Dodaj do ulubionych

kanal mlynski bez wody

IP: *.bicom.pl 11.05.02, 10:57
ale jaja taki widok to prawdziwa gratka. postawili tame przy mostkach i do
zamku na dnie jest samo blotko. wczoraj kolesie od zlomu wyciagali z dna
motocykle smietniki i inne cuda na kiju. jak jeszcze tego nie widzieliscie to
pedzcie do parku albo pod zamek
Obserwuj wątek
    • Gość: Beki Re: kanal mlynski bez wody IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 11:29
      A trzeba sie spieszyc, czy mozna jutro? Chyba nie puszcza wody juz dzisiaj? Na
      pewno tam pojde na niedzielny spacer z moim chlopakiem. Dzieki za info!
    • Gość: Agrest Re: kanal mlynski bez wody IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 11:55
      To dobry pomysl na porzaki wiosenne. Moze latwiej byloby poglebic Slupie gdyby
      zamknac tame w Parku . Weszlyby koparki na dno i powybieraly mul.
    • Gość: Teddy Re: kanal mlynski bez wody IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 11:56
      Od kilku lat w Mlynowce lezaly trzy kosze na smieci i rama do roweru. Bylo to
      widac z mostku. Bardzo dobry pomysl z tym oczyszczeniem. Niedlugo na Slupi
      znowu pojawia sie barki bo beda ja poglebiac. Pewnie tam znajda dopiero cuda.
    • Gość: Czarodzi Re: kanal mlynski bez wody IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 12:23
      Ciekawe tylko gdzie oni te barki z koparami (jedna na wodzie i jedna na ladzie)
      poustawiaja skoro tereny nadslupiane tak zarosly lub zostaly ladnie
      zagospodarowane.
    • Gość: Pixi Re: kanal mlynski bez wody IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 12:36
      Jest przepiekne popoludnie i wlasnie wybieram sie nad Mlynowke :-)
      Pojde sobie tez nad Stawek Labedzi i ulice Madalinskiego. Zadzwonie jeszcze
      tylko po jedna osobe, wyciagne druga z wlasnego domu i brygada gotowa! :-)
      Pozdrawiam wszystkich i zycze bardzo bardzo bardzo usmiechnietego dnia!
    • Gość: Czarodzi Re: kanal mlynski bez wody IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 01:26
      Pixi, bylas tam? Mam nadzieje ze ten deszcz nie zastal Cie podczas spaceru,
      chociaz biorac pod uwage jego dlugosc i intensywnosc... :-)
    • Gość: Pixi Re: kanal mlynski bez wody IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 16:48
      Nie doszlam tam!!! :(( Zlapal mnie deszcz i burza. Zmoklam jak kura i zdazylam
      jedynie zobaczyc Labedzi Stawek. Wiem natomiast ze z kanalu wyciagnieto bardzo
      duzo lusek. (czytalam dzisiaj na poczcie w oczekiwaniu w kolejce gazety na
      wystawie) :-)
    • Gość: Agrest Re: kanal mlynski bez wody IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 20:09
      To jak oni wypuscili wode na dnie pozoztsalo pewnie od groma ryb!
    • Gość: Pixi Re: kanal mlynski bez wody IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 21:06
      Ha! Dzisiaj bylam! I co widzialam? Mul, mul. mul... I gromady dzieci
      wydlubujace szpachelkami skarby. Myslalam ze bedzie to bardziej czysty widok,
      tymczasem mul jest pelen cegiel, staroci, zelastwa (nadal)! i innych rzeczy
      ktore nie powinny tam byc.
    • Gość: Czarodzi Re: kanal mlynski bez wody IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 21:49
      Musi tam delikatnie piszac niezle jechac...
    • Gość: Damian Re: kanal mlynski bez wody IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 06:36
      Chyba ja tez sie tam wybiore. Nie zebym lubil capiace zapachy ale ciekawy
      jestem jak wyglada dno rzeki. Nurkiem nie jestem wiec nie bede mial nigdy
      okazji zobaczyc.
    • Gość: andy_sz Re: kanal mlynski bez wody IP: *.dialin.buffalo.edu 15.05.02, 15:34
      a jak oni to zorganizowali, tzn. chodz mi o zatamowanie wody? Czy wybudowali
      nowa tame, bo stara jest przeciez juz za mostkiem, czy jakas przenosna
      zainstalowali? Jesli tak to jak to wyglada ???
      • Gość: Agrest Re: kanal mlynski bez wody IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 16:30
        A co z tego ze stara jest za mostkiem? Co ma to wspolnego z Mlynowka?
    • Gość: Loona Re: kanal mlynski bez wody IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 18:40
      Najpewniej jest tama przy kanale. Nie mogli przeciez wykorzystac duzej tamy bo
      zatamowaliby wode w glownym korycie Slupi.
    • Gość: andy_sz Re: kanal mlynski bez wody IP: *.dialin.buffalo.edu 15.05.02, 22:24
      To jest dosyc istotne ze sluza jest za mostkiem, bo jak Loona zauwazyla gdyby
      ja zamknac to woda przestalaby leciec glownym korytem, a wszystko poszloby
      wlasnie Mlynowka i w rozlewiska pod Slupskiem. Zamykajac stara tame nie
      zamkniesz wejscia do kanalu. Dlatego musieli cos innego tam wykombinowac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka