Dodaj do ulubionych

Nowe autobusy w slupskim MZK

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 17:51
Pisze to dla UMK. Słupsk zakupil trzy przegubowe Many. Pomalowane sa na zolto-
niebiesko. Jeszcze nie widzialam numerow bocznych (bo chyba to Cie interesuje).
Jak zobacze to Ci napisze.
Obserwuj wątek
    • Gość: andy_sz Re: Nowe autobusy w slupskim MZK IP: *.dialin.buffalo.edu 27.03.02, 19:12
      To podobno uzywane 10-letnie przegubowce z Niemiec. Dobrze ze jakos w koncu
      zaczeli modernizowac komunikacje.
      • Gość: Damian Re: Nowe autobusy w slupskim MZK IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 21:27
        Widzialem jednego na miescie. Jezdzil na probnych. Sa naprawde dluuuuuuugie.
        Jestem bardzo ciekawy jak beda zakrecac z Westerplatte na Mieroslawskiego. Juz
        ostatnio zakupione Solarisy mialy z tym klopot, a te sa jeszcze dluzsze!
        • Gość: Denik Re: Nowe autobusy w slupskim MZK IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 09:12
          Modernizować komunikacje 10letnimi autobusami!!! Wprawdzie są o wiele lepsze od
          polskich przegubowych Ikarusów które po ok 10 latach ekspolatacji są złomowane.
          • Gość: andy_sz Re: Nowe autobusy w slupskim MZK IP: *.dialin.buffalo.edu 28.03.02, 09:19
            Owszem, a co powiesz o niebieskich Scaniach, ile maja lat ale wsiadajac do
            takiej o ile wiekszy komfort odczuwasz niz w 25 letnim jelczu?
            • Gość: andy_sz Re: Nowe autobusy w slupskim MZK IP: *.dialin.buffalo.edu 28.03.02, 09:20
              A Ikarusy nie sa polskie tylko wegierskie, zreszta UMK wie najlepiej :-)
    • umk__historia PIXI - SERDECZNIE DZIEKUJĘ 29.03.02, 20:37
      .....Serdecznie Dziękuję Droga PIXI za informację o powiększeniu taboru
      autobusowego w Słupsku ...

ale z tego co ja się orientuję to MZK zakupił w tym roku w ramach przetargu 2
      używane autobusy wielkopojemne niskopodłogowe marki MAN za 1 066 890 zł (
      najtańsza oferta ). :)

Oczywiście masz plusika u mnie :) za szczere chęci ( niestety muszę się
      przyznać numerów taborowych nie znaju więc ....niecierpliwie czekam na info od
      Ciebie .

Jeżeli chodzi o wybór to osobiscie mogę pogratulować wyboru z kilku przyczyn -
      używane MAN-y są o wiele lepsze niż NOWE SOLARISY!Ach....

W wątku o Trajtkach spytałem forumpowiczów o najbardziej lubianym przez Was
      autobusie....muszę sie przyznać myślałem że pokrytykujecie troszeczkę...a tu
      Nic...miałem dla Was ta wiadomość tzn. którą rozpoczęła PIXI na tzw.
      ostudzenie...

Autobusy marki Ikarus są m.in. produktem węgierskim. W byłej Jugosławi
      produkowano Ikarusy 160 P, a w naszym kraju .....przez krótki okres montowano
      Ikarusy model 260 ( krótki ) i 280 ( przegub ) oraz na podwoziu Ikarusa 260
      powstał autobus Jelcz M 11.

Mam jeszcze jeden AS w rękawie związany z MZK Słupsk na najblizszy okres ale
      nie wiem czy dojdzie do jego realizacji i boję sie nie zapeszać! Zwiazany on
      jest z Komunikacją miejską ....z trajtkami również !!!!!

Pozdrawiam serdecznie z 3-miasta umK historiA.

Życzę Wam Wesołych Świąt - Kic Kic - czyżby przykicał zajączek :)
      • Gość: Pixi Re: PIXI - SERDECZNIE DZIEKUJĘ IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 21:07
        J4ezeli to rzeczywiscie beda dwa a nie trzy to bedzie kolejny przyklad na
        wiarygodnosc naszych gazet! Bo tam napisali o trzech :-) (Manach).

Dzisiaj zadnego nie spotkalam na ulicy, a wypatrywalam. Masz u mnie jak w banku
        ze bedziesz mial te numerki. Na pewno sa trzycyfrowe jeszcze czyli 900 iles,
        ale do 1000 juz blisko bo przeciez najwyzszym numerem jest jak dotad 944.

Czy solarisy w innych miastach tez przezywane sa jamniki?
    • Gość: Pamela Re: Nowe autobusy w slupskim MZK IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 11:53
      Widzialam dzisiaj Salarisa 943. Czty to o taki autobus tez chodzi?
      • Gość: umk__historia :) IP: 192.168.1.* 30.03.02, 15:49
        Droga Pamelo Serdecznie dziekuję za informacje...

PS. 1 Może ja przestanę udzielać sie na tym forum gdyż widzę iż zaczynają
        forumpowicze "nienormalnie" patrzeć na miejskie autobusy :)
        Ps. 2 Autobusy Solaris model Urbino posiadają znaczek jamnika co ma niby
        symbolizować pojazd niskopodłogowy.
        Ps. 3 Ciekawy jestem jak w Słupsku przeklinają na te autobusy.

Pozdrawiam umK historiA
        • Gość: Agrest Re: :) IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 16:27
          to te nowe? jesli tak to sa beznadziejne jesli chodzi o waskie orzejscia miedzy
          siedzeniami, a juz najgorsze jest stanie przy srodkowych drzwiach w srodku. Nie
          ma gdzie sie zlapac!
    • Gość: umk__historia Do Agresta IP: 192.168.1.* 30.03.02, 17:26
      Nie - PIXI chodziło w tym wątku o najnowszy nabytek MZK - autobusy marki MAN.
      a Pamela wspomniała iż widziała Solarisa Urbino - to co juz jeździ -więc Tobie
      się ciut pomyliło...to jest różnica tak jak używany Jaguar a Fiat 126 p
      Widzę iż Tobie, jako pasażerowi również się nie podobają Solarisy.
      • Gość: Beki Re: Do Agresta IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 18:29
        Ja znam Many ale ciezarowki. To brytykjskie autobusy? Sa u Was tez? Ja jeszcze
        zadnego nie widzialam a moze widzialam tylko nie rozpoznalam? Chociaz jak one
        maja byc takie dlugie to raczej nie sposob ich nie zauwazyc?
        • Gość: Denik Re: Autobusiki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 16:01
          Pixi moge powiedziec za Ciebie te numerki? Chyba moge :))
          A wiec widzialem dzisiaj dwa autobusy marki Man o numerach bocznych 959 i 960
          kursowaly na lini nr 5. A pomalowane sa chyba identycznie jak Solarisy?
          • Gość: Pixi Re: Autobusiki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 16:32
            Ja dokladnie te same dzisiaj widzialam a 960 nawet jechalam!
          • Gość: Pixi Re: Autobusiki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 16:34
            Denik, stawiasz ze ten trzeci bedzie mial numer 961 czy 958? Ja na ten pierwszy
            wariant. Zobaczymy kto wygra :-)
            • Gość: Denik Re: Autobusiki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 17:44
              Pixi no to żeby było o co się ząłożyć żeby był sens to ja obstawiam drugi
              wariant czyli 961 !! Ciekawe czy wogóle jest trzeci? Może obsługuje trasę
              Słupsk-Ustka!
              • Gość: Pixi Re: Autobusiki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 17:45
                One jezdza na roznych trasach. Nie jest tak ze jakis autobus jezdzi trylko na
                wybranej. Ty obstawiasz 958 a ja 961 :-)
                • Gość: Denik Re: Autobusiki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 10:31
                  Pixi wiem że jeżdżą na różnych trasach, ale ja sobie nie wyobrażam aby taki Man
                  jeździł np na lini nr 2,6,8,9,13 A, B lub C !! A jeden powinnien kursować na
                  trasie Słupsk-Ustka i może kursuje bo jest mało widoczny!!
                  Niech Ci będzie ja obstawiam numerek 958.
                  • Gość: Pamela Re: Autobusiki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 18:02
                    Co u Was z wyobraznia tak cienko? Ja sobie wlasnie siedze i wyobrazam sobie:
                    jedzie Man na linii 2!

A tak powaznie to moje oczy widzialy dzisiaj 960.
    • umk__historia Konkursik 04.04.02, 16:19
      Serdecznie dziękuję za informację o numerkach i
      ......Ogłaszam "malutki" konkursik:
      "Jaki numer będzie miał następny MAN "
      Czekają cenne nagrody :)

Ps. Podpowiedż - MZK SŁUPSK zakupił dwa autobusy marki MAN a nie trzy...
      chyba że trzeciego dostali Gratis !
    • Gość: Sabat Re: Nowe autobusy w slupskim MZK IP: *.gdan.gazeta.pl 04.04.02, 16:53
      Trzeci MAN o numerze bocznym 961 czeka na rejestrację
      • Gość: Dżdżowni Re: Nowe autobusy w slupskim MZK IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 12:15
        Pixi więc chyba przegrałem zakład, tylko nie wiem o co się zakładaliśmy!
        • Gość: Czarodzi Re: Nowe autobusy w slupskim MZK IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 16:37
          961 juz pomyka po naszych ulicach!
    • Gość: Pixi Re: Nowe autobusy w slupskim MZK IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 17:38
      Czyli ja wygralam! Skoro sie nie zakladalismy to ja mam prawo do wypowiedzenia
      zyczenia. A zyuczenie moje jest takie zebys czesciej pojawial sie na forum i
      zeby problem netu przestal dla Ciebie istniec. :-)
      • Gość: Denik Re: Nowe autobusy w slupskim MZK IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 17:46
        Pixi a ja mam nadzieję że teraz nie uciekniesz do BB!!
        • Gość: Pixi Re: Nowe autobusy w slupskim MZK IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 18:00
          Czemu? JUz nie ma tam pajaca, a wiadomo ze jakbym teraz weszla to na krotko bo
          zaraz bym byla przez dosc zwarta grupe nominowana. A ten tydzien dwa moglabym
          wykorzystac maxymalnie na promocje naszego miasta. Krotko bym byla i nie
          groziloby mi samowypalenie. :-)
          • Gość: Denik Re: Nowe autobusy w slupskim MZK IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 18:07
            Pixi ale wkońcu byśmy sie dowiedzieli jak wyglądają Twoje warkoczyki :)
            I nawet jakbyś tam była jeden dzień to by nam wystarczyło!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka