam !
      napiszcie coś więcej !
      • frezja85 Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 11.06.12, 13:30
        To ten: www.kosmetykinaturalne.sklep.pl/index.php?p1495,olejek-do-masazu-z-rozmarynem-100ml Dostałam zalecenie zeby nim masowac na wspomaganie rozwoju, zamowilam go i czekam, a w miedzyczasie zbieram informacje o skutecznosci. Drogie mamy piszcie!
        • 2011lusia Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 11.06.12, 22:09
          pierwsze słyszę o masażu tym olejkiem, ale z drugiej strony coś w tym może być, bo rozmaryn od wieków znany jest jako zioło dla osób z epilepsją, byc może wpływa jakos stabilizująco na układ nerwowy.
          Czy to jakiś szczególny masaż, czy po prostu nacieranie dziecka?
          • frezja85 Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 12.06.12, 14:08
            Też myślę, że coś w tym jest. Zobacz w zastosowaniu na: zielnik.herbs2000.com/ziola/rozmaryn_l.htm nie mogę się doczekać tego olejku, żeby sprawdzić działanie. To ma być zwykły masaż, byle rano, bo wtedy jest najlepsze działanie rozmarynu.
        • marzenapilecka Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 29.07.12, 20:37
          Jestem ciekawa jak tam opinnia rodzicow o tym olejku....
          • frezja85 Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 30.07.12, 11:10
            Witajcie ponownie,
            ja stosuję ten olejek już od ponad miesiąca, jest poprawa, ale czy to efekt rozmarynu, czy innych stosowanych terapii - trudno powiedzieć...
            Poza tym, slyszałam, że amerykańscy naukowcy prowadzą obecnie badania i udowodnili już bardzo pozytywny wpływ rozmarynu na układ nerwowy, np. mniejsza zachorowalność na Alzheimera, większa bystrość umysłu np. w rozwiązywanie krzyżówek itp.
            Pozdrawiam
            • marzenapilecka Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 30.07.12, 20:37
              TO WMASOWUJESZ TEN OLEJEK W CAŁE CIAŁO CZY TYLKO KONCZYNY DOLNE I GORNE....
              • frezja85 Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 30.07.12, 22:49
                Nalezy smarowac cale cialo rano
                • marzenapilecka Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 31.07.12, 19:04
                  nie uczula....bo moja troche alergik.
                  • marzenapilecka Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 31.07.12, 19:20
                    i jeszcze i jaka ilosc dziennie, ile kropel zebym nie przedawkowała...

marzen
                    • marzenapilecka Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 31.07.12, 19:22

pediatra ci to zalecił?
                      • frezja85 Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 31.07.12, 21:03
                        Moja córka też ma bardzo wrażliwą skórę, zrobiłam próbę i jest ok.
                        Dozujesz w dowolnych ilościach tak, jak zwykłą oliwkę pielęgnacyjną. Nie sądzę, żebyś przedawkowała i zaszkodziła. Ale jeśli użyjesz zbyt dużo, to wszystko wokół będziesz miała tłuste i tyle :) Tym bardziej, jeśli masz dziecko przemieszczające się. A jaki u Was jest problem z rozwojem?
                        Pozdrawiam
                        • marzenapilecka Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 31.07.12, 21:16

OPOZNIONY ROZWOJ MOWY , ZDIAGNOZOWANE ZABURZENIA SENSORYCZNE -,ZABUZONA MOTORYKA MAŁA I DUZA ONA MAJĄC 11 M-MC DOTKNEŁA MI SIĘ KOMINKA I OPARZYŁA DŁON DO OPAZENIA BYŁO O.K. PO OPAZENIA NIE CHCISŁS JESC ZUP OWOCOW TYLKO KASZE.....
                          marzen
                          • marzenapilecka Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 31.07.12, 21:18

A JAKIEJ FIRMY MASZ TEN OLEJEK...
                            • frezja85 Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 31.07.12, 21:43
                              Firma Provida, na początku podawałam link.
                              opazenie spowodowało az takie problemy rozwojowe? jakie terapie stosujecie?
                              • marzenapilecka Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 31.07.12, 22:21

lwczesne wspomaganie rozwoju w grupie ,logopeda
                                • marzenapilecka Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 02.08.12, 21:23

a wy.....?
                                  • frezja85 Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 02.08.12, 23:26
                                    rehabilitacja metodą Vojty, różnego rodzaju terapie medycyny naturalnej i wybieramy się na neurosensomotoryczną terapię integracji odruchów wg dr Masgutovej, podobno tam potrafią zdziałać cuda
                                    • marzenapilecka Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 03.08.12, 08:58

A MOZESZ MI PODAC NAMIARY NA TO TERAPIE NEUROSENSOMOTORYCZNA
                                      • frezja85 Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 03.08.12, 19:07
                                        masgutovainstitute.com/
                                        W poniedziałek będę u nich na Powstańców Sląskich. Zobaczymy co z tego wyniknie
                                        • marzenapilecka Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 06.08.12, 21:53

jak tam wizyta w instytucie....
                                          • frezja85 Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 07.08.12, 21:49
                                            Niestety p. Denis wyjechał do Czech, przełożono na przyszły tydzień
                                      • marzenapilecka Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 03.08.12, 21:57
                                        u nas jest olejek naturalny eteryczny rozmarynowy firmy ejta tylko tam pisze 3-5 kropli wymieszac z olejem brozowyn....
                                        • frezja85 Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 03.08.12, 22:47
                                          ja zamówiłam ten
                                          www.kosmetykinaturalne.sklep.pl/index.php?p1495,olejek-do-masazu-z-rozmarynem-100ml
                                          • marlena2727 Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 02.09.12, 20:25
                                            i jak zastosowanie ? :>
                                            jestem nieco sceptytczna :>
                                            • frezja85 Re: olejek z rozmarynem wspomaga rozwój ??? 03.09.12, 21:49
                                              Trudno powiedziec, stosujemy wiele terapii na raz. Probowac zawsze warto
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka