Dodaj do ulubionych

Max Kolonko

IP: *.net-arena.pl 15.03.02, 16:23
Lubicie tego dziennikarza telewizyjnego. Wiecie że ma swoją strone internetową?
nawet ciekawa

www.inmedia2000.com
Obserwuj wątek
    • Gość: Pixi Re: Max Kolonko IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 16:37
      Wiem. Bylam na niej. Powiem tak. Strona jest bardzo ciekawa. Wykorzystuje ja
      zeby przeskakiwac po roznego rodzaju serwisach newsowych.

Jesli chodzi o niego natomiast to mam mieszane uczucia. Kiedys go bardzo nie
      lubilam. Teraz jest mi obojetny z tendencja do nieklubienia :-) Czemu? Poniewaz
      sie zgrywa i moim zdaniem stawia forme nad tresc. Kiedys czytalam wywiad w
      ktorym bylo ze jego akcent jest tylko jego imagem. Sam to przyznal. Poza tym
      jego wstawki w dzienniku sa czesto nieprofesjonalne. NBiedawno widzialam jego
      komentarz o tych swiatlach na miejscu Wiez. Wiem z internetu ze wielu osobom to
      sie podobalo, a mi wlasnie nie bo bylo patetyczne i jednostronne. Dziennikarz
      moim zdaniem nie powinien ulegac emocjiom, a on mam wrazenie nie dosyc ze im
      ulega to jeszcze naciaga fakty.
    • Gość: Pixi Re: Max Kolonko IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 16:39
      No ale jesli mam do porownania jego i napuszonych komentatorow z TVN-u, to juz
      wole jego.
      • Gość: andy_sz Re: Max Kolonko IP: *.lib.buffalo.edu 15.03.02, 20:08
        Ja tez nie lubie napuszonych japiszonow z komercyjnych stacji. Kolonka troche
        pamietam, prawde mowiac nie lubie jak ktos uzywa celowo akcentu, ale nie
        wiedzialem ze robi to celowo. Czy on urodzil sie juz w USA? Dziennikarz w miare
        dobry byl z tego co pamietam, nie widzialem go juz dlugo wiec ciezko mi sie
        ustosunkowac do tego co mowi Pixi.
        A jak sie nazywal ten dziennikarz ktory robil rozne reportaze o Czeczenii,
        Afganistanie i innych "goracych" miejscach, dostal pare nagrod i zawsze go
        wysylaja jak cos ostrego sie dzieje. Jakos z Moskalem mi sie kojarzy, ale nie
        jestem pewny. Podobaja mi sie jego sprawozdania. W ogole w Polsce sa dobrzy
        dziennikarze i autorzy dokumentow.
        • Gość: Beki Re: Max Kolonko IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 20:17
          Chodzi Ci o Milewicza? On juz jest czesciej w Polsce. Ja lubie taka babke ale
          nie pamietam jak sie nazywa. To ona tez czesto jezdzi do zapalnych rejonow.
    • Gość: SONY Re: Max Kolonko IP: 212.160.112.* 16.03.02, 10:58
      I ile pamiętam Pixi wspominała,że próbowała sił w zawodzie dziennikarza. Napisz
      ze dwa słowa więcej - co to było i gdzie
      • Gość: Pixi Re: Max Kolonko IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 19:46
        To bylo dawno temu, w 1997 i 1998. Probowalam sil w dwoch gfazetach gdanskich,
        ale jak nietrudno sie domyslic nie bylam zbyt dobra. Powiem wiecej jako
        dziennikarka bylam po prostu denna :-)

Ubzduralam sobie ze bede szalala z mikrofonem i rozwiazywala skandale. Ale nie
        pamietalam niestety ze jestem zbyt emocjonalnie nastawiona do siwiata i trudno
        mi bylo zachowac obiektywizm. Jak juz pisalam wczesniej jak kogos lubie to
        wychwalam a jak mi ktos nie podchodzi to szukam dziury w calym. Tak dziennikarz
        postepowac nie powinien.

Dobra byla tylko w jednym. Ganianiu po miescie i robieniu ankiet do rubryk tego
        rodzaju (grasowalam po Sopocie). W sumie ludzie z tych gazet i tak ladnie sie
        zachowali bo mnie nie wywalili tylko pozowlili az moj zapal sam opadl do
        takiego stopnia ze postanowilam sama zre=zygnowac :-)

Ale zeby nie bylo ze jestem tak kompletnie do bani jesli chodzi o pisanie to
        napisze ze potem udalo mi sie zamiescic okolo 20 artykulow, i to w
        zagranicznych gazetach miedzy innymi. Wniosek: dac Pixi olowek, kartke,
        pozwolic pisac o swoich pasjach i zabronic wypadow w teren to jeszcze cos z
        tego wyjdzie :-)

• Gość: Czarodzi Re: Max Kolonko IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 17:29
          Masz bardzo ciekawe, nie wiem jak to nazwac zdrowe? dojrzale?
          Brac tylko z Ciebie przyklad. Nie kazdy potrafi ocenic siebie tak obiektywnie.
    • Gość: Beki Re: Max Kolonko IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 06:52
      Wlasnie tez mi sie to podoba. Tylko brac przyklad.
    • Gość: Pixi Re: Max Kolonko IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 16:52
      Wkurzyl mnie w jednym z wywiafdow. Stwierdzil ze nie moglby pracowac dla
      przyjemnosci jezeli nuie byloby z tego wystarczajacych pieniedzy. Ma plusa za
      szczerosc ale nie do konca mi sie to spodobalo. Myslalam ze chociaz ma
      drazniacy styl to robi to z pasja i lubi to co robi.

Ale biore tez poprawke ze podczas pisania tego wywiadu dziennikarz przeinaczyl
      jego wypowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka