Dodaj do ulubionych

Kamienica - Zamek

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 17:33
Dla smakoszy architektury proponuje zobaczenie kamienicy przy Konopnickiej 10-
11. Wygladem przypomina Zamek, chociaz jest bardzo zaniedbana. Idzcie i
zadrzyjcie glowe. Naprawde warto!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Murzyn Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.07.01, 19:16
      Bylem, widzialem! Pyszna !!!
    • Gość: Bris Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.07.01, 11:59
      Kurcze, ja tez bylem zobaczyc... i szokunio! Fajna kamieniczka. Szkoda ze taka
      zniszczona! Nie myslalem ze u nas takie cudo bedzie.
    • Gość: Damian Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 01:29
      Mam pomysł, może by tak ponazywać co ciekawsze słupskie kamiemnice właśnie w
      takie swoiste nazwy> Hmm? Co o tym myślicie? Gdyby ukazało się w
      jakimsprzewodniku wzmianka o kamienicy - zamku, to mysle ze turyści na pewno
      zwróciliby na to uwage.
    • Gość: Billi Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 17:55
      Ciekawe, czy ta kamienica kiedys miala wiecej detali architektonicznych.
      Slyszlam, ze w czasie Komuny robotnicy remontujac wlasnie budynki na
      Konopnickiej zdzierali szpachelkami przeszkadzajace im w remoncie detale...
    • Gość: Xavery Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.08.01, 19:12
      Ciekawe kiedy ta kamienica doczeka sie przynajmniej nowej warstwy farby?
      (Bardzo mi sie podoba)!
    • Gość: Tadek Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 16:59
      Ja widziałbym ja pomalowaną na bordowy kolor imitujący cegły starego zamczyska,
      z ewentualnymi kremowymi dodatkami...
    • Gość: Cyzia Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 19:57
      Ja bym jej dodała zamiast koloru kremowego granatowy. (W ogole to jest super
      ladna).
    • Gość: Cosik Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 09:53
      Ta kamienica pochodzi z 1905 roku. Sprawdzilem w archiwach.
    • Gość: Jazzy Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 11:15
      Tak, to swietny pomysl ponazywac co ladniejsze kamieniczki w Słupsku i
      reklamowac je w przewodnikach turystycznych. Dla niektorych moznaby stworzyc
      nawet legendy? To bylaby prawdziwa promocja miasta!
    • Gość: Monika Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 16:26
      Ciekawe co miesci sie na samym szczycie obu wiezyczek. Czy to takie male
      stryszki czy moze jest tam jakies pokoiki? Zastanawialam sie na ten temat bedac
      na spacerze.
    • Gość: Olek Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 17:14
      Dzisiaj przechodzilem kolo tej Waszej obreklamowanej kamienicy. Rzeczywiscie
      jest super, ale czemu jest w tak okropnym stanie? Czemu na parterze jest zabite
      okno deskami? Czy to nie pierwszy etap jej wyburzania? Poczekaja az sie wszyscy
      wyprowadza i bum!
    • Gość: Murzyn Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 21:48
      Kurde, rzeczywiscie jest tam dykta, i tez mnie to zaczyna niepokoic!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka