Gość: Seba IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 17:33 Dla smakoszy architektury proponuje zobaczenie kamienicy przy Konopnickiej 10- 11. Wygladem przypomina Zamek, chociaz jest bardzo zaniedbana. Idzcie i zadrzyjcie glowe. Naprawde warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Murzyn Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.07.01, 19:16 Bylem, widzialem! Pyszna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bris Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.07.01, 11:59 Kurcze, ja tez bylem zobaczyc... i szokunio! Fajna kamieniczka. Szkoda ze taka zniszczona! Nie myslalem ze u nas takie cudo bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 01:29 Mam pomysł, może by tak ponazywać co ciekawsze słupskie kamiemnice właśnie w takie swoiste nazwy> Hmm? Co o tym myślicie? Gdyby ukazało się w jakimsprzewodniku wzmianka o kamienicy - zamku, to mysle ze turyści na pewno zwróciliby na to uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Billi Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 17:55 Ciekawe, czy ta kamienica kiedys miala wiecej detali architektonicznych. Slyszlam, ze w czasie Komuny robotnicy remontujac wlasnie budynki na Konopnickiej zdzierali szpachelkami przeszkadzajace im w remoncie detale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xavery Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.08.01, 19:12 Ciekawe kiedy ta kamienica doczeka sie przynajmniej nowej warstwy farby? (Bardzo mi sie podoba)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 16:59 Ja widziałbym ja pomalowaną na bordowy kolor imitujący cegły starego zamczyska, z ewentualnymi kremowymi dodatkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyzia Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 19:57 Ja bym jej dodała zamiast koloru kremowego granatowy. (W ogole to jest super ladna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cosik Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 09:53 Ta kamienica pochodzi z 1905 roku. Sprawdzilem w archiwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzy Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 11:15 Tak, to swietny pomysl ponazywac co ladniejsze kamieniczki w Słupsku i reklamowac je w przewodnikach turystycznych. Dla niektorych moznaby stworzyc nawet legendy? To bylaby prawdziwa promocja miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 16:26 Ciekawe co miesci sie na samym szczycie obu wiezyczek. Czy to takie male stryszki czy moze jest tam jakies pokoiki? Zastanawialam sie na ten temat bedac na spacerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 17:14 Dzisiaj przechodzilem kolo tej Waszej obreklamowanej kamienicy. Rzeczywiscie jest super, ale czemu jest w tak okropnym stanie? Czemu na parterze jest zabite okno deskami? Czy to nie pierwszy etap jej wyburzania? Poczekaja az sie wszyscy wyprowadza i bum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murzyn Re: Kamienica - Zamek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 21:48 Kurde, rzeczywiscie jest tam dykta, i tez mnie to zaczyna niepokoic! Odpowiedz Link Zgłoś