Dodaj do ulubionych

Mąż i jego crushe

28.03.25, 17:15
Wylatuję niebawem na wakacje do jednego z państw bliskiego wschodu i tak mnie trochę wzięło na refleksję.
Mój mąż zawsze miał słabość do kobiet z południową uroda. Bardzo ciemne gęste włosy, ciemne oczy i oprawa, opalona, duże usta, szeroki uśmiech i nawet orli nosek. Szczupłe z ładną figurą.
Ja jestem typem typowo północnym, ludzie biorą mnie za Skandynawke. Podobam się mężowi , czuje to i zawsze wiedzialam, ale nie powiem zdarzało się, że wzrok leciał mu za jakąś kobieta w tym typie albo bywał bardzo koleżeński i przyjazny dla kobiet o takiej urodzie.
Trochę mi to psuje humor, bo tam będzie pełno takich kobiet.
Macie tak albo miałyście z partnerami? Przeszkadzałaby wam taka słabość?
Obserwuj wątek
    • zerlinda Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 17:20
      Nie miałyśmy.
    • tanebo0001 Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 17:21
      Można obiad jeść w domu a na zewnątrz nabierać apetytu.
      • malia Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 17:27
        porównujesz autorkę do ziemniaków z cebula, które jej mąż może zjeść dopiero po napatrzeniu się na kawior i trufle?
        • majenkirr Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 17:31
          Imo ziemniaki z cebulką są 100 razy lepsze od kawioru i trufli🤷🏼‍♀️
    • kanna Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 17:26
      Nie ufasz mężowi, jak widzę.
      • bene_gesserit Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 17:30
        Założenie, że coś jest na zawsze, jest z gruntu mylne.
        • kanna Re: Mąż i jego crushe 29.03.25, 15:47
          Jedyna pewna rzeczą w życiu jest zmiana smile

Ale ciągłe rozważanie, czy laski wokół są atrakcyjniejsze niż ja, czy są bardziej w typie męża niż ja, oraz co z tego wyniknie - to bardzo szybka droga do psychiatry. Wolę założyć, że ufam mężowi. A jeśli się rozczaruję - cóż bywa.
          Jedyna pewna rzeczą wżyciu jest zmiana.
    • bene_gesserit Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 17:29
      Gdyby to było ewidentne, bardzo widoczne, to pewnie byłoby mi przykro. Ale nie jest - ja z grubsza wiem, jaki typ mu się podoba, on - jaki jest mój typ. Na szczęście, oboje jesteśmy w swoim typach nawzajem. Bardziej zresztą cech osobowościowych, niż fizycznych. Gdyby obcinał wzrokiem każda kobietę w jego typie i adorował je nachalnie, nie byłby w moim typie smile
    • ekstereso Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 17:33
      Jak tu się dziwić mężowi, my też przez lata czytalysmy o wyższości hiszpańskiej urody nad innymi typami. Cóż, pisalam to ja ktora czuję się skandynawska, ale centymetrów brakuje, więc już sama nie wiem co za typ ze mnie, ale powertuję atlasy i się dookreślę.
      • chatgris01 Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 17:36
        ekstereso napisała:

> Cóż, pisalam to ja ktora czuję się skandynawska,

A mnie się właśnie kojarzyłaś hiszpańsko! big_grin
        • ekstereso Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 17:40
          No czyli porównywałaś mnie do najlepszych. A tu zielonooka i włosy w kolorze żołędzi. Powiedziałabym, Słowianka, ale kogóż to ruszy, muszę się jakoś inaczej zidentyfikować.
    • jdylag75 Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 17:33
      Zmiencie rezerwacje na Szokholm
      • chicarica Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 18:22
        Żeby się nie zdziwili...
        • m_incubo Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 20:27
          🤣
        • primula.alpicola Re: Mąż i jego crushe 29.03.25, 15:26
          chicarica napisała:

> Żeby się nie zdziwili...
          >

Chicabig_grin
    • zamyslona_ona02 Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 17:34
      Uważam, że nawet nie powinnam wiedzieć jakie kobiety mu się podobają. Jeśli ma się zachwycać to moją urodąwink Ja też mu nie odpowiadam, że podoba mi się ktoś kto nie jest jego klonem, bo po co? Żeby za robić przykrość?
    • chatgris01 Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 17:37
      Nie miałam, crushem dla moich partnerów zawsze byłam ja. Inni by mnie nie interesowali suspicious
      • danaide2.0 Re: Mąż i jego crushe 29.03.25, 17:44
        O to, to. Na co mi taki czelendż - mąż, któremu się nie podobam?
    • ameliya_85 Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 18:25
      Pewnie bym byla zazdrosna ale mi tez sie podobaja mezczyzni wlasnie z poludniowa uroda i do tej pory sie to nie zmienilo a 2 ex chlopakow i obecnie meza mam ze skandynawska uroda.

To nic nie zmienia ze mysle i patrze jacy Ci mezczyzni o innej urodzie bywaja przystojni.
    • ewka.n Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 20:32
      zapomnialosiehehe1 napisała:

> ludzie biorą mnie za Skandynawke.

Ta... a bergę za hiszpankę...
    • imponderabilia20 Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 20:33
      Aha. I w czym ta słabość się przejawiała?
    • hanusinamama Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 20:35
      ludzie biorą mnie za Skandynawke ...jakby deja vu
      Ale tam była hiszpańska uroda. Co się potem okazało nie do końca prawdą
      • tanebo0001 Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 20:42
        Skandynawki to mit. Z amerykańskich filmów.
    • riki_i Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 22:22
      Facetowi dopóki mu jeszcze interes w gaciach staje, zawsze wzrok poleci za atrakcyjną kobietą. A jak nie staje, to często też, bo ośrodek kierujący tym odruchem tkwi w mózgu. Jednakowoż odnośnie konkretnych działań w kierunku podrywu , to w 97% przypadków kompletnie nic z tego nie wynika.

Jeśli coś ma kobiecie przeszkadzać, to nie "wodzenie wzrokiem", tylko konkretne akcje (jeśli takowe są lub kiedyś były).

W mojej ocenie najważniejsze jest to, czy dany osobnik kiedyś z taką panią "w typie do którego ma słabość" faktycznie coś kręcił w realu, czy też nie. Jeśli to pierwsze, no to już pewne wrażenia zaliczył i ma odfajkowane. Jeśli to drugie, to znacznie gorzej, bo jak obiekt będzie chętny, to różnie może być.
    • 1matka-polka Re: Mąż i jego crushe 28.03.25, 22:48
      A długie palce u stóp, lubi?
    • anorektycznazdzira Re: Mąż i jego crushe 29.03.25, 17:46
      Chłopie, ty nie masz żadnego męża ani żadnej urody, w tym skandynawskiej, masz jedynie fixum dyrdum którego na dodatek nie kontrolujesz jak widzisz napis "forum"
      • husky_cat Re: Mąż i jego crushe 29.03.25, 17:50
        Zgadzam się z Tobą.
        Ten twor popełnił tyle wataskow na ten sam temat, że podejrzewam poważne problemy.
        Ale jest postęp, napisała, że nie jest w typie męża, jeszcze z 50 wataskow i się przyzna, że ten "mąż" nie istnieje😂
        • anorektycznazdzira Re: Mąż i jego crushe 29.03.25, 18:01
          Być może, ale musze przyznać, że niepokoi mnie brak opisu nieatrakcyjnej (bo nieumalowanej) kobiety w średnim wieku i pytania, dlaczego ona "to" robi
          zaszła w nim jakaś zmiana
          dalej mamy opis faceta, wokół którego trzeba orbitować zgadując zapotrzebowania wyglądowe, ale jednak widać, że w tym wątku autor nie jest do końca sobą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka