Dodaj do ulubionych

Cieplownia na opal drzewny

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 21:06
Czy wiecie ze nasza cieplownia przejmowana bedzie przez Szwedow? Za 5 lat
inwestycja sie zwroci. Bedzie uzywala zamiast wegla opalu drzewnego.
Obserwuj wątek
    • andy_sz Re: Cieplownia na opal drzewny 06.03.02, 21:10
      Slyszalem o tym, ciekaw jestem ile lasu na to pojdzie. Czy to jest ekologiczne?
      Z tego co wiem to mamy jednego ekologa na forum, czy moze sie wypowiedziec? :-)
      • Gość: Sabat Re: Cieplownia na opal drzewny IP: *.gdan.gazeta.pl 06.03.02, 21:16
        Jak znam Szwedów raczej tego nie zrobią. Prędzej będą palili odpadami -
        brykietami czy czymś takich. Spytam kolege który pracuje w ciepłowni w Ustce.
        Ona też jest w połowie własnością Szwedów ale oni tam palą nadal węglem i gazem
        • Gość: Ina Re: Cieplownia na opal drzewny IP: 192.168.0.* 06.03.02, 21:23
          Ja se szwedem prędzej napalę. A gorąco robi mi się przy oglądaniu r-ku za gaz.
        • Gość: Koube Re: Cieplownia na opal drzewny IP: *.gdan.gazeta.pl 06.03.02, 21:27
          Tak naprawdę czy to ważne. Najważniejsze, aby ciepło było. A ostatnio
          (szczególnie poza domem) nie jest z tym najlepiej.
          • andy_sz Re: Cieplownia na opal drzewny 06.03.02, 21:30
            No nie wiem czy tylko to aby cieplo bylo jest najwazniejsze. Co z tego ze
            bedzie nam cieplo jak na dworze trzeba bedzie biegac w maskach gazowych? Albo
            jak nam przyjdzie zyc jak na Slasku. Albo jakis kwasny deszczyk popada na
            ogrodek i potem bedziemy takie warzywka konsumowac...
    • andy_sz Re: Cieplownia na opal drzewny 06.03.02, 21:23
      Mnie tez sie wydaje ze Szwedzi to raczej proekologiczny narod. Tylko skad oni
      wezma tyle odpadow zeby 100 tys. (102 tys. bo Pati na mnie nakrzyczy :-))
      miasto ogrzac? I jak ten duzy komin, mam nadzzieje ze ma dobre filtry.
    • Gość: Czarodzi Re: Cieplownia na opal drzewny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 17:37
      Kilka dni temu szwedzka firma zakupila 51 % udzialow w naszej elektrocieplowni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka